Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: Svarers genmelding på 3-trinnet

RE: Svarers genmelding på 3-trinnet

E-mail notifications
 
 

Hej alle

Hvad viser svarers genmelding på 3-trinnet uden spring i "standard" 5-farve major?

1) 1sp - 2hj, 2p, 3hj 

2) 1sp - 2mi, 2sp, 3mi
 

Vh Martin

Reply

Replies

 
 
 

Umiddelbart vil jeg mene at standard er at det er ukrav og det bare siger "Makker - vi spiller bedre i min farve end i din farve". Sådan spiller jeg ihverttilfælde selv. Så kan makker naturligvis vurdere om man skal videre med god fit.

 

For dem som spiller to over en som udgangskrav er det naturligvis noget andet.

Reply
 

Godt eksempel på et helt naturligt systems svagheder. Jeg er enig med Kim i betydningen af genmeldingerne, og det betyder så, at man må opfinde en ny farvemelding på en 3-farve, eller i værste fald en double, hvis man vil skabe krav. Denne melding skal så entydigt være udgangskrav. 


 

Nogle løser problemet ved at lade 2-o-1 være udgangskrav, og blandt eksperter er der nok enighed om, at det er en fordel at spille sådan. Det er dog ikke problemfrit, da 1M - 1NT skal dække alle hænder uden fit eller udgangskrav, og efter 2-o-1  kræver det også noget arbejde med systemet, at finde ud af, hvordan man limiterer sine hænder, når alle meldinger er krav. 
 

God weekend 😎

 

Reply
 

Jeg spiller det som inviterende. Med fit eller ekstra, må åbner gerne fortsætte. Hvis jeg blot håbede, at vi ville spille bedre i min farve, ville jeg passe. Min farve er trods alt et trin højere.

Reply
 

Tak for afklaringerne. 

I et svagt øjeblik troede jeg det var krav, og vi missede derfor en udgang. Men makker kan jo sagtens have 5-farve i spar, og behovet for at kunne kontraktforbede under game er reelt. 

Jeg går ud fra, at det nu sjældent kan komme på tale at melde sparfarven én gang til. Hvis farven er så god, kan man vel springe allerede i 2. runde. 

Reply