Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: Dansk Bridge - bladet

RE: Dansk Bridge - bladet

E-mail notifications
 
 

Jeg støtter DBF's beslutning om at sende medlemsbladet ud til én person per klub i stedet for at sende postomdelt til alle medlemmer, idet der var en del penge at spare derved. Men i de klubber, jeg kommer i, der ligger der altid en del blade, som tilsyneladende er tilovers, og det er jo synd - det er spild af både papir og penge. 

Så mit spørgsmål er derfor, om ikke det var en ide for DBF at bede om en tilbagemelding fra klubberne om antal blade der er behov for, således at man ikke sender for mange blade? 

.. blot et lille spareforslag her fra Fyn :-) 

De bedste hilsner, Kaj Hansen 

Reply

Replies

 
 
 

Hej Kaj

Vi er i løbende kontakt med rigtig mange klubber, så vi kun sender lidt for mange blade.

 

Vores fokus er på de største klubber- men stort set alle bliver justeret, når vi taler med dem.

 

 

Reply
 

Hej Kaj

 

Det som kan være problemet er: at når vi bridgespillere spiller bridge, så glemmer vi alt muligt andet. Kan huske at Belladonna sagde noget om det.

 

I de klubber jeg har med at gøre er der også overskydende blade, men mange kommer "lsent" og siger "hvor er bladet fra sidste måned, jeg har glemt at få det".

 

Det var nu nemmere.... 

 

Mads

Reply
 

Enig i, at den billigste løsning er at sende bladet til een adresse. Men jeg synes, at det er bekymrende, hvor mange blade der bare ligger og flyder i centrene. Og her taler vi nogle af de største centre i landet- Blakset og Bridgecenter Nordsjælland med flere end 2500 medlemmerne. Dertil kommer min egen, Reinholdt Bridge med 60, som bare er en lille fisk-de bliver faktisk aldrig taget.

Det kan undre, at man ikke kan vælge at abonnere på, at bladet tilsendes egen adresse. Så vidt jeg er orienteret, vil det koste 12-13 kr. pr. blad. Jeg har igennem et lille år forespurgt blandt deltagere på vores rejser(700-800), som jeg tror, er repræsentativ, hvor mange der gerne ville betale for, at få bladet tilsendt. Det vil flere end 80%!

Hvorfor er dette ikke en mulighed? Burde være forholdsvist let i disse EDB- tider?

Har ikke forstand på det i forhold til det teknisk mulige, men så vidt jeg ved, har medlemmerne aldrig fået muligheden?

Hvis det er en mulighed, burde DBf vel lade det enkelte medlem vælge, hvordan man ønsker at modtage sit blad?

Og selvom annonce indtægten er beskeden i forhold til omkostningerne ved udsendelse af bladet, era annonce værdien alt andet lige forringet for annoncøren, når mange blade ikke bliver læst.

Men hvis egen betaling bliver en mulighed, har annoncører også en større værdi af deres annoncer og vil måske øge budgettet det.

mvh

Christian Reinholdt

 

Reply
 

Kan det skyldes at man kun tager 1 stk pr. ægtepar. Jeg nyder i hvert fald at læse bladet hver gang - også annoncørerne.

Reply
 

Kære alle.

Denne debat er fuldstændig ens med tidligere debatter om samme problem!

Man kan ikke løse medlemmernes manglende lyst til at læse bladet ud fra et distributionsspørgsmål.

I de år jeg efterhånden har været medlem, og har fulgt denne frustration om manglende interesse for Dansk Bridge, har der aldrig  været taget et initiativ til at undersøge om produktet svarer til forventninger/behov!

Ud af 500 medlemmer i vores fælles Bridgehus er der ca 15% der tager bladet med hjem.

Næste spørgsmål er så, hvilke artikler der bliver læst? - er det også 15% af disse?

Det ved jeg ikke, men enhver bladudgiver der skal sælge sine blade vil jo løbende holde sig ajour med interessen for bladet og de enklelte artiklers indhold og kvalitet.

Ikke en kritig af nuværende, som jeg i stort omfang selv finder interessent, men interessen er helt klart ikke til stede blandt flertallet af medlemmerne.

Hvorfor vores hovedbestyrelse ikke interesserer sig for problemets årsag er lidt deprimerende, da et interessent - for hovedparten af medlemmerne - blad vil være et stækt værktøj for at bevare bridgen som folkesport.

Jeg læser fortsat - men håber på flere "medlæsere". 

Når først indholdet fænger, er distributionsformen ligegyldig.

Skab interesse for bladet!

 

med venlig hilsen

Visti Christensen

Roskilde Bridge 1945

 

 

Reply
 

Det var åbenlyst en forkert beslutning at holde op med at husstandsomdele Dansk Bridge.
Så hvis HB vil noget godt for bridgen i DK, går den øjeblikkeligt tilbage til husstandsomdeling. Det vi ser nu, er enden på bridgebladet, der ellers er en meget vigtig del af at forene bredde og elite og sikre fremtiden.
Det er ikke dumt at begå fejl - det gør alle. Det dumme er at holde fast i en forkert beslutning, fordi man er bange for at tabe ansigt.

Reply
 

HELT ENIG med Skafte!

Reply
 

Gode bridgevenner

At husstandsomdele Dansk Bridge er ganske enkelt spild af penge. De spillere / medlemmer, som aktivt ønsker at læse bladet husker også at få det med hjem fra klubben.

Tag dog og erkend, at mange DBf-medlemmer er fuldstændig lige glade med Dansk Bridge uanset bladets indhold og distributationsform. Jeg spiller i tre klubber og vil vædde om, at mindst 60% af medlemmerne aldrig tager et blad med hjem!  Det månedlige oplag kan med god samvittighed reduceres ganske kraftigt.

Langt de fleste af forbundets medlemmer er medlem af en klub for at spille bridge på det niveau de nu engang har, og så ikke at forglemme for at deltage i det sociale samvær som de enkelte klubber tilbyder på forskellig vis.

Så har man på hobbyfronten i det mindste noget godt at stå op til !

Fortsat god fornøjelse med bridgen!

Jørn Erik Hansen i Søndersø

 

 

Reply
 

Gode bridgevenner

At husstandsomdele Dansk Bridge er ganske enkelt spild af penge. De spillere / medlemmer, som aktivt ønsker at læse bladet husker også at få det med hjem fra klubben.

Tag dog og erkend, at mange DBf-medlemmer er fuldstændig lige glade med Dansk Bridge uanset bladets indhold og distributationsform. Jeg spiller i tre klubber og vil vædde om, at mindst 60% af medlemmerne aldrig tager et blad med hjem!  Det månedlige oplag kan med god samvittighed reduceres ganske kraftigt.

Langt de fleste af forbundets medlemmer er medlem af en klub for at spille bridge på det niveau de nu engang har, og så ikke at forglemme for at deltage i det sociale samvær som de enkelte klubber tilbyder på forskellig vis.

Så har man på hobbyfronten i det mindste noget godt at stå op til !

Fortsat god fornøjelse med bridgen!

Jørn Erik Hansen i Søndersø

 

 

Reply
 

Helt uenig med Skafte.


At husstandsomdele bladet er blot at man så ikke længere ser problemet. Det antal blade, der ikke tages hjem fra klubben svarer formentlig til det antal, der ryger sammen med reklamerne i papirkurven.


Går man tilbage til at husstandsomdele (men det gør man forhåbentligt for økonomien ikke), kan man på herlig vis fantasere sig til, at hver eneste frankeret og postudsendt blad bliver læst.

Reply
 

Jeg skal ellers lige love for at postulaterne flyver til højre og venstre.

Det er med dette som så mange andre ting - tingene er ikke helt sort/hvide.

 

Jeg er et af de medlemmer der altid - som i altid, læste bladet fra start til slut. Det gør jeg ikke længere, af den simple årsag, at jeg ikke "husker at få taget bladet med hjem. Ja, jeg kan læse det på nettet, på noget der minder om en app osv - men det er bare ikke det samme - og jeg er endda et af de medlemmer der trækker gennemsnitsalderen ned.

Jeg tror det er en stor misforståelse at "mange" er ligeglade med bladet! Hvor mange er mange egentlig ?

Jeg tror dog det er en større misforståelse at tro, at antallet af blade der ikke bliver afhentet i klubberne er lig antallet der ryger ud med reklamerne.

Jeg er stor fortaler for en abonnementsløsning, hvor dem der har lyst kan betale for at få bladet sendt hjem.

Reply
 

Kære læser!

Jeg er fuldstændig på linje med Jacob, at man ikke kan konkludere, at manglende bladtagning er ensbetydende med ingen interesse. Det er blot et rent gæt.

Holder selv ret fast i, at den tilbagemelding der kommer fra mere end 80% af 700-800 bridgespiller om, at de gerne betaler for at få bladet tilsendt. Det er vel en form for evidens? Altså en ganske almindelig bruger beslutning, som hvis nogle vælger kylling og andre oksemørbrad. Det må vel være muligt teknisk at favne det? Any takers- andet end radiotavshed?

mvh

christian Reinholdt 

Reply
 

Kære Brigelæsere

Rigtig mange indlæg med næsten lige så mange meninger. Jeg er helt enig i Christians indlæg - gør det dog frivilligt, om man vil have bladet og gør det muligt at indbetale et beløb for at få det smidt ind i egen kasse.. Mange blade vil så ikke gå til spilde, og vi, der er interesseret kan dem få serveret hjemme. 

Er helt klar over at dette synspunkt har været luftet mange gange - husker dog ikke at have set en reaktion fra parnasset!

mvh

 

Reply
 

Ja, andre steder i samfundet plejer der straks at være leverandører, når der er et produkt, der bliver efterspurgt.

Men åbenbart ikke i DBF. Hvorfor dog ikke ? Føler nogen i "toppen" monstro, at det ville være et "tilbagetog" ?

Kun alvidende monopoler plejer at opføre sig på den måde :) (Jeg har været ansat i den verden, så jeg ved hvad jeg taler om).

Undertegnede var en af de repræsentanter, der i sin tid var med til at overbevise resten af repræsentantskabet om de fornuftige i at gøre bladet obligatorisk og leveret direkte i postkassen. - Motiverne dengang var bl.a, at man herigennem kunne øge samhørigheden i bridgeverdenen samtidigt med, at alle fik noget "håndgribeligt" og relevant for kontingentet. 

Det er derfor med blødende hjerte, at jeg har set på, at den direkte levering blev afskaffet. - Men med en næppe eksisterende postlevering til eksorbitante priser var der vel ikke andet at gøre. - En betalingsordning for de interesserede kan dog være et plaster på såret.

Reply
 

Kære alle.

Det har i mange år (i hvert fald 10-15 år) været diskuteret, hvordan bladet skulle distribueres og hvorvidt der overhovedet skulle trykkes et blad eller om det ikke snart var bedre at spare lidt papir og omkostninger og blot lade bladet være online på nettet.

 

Ligeledes kan jeg garantere at der har været snak om indhold i bladet, og hvad læserne generelt helst vil læse. Det har været oppe at vende på flere repræsentantskabsmøder og dermed også været drøftet i HB, så selvfølgelig interesserer debatten HB!

 

Vi kan sagtens fortsætte debatten om indhold og distribution, men vi bliver jo nok aldrig enige, så jeg kunne foreslå en løsning, som måske var til at gennemføre, men om det falder i god jord hos sekretariat, HB og repræsentantskab ved jeg ikke?

 

Vi fortsætter med den distribution vi har nu, men tilbyder medlemmer af DBf at tegne et abonnement på privat udsendelse af de otte trykte numre til nogen lunde kostpris på forsendelse (100-150 kr. pr. år). Er man ikke medlem af DBf skal det selvfølgelig koste en helt anden pris om muligt.

 

Jeg tror man er nødt til at gøre det på den måde fremfor gennem klubben, idet klubberne vil have svært ved en differentieret kontingent fra medlemmerne og det er jo klubberne der opkræver kontingent til forbundet og derefter videresender til forbundet ud fra data i BC3.

Reply
1 2 3