Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » 4. farve - eller naturlig?

4. farve - eller naturlig?

E-mail notifications
 
 

Ved et åbent hus i går aftes oplyste en af spillerne ved bordet, at han og hans makker spiller med, at dersom førstmeldte farve er klør, så regnes 2 ruder i nedenstående meldeforløb ikke som 4. farve, men naturlig.

Der spillles med 4. farve 10+ HP og åbning 1 klør kan være 2-farve.

Meldingerne:

1 klør - 1 hjerter

1 spar - 2 ruder.

Er meldingen 2 ruder 4. farve, eller er den naturlig og viser 5-farve i hjerter og 10+??

Maja Palmø

 

Reply

Replies

 
 
 

Hej Maja

Nu står det jo ethvert par frit for at lave deres egne aftaler - med nogle få lovbestemte undtagelser.
Så for det par du mødte var 2ru naturlig, men hvis du havde mødt mig så havde det været 4. farve ;-)

Jeg tror de fleste spiller det som 4. farve, idet de betragter 1kl som naturlig, selv om det kan være en 3-farve og med præcis 4-4-3-2 er en doubleton.

Personligt tror jeg at man står sig bedst ved at spille det som 4. farve. Med dine modstanderes system, hvad skal man melde som svarer hvis man har 16+ og 4-kortsstøtte i spar? 4. farve vil rigtig god her.
Jeg tænker at dine modstandere spiller det naturligt af frygt for at misse en rudertilpasning, men det er ikke noget problem for hvis man har 10+ og 5-farve i hjerter samt 4-farve i ruder kan man blot melde 2ru (4. farve), og hvis åbner har en ruderfarve, så meldes blot 3ru. Det videre forløb bestemmes så af hvor mange point svarer har.

Mvh. Eddie

Reply
 

Blot en note om meldingen 1 klør: Hvis ikke den garanterer mindst 3 kort i farven, så er den kunstig og skal alerteres - også selv om man synes at der næsten altid er tre kort eller mere.

Reply