Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: Time is money

RE: Time is money

E-mail notifications
 
 

DM åben par

I stedet for at se min lokale fodboldklub få tæv af Randers valgte jeg søndag eftermiddag at følge de sidste 6-7 runder af finalen. Ofte er der morsomme spil - nogle spil kan selv for folk på mit niveau og i min fremskredne alder være lærerige, andre ligefrem underholdende.

Fint nok, men jeg kunne tænke mig at få afklaret, hvordan turneringsledelsen klarede - OG FREMOVER VIL KLARE - et problem, som jeg dårligt kunne undgå at spotte.

Hver runde var på 7 spil - hver gang med det samme scenarie:

9 af de 10 borde var færdige gennemsnitligt knap 2 spil før det sidste bord. For mig virker det direkte usportsligt, at disse 9 borde spiller klart hurtigere end mindst et af de to par ved det sidste bord. Jeg spørger derfor:

* Er det overhovedet lovligt at spille så hurtigt?

* Skred tu-lederen på noget tidspunkt ind?

* Vil man fremover tage højde for dette problem.

mvh hans w-

PS: Ovenstående har jeg selv forfattet - enhver lighed med Frederik Mørks stil er hverken tilsigtet eller tilfældig, men uundgåelig...

 

Reply

Replies

 
 
 

Ja. Ved nogle fysiske turneringer er der to borde der får en kasse med 16 spil ad gangen til deling. Hvis de alle spiller hurtigt, så kan de holde rygepause eller gå til frokost hvis det er den tid. Det kan vist endda ske at et enkelt bord får en kasse for sig selv.

Hvad skulle problemet være?

Reply
 

Mon ikke problemet dog er, at det ikke nødvendigvis er de 9 borde, som spiller for hurtigt - tempoet ved det 10. bord er sagens kerne. Hvad gjorde tu-ledelsen?

Problematikken er jo, at det for det første er en mega-fordel for bemeldte par at spille halvt så hurtigt som normalt. Det luller samtidig modstanderne i søvn = uretmæssige fordele.

At det også jager uglerne væk kan vel føre til, at man må undlade at transmittere, hvis "par nr. 10" er med i feltet.

Reply
 

Hej Hans - dejligt at høre din "røst" - jeg erindrer stadig, at jeg da jeg heller ikke anede hvad bridge var alligevel fattede lidt, da jeg hørte dig forklare i et fysisk rama :) 

I weekenden kan jeg med sikkerhed sige, at der blev spillet 7-spils runder. Der var afsat 50 minutter til at få afviklet de 7 spil. Turneringslederen havde fokus på tidsoverskridelser - og turneringslederen uddelte mig bekendt advarsler hvis man ikke overholdt tiden.

Udfordringen med langsomt spil i bridge synes jeg du har helt ret i - bridge er en tankesport, men jeg er enig med dig i, at det sommetider kan blive noget langtrukkent - og ikke mindst svært altid lige at kunne forstå hvorfor det ikke er soleklart og helt oplagt, at man da bare skal spille sådan og sådan ..... 

Jeg er ret sikker på, at Forbundsturneringslederen afviklede turneringen i henhold til reglerne - og derfor har jeg det også svært med at give dig alt for meget ret :) - og 7 min pr. spil er vel ikke for meget?

 

mvh
Jan

Reply
 

Kære Hans


Jeg istemmer Jans kor og glæder mig over at du ikke har mistet din aggressivitet og nedladende stil.
Når man - til manges undren - stadig er i live i vor fremskredne alder, iblandes vores kommunikation ofte af senilitetens jerngreb.
Det er tydeligvis ikke blevet et mærkbart problem hos dig. +++

OT (anvendes i fodboldkommentarer som forkortelse for både 'on topic' og 'off topic' - ganske forfriskende at man kan gætte frit) - kan jeg bekræfte at den pågældende turneringsleder faktisk havde fokus på tidsoverskridelser. Han uddelte - meddeles mig fra yderst pålidelig kilde - helt præcis 4 advarsler, men ingen tidsstraf (selv om det sateme var tæt på).
Jeg (.. jeg mener: han-) nedskrev - i erkendelse af en nedslidt hukommelse - disse overskridelser (samt indehavernes navne!) på et stykke papir, som imidlertid beklageligvis er blevet rituelt afbrændt efter afslutning af appelfrister mv.

Jeg håber ovenstående er kancelliagtigt nok fremlagt til at give dig en foremmelse af, at bemeldte turnering blev gennemført med samme seriøsitet, som når vi spiller bridge - hvad dette makværk af en nødløsning naturlig ikke kan kandidere til.

PS. Tillykke med sejren over hestene - eller var det den anden vej (???)

kh Bio 

Reply
 

Vi ved alle der er nogle super snegle som spiller bridge, de skal jages med en glødende nål. Som nogen hævder de får en uretmæssig fordel, ved at lulle alle i søvn.

@Jan. Nu har jeg ikke den store erfaring med realbridge, men en del fra BBO. Her vil jeg bare sige det er helt ude i skoven at afsætte 7 minutter pr. spil, fuldstændig ude af propertioner, med det der er behov for. MAX  6 minutter, og det er sat så højt at det ikke kun er hr. Werge der der får en fordel af at spille i almindeligt tempo. (Du skal ikke finde en ny mappe frem ca. 6 sekunder, du skal ikke finde dine kort i mappen 6 sekunder, du skal ikke sætte dine kort i en eller anden for for orden ca. 16 sekunder, du skal ikke finde ud af om du er ved at åbne uden for tur ca. 4 sekunder, du skal ikke noter kontrakten og udspillet nogen steder 10 sekunder, du skal ikke blive enige om hvor mange stik i fik 5 sekuder, du skal ikke fumle kortene tilbage i mappen 5 sekunder, du skal ikke fjerne mappen fra bordet 4 sekunder, du skal ikke orintere dig om hvor du skal sidde næste gang 5 sekunder, sådan kan man blive ved! Men løst sammentalt 6+6+16+4+10+5+5+4+5 = 61 sekunder => 1 minuter som skal trækkes fra i on-line bridge.)

mvh.

Søren

Reply
 

Hej Søren

Jeg er helt enig med dig i at 7 min pr. spil er alt for lang tid.

 

Kim Nielsen

Reply