Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Åbent brev til DBF og holdkaptajner i divisionsturneringen

Åbent brev til DBF og holdkaptajner i divisionsturneringen

E-mail notifications
 
 

I marts måned skulle sidste divisionsweekend være afholdt. Coronatruslen var på det tidspunkt ved at være aktuel. Alle var med god grund nervøse. Det afstedkom, at kaptajnerne i 1. division besluttede, de ikke ville spille på grund af risikoen på trods af at forbundet mente weekenden skulle gennemføres. Mange spillere rejste forgæves til både Århus og København. Vi har med stor interesse genlæst "Debatten" fra dengang. På det tidspunkt havde vi et forsamlingsforbud på 1.000 mennesker. Det var altså nok til at 1. division besluttede at det ikke var forsvarligt at spille - set i bakspejlet en helt rigtig beslutning, vi også burde have fulgt i 2. og 3. division.

I dag har vi et forsamlingsforbud på 50 mennesker, vi er blevet et halvt år klogere, samfundet har været lukket ned og op igen med stigende smitte som følge. De menneskelige og økonomiske konsekvenser af dette er alment kendt. På verdensplan har vi passeret 1 million døde. Det har været nogle dyre lærepenge.

Med al respekt for de forholdsregler der bliver taget fra forbundets side for at gennemføre weekendens turnering, kan vi ikke se andet end, at det er i mod de henstillinger myndighederne igen og igen fremfører for sociale arrangementer. På baggrunden af situationen i Kolding Bridgecenter med 13 smittede, synes vi beslutningnen om aflysning ligger lige for. Vi kan som forbund ikke tåle, at vi har været årsag til en endnu større udbredelse af smitte. 

På vores divisionshold har vi to spillere, som er i risikogruppen, og derfor har holdet besluttet at melde fra til den kommende weekend. Vi opfordrer alle til at gøre det samme.

Med venlig hilsen
Peter og Søren Kraunsøe

 

Reply

Replies

 
 
 

Kære Peter og Søren!

 

Jeres frygt skal da ikke bestemme hvorvidt vi andre skal spille bridge eller ej. I gør som I finder bedst - så gør vi andre hvad vi finder bedst. Flemming Dahl er 74 og jeg er 70 - og vi deler ikke jeres frygt. Sådan er vi mennesker så forskellige! :)

 

De bedste hilsner

 

Thomas Berg

 

 

Reply
 

Kære Peter og Søren

I 2017/18 døde 1664 mennesker i Danmark af influenza. Over 450 var under 65 år. Der var i alt indlagt 7667 mennesker på landets hospitaler med influenza. 
Efter min hukommelse blev der spillet bridge overalt i samfundet, og der var ikke spørgsmålstegn ved om divisionsweekender skulle aflyses. 
Nu er det så Corona. Jeg har svært ved at se forskellen - og nu passer vi oven i købet på med sprit, afstand, plexiglas o.s.v. 
 

For mit vedkommende vælger jeg at leve livet i stedet for at spærre mig inde. Folk af anden opfattelse skal gøre som de synes, men hvorfor de vil forhindre os andre i at leve livet - det forstår jeg simpelthen ikke. 
 

Det er farligt at leve - man kan dø af det! 

Reply
 

Der er udsendt mail kl. 9:55 idag om at 1. og 2. division i Øst flyttes til Birkerød, så der kun er 48 spillere i Blakset, der spiller division. Hvis der holdes adskilt adgangsvej for cafe og spillelokale, kan 50 personers reglen godt overholdes, men skal blot have mundbind på i cafeen.
Og der er vist kun 8 borde i alt, der skal spille division i Birkerød. Ihvertfald med det offentliggjorte sæsonprogram.

Jeg mener at have læst en statistik om, at der er væsentligt færre døde med influenza i den periode vi har haft Corona i forhold til de tidligere år.

Reply
 

Vi er sikkert mange som deler brødrene Kraunsø's synspunkter!!!👌

Hovedbestyrelsens holdning til den alvorlige situation med Coronaen virker meget overfladisk. Vi så gerne divisiosturneringen udskudt eller helt aflyst i denne sæson. Alternativt kunne man afholde noget via BBO.

mange bridgehilsner

Hans Christian NIELSEN og Knud-Aage Boesgaard

Reply
 

Kære Michael

Det er godt vi har en åben debat i Danmark. Du skriver, du ikke kan se forskellen på Coronapandemien og influenzaepidemien i 17/18. Lad mig så minde dig om 300 milliarder kroner, nedlukning af samfund, hundredetusindvis af mistede arbejdspladser, lukkede virksomheder, udsættelse af fester og mærkedage, isolation af tusindvis af ældre på plejehjem og et hav pressemøder, hvor alvorligheden af denne sygdom er blevet pointeret.

Med venlig hilsen

Søren Kraunsøe

Reply
 

Er ikke misundelig på turneringsplanlæggerne og HB, og synes, at de har gjort hvad man kan forlange, hvis det skal være noget der ligner business as usual.

 
Der er ingen lette løsninger.
 
Betænkelighederne fra de sårbare er fuldt forståelige, og det er hårdt, hvis man skal dømmes til et evigt liv i Serie 2, fordi man havde fokus på rent fysisk at overleve i en kritisk situation. Men så sig det, som det er, i stedet for at kritisere, mistænkeliggøre, desavouere og bedrive overdrevet paragrafrytteri  mod meget velmenende og ganske gennemtænkte tiltag !!
 
Omvendt er det også træls at blive bænket til sofaen, hvis man mener, at det her bare er en lidt usædvanlig omgang influenza.
 
Forslag:
Suspender divisionsturneringen 2-3 år eller hvor lang tid det nu tager og lav et corona-DM, hvor de som har helbredet, alderen, modet eller en uhelbredelig spillelyst kan få deres trang tilfredsstillet. 
 
Det vil være en løsning, som tilgodeser både de skræmte og de dødsforagtende.
 
Det behøver ikke være et enten-eller.
 
I håbet om at der er lys (og at det ikke er et modkørende tog) for enden af tunnellen.
 
bh
Johan Hammelev
Reply
 

Kære Knud-Aage

Jeg synes ikke, at du - med din lange fortid, indsats og indsigt i DBf, kan være bekendt at skrive: "Hovedbestyrelsens holdning til den alvorlige situation med Coronaen virker meget overfladisk." Det grænser i min verden til det uartige at skrive i dette forum, for du ved bedre.

Reply
 

Kære Søren

Hvorfor tror du, at den oprindelige forsamlingsforbudsgrænse var 1000 personer? Og hvorfor blev den senere 500, 100 og nu 50? De ændringer har absolut intet med "indendørs, stillesiddende aktiviteter at gøre"? De har at gøre med, at andre befolkningsgrupper har væsentligt sværere ved at forstå alvoren og opføre sig respektfuldt, end vi bridgespillere har. Det er de løsslupne nærkontakter i mange miljøer, der er de egentlige smittespredere, ikke bridgeturneringer under ordnede forhold.

Det meste af din argumentation rammer helt ved siden af skiven. Her er Michael Krogh Andersen meget mere præcis med relevante data.

PS: Vi har stadig ikke fået evidens for, at de 13 smittede blev smittet i selve Kolding Bridge Center.

Reply
 

Hej Henning,

Udsagnet bygger på de svar HC's hustru Susanne har modtaget fra hhv. Poul Bo og Nis ang. afholdelsen af Jysk Fynsk Mellemrække i lyset af Corona situationen.

Reply
 

Hej Søren

Faldt lige over dit udsagn "hundredetusindevis af mistede arbejdpladser" !!!!

Fra 2. kvatal 2019 til 2. kvatal 2020 er der tale om 47.000 færre beskæftigede

Fra 1. kvatal 2020 til 2. kvatal 2020 er der tale om 61.000 færre beskæftigede

Blot til orientering

Lars Peter

Reply
 

Kære DBf, HB og alle frivillige.
Jeg vil gerne sige jer tusind tak for jeres kæmpestore indsats. Det kræver sin mand at manøvrere rundt i de mange Corona-retningslinjer, -regler og -anbefalinger, som tilligemed justeres jævnligt. Jeg ved det fra min daglige gang i hospitalsvæsnet. I mine øjne har I på glimrende vis sikret, at vi har et tilbud om at kunne spille bridge på en lovlig og forsvarlig måde.
Jeg møder trygt op for at spille kort i weekenden. Og jeg glæder mig.
Med venlig hilsen
Stense Farholt

Reply
 

Helt enig med Stense og Henning

 

Den var under bæltestedet Boesgaard !!

 

Specielt tak til de frivillige (der tjener penge til klubkasserne ved at sørge for bord-, skærm-, plexi-opstilling, WC-adskillelse, vægopsætning, kortlægning, cafe-/DSB-vognsbetjening mv.) som  har skullet ændre planer og opgavefordeling flere gange og fået arbejdsbyrden mangedoblet pga den tilsyneladende uafvendelige panik, der opstår fem minutter før klokken slår tolv, når der skal spilles bridge for tiden.

mvh

Johan Hammelev

 

Reply
 

Jeg tror, at det er umuligt at få enderne til at nå sammen. Jeg tror ikke, at man kan forene de, der næsten for enhver pris ønsker at spille med de, der på grund af frygt for eget eller andres helbred ikke ønsker at spille.

Jeg synes derfor, Johan Hammelevs forslag ovenfor om suspension og afholdelse af et corona DM er en rigtig god ide, som beslutnngstagerne TUK/HB bør overveje.

M.v.h.

Ole

Reply
 

Både før og under divionsweekenden undrede flere af os over den oprindelige beslutning om, at omgå myndighedernes regler om forsamlingsforbuddet på 50 personer. Og i 3. division øst og vest bevæger man sig stadig i en gråzone (idet langt de fleste hold er på 6 personer). Men lad nu det ligge.

 

Det er nok ikke sidste gang i løbet af det næste halve år, at det antal personer som forsamlingsforbuddet udgør bliver reguleret. Jeg vil derfor opfordre til, at beslutningstagerne på forhånd melder ud om - og i givet fald hvordan, der skal spilles division ved forskellige værdier. Nu ved vi, hvordan vi kan klare 50, men hvad med 40, 30, 25 eller 10? Hvad er smertegrænsen i forhold til divisionen?

 

En anden ting, nu kører min kone MTB og her er det et krav til hvert løb, at man Corona testes X antal dage inden løbet og, at man fremviser en negtiv test. Jeg taler ikke her for samme krav, men jeg synes godt, at man som minimum kunne komme med en kraftig opfrodring til, at man lader sig teste eksempelvis onsdag/torsdag inden divisions weekenden.

 

Alternativet må være at gå den vej som Johan og Ole snakker om.

 

En sidste bemærkning, jeg forstår simpelthen ikke, at nogle bliver ved med at snakke om, at forsamlingsforbuddet ikke burde gælde bridgespillere. Udmeldingerne er så soleklare som noget kan være. Som forælder har vi eksempelvis fået en mail fra skolen om, at vi bør undlade at holde fødselsdage. Dvs. 11 piger i 2.B, der er sammen 6-7 timer dagligt bør undgå at mødes privat i 3-4 timer efter skole. Men 32/48 bridgespillere, der ikke har daglig kontakt kan godt mødes og spillede bridge i 2x11 timer - det hænger jo ikke sammen. Og skulle man være i tvivl har Kåre Mølbak opfordret til at man finder en "social boble" på 5-10 personer som man ses med hen over efteråret/vinteren - denne boble var så op til fortolkning :-)

Reply
 

Hej Richard


Det paradoksale i eksemplet fra din datters skoleklasse illustrerer meget godt, hvorfor mange har svært ved at tage alle anbefalingerne bogstaveligt.

 

Som Henning Mikkelsen har skrevet ovenfor, er alt det her jo ikke indført, fordi man tror, at det er farligt for almindelige mennesker at spille kort med en vis fornuftig hygiejne og udluftning. 

 

Det er helt andre situationer, man gerne vil undgå.

 

bh

Johan Hammelev

Reply
1 2