Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Etik ved selv-alert på BBO

Etik ved selv-alert på BBO

E-mail notifications
 
 

Jeg spiller Walsh med min makker (svarer melder major før minor på hænder uden UK). I fysisk bridge giver det normalt en masse alerts i de første meldinger:

1kl fra åbner: 2+

1 ruder fra svarer: benægter normalt 4-farve i major

1 major fra svarer: kan indeholde længere ruder

Åbners 2. melding:

1 UT efter  1kl-1-ru: kan indeholde 4-farve(r) i major

1UT efter 1mi-1hj: kan indeholde 4-farve i spar

 

Jeg synes, at det giver en udfordring, når man spiller mod den svagere del af feltet på BBO. Er det fair at gøre opmærksom på, at man kan have uviste 4- og 5-farver, når man aktuelt har single eller double? Skal man alertere 1kl-åbningen, når man sidder med en 6-farve?

Jeg undlader som regel at alertere, når det ikke hjælper modstanderne, da det ofte skaber mere forvirring end overblik. Men det skader samtidig os selv. Særligt når modparten ikke skal gætte så meget i udspillet mod en UT-kontrakt.

Hvad synes I? Skal man afpasse sine alerts efter modstandernes forventede styrke?

  

 

 

 

 

Reply

Replies

 
 
 

Det er et skråplan at komme ind på. Hvad hvis du har vurderet deres styrke forkert? Eller hvis en alert ville have hjulpet dem selv om de ikke er stærke?

Man kan afpasse sine forklaringer til modstandernes niveau. Som turneringsleder giver jeg heller ikke nødvendigvis en komplet forklaring hvis det ville forvirre mere end det gavner.

Jamen, har jeg ikke lige sagt at man kan vurdere dem forkert?

Jo, men jeg kan godt fornemme om en spillers fokus forsvinder hvis jeg går ned i detaljer ved en mundtlig forklaring. Ved en alert er der ikke den mulighed.

 

Reply
 

Hej Morten.

Jeg har det ligesom Bertel, at man skal bestemme hvad man mener skal alertes og dermed ikke lave nogen forskel i det uanset hvem man spiller imod.

 

Hvad der så skal alertes af det ovennævnte må du aldrig tage efter hvilke kort du aktuelt har på hånden. Alertreglerne på BBO er vel de samme som i life bridge. Dermed skal kløråbningen, som kan være double altid alertes. I pricippet er det nok også en god ide at alerte både 1 ruder, 1 hjerter og 1 spar efter kløråbningen, men gør det ens. På BBO alerter jeg ikke selv de tre meldinger.

Reply
 

Du skal helt klart skrive "naturlig, kan have længere ruder" (eller hvad din favoritformulering er), hvad enten du har længere ruder eller ej. Jeg forklarer selv 1ut som 15-17, selvom jeg som regel har 15 og ikke 17.

 

Hvis du bare skriver en kort og præcis forklaring, når du melder, behøver du næppe have dårlig samvittighed over at have overbebyrdet modstanderne. Hvis de ikke kan overskue forklaringen, springer de den vel over, men ellers risikerer du, at du har misinformeret dem, fordi du undervurderede dem.

Reply
 

Jeg vil gerne anbefale BBOalert, som registrerer og gemmer dine alerts. Så skal man kun skrive beskrivelsen første gang.

 

https://www.facebook.com/groups/706384146770707/

 

Ud over det kan det også bruges til standard forklaringer.

Dermed vil du kunne forklare også relativt simple meldinger uden at forsinke spillet.

Skriv til mig eller på facebook-gruppen, hvis det driller

Thorvald

 

Reply
 

Skal man afpasse sine alerts efter modstandernes forventede styrke? På en måde, men ikke helt. Det man skal, er at sørge for at alerte de meldinger, som kan overraske netop disse modstandere. Nemmest er at alerte alle de særlige meldinger overfor alle.


Generelt skal man herefter på BBO alerte eksakt de samme meldinger, som makker ville have alertet ved bordet.


1♣ fra åbner visende 2+ skal alertes, om man så aktuelt sidder med en 8-farve. Makkers svarteknik kan jo være påvirket af at der kan være ned til 2.

1♦ fra svarer kan jeg ikke se, behøver at alertes. Ved visse styrker benægter den 4-farve i major, ved andre styrker gør den ikke. Det ved man tidligst i næste melderunde, og dèr kan man så overhovedet overveje at skrive det ind i en forklaring. Indtil da er det bare informationsstøj.

1M fra svarer, som kan indeholde længere ruder, bør alertes. Bedre tekst er vel: Benægter ikke længere ruderfarve.

Om åbners 2. melding 1UT skal alertes hvis den ikke benægter oversprungne majorfirfarver kan der være tvivl om. Jeg spiller på samme måde, og jeg alerter den normalt ikke selv. Alertfolderen fra 2020 angiver, at det i hvert fald på turneringsniveau ikke er nødvendigt at alerte.


Jeg har ved spil på BBO en lille tekstfil med alerttekster fremme på skærmen. Teksterne arbejder jeg på løbende for at gøre dem såvel så kortfattede som så præcise som muligt.

Reply