Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Neighbour Challenge 2018

 

Danmark vinder Neighbour Challenge 2018

I pinsen er dette års Neighbour Challenge blevet afviklet i Frankfurt fra d. 18. - 20. maj. Neighbour Challenge er en træningsturnering, som spilles hvert år. Her spiller Åben- og dameholdene fra Sverige, Tyskland, Holland og Danmark mod hinanden for at træne til sommerens diverse mesterskaber. Du kan læse kaptajnens log nederst på siden.

Danmark havde 2 hold med i turneringen, og de var således:

Åben

På det åbne hold havde man taget 2 af parrene fra truppen til sommerens EM med, nemlig Dennis Bilde - Lars Blakset og Kasper Konow - Michael Askgaard.

Dame

På dameholdet havde man ligeledes udtaget 2 af parrene, som også vil være at finde ved EM i Ostende i juni, nemlig Christina Lund Madsen - Anne-Sofie Houlberg og Lone Bilde - Helle Rasmussen.

I begge rækker spillede man 2 gange alle mod alle i kampe af 16 spil. Begge de danske hold startede ud mod det hollandske hold i deres respektive rækker. Hverken åben- eller dameholdet fik dog den ønskede start, da begge holdene tabte deres første kamp.

I kamp 2 skulle man møde Tyskland, og der skulle her nye boller på suppen. Det kom der også, for åben række holdet i hvert fald, og de tog sejren, mens damerne desværre tabte.

Tredje kamp skulle dog være lykkens kamp for damerne, da man mødte Sverige og tog sin første sejr i turneringen indtil videre. Den var åbenholdet med på, og de vandt ligeledes over svensken.

Efter tre runder havde holdene spillet den første omgang alle mod alle, og her så stillingen således ud:

Åbenholdet havde spillet overmiddel, men lå på trods af det på 3.-pladsen. Damerne havde med kun én sejr haft en lidt hård start på turneringen og skulle tage revanche i den næste omgang alle mod alle. Efter 3 runder var der dermed plads til forbedring for de danske hold, og det kom der i den grad også.

I runde 4 skulle dameholdet møde Holland. Mod Holland havde dameholdet tabt første kamp, men de fik sin revanche og tog en sejr denne gang. Åbenholdet skulle møde Sverige, som lå på andenpladsen, men det stoppede ikke åbenholdet i at tage 17 KP med videre fra den kamp.

I runde 5 var det lige omvendt. Her skulle åbenholdet møde Holland, mens damerne mødte Sverige. Damerne fulgte formen og tog tredje sejr i træk, mens åbenholdet tabte smalt til Holland, som man også tabte smalt til i runde 1. Man må dog sige, at de danske hold var kommet fint med efter en lidt tung start.

Det hele skulle rundes af i runde 6, hvor begge danske hold skulle møde det tyske hold fra deres respektive rækker. Her leverede begge de danske hold en sejr, og man havde dermed formået at komme tilbage fra bunden og slutte på toppen.

Slutstillingen så nemlig således ud:

Åbenholdet vandt deres række, mens damerne sneg sig ind på 2.-pladsen i damerækken. Det betød, at Danmark blev samlet vinder af Neighbour Challenge 2018, og at vi med ro i sindet kan sende de danske EM-hold afsted mod Ostende, der starter 6/6.

 

Læs her kaptajnens log fra turneringen

Den 18. maj tog Lars Blakset/Dennis Bilde og Kasper Konow/Michael  Askgaard samt Helle Rasmussen/Lone Bilde og Christina Lund-Madsen/Fie Houlberg med undertegnede som npc  til Neighbour Challenge 2018 i Frankfurt am Mein. Det blev en succes for de danske landshold. Det så dog ikke godt ud fra start, da ”Åben” tabte 12,55-7,45 mod Holland, og damerne nærmest blev udraderet i første kamp, 19,85 - 0,15 kunne måske have slået svage sjæle helt ud, men de danske damer er gjort af et specielt stof! Vi valgte at glæde os over, at alle fejlene var lavet i første kamp, så var der fem kampe at score kassen i! Det gjorde damerne så, da de i de tre øvrige kampe lørdag mod Tyskland, Sverige og Holland (revanche) scorede hhv. 13,28, 12,8 og 12,29. Disse pæne scorer blev fulgt op med 14,8 mod Sverige og 16.09 mod Tyskland om søndagen, og det betød, at både Tyskland OG Sverige blev passeret, så Danmark blev nr. 2!

”Drengene” tillod sig at tabe den anden kamp også mod de stærke hollændere med 8,52-11,48, men da de baskede Tyskland (med Roy og Sabine) 13,28 – 6,72 samt 16,09 – 3,91 OG svenskerne (Fredin og Nilsland med hver sin makker) 12,29-7,71 og 17,97-2,03 var de med i toppen. Faktisk magede resultaterne sig så godt for os, at Danmark overhalede Holland med et mulehår og blev nr. 1 i ”Åben”!

De to topplaceringer betød, at Danmark samlet VANDT Neighbour Challenge 2018.

Det skal også lige nævnes, at Kasper Konow/Michael Askgaard vandt multien helt suverænt i ”Åben”.

Det var også ganske sjovt – og pudsigt, at Eintracht Frankfurt lige i samme weekend kunne slå Bayern og snuppe den tyske pokal – og give en håndfuld danskere lidt fest i gaden ved rådhuset.

God bridge, god attitude og godt sammenhold kan vise sig at give resultater igen ved EM om bare 14 dage, og kaptajnens forventninger er i hvert fald ikke blevet mindre!

Povl Sommer - Kaptajn