Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE:
 
 

Spilfører lægger et kort foran sig på bordet og siger straks derefter: "Jeg tog forkert, må jeg gøre det om"? 

I bekræftende fald: Må hun også gøre om hvis modstander TV for hende har nået at lægge til?

På forhånd tak.

 

 

Reply

Replies

 
 
 

Det korte svar til begge spørgsmål er nej. § 45 specificerer hvornår man skal anse et kort for spillet, og så må det normalt ikke tages tilbage (der er visse undtagelser - styret af TL). Hvis spilfører taber et kort ved et uheld, er det ikke spillet, men hvis spilfører tager et kort som hun har i sinde at spille og lægger det på bordet, så er det spillet. Det gør ingen forskel om der er senere tilspil eller ej.

§ 45 siger om spilførers kort:

 

    2. Et kort, som spilfører tager fra sin hånd, anses for spillet, hvis en af disse betingelser er opfyldt:

        a. Kortet berører eller berører næsten bordet med billedsiden opad.

        b. Kortet holdes på en måde, der antyder, at det er spillet.

 

Det nævnes ikke i paragraffen, men det er en forudsætning at spilfører har i sinde at spille kortet i det øjeblik det bliver vist som anført. Hun fortryder måske et sekund senere, men det ændrer ikke noget.

Reply
 

Tak. Men så må en af undtagelserne, som styres af TL, måske være den situation hvor spilfører har grebet forkert og opdager

fejlen i samme øjeblik at kortet ligger på bordet. Altså: Har hun TÆNKT forkert må hun ikke lave om men har hun GREBET forkert må hun gerne lave om, eller.....? Det må da være det etisk korrekte?

 

Reply
 

Spilførers kort ER spillet, jf. Bertels redegørelse.

Bridgelovenes §47 "Tilbagetagelse af et spillet kort" oplister en række lidt specielle muligheder for i tilfælde af at et kort ER spillet, at tage det tilbage. Det forekommer lidt overflødigt, at paragraffen slutter med denne sætning "Et spillet kort må kun tages tilbage, hvis det sker efter bestemmelserne i denne paragraf", men så er det da virkeligt markeret, at man mener det.

På listen i §47 optræder ikke den situation, som Jan Anker Svendsen nævner.

Reply