Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Juniorbridge i Danmark

 

Juniorbridge er for unge under 25 år. Bridge kan dyrkes på alle niveauer og med alle former for engagement.

Danmarks Bridgeforbund tilbyder hvert år juniorer bridgeaktiviteter på alle niveauer. Gratis camps, hvor vi introducerer dig for bridge via leg og alvor, undervisning for de videbegærlige, mesterskaber, hvor der er plads til alle og landsholdsaktiviteter. Følg med i aktiviteterne på Facebookgruppen Juniorbridge i Danmark

U26-komiteen og Danmarks Bridgeforbund arbejder tæt sammen med Dansk Skolebridge om udbredelsen af kendskabet til bridge blandt børn og unge. Find også Dansk Skolebridge på Facebook.


Hvis du har spørgsmål eller har fået lyst til at være med på en juniorcamp, så skriv til dbf@bridge.dk eller ring til juniorkoordinator Morten Bilde, som altid sidder klar til at svare på gode og dumme spørgsmål på 2830 2717.

 

Arrangementer for unge

Juniorcamps

Ca. tre gange om året afholdes der juniorcamp - helt gratis for alle under 25 år. Normalvis er der en i foråret, en i efteråret og en i forbindelse med Dansk Bridgefestival.

 

Juniorlandsholdene

Danmarks juniorlandshold har i lange perioder været blandt verdens bedste. Fire gange har Danmark vundet VM, i 1997, i 2008, i 2020 (online VM) og i 2023. Dertil kommer bronze i 1995, 1999 og 2021 samt sølv i 2003.

Juniorerne har deres egen plads under Eliteforum, hvor man kan læse, hvem der skal spille for Danmark i de internationale turneringer samt om træningsforberedelserne. Det gælder nemlig om at være fit for fight over hele linien. Læs mere om juniorlandsholdet her.

U26-komiteens elitearbejde sponseres årligt af Investeringsrådgivning A/S

Investeringsrådgivning A/S støtter årligt alle danske juniorer, der spiller konkurrencebridge, deltager i landsholdets træningsgruppe og tager juniorer med ud på bridgeophold i udlandet.

Adm. direktør Michael Krogh Andersen, som selv er en passioneret bridgespiller, fortæller om, hvorfor han har et ønske om at støtte juniorerne:

"Jeg vil gerne støtte juniorerne, da det er her, fremtidens stjerner befinder sig. I mit arbejde med investeringer skal man tænke i andre baner end andre for at få succes, og det har jeg opdaget at f.eks. Dennis Bilde gør. Og dette mod til at tænke alternativt og være sig selv vil jeg gerne støtte".

 

Michael Krogh Andersen med Dennis Bilde ved Copenhagen Bridge Invitational i 2013Michael Krogh Andersen med Dennis Bilde ved Copenhagen Bridge Invitational i 2013

Investeringsrådgivning A/S har over de seneste 21 år (2014) leveret et årligt afkast på 13% i gennemsnit med den investeringsfilosofi, at den væsentligste forudsætning for at skabe et godt langsigtet afkast er at undgå at tabe penge.