Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: Holdturnering for 5 borde ?

RE: Holdturnering for 5 borde ?

E-mail notifications
 
 

Hej derude,

Har man mulighed for at bruge BC til holdturnering for 5 borde eller er man på håndudregning osv.

mvh Peter

Reply

Replies

 
 
 

Hej Peter.

BC3 håndterer ikke holdturnering for ulige antal borde.

Reply
 

Hej Poul, rart at se, at du stadig er ved tasterne. Jeg kan godt se at ulige antal ikke fremgår af BC. - Men med alle kreative sjæle vi er omgivet af, tænkte jeg i al min naivitet, at der kunne være en, der f.eks. havde arbjedet på en indrapporteringsdel.

Jeg udskrev engang en 9-bords holdturnering (skiftevis en afdeling med treborde og en afdeling for 6 borde). Men orker det ikke rigtigt igen. Så vi må nok nøjes med parturnerings skema med Butler eller IAF-opgørelse.

Hils din viv 

mvh Peter

 

 

 

 

Reply
 

Måske der er flere måder at gøre det på. Men hvis du har en holdkamp med et ulige antal hold og lader det ene hold på skift sidde over kan det sagtens køre i BC3.

 

 

Du sætter det op som en almindelig holdkamp til 6 hold, men da du kun har 5 hold skal det sidste markeres som et ovesiidder hold.

 

Regnskabet lavet af BC3, du bruger kun Bridgemates på de aktive borde , ikke på de andre og oversidderen får automtisk 12 kp.

 

Her er et eksempel (Jeg kan ikke få sat et link ind) men gå til www.bridge.dk/4505/ -> turneringer - 28.september 2021 -> Blå række.

Reply
 

Prøver lige igen med direkte link til turneringen (kig i Blå række):

https://resultater.bridge.dk/template/turnering.php?mainclubno=4505&clubno=1&tournament=30

Reply
 

Tak Morten,

Det er jo rigtignok en anvendelig metode.

Men jeg var mere ude efter en moderne anvendelse af det "Femlagsmøte", der er beskrevet i Jannerstens Tävlingsledaren side 236.- Mon ikke der skulle være en og anden derude, der har filosoferet herover. - Ulrik Dickow måske ?

 

 

 

Reply
 

Spændende - selvfølgelig lidt svært at gætte at du havde præcis den turneringsform i tankerne.

Nu kunne Google ikke hjælpe mig videre med hensyn til hvordan Jannerstens skifteplanerne og opgørelsesmetode er for et "Femlagsmøte"

Har du måske en digital udgave af beskrivelsen?

 

Reply
 

Det lyder godt Morten.

Håber at vedlagte er læseligt :)

Peter

IMG_NEW.pdf
Reply
 

Sorry det var den forkerte fil.

Reply
 

Nyt forsøg :)

 

IMG_0003.jpg
 
Reply
 

Tak for beskrivelsen - smart lavet.

 

 

For at få det understøttet af BC3 skal der laves nogle nye skifteplaner og en ny opgørelsesmetode.

Det har desværre nok lange udsigter - specielt den nye opgørelsesmetode.

Alternativt kan det være at Dickow vil lave skifteplanerne, og så kan du f.eks. spille det som en alm par turnering med "Skaleret" IAF opgørelse. 

 

 

Det er ikke helt det samme, men smager da lidt af fisk.

 

 

Ved nærmere eftertanke - hvis man alligevel ikke kan lave Jannerstens specielle hold opgørelse, kan man nok ligeså godt bruge en standard Howell skiftplan med 9 runder hvor man møder alle par (også dem der i Jannerstens opgørelse ville være dine hold paller)

 

Reply
 

Tak Morten,

Det ender nok med en parbutler eller IAF, Det kan BC klare.

Tak for dine tanker

Peter

Reply
 

Ib Lundby har i bogen "Bridge på Hjemmebane" opskriften på holdturnering med 5 borde. Ulempen er at man ikke spiller kortene samtidig med holdpallerne og ingen må tale om spil før aftenen er slut.

Reply
 

Jannerstens beskrivelse i ”femlagsmøte” er omtrent den samme som beskrivelsen i den danske TL-håndbog afsnit 3.6.1 (vedlagt). Ib Lundbys beskrivelse på side 29 i sin bog er en tredje, simplificeret variant af de andre to. De fungerer alle tre, men de kræver en meget nøje instruktion af spillerne, og de har alle de to meget klare ulemper, som Morten Bune nævner. De ulemper trækker ganske meget fra oplevelsen som spiller, for holdstemningen fordufter helt, når synkroniseringen af de enkelte delkampe er brudt, og man ikke kan diskutere spillene i en pause etc.

Det er den manglende synkronisering i afviklingen, der er årsagen til, at BridgeCentral aldrig har fået udviklet den facilitet.

Derfor er Butler- og IAF-opgørelse i en parturnerings-skifteplan lige så god med skalerede imp eller ej.

Vil man endelig afvikle en ægte holdturnering, kan man gøre som i Morten Kølbæks beskrivelse med et par små tilføjelser:

1) Sæt altid det ikke-eksisterende hold som det højeste holdnummer, altså hold nr. 6, for så udgår bord 1 og 4 i hele turneringen, og så kan man helt undvære at opstille disse to borde, undvære deres meldekasser og BM’er.

2) Sørg for at fjerne spillerne fra det hold, der sidder over, i ”BC > Indtast Score > Angiv spillere”, for så forhindres BC i at lave rod i såvel handicap-beregningen som multiholdberegningen.

God fornøjelse med det!

Reply
 
TL-bog_Hold_for_5_hold.jpg
 
Reply