Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » En bridgespillers bedste alder

En bridgespillers bedste alder

E-mail notifications
 
 

Udøvere af fysisk sport topper typisk omkring 25-35 års alderen. Men findes der undersøgelser eller holdninger til hvordan det er med en tankesport som Bridge? Og har vi f.eks. seniorlandshold fordi de er mere erfarne end yngre spillere, eller fordi de er lidt på retræte? At du bliver en bedre spiller af at begynde tidligt er evident og en anden sag. 

Reply

Replies

 
 
 
Reply
 

Hej Bent.

Uden at have videnskabeligt belæg for noget som helst, så har jeg alligevel en "mening" :)

Jeg kender ikke til undersøgelser, der kan give evidens for på hvilket aldersniveau bridgespillere har deres topniveau.

Seniorbridge på internationalt niveau startede først omkring 2010 (så vidt jeg husker), og jeg er ret sikker på, at det ikke var fordi man ønskede en retræteturnering, men nok mere, at man i WBF og EBL ønskede flere klasser, hvilket jo også genererer mere omsætning og måske også overskud til, at de kunne bruge ressourcer på udviklingen af bridgen. Det samme gør sig nok gældende da man oprettede mixed-rækken også til de internationale mesterskaber. Der er mange mange seniorspillere, der også i de store internationale turneringer sagtens ville kunne deltage i åben række.

Dette var mine formodninger og meninger - ved ikke om du kan bruge det, men det var et forsøg :)

Reply
 

Hvis man sammenligner med skakspillere er det tydeligt, at de topper et sted i tredverne og 10-15 år senere er spillestyrken faldet betydeligt. Der gælder nok noget lignende i bridge, men bridgespillere kan bevare en betydelig del af spillestyrken op i årene, fordi bridge er mindre anstrengende end skak.

Reply
 

Det første VM for seniorer blev afholdt i 2001. USA vandt. 

IMO topper man som bridgespiller omkring de 40 - 50 år - derefter går det som regel langsomt men sikkert ned ad bakke. Men der er som altid undtagelser der bekræfter reglen. :)

 

Thomas Berg

 

 

 

 

 

 

Reply
 

Ja, jeg er en af dem. Mit niveau kan ikke synke dybere.

Reply
 

Jeg har opbevaret en del spil, som jeg øvede mig på for 30-40 år siden - og de kan tages til indtægt for, at jeg MÅ være klart bedre nu...

Reply
 
Jeg toppede som 19 årig. Holdt derefter 20 års pause og kom aldrig tilbage til at jeg kan huske alle kort. God søndag. Super_G
Reply
 

Det skal du ikke være ked af, Sune.
Jeg kan også kun huske ganske få af de kort, jeg spillede for 20 år siden.
Det er helt normalt ++

Reply
 

Juhu endelig noget jeg kan udemærke mig på inden for bridgeverdenen. Min nuværende bridgekompetence er så tilpas lav, at jeg bestemt tror min bedste alder ligger foran mig :-)

Reply
 

Det er et rigtig interessant spørgsmål , hvis man vil tage det seriøst . Efter en lang og forhåbentlig ikke slut bridgekariere er mit umiddelbare svar , at man er bedst med den alder , man nu har . Forstået på den måde , at man topper , når man lægger energien og tiden i det . Jeg har spillet på landsholdet som junior , åben og senior , og føler at jeg toppede min karriere på disse tidspunkter ! Bridgen udvikler sig også , så på stående fod vil jeg sige , at jeg aldrig , i en alder af 65 , har været bedre ! Men måske resultatmæssigt var bedre for ca 20 år siden . Er det for kryptisk ?

Kh Klaus Adamsen

Reply
 

Erfaring tæller jo også.

Jo flere fejl man har begået, jo bedre bliver man.

Hvis man ellers kan huske fejlene:-)

Reply
 

Jeg læste en gang, at bridgespillere topper omkring de 4o år. For at efterprøve teorien inviterede jeg på det tidspunkt til en rimelig stærk enkeltmandsturnering, som jeg vandt!

Så teorien holder.

Nu er jeg dobbelt så gammel - og halvt så god (måske knap nok i følge min hustru😪)

Peter Barsøe

Reply
 

Der er nu nok også stor forskel på en 60 årig der har spillet siden han/hun var ung, en 60 årig der begyndte da han/hun var 40 og en 60 årig der lige er startet efter begynder kursus
Det handler jo ikke kun om alder, men også på antal års erfaring OG sikkert også på, om man bruger en del af hjernen som man også bruger i jobbet, eller om man arbejdsmæssigt laver noget der er meget anderledes.  
Jeg tror ikke man vil have let ved at finde den "gyldne" alder, fordi så mange faktorer spiller ind 

 

 

Reply