Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Brug af mobiltelefoner under turneringer

Brug af mobiltelefoner under turneringer

E-mail notifications
 
 

I en stormfuld novemberuge i 2021 gik en række spillere på DebatForum til angreb på navngivne turneringsledere for at håndhæve det, som de er sat til, turneringslovene. Aktuelt gjaldt det reglerne for brug af mobiltelefoner under turneringer. Som så ofte før gik strengen over til at diskutere ligge ctra. lægge og sin/sit ctra. hans/hendes, efter de fleste argumenter for og imod brug af mobiltelefoner under turneringen var anført samt gentaget et par gange.

Der er nu offentliggjort opdaterede regler for området:

§307A Mobiltelefoner, smartwatches og lignende elektronisk udstyr
1. Mobiltelefoner, smartwatches og lignende elektronisk udstyr, som spilleren medbringer i spillelokalet under en runde, skal lægges på eller i nærheden af bordet, og skal være slukket eller eventuelt i flytilstand (»lydløs« eller »forstyr ikke« er ikke tilstrækkeligt). Hvis forbuddet overtrædes, tildeler turneringslederen automatisk straf i følgende tilfælde:
   a. Hvis udstyret ikke er slukket eller i flytilstand, eller hvis det giver et hørbart signal (fx hvis en mobiltelefon ringer), straffes deltageren med et standardfradrag (§ 211B).
   b. Hvis udstyret ikke ligger på eller i nærheden af bordet, men fx i en taske eller lomme, straffes deltageren med et standardfradrag (§ 211B).
   c. Hvis udstyret betjenes, bortset fra slukning, straffes deltageren med to standardfradrag (§ 211B). Dette gælder også, hvis en straf har været tildelt ifølge § 307A1a.
2. Hvis en spiller har medbragt udstyr, som er omfattet af denne paragraf, i spillelokalet og forlader lokalet under en runde, skal udstyret efterlades ved bordet. Overtrædelse straffes med et standardfradrag (§ 211B).
3. Hvis en spiller har et særligt behov for at bruge mobiltelefon under en runde, kan turneringslederen give dispensation for forbuddet. Turneringslederen kan dog ikke frafalde straffene i § 307A1, hvis der ikke på forhånd er givet dispensation for forbuddet.

Som turneringsleder håber jeg, at holdkaptajnerne i divisionerne og andre større holdkampe bliver orienteret tydeligt om reglerne med pålæg om at videreorientere deres holdmedlemmer. Måske var det på sin plads at holdkaptajnerne pålægger holdpallerne at modtage dommen i stilhed, hvis disse overtræder reglerne, og holdet derfor idømmes en pointstraf.

Reply

Replies

 
 
 

Jeg skal - imod min vilje - leve op til ønsket om, at jeg ikke påpeger klare sproglige fejl - omendskjønt den første linje indbyder til det...

Men prøv dog lige at afstemme afsnit 1 og 2. Under 2 forklares, hvordan man skal reagere værende i besiddelse af f. eks. en mobiltelefon, SOM MAN ALLEREDE JfR. PKT. 1 HAR AFLEVERET PÅ ET BORD.

Min vurdering: Komplet latterlige regler - hvad med at begrænse det til følgende: Mobiltelefoner o. l. må ikke forstyre i spillelokalet...

 

 

Reply
 

+ r i forstyrre...

Reply
 

1) Mobiltelefoner o.lign. skal lægges åbent på bordet under runden.
2) Hvis man forlader bordet under runden, skal mobiltelefoner o.lign. efterlades på bordet.
3) Hvis man har spørgsmål omkring mobiltelefoner o.lign., kan man kontakte turneringslederen (helst ikke pr. telefon).

Er det klart nok, Hans?

Reply
 

Fy BIO, som du udmærket ved, så går jeg jo netop ind for klar tale - magter blot ikke altid at udtrykke det...

Men fremfærden svarer vel til, at jeg fluks bliver anklaget for voldtægt, hvis jeg bliver taget med et kondom i bukselommen, selv et ubrugt af slagsen...

Reply
 

Ad 2 i Bios indlæg.

Hvem påtager sig forsikringsansvaret hvis det utænkelige skulle ske at telefonen bliver stjålet mens man er væk fra bordet?

Reply
 

En voldtægtsmand, der bruger kondom? Hvor sødt....

Men hvis du render rundt henne i butikscenteret med lillefyren hængende ud af bukserne kan du risikere at bliver anklaget for 1) svinske hensigter - eller 2) at være senildement.

Hvis du lader den slukkede mobiltelefon forblive på bordet, når du midt under runden går udenfor, slipper du aldeles for begge anklager.

Reply
 

Hvis telefonen skulle blive stjålet alene på grund af en turneringsbestemmelse, så er ansvaret automatisk DBf's eller turneringsledelsens.

Reply
 

Lige et par tankeeksperimenter for at lede opmærksomheden væk fra de tåbelige indgreb mod mobilerne:

* Benytter spillere fra begge rum de samme toiletter?

* Kan spillere fra samme hold - og hvert sit rum - gå på toilettet samtidig?

* Bruger spillere fra begge rum den samme garderobe - så man kan anbringe tips om, at Kl K sidder blank bagpå i spil 15 i en aftalt jakkelomme?

Osv.

Konklusion: Mobil-indgrebet rækker ikke - det er som at skyde gråspurve med kanoner...

 

Reply
 

Ib spørger, hvem der har ansvar for tyveri af en genstand, en person har valgt at medbringe til en sportsturnering.

Svaret ligger vist i ordene "har valgt", ikke sandt?

--------------------------------

Bertel svarer, at ansvaret ligger hos arrangøren, som har visse regler for adfærd for deltagerne i dysten. 
Og det svar er naturligvis lavintelligent VÅS (pardon my french - nogle gange kikser min opdragelse).

Som repræsentant for arrangøren vil jeg som turneringsleder omgående forbyde folk (deltagere såvel som tilskuere) at medbringe våben, middagsmad, malkekøer samt mindreårige børnebørn til bordene under runden.
Skulle det pludselig give MIG ansvaret for hvorledes disse opbevares til runden er forbi?
Vi giver deltagerne en mulighed for - under visse betingelser - at medbringe  diverse objekter. Om folk så vælger at benytte sig af det tilbud (inkl. betingelserne), er 100 p folks eget valg/ansvar. 

----------

Ja, Hans. Bridge er måske den letteste idræt at snyde i overhovedet (- selv om golf ligger forrest i forfølgerfeltet).
"Prøv det, Gitte. Prøv det!"

kh Bio 

Reply
 

Nu dækkede jeg mig jo ind ved at skrive "alene". Hvis det er en medvirkende årsag at deltageren har taget mobilen med, er han selvfølgelig selv ansvarlig ...

Reply
 

HW: "Mobil-indgrebet rækker ikke"

Hvad vi ved navnlig fra onlinebridge, men dog også fra "rigtig" bridge, er at overraskende mange vil snyde, hvis de har muligheden for det. Samt at man bliver yderligere overrasket, når man ser navnene på snydepelsene.

For at redde vores herlige spil fra den slags typer, må TUK jo tage HWs eksempler alvorligt og indføre endnu mere terror (som HW mener, det er). Jeg går her ud fra, at HW selv tager sine eksempler alvorligt.

Mobilreglerne er under alle omstændigheder et godt sted at være startet.

Reply
 

Man skal passe på med ironi, kære Leif. Der vil næsten altid være nogle som tror, man mener det sagte alvorligt - ikke mindst i forummer som dette, hvor der ikke er smiley's o.lign.

Men du har ret i, at online-bridgen har bekræftet os i, at snyd er forsvindende sjældent.
Og for min skyld kunne det da godt være tilladt at tage mobilen med ud, når man forlader bordet under runden.

Når jeg sætter pris på de nye, strammere regler er det især, fordi de (forhåbentlig) vil begrænse støj-forstyrrelsen.
Som spiller hader jeg (som i HADER), når en mobiltelefon ringer i lokalet

[Note til mig selv: Husk som TL at slukke din egen mobilos ...].


Straf for ringende mobil samt de nye omgående-strafpoint-givende tidsregler vil formentlig give mere ro i spillelokalet (lad os alle bede ...).

/Bio


 

Reply
 

Strengt taget er mit ærinde slet ikke at diskutere om der skal være mobilregler og hvilke. Den må man tage med TUK (som muligvis læser med her).

Min hensigt med at starte tråden var at turneringsledere, der passer det, de er sat til, ikke svines til - hverken under turneringen eller bagefter på DebatForum. Min appel er at holdkaptajnerne tager holdpallerne eftertrykkeligt  i ørerne og gør dem det begribeligt hvilke mobilregler, der er, og at de skal følges.

Reply