Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Åbent EM i Montecatini, Italien 

 

Guld ved åbent EM i Montecatini 2017

Opdatering d. 12. juli 2017

Vores bridgedamer er eftertragtede

Udover guldet, glimmeren og glansen har EM-guldet fra Montecatini allerede givet afkast for DBf i form af en uventet, men kærkommen invitation. 3 damepar skal til Kina og spille Beijing Hua Yuan Cup 15.−22. oktober og kæmpe om 215.000 $.

Spillerne lægger ud med to dages parturnering (23 runder af 3 spil), hvor der kæmpes om samlet 50.000 $. Herefter følger 4 dage med holdturnering. Alle dage er lange bridgedage. Der spilles fra 8.30 (holdturnering) eller 9.00 (parturnering) til kl 17.50 hver dag.

Pigerne har virkelig noget at spille for udover æren denne gang. Samme dag som invitationen kom (i tirsdags), havde 5 af de 8 piger da også sagt ja til at deltage..

Modstanden bliver dog ikke den letteste. Udover medaljetagerne fra 2015 ( Beijing Hua Yuan, Itaien og Frankrig) deltager Kina, europamestrene fra England, verdensmestrene fra USA og bronzevinderne Skotland fra World Mind Games.

Pigerne skal finde spillet fra Montecatini frem og måske endda lidt mere end det, for modstanden bliver ikke bedre. Jeg er sikker på, at alle 3 par vil gøre deres yderste for tage stik hjem og måske endda ende på skamlen i Kina. Så snart det er afklaret og besluttet, hvilke par vi stiller med, bliver det offentliggjort på bridge.dk.

Turneringerne bliver formentlig transmitteret på BBO. Sker det, kommder der meddelelse herom på bridge.dk og på Facebook.

Det samme gælder planerne for træning op til turneringen. Vi vil publicere tiltagene på hjemmesiden, inkl. eventuelle planer for træningskampe på BBO. Vi har allerede følere om kampe på BBO ude hos Tyskland, Israel eller Skotland i perioden op til turneringen og vender tilbage, når der er nyt at fortælle.

Mad og ophold er betalt af værterne for op til 8 personer, og DBf skal udelukkende bekoste fly til og fra Kina. Vi sørger for og dækker flyrejse til holdet samt en eventuel kaptajn og coach. Vinder parrene præmiepenge, er den faste aftale, at spillere skal tilbagebetale 50% af deres præmiepenge, dog højst det beløb de har fået i tilskud.

Præmiepengene er dog nogle, jeg under spillerne, og de må gerne vinde mange af dem. Jeg hører jævnligt, at nu bliver der brugt så mange penge på den og den spiller fra DBfs side. Virkeligheden er desværre en anden. Vi er meget langt fra at kunne give spillerne de vilkår, de egentlig fortjener. Jeg taler ikke om tabt arbejdsfortjeneste eller lignende. Slet ikke. Normalt er vilkårene, at spillerne selv spytte i kassen for at komme ud at spille.

Ved EM i Montecatini fik hvert hold eksempelvis et tilskud på 18.000 kr. De 5.000 kr forsvandt hurtigt til indskud for turneringen. Efter transport, hotel og leveomkostninger er betalt for 4 personer i en uge, kan de fleste godt regne ud, at kontoen slutter med et minus for hver af spillerne, så de foruden ferie også selv må spæde til, hvis de vil ud og gøre DBf og hele Bridgedanmark ære.

Derfor er det både for spillerne, DBf, medlemmerne og landstræneren rart, når tilbud som denne turnering tikker ind. Medlemmerne får god bridge at se med dansk deltagelse på BBO, spillerne får en oplevelse og mulighed for at sikre sig en indkomst, så de ikke har udgifter på deres sport og Dbf og landstræneren får bedst mulig og billigst mulig træning mod topmodstand af stærkeste kaliber.

Win/win for alle parter. Det er altid den dejligste deal at få; hvadenten det er som landstræner, spiller eller medlem af DBf.

Landstræner & Sportschef

Jacob Røn

Guld til damerne ved åbent EM i Montecatini 2107 (27. juni 2017)

 

Billeder af gulddamerne