Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

De danske resutater ved åben EM

 

Her kan du læse, hvordan det gik de danske hold ved det åbne EM i Polen 2011. 

 

Mixed hold

EM-turneringen indledtes med en en stor holdturnering for mixed hold. Der deltog tre danske hold, men kun et hold, med Christina Lund Madsen, Michael Askgaard, Bjarke Friis og Marianne Rasmussen på, gik videre fra det indledende gruppespil. De kunne dog desværre ikke klare at sikre sig videre deltagelse fra Swiss-turneringen, hvor man skulle finde de 32 hold, der skulle udkæmpe de afgørende knock-out-kampe. 

Hele turneringen blev i øvrigt vundet af rigmanden Zimmermann i selskab med en flok rutinerede franskmænd.

 

Mixed par

I mixedpar-kvalen deltog 7 (næsten) danske par, og i A-semifinalen kom Nadia Bekkouche-Johan Upmark (SE), Trine Binderkranz-Thomas Vang Larsen, Maria Dam Mortensen-Claus Lund og Lone Mortensen-Charles. Sidstnævnte var egentlig henvist til B-gruppen, men efter én runde i B-gruppen blev de tilbudt en plads i A-gruppen pga. af to afbud, hvilket de begejstret sagt ja tak til. De resterende danske par måtte i B-gruppen, bl.a. Christina Lund Madsen-Michael Askgaard på den triste plads præcis under cuttet, men herfra er der dog en lille kattelem til finalen idet de tre bedst placerede i semifinalen også får en A-finale-plads. 

Det lykkedes Nadia Bekkouche og svenske Johan at gå videre fra semifinalen til A-finalen, der spilles hele torsdagen.  I B-gruppen spurtede ægteparret Henneberg sig flot frem til et sjetteplads. I A-finalen findes også (næsten danske) Sabine Auken, der spiller med den italienske verdensstjerne Bocchi. Resten af de danske par må desværre nøjes med B-finalen. I A-finalen er der kun 30 par (ud af mere end 250 startende) hvoraf de 22 kom fra A-semifinalen, de 3 fra B-gruppen og 5 fra mixed-hold finalisterne.

Finalernerne endte med en lidt beskeden placering som nr. 20 til Sabine og på plads nr. 23 sluttede Nadia og Johan. Turneringen blev vundet af franske Catherine Ovidie og garvede Phillippe Chronier. De var imponerende nok også på vinderholdet i mixed hold.

I B-finalen sluttede ægteparret Henneberg på en pæn 16. plads ud af 163 par.  

 

Åben hold og damehold

Fredag d. 24 indledtes dame- og åbenrække-holdturneringerne med 1 dansk hold og 3 åbne danske hold som deltagere. Damerne er kommet meget skidt fra start og ligger næstsidst efter 4 kampe. I den åbne række er holdene inddelt i puljer af 8 hvoraf 3 fra hver pulje går videre til mellemgrupperne, og efter 4 kampe fører Danmark Open! (Kasper Konow, Anders Hagen, Gregers Bjarnarson, Michael Askggard, Jens Auken og Søren Christiansen) deres pulje foran Zimmermanns hold med Helgemo og Co. Det danske U27-hold ligger flot nr.3 og U 25 desværre sidst inden de 3 afgørende kampe i morgen.

Danmark Open vandt super flot deres pulje foran de dyre proffer fra "Monaco". Det lykkedes også lidt overraskende U 27-holdet at slippe med i A-gruppen via en fin 2. plads i puljen, og disse to hold er nu med i A-Swiss'en der afgør, hvem der får lov at være med i de afgørende knockoutkampe. Disse kampe sammensættes af 27 hold fra A-Swiss'en og 5 hold fra B. 

U 25-holdet måtte ned i B-gruppen, og dameholdet er chanceløse og ligger i den den tunge ende inden alle de indledende manøvrer slutter i løbet af søndagen.

Det blev en nervepirrende afslutning, hvor de 3 hold i åben række alle havde chancen i den sidste kamp for at gå videre til knockoutkampene. Det lykkedes dog kun for Danmark Open, der som nr. 27 holdt tungen lige i munden og lige sneg sig med blandt de 27, der kvalificerede sig til videre deltagelse.

Det unge U27-hold fik 14 kp i sidste kamp, hvor 18 havde været nok til at komme med. De helt unge (U25) var i B-gruppen, hvor de første 5 gik videre, og danskerne blev delt nr. 6! Og det ud af hele 73 hold. Øv, øv og øv! De scorede 19 kp i sidste kamp og 21 havde været nok ...

Damerne fik aldrig spillet til at glide, og de nordiske mestre sluttede skuffende som nr. næstsidst i deres gruppe.

I morgen starter knockoutkampene, samt åben par hvor undertegnende og Kjeld "Kello"Hansen vil prøve lykken i selskab med ca. 400 par ... To andre danske par (fra åbenrækkeholdet) glider ind i parturneringen, når holdturneringerne er slut for deres vedkommende (lad det blive sent!).

Denmark Open vandt den første knockoutkamp mod et godt russisk hold, men løb så ind i Mahaffey med bl.a. "Meckwell" på holdet, og så var det slut. Danskerne blev dog kun slået med 14 imp. I en anden kamp var "Monacos" stjerner (Helgemo og Co. foran med hele 34 ved halvleg og tabte alligevel. Der er nu kun 8 hold tilbage, og på BBO kan du uden tvivl se to superhold som Mahaffey og Lavazza kæmpe om en semifinalebillet.

 

Åben par

Den megastore parturnering er nu skudt i gang, og de 4 danske juniorpar, der røg ud af holdturneringen i går, er trådt ind i parturneringen i stedet. To af dem har gjort det fantastisk flot, idet Dennis Bilde-Emil Jepsen suverænt fører det stærke felt an med en score på ca. 63% efter første halvdel af kvalen (50 spil). På en flot 14.-plads ligger Martin Schaltz-Lars K. Nielsen, så det ser lovende ud for disse juniorer, hvoraf flere af dem skal spille om junior-EM inden længe. De resterende par inklussiv redaktøren med Kello på slæb ligger langt nede i den tunge ende. Der spilles 5 runder a 10 spil i morgen, inden de 140 forreste par går i A-semifinalen.

To af juniorparrene gjorde det fantastisk flot i parkvalen idet Dennis og Emil blev nr 2 efter at have ført stort set hele tiden, og Martin og Lars K. blev nr.4. Disse to par samt Jens Auken-Søren Christansen (nr. 55) og Gregers Bjarnarson-Michael Aksgaard (nr. 119) (der indtrådte i kvalen efter 50 spil) kom i A-semifinalen, der består af 140 par ialt. Resten af danskerne røg i B-gruppen, hvorfra kun 6 går videre til A-finalen.

Der er desværre en del sygdom i den danske lejr, idet Lars Tofte, Emil Jepsen og undertegnede er syge, så i semifinalerne spiller p.t. Dennis-Niclas og Kello-Nadia. Niclas og Lars T. spillede ikke hele tirsdagen, idet Lars allerede der var sengeliggende. Der spilles nu 100 spil i semifinalerne inden den lille gruppe der skal spille A-finale er fundet.

I holdturneringen er man nået til finalen og Bessis mødder Mahaffey. Det var sidstnævne hold med bl.a. Meckstroth og Rodwell, der tidligere sendte de sidste danskere ud af turneringen.

Første dag med semifinalerunder var ikke nogen god dag for de danske spillere. Martin Schaltz-Lars K. Nielsen var eneste lyspunkt med en flot 9. plads halvvejs i kvalen, mens de tre resterende par i A-gruppen ligger mellem plads 95 og 128. Så vidt jeg er orienteret går kun 46 videre til A-finalen, så der skal virkelig ske mirakler i den tunge ende, for at flere danske par kommer med videre. I B-gruppen er Niclas og Lars T. ude pga. sygdom, og de to resterende par ligger på trecifrede placeringer, hvilket ikke er helt godt -:) når kun seks par går i A-finalen. Der spilles 5 sektioner a 10 spil i morgen.

Holdturneringen sluttede med en spændende finale, hvor favoritterne fra Mahaffeys hold var bagud efter to af tre sektioner mod franske Bessis, men trak så fra i de sidste 16 spil og vandt 155-133.

Det er de danske U27-juniorer, der fører sig frem her i Poznan. I kvalen lå Dennis og Emil nr.  1 det meste af turneringen og sluttede på en superflot andenplads på trods af at Emil blev syg under de sidste 10 spil.

I semifinalen var det Martin Schaltz og Lars K. Nielsen der var med fremme hele tiden og endte på en helt fantastisk 1.plads i et superstærkt EM-felt. Jeg har fået alle røverhistorierne over frokostbordet, og mage til fantasifuld og aggressiv bridge skal man lede længe efter. Utroligt! Lad os håbe, at  de kan følge op på det i de næste dages finale, hvor alle desværre starter på nul igen.

De tre øvrige par i A-finalen sluttede mellem nr. 64 og 134, så der var lang vej til A-finalens forjættede land, og i B-gruppen havde  U-25-spillerne opgivet ævred på grund af modgang og sygdom og sat kursen mod Danmark. Den halvsløje (både spille- og helbredsmæssige) redaktør  og Kello rodede rundt i den tunge ende, men hyggede sig med masser af modstand og et par kolde fadøl til at holde humøret oppe.

I morgen fjolles der lidt rundt i B-gruppen, mens de sidste hårde hunde i A-finalen de næste to dage arbejder på at finde ud af hvem der skal være årets europamester (de regerende mestre Fredin og Fallenius er ude), så lad os krydse fingre for de, at de to unge danskere fortsat er flyvende ...

Så synger EM på sidste vers. Vores to tilbageværende heste, Martin og Lars K, er deværre gået kolde efter en helt fantastisk indsats indtil nu. Nr. 4 i kvalen, nr. 1 i semifinalen og videre til finalen som eneste danske par, men så en dag hvor spillet ikke rigtig glider og hvor fejlprocenten er lidt for høj. En placering som nr. 39 ud af 52 efter ca. 60% af spillene er langt fra hvad vi og vores helte håbede på. Der er nu to sektioner tilbage i morgen til at rette lidt op på tingene, men et europamesterskab til Danmark bliver det bestemt ikke til, med mindre samtlige bridgeguder kaster deres uforbeholdne kærlighed på danskerne.

I B-finalen sad kun Kello og redaktøren og kastede stik i grams, mens de hyggede sig gevaldigt i den veltilrettelagte turnering. Dennis og Niclas uglede stjernerne i A-finalen, mens arrangørerne går og pakker de mange rekvisitter ned. Noget der ligner to store sportshaller fyldt med borde, skærme, bridgemate, tonsvis af kort osv. bliver i morgen reduceret til to små lokaler hvor de skrappeste hjerner finder ud af, hvem der skal være europamester i åben par 2011. Lige nu fører Kandemir-Kolata foran Balicki-Pszczola (i daglig tale kaldet "Pepsicola") men det er tæt, så lad os se, hvad de sidste 42 spil i morgen fører til.

 

Seneste nyt 

Så blev parturneringseksperterne også færdige med EM-finalen, og EM gik til to af de polske hjemmebanefavoritter, Artur Gula og Mikolaj Taczewski. Afslutningen blev ekstremt tæt, og vinderne havde kun 0,05% ned til det forfølgende israelske par. De eneste danske repræsentanter, Lars K. Nielsen og Martin Schaltz har spillet helt fantastisk igennem seks lange dage med store parturneringsudfordringer, men mistede desværre pusten til allersidst. De forsøgte afslutningsvis ofte at satse ved at melde imod feltet, men som regel uden held og de sluttede med 45,84 % på en noget ærgerlig plads som nr. 45 af 52. Generelt set har de dog repræsenteret Danmark på flotteste vis, hvilket bestemt også gjaldt deres U27-holdkammerater, Dennis og Emil. 

Slut på et EM der har været super velorganiseret. Stort set alt har fungeret helt fantastisk og arrangørerne har styret de utrolig mange deltagere på flotteste vis. Specielt resultatformidlingen på spillestedet har fungeret ekstremt godt. Resultaterne kunne ses straks på store skærme i to lokaler, og hvis man kun ville se sine egne spil satte man blot sit personlige badge med en stregkode foran en scanner på vej ud af spillelokalet, så kom resultaterne af ens seneste anstrengelser fluks ud på papir!

De danske indslag har været præget af mange lyspunkter: Nadia med i mixedfinalen, to hold med i knockoutkampene, Emil og Martin som toer i den megastore  parkvalifikation og endelig Martin og Lars K. som vindere af semifinalen. Et flot dansk EM!

 
Dennis (t.v) og Emil blev nr 2. ud af 361 par i  parkvalifikationen.

 

EBL's officielle side for åben EM 2011 finder du her