Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Spil bridge på nettet

 

Selvom vi igen må mødes og spille bridge som vi er vant til, er der stadig flere muligheder for at spille online. 

Har du spørgsmål til nedenstående eller til online bridge generelt, så kontakt sekretariatet på dbf@bridge.dk eller på tlf: 48475213 (mandag - torsdag mellem 09.30 - 14.30). 

 

På denne side kan du se nogle af de tilbud der er. Scrol ned på siden eller tryk på nedenstående quicklinks for at komme hen til det du gerne vil læse mere om:

Se her en liste over vores klubber som tilbyder bridge online

Bridge Base Online (BBO)
RealBridge
Funbridge
Læs om bridge og kig med

 

 

Spil på Bridge Base Online (BBO)

BBO tilbyder elektronisk bridge på både PC, iPad og telefon. BBO har både almindelige borde, turneringer og spil mod robotter. Du finder BBO her.

På BBO kan du spille helt gratis, om end nogle turneringer koster penge.

Hvis du ikke tidligere har spillet på BBO, kan du se en udførlig guide til at komme i gang her. Du kan også kontakte sekretariatet på 4847 5213 eller dbf@bridge.dk.

Spil turnering på BBO

Hvis du vil spille turneringer på BBO, har vi udarbejdet videoer, som forklarer, hvordan du tilmelder dig en turnering. Hvis du allerede har en makker, kan du se hvordan her. Du kan også tilmelde dig en liste for spillere, der søger makker til en bestemt turnering. Se hvordan her. Nogle af turneringerne på BBO koster penge. Du kan se en video her, der forklarer, hvordan du indsætter penge på en konto hos BBO. OBS. Vi anbefaler at indbetale penge via BBO's website og ikke via appen, da dollarkursen er mest fordelagtig via websiden. Vi har også et regelsæt for online-turneringer, herunder

 

Spil holdkampe

På BBO kan du også spille holdkampe, hvor to hold med fire spillere hver møder hinanden. Det kræver mindst 150 logins, hvis du selv vil oprette holdkampe. Du kan læse, hvordan du gør her, eller du kan se en video om det samme her. Efter holdkampen kan du analysere resultaterne. Se hvordan her. Holdkampe på BBO bliver opgjort efter de almindelige regler, som du kan se her.

Når du har spillet på BBO (både almindelige borde, holdkampe og turneringer), har du mulighed for efterfølgende at gennemgå spillene. Du kan endda se en analyse af kontraktens skæbne kort for kort, efterhånden som de bliver spillet. Få instruktion i, hvordan du gør her i en video, som Jørgen Junge har produceret.

Engelsk ordbog

Kommunikationen på BBO foregår primært på engelsk. Bertel Lund Hansen har udarbejdet en ordbog over gængse bridgeudtryk på engelsk (og tysk). Du kan se ordbogen her.

 

Danmarks Bridgeforbund på BBO

Du kan også deltage i de parturneringer, som DBf arrangerer på BBO hver fredag, lørdag og søndag kl. 20.00. Turneringerne hedder Danish Dynamite. Turneringerne er åbne for alle uanset spillestyrke. Følg med her for flere informationer og se resultaterne fra turneringerne. 

Turneringerne koster 1,25 BBO-dollars pr. spiller og er åben for tilmelding to timer før start. OBS. Vi anbefaler at indbetale penge via BBO's website og ikke via appen, da dollarkursen er mest fordelagtig via websiden.

Medlemmer af DBf har mulighed for at vinde danske bronzepoint i Danish Dynamite-turneringerne. Husk blot at angive medlemsnummer ved tilmelding. Der er p.t. ikke mulighed for handicapregulering. ​Kender du ikke dit medlemsnr. så skriv til dbf@bridge.dk eller ring til sekretariatet på tlf. 4847 5213.

Danish Dynamite-turneringerne er åbne for spillere med bopæl i Danmark (dansk ip-adresse) samt for spillere fra Færøerne og Grønland og desuden for udenlandske medlemmer af DBf. Hvis du tilhører en af de tre sidstnævnte grupper (ikke spiller fra en dansk ip-adresse), kan du kontakte Erik Wied på erik@bridge.dk for at få adgang til at spille.

Se også vores regelsæt for online-turneringer, herunder Danish Dynamite på BBO.

 

 

Spil på RealBridge

RealBridge er en platform, der er udviklet under corona. På RealBridge kan du se og høre dine med- og modspillere ved bordet. 

RealBridge har forsøgt at opbygge en platform, der ligger så tæt på fysisk bridge som muligt. Ambitionen er, at man skal få fornemmelsen af at sidde ved et rigtigt bridgebord.

RealBridge-platformen er rigtig god til at spille par- og holdturneringer. Derimod kan du ikke mødes med makker og spille ligesom på BBO, ligesom du heller ikke blot kan sætte dig ved et bord. RealBridge er en ny platform, som er under konstant udvikling, så måske kommer disse muligheder på et senere tidspunkt. 

Du skal ikke oprette dig som bruger for at spille på RealBridge. Du tilgår turneringer via et link, som du modtager på en mail fra din klub, finder på klubbens hjemmeside eller ligende. Flere klubber tilbyder bridge online, og vi har samlet en liste, som du kan se her. Blandt klubberne er Cyberbridge.dk, der er en ren internetklub, som har åbne turneringer mandage, onsdage, torsdage og lørdage. Du kan finde flere oplysninger på klubbens hjemmeside, www.cyberbridge.dk

Vigtigt når du spiller på RealBridge

I nogle RealBridge-turneringer, spilles der om mesterpoint og handicapregulering. Derfor er det vigtigt at:

  • Vær omhyggelig med at indtaste korrekt medlemsnummer når du spiller på RealBridge. 
  • Du skal skrive dit medlemsnummer og kun nummeret under ID-nummer/ID-number inden du logger ind. 
  • Du skal kun skrive dit eget medlemsnummer og ikke makkers og du skal kun skrive dit medlemsnr. en gang.
  • Hvis du ikke kender dit medlemsnummer,  så lad feltet stå tomt. Spørg evt. TL om dit medlemsnummer eller send en mail til dbf@bridge.dk.
  • Hvis du ved et uheld får indtastet et forkert medlemsnummer og vil have rettet mesterpoint + handicap så send en mail til dbf@bridge.dk med information (spilledato, turneringsnavn, korrekt medlemsnummer, evt parnummer osv). Rettelser til mesterpoint og handicap skal ikke sendes til RealBridge, men til DBf.

Vejledninger og videoer

RealBridge har lavet en vejledning til hvordan du spiller på RealBridge - den kan du se her

Jan Nielsen har også udarbejdet flere videoer til hjælp - se dem nedenfor:

Ydermere kan du via dette dokument se hvilke enheder (computer/bærbar mv.) du kan bruge og ikke kan bruge til at spille RealBridge samt se hvilke internetbrowsere du kan anvende (og hvilke du ikke kan anvende).

Det er nu muligt at sætte indstillingen i RealBridge til dansk. Se hvor du gør det på dette billede eller på billedet nedenfor. Bemærk dog, at hvis du har sat din internetbrowser til at oversætte RealBridge til dansk, skal dette slås fra igen.

 

 

Spil på Funbridge

Funbridge tilbyder også online bridge og kan ligesom BBO spilles på både PC, iPad og telefon. Du finder Funbridge her.

Funbridge har primært spil mod robotter. Du sidder ved et bord sammen med tre robotter, og dine resultater bliver så sammenlignet med andre menneskelige spillere

Turneringer og DBf sanktionerede turneringer

OBS! Vi har i øjeblikker indstillet tildeling af mesterpoint (MP) ved spil på Funbridge. Det skyldes, at vi er stødt på nogle udfordringer, der umiddelbart tyder på, at tildelingen af MP ved spil på Funbridge bliver alt for høj (ca. 10 gange). Problemerne startede ved årsskiftet 2021-22. Vi er nødt til at sikre, at der ikke sker en skævvridning og dermed uforholdsmæssig tildeling af MP, som kan underminere MP-systemets anseelse. Af samme grund har vi måttet rette henvendelse til Funbridge, og det tager tid. Alle, der har spillet turneringer på Funbridge i 2022, vil blive tildelt korrekt antal MP, når udfordringerne er løst. Vi er klar over, at processen tager utilfredsstillende lang tid. Det er Henning Mikkelsen, vores forbundssuperbruger, der foretager beregningerne. Såfremt nogle har spørgsmål, må de derfor rette henvendelse direkte til Henning på hvm@bridge.dk.

På Funbridge kan du også spille turneringer. Funbridge har et stort udvalg, og desuden findes der turneringer, som er sanktioneret af DBf, hvor du kan vinde bronzepoint. I øjeblikket er der hver dag to DBf-turneringer med henholdsvis 12 og 20 spil. 

Bemærk, at Funbridge ikke længere opdaterer deres PC-app, og derfor kan man ikke finde de DBf sanktionerede turneringer der. Vi anbefaler dig, at bruge webversionen eller via din telefon eller iPad hvis du vil spille med i turneringerne. 

Turneringerne på Funbridge foregår ligesom spil ved almindelige borde på sitet ved, at alle spiller mod tre robotter. De menneskelige deltageres resultater bliver sammenlignet, og de bedst placerede vinder bronzepoint. Du behøver ikke at være medlem af DBf for at spille, men kun medlemmer får noteret bronzepoint. Husk at indtaste dit medlemsnr. for at kunne få regisreret bronzepoint. Kender du ikke dit medlemsnr. så kontakt sekretariatet på dbf@bridge.dk eller 4847 5213 (mandag-torsdag mellem 09.30 - 14.30).

DBf-turneringerne løber over ét døgn, hvor du har mulighed for at gå til og fra, som det passer dig. Resultatet bliver opgjort, når dagen er gået. Desuden tilbyder Funbridge kvikturneringer, hvor der benyttes fordelinger, som tidligere har været spillet. Her kommer resultatet af turneringen, så snart du har spillet færdig.

Det koster penge at spille bridge på Funbridge, når de gratis introduktionsspil er opbrugt. Du køber såkaldte Diamonds, som både giver adgang til at spille turneringer og almindelige spil.

Hvis du ikke har prøvet bridge på Funbridge før, kan du se en udførlig guide til at komme i gang her

Vi hjælper også gerne spillere med vejledning om bridge på nettet. Kontakt sekretariatet på dbf@bridge.dk eller ring til Erik Wied, 2052 2059.

 

 

Læs om bridge og kig med

Hvis du bliver træt af at spille, kan du også læse om bridge på nettet. I forbindelse med coronakrisen giver forlaget Le Bridgeur gratis adgang til to magasiner på nettet: BeBRIDGE og BRIDGERAMA. Begge blade er på engelsk og indeholder masser af godt bridgestof, blandt andet interviews, meldeteori og quizzer. Du kan læse BeBRIDGE her og BRIDGERAMA her.

En god mulighed på dansk er dagensbridge.dk, som du finder her. Siden bringer to daglige spil på to niveauer, hvor alle meldinger forklares grundigt, ligesom der er quizzer, meldetræning, brevkasse og meget andet. Dagensbridge.dk bestyres af den rutinerede landsholdsspiller og underviser Lars Blakset. Den første måned er gratis, og ellers koster tjenesten 365 kroner om året.

Du kan naturligvis også ugle bridge på nettet. På BBO har mange borde og turneringer åbent for ugler. Det gælder eksempelvis de danske landsholds træning. Se en video om, hvordan du kommer til at ugle landsholdskandidaterne her.