Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Dejligt med en ny "rigtig" bridgefestival

Dejligt med en ny "rigtig" bridgefestival

E-mail notifications
 
 

Vi må da alle krydse fingre for, at vi næste år - forhåbentlig  - kan afvikle en ny "ægte" bridgefestival.
Det her "Onlineshow" har da ikke været noget at skrive hjem om - alt for få tilmeldte og alt for svage deltagerfelter.
Dame-DM måtte - ganske pinligt - aflyses med kun fem tilmeldte par.
I de øvrige tre rækker (Senior, Mixed og Åben) kunne man gang på gang ugle fejl og misforståelser så grove, at de ikke burde forekomme i en DM-finale. Alligevel holdt man skindet på næsen f.s.v. angår lisaten over medaljetagere, idet man ikke kan udeukke nogen af disse par som værende potentielle mealjevindere også i mere "normale" DM-finaler.Så vidt så godt.
PS: Et par, Ole Vøgg Veje og Poul Bo Madsen, der måske ikke umiddelbart lignede en medaljefavorit (men lå ganske fint placeret det meste af tiden), præsterede en meget fin spilføring i 6 RU (tror det var Poul Bo), hvor Peter Fredin i stedet for at spille til dobbeltenonce - meget snedigt - blev lokket til at åbne klørfarven, hvor spilfører havde E108x overfor K9xx (og det gik helt fint med splittede klørhonnører). Klassisk problem, hvor man - som det ses - blot skulle spillet ud til dobbeltrenonce. Selv suveræne vindere begår fejl.

Reply

Replies

 
 
 

online Bridgefestivalen var på mange måder en stor fuser med få deltagere over hele linien selv om der var lagt et stort arbejde i den, en stor tak skal lyde til hotline som virkelig hjalp mange med at få deres IT til at fungerer her og nu

Det der nok manglede var at klubberne ikke på deres hjemmeside havde fortalt at der var en online festival, med et link til programmet for hvad man kunne spille hver dag ( det er jo langt fra alle der går på Bridge.dk )

på den "rigtige" festival var der også makker garanti, det manglede nok  her på denne festival.

Men vi kan kun håbe at man i 2022 kan ses i Svendborg.

Tak til jer som prøvede at få stablet en festival på nettet.

hilsen samt god sommer 

Ole Randrup

Reply
 

Jeg håber også på at vi næste år igen kan spille i Svendborg, det er langt det sjoveste at spille live. Jeg er dog glad for alternativet – at kunne spille on-line bridge når muligheden for live bridge ikke er til stede - og synes det var en fin ide at forsøge med en online festival. Jeg synes det har været sjovt og hyggeligt at spille både finaler og diverse bronze turneringer – realbridge kan langt mere end bbo - hvad det sociale angår - og langt mindre end live bridge 😊

Jeg har været en flittig deltager i vinterens danish dynamte og har konstateret at det er forholdsvis få divisionsspillere der har deltaget regelmæssigt. Jeg er derfor ikke overrasket over de få tilmeldte til dm finalerne.

Reply
 

Ligesom jeg ikke havde regnet med igen at se en dansker på podiet i Paris, havde jeg ikke i min vildeste fantasi turde drømme om at jeg skulle opleve at se fem slåfejl fra Frederik Mørk, i et ellers kort indlæg. Indholdet er også langt fra Fredrik Mørks bedste. Selvom Frederik Mørk i anden linje – i sin kendte skarpe stil - knivskarpt får afleveret tre, på hinanden følgende anklager, er indledningen alt for kort. Linjerne fire og fem er noget sjusk  – ”Alligevel holdt man skindet på næsen…” skriver han, vi får godt nok en fornemmelse af, at ’man’ er arrangøren - men det er alt for vagt, milevidt fra Frederik Mørks ellers præcise og kontante afleveringer. Afslutningen  – ”Så vidt så godt.” – efterlader os i en tilstand af forvirring – hvad var godt så vidt? Det her er langt fra den Frederik Mørk jeg kender.  

Alligevel glæder jeg mig til næste indlæg fra Frederik Mørk, jeg er sikker på at se ham i sin vante gode form, som jeg tror vi er mange der elsker. Det må være varmen der har spillet ham et puds.

Reply
Votes for this answer: 1
 

Jeg tilslutter mig 100% Frederik og Ole og Flemmings synspunkt om, at der er intet bridge, der slår LIVE-bridge - og derfor håber jeg også Svendborg i 2022 bliver afviklet med masser af deltagere.

Så vidt jeg har hørt og set, så har deltagertallet i bronzeturneringerne under den virtuelle bridgefestival været cirka 50% af det antal, der typisk deltager i Svendborg. Dét synes jeg faktisk ikke er så dårligt. Deltagerantallet i DM-finalerne (Begynder, Dame, Senior, Mix og åben) var yderst begrænset - og deltagerantallet i den normalt så kæææmpestore Vinoble holdturnering var også meget lavere i den virtuelle bridgefestival. Hvad årsagerne er, det aner jeg ikke.

Jeg synes det er TRIST, at vi ikke kan mødes til RIGTIG BRIDGE -- og vil nu genlytte til Aretha Franklin :)

https://www.youtube.com/watch?v=GfabCNyNUu8

Reply
 

Hej Flemming - dejligt at høre fra dig. Der er vist behov for et par uddybende kommentarer:-):


1) Tastaturet på min PC fungerer ikke længere helt perfekt (det må skyldes mine mange indlæg Flemming, som jeg kan forstå, du læser med stor interesse:-)). Gang på gang må jeg tilbage i teksten for at tilføje et manglende bogstav. Andre gange har mine mange anslag på et givet bogstav udløst en utilsigtet selvlyds- eller medlydsfordobling.

Jeg må komplimentere dig for at kalde det slåfejl. Du kunne - lidt flabet - have forsøgt dig med at kalde det stavefejl:-) 

2) At du "læser" linje to som indeholdende ikke mindre end tre anklager, må da bero på en temmelig udvidet fortolkning af det skrevne. 
"Alt for få tilmeldte og alt for svage deltagerfelter" er en konstatering af faktum - ikke en anklage. Dette udmøntede sig i en festival, der ikke var "noget at skrive hjem om", hvilket er en direkte følge af det ovenfor konstaterede faktum og ikke en anklage mod nogen.


Du fabler lidt om, at det kunne være en anklage mod arrangørerne - intet kunne være mere forkert.
Festivalarrangørerne har ydet et utroligt stykke arbejde for at stable en online-festival på benene, og de har da helt givet også håbet på en bedre tilslutning (både kvantitativt og kvalitativt). Alt i alt en smule trist.

3) Når man formulerer et indlæg, er det en gylden hovedregel, at man skal have fokus på modtagerskaren.
Her troede jeg den hellige grav velforvaret (undskyld - det udtryk giver dig sikkert nye udfordringer:-)), når jeg anvendte udtryk som "så vidt, så godt" og "holde skindet på næsen", men her tog jeg altså fejl - i det mindste i forhold til dig.
Måske skulle du have udtrykt dig lidt mere forsigtigt og skrevet "efterlader mig i en tilstand af forvirring" i stedet for at anvende ordet os.

4)  Og nu til noget helt andet (eller "så vidt, så godt":-) :
Der er i tråden almindelig enighed om, at "live-bridge" klart er at foretrække, så jeg håber Flemming, at vi næste år kan mødes  til en "rigtig" gang bridge på bridgefestivalen i Svendborg (eller måske ved en anden god lejighed).

Venlig hilsen

Frederik

 

Reply
 

Hej Frederik

 

Der er flere ting man skal have med i tankerne:

  1. En stor del af Bridgefestivallen først i Vingsted og nu i Svendborg er det sociale før og ikke mindst efter bridgen. Det er desværre meget svært at gøre efter, når man flytter festivallen online.
  2. Festivallen består af (mindst) 2 dele - par- DM'erne og breddeturneringerne (primært bronzeturneringer). Bridgefestivallen er, som jeg husker det, primært skabt som et breddearrangement.
  3. Hvis vi fokuserer på par-DM'erne, så er det helt korrekt, at deltagerfelterne i de turneringerne der blev afviklet kun var ca. 20 % af, hvad vi ser i Svendborg. Spørgsmålet er bare, om vi kunne have forventet ret meget mere, når vi ser på erfaringerne fra de online hold-DM'er der blev afviklet i foråret? Her var der fx kun 4 hold i Dame-rækken. Jeg tror dette er en afspejling af, at mange ikke finder det interessant at sidde to dage foran computeren og spille bridge.
  4. Bronzeturneringerne har haft besøg af 742 par (svarende til 49 % af deltagerantallet i 2019 i Svendborg) og 498 forskellige spillere, herunder spillere bosiddende i Sverige, Grækenland og Australien. I betragtning af det gode vejr vi har haft, synes jeg faktisk det er et flot tal.

Samlet set synes jeg faktisk at den online bridgefestival har været en succes, men jeg håber da også meget på, at vi kan få en festival i Svendborg i 2022 (også selvom det betyder gensyn med "melding uden for tur", "utilstrækkeligt bud" og alle de andre ting, man ikke kan lave på Realbridge :-) )

 

Torsten Ørhøj

Chef-TL på Bridgefestivallen

Reply
 

Jeg synes faktisk kun der er anledning til ros til festivalledelsen og de mange turneringsledere, der har ofret formiddage, eftermiddage og aftener for at gøre det muligt for os andre at få vor lyst til bridge styret på trods af corona mv. 

 

Jeg har haft lejlighed til at spille med en makker som jeg næppe var kommet til at spille med, havde det ikke været for RealBridge, og har også spillet med en i Norge bosiddende makker som jo ikke lige kommer til Danmark for at spille i Svendborg. Og så har der været et par ad hoc makkere. Hvert gang rigtig hyggeligt.

 

Så tak til DBf herfra. Og måske kan man overveje nogle RealBridge-seancer jævnsides med f2f-seancerne i Svendborg næste år? 

 

Mvh Jens U Kromann

Reply
 

Glæder mig til vi ses Frederik :)  om ikke før - så forhåbentlig i Svendborg næste sommer

Reply
 

Hej Torsten

Igen: Ingen tvivl om at du og de øvrige "medvirkende" har gjort et stort stykke arbejde med at få stablet en online-festival på benene.

Jeg håber ikke, at du tager mig det ilde op, når min konklusion - i øvrigt sammenfaldende med de fleste andres -  er, at en "online-festival" ikke kan måle sig med den ægte vare. Samme konklusion når du jo i øvrigt selv frem til i dine punkter 1 og 3 - i hvert fald f.s.v. angår DM-finalerne.

Nu følger jeg overhovedet aldrig med i hverken antal tilmeldte til bronzeturneringer eller de resultater de opnår (med mindre naturligvis jeg selv spiller med), men jeg kan af dit punkt 4 se, at der har været rigtigt fint fremmøde, og det betyder selvfølgelig alt i alt, at du og de øvrige arrangører samlet set godt kan konkludere, at det alt i alt - de vanskelige vilkår taget i betragtning - blev en rigtig fin succes.

Det eneste, jeg studser over, er dit punkt 2, hvor du antager, at festivalen helt overordnet er et "breddearrangement", som DM-finalerne så allernådigst er koblet på.

Det er i mine øjne en fuldstændig vanvittig prioritering. Man har i forvejen devalueret DM-finalerne på forskellig vis. Først ved at flytte finalerne til afvikling i det tidsrum, som temnelig mange bridgespillere (også eltebridgespillere) stadig opfatter som sommerpausen. Dernæst ved at afvikle nogle af DM-finalerne samtidig (en seniordamespiller kan ikke deltage i både dame-DM og senior-DM).

DM-finalerne bør have førsteprioritet, men skal så i videst mulig udstrækning suppleres med en stærk holdturnering og en stribe parturneringer (bronze, sølv, guld, 28+ m.m.), så vi får en rigtig velbesøgt bridgefestival, hvor der også er tid til smalltalk og socialt samvær.

VH

Frederik Mørk

PS: Kære Flemming. Jeg har tjekket for slåfejl to gange. Håber alt er OK:-)

Reply
 

Rigtig pænt, Frede.

Et MG+ (med karakterskalaen fra vore dage).
Kun fem direkte stave/anslagsfejl, hvilket er langt færre end den sædvanlige standard for indlæg i dette forum!
(- sproglig sætningsopbygning samt kommateringsfejl har jeg set bort fra -)

For ever yours

PS. Jeg er stort set enig i dine holdninger, specielt omkring udvandingen af DM-parfinalerne.

Reply