Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

VM 2014

 

Fra d. 13. - 23. august 2014 blev der spiller junior VM i Istanbul, Tyrkiet. 

Her kan du læse dagbogen for turneirngen. Se hvilke hold Danmark stillede med her.

WBL's officielle side for turneringen kan ses her

 

Dagbog fra VM i Tyrkiet

Dag 6 - Sidste konkurrencedag for U25-holdet

Tirsdag den 19. august

Turneringen om VM for U25 slutter i dag for det danske hold, idet kun de 8 bedst placerede hold spiller kvartfinaler m.m. Danskerne spiller 3 kampe og møder USA2, Frankrig og New Zealand. 

Første kamp blev en katastrofal oplevelse for de unge danskere, idet de fik kæmpeklø af USA2. 73-4 i imp efter hele 9 store sving til amerikanerne gav det sørgelige sluresultat: 0 - 20 i kp. Lad os håbe danskerne kan pynte lidt på placeringen i tabellen, idet en placering som nr. 17 pt. bestemt ikke var,  hvad vi drømte om på forhånd. 

Lad os til trøst snuppe et successpil fra juniorernes optræden på BBO i går mod værterne fra Tyrkiet. Tyrkerne førte kampen igennem, men i sidste spil fik Danmark et godt stød ind ved begge borde:  

 

Giver/Zone

Øst/N-S

Ved Signe og Emils bord gik det således:

V N Ø S
    1ru p
1hj p   2ru a.p

Signe tog 8 stik og noterede veltilfreds 90 i den rigtige kolonne.

Efter ruderåbningen i øst var det svært for Syd af komme ind i meldeforløbet på trods af hans kønne hånd. Dennis fandt dog ved det andet bord en vej frem:

V N Ø S
    1ru 1ut!
p   2hj p 4sp
D a.p.    

2hj var transfer til spar, og så voksede Syds hånd jo kolossalt. Hjerter D kom ud til esset, og der blev skiftet til klør K, der gik til esset. Spar til esset afslørede, at der var to spartabere, men derefter kunne Dennis lægge ned for rest og kridte 790 og 13 imp. Flot meldt på en vanskelig hånd. Jeg så dog på nettet en australier, der efter nøjagtig samme meldeforløb havde til at redoble i nord, og så blev scoren i stedet 1080!Signe og Emil set i fugleperspektiv med kaptajn Emil som ugle og Bridgemate-scorer

 

Næstsidste kamp var mod topholdet Frankrig, og det blev til en kærkommen opmuntring, idet danskerne vandt med 12,97 - 7,03 efter en række af forholdsvis små noteringer. Dennis og Rasmus samt Majka og Peter var på banen. Holdet ligger nr. 16 ud af 22. I sidste runde sidder New Zealand klar, og så lukker VM-turneringen ellers for de danske deltagere, idet kvartfinalerne går i gang. 

U25-holdet sluttede af med maner, idet sejren over Frankrig blev fulgt op med en sejr over New Zealand. I en livlig kamp med en samlet omsætning på 111 imp for de 14 spil endte det med resultatet 14,64 - 5,36. Ankerparret, Dennis og Rasmus, var sat på bænken, så Signe, Emil, Majka og Peter lukkede og slukkede med en slutplacering som nr. 16. 

Samlet set har turneringen været en stor skuffelse for de rutinerede juniorer, idet de havde forventet at komme i nærheden af de afgørende knockoutkampe, men holdet kom aldrig over en dårlig start, og en 11.-plads i tabellen var det nærmeste de nåede på den attraktive top-8.

For alle de hold i de 4 junior-rækker, der ikke deltager i slutkampene, er der arrangeret en trøstturnering som afvikles som board a match (BAM), hvor blot den mindste difference ved de to borde giver vundet spil, dvs +10 tæller lige så meget som +1400. Det vil jeg dog overlade de slagne danskere til selv at muntre sig med, og jeg siger hermed farvel og tak for denne gang.
 
 

 

Dag 5 - Slutspurten

Mandag den 17. august

I dag er sidste konkurrencedag i U20-turneringen, og de spiller 3 runder her til slut. Programmet hedder Tyrkiet, Tjekkoslovakiet og Frankrig. Første kamp blev en lige affære, men sølle 3 imp i tyrkernes favør gav resultatet 9,03 - 10,97. Søren B - Victor og Christian - Jon var på banen.

 

U25-holdet skal op mod Norge (ligger nr.7), Egypten (16), Singapore (13)og Tyrkiet (4). Med 7 kampe igen er det nu, der skal spurtes, hvis danskerne skal nå frem til kvartfinalerne. Første kamp blev dog tabt med 4,94 - 15,06 i en tæt fight med kun encifrede scorer. Dennis og Rasmus spiller jo nu det hele, og Signe og Emil var ved det andet bord. 

Signe spejder efter kvartfinalerne

 

I dagens anden kamp vandt U20-holdet flot over Tjekkoslovakiet med 17,19 - 2,81 bl.a. pga. to danske slemsving og en zonegame. Søren C og Oliver samt Christian og Jon var de danske angribere. Holdet mangler nu kun at spille en kamp.

U25 spillede en lige kamp med en lav omsætning mod Egypten. Det dyreste spil gik desværre den forkerte vej, da egypterne smækkede til en 2 spar og snuppede 800 mod 90 for 1ut ved det andet bord. Det danske hold ligger nu nr. 14 og med kun 5 kampe endnu og ca. 54 kp op til kvartfinalebilletterne skal der store mirakler til, for at det skal lykkes.

Der var ikke planlagt kampe med dansk deltagelse på BBO i de første to runder i dag, og dagens sidste runder bliver først bestemt i løbet af dagen.

U20-holdet sluttede turneringen af med en sejr på 14,19 - 5,81 over Frankrig bl.a. pga. tre solide noteringer i den rigtige kolonne. Holdet har kæmpet flot trods stor modstand, og en sidstedag med over 40 kp for de tre kampe er tegn på høj moral, i betragtning af en slutplacering som nr. 13 ud af 16. Holdet har fået masser af international erfaring og holder spillerne ved, varer det ikke længe inden de kan spille lige op med de bedste i deres aldersklasse.


U20-holdet med Nordfyns Finans som støtte. De unge: Jon, Søren C, Søren B, Christian, Victor og Oliver.

 

I U25-rækken blev det til endnu et nederlag. Denne gang var det Singapore der slog danskerne og cifrene blev 1,47 - 18,53. Danmark ligger nr. 17 og kan med 4 kampe tilbage kun nå at pynte på stillingen, hvilket bl.a. kan gøres i dagens sidste kamp mod værterne fra Tyrkiet på BBO ...

Kampen mod Tyrkiet bød på både op- og nedture. På plussiden var en 4sp-D, som I kan se her i morgen. Det var kampens sidste spil, og den gav en 13'er hjem da Signe vandt 2ru den anden vej. Nedturene var bl.a. da Dennis blev passet ud i en 2hj, da han med DTxx overmeldte fjendens farve. Makker havde single, og der var 3ut i kortene. Så hjalp det ikke så meget, at Dennis kæmpede godt og vandt sin 2hj på 4-1-fitten.

Det andet kiks stod Signe og Emil for på denne hånd: 

 

Giver/Zone

Nord/Ø-VVed Dennis' og Rasmus' bord gik det fredeligt til, og modstanderne brændte en lilleslem:

V N Ø S
  1ru p 1sp
2kl 4sp a.p.  

Signe og Emil havde større ambitioner, men desværre også en dyr meldemisforståelse:

N Ø S
  1ru p 1sp
2kl 4kl p 4ru
p 4hj p 4ut
p 5ut  p 6ru
p 7sp a.p.  

4kl var formodentlig renonce og 4ru/4hj cue med spar som trumf. Hvad 5ut og 6ru viser vides ikke, men i hvert fald sprang kæden af, og Nord meldte 7sp. Det kunne have været et kæmpe gevinstspil, men symbolsk for hele turneringen var nøglekortet (spK) ikke i plads, så 1 ned kostede 11 imp. 

Holdet ligger nr. 17, og turneringen afsluttes med 3 kampe i morgen. 

 

Dag 4 - Fremad Danmark

Søndag den 17. august

I begge rækker spilles i dag kun 3 runder. U20 møder Slovakiet, Sverige og Hong Kong. Efter 3 meganederlag i går kom holdet op på hesten igen med 17,04 - 2,96 mod Slovakiet. Søren B og Victor  samt Oliver og Søren C var på banen. Holdet førte hele kampen igennem, men to slemsving den rigtige vej til sidst lunede gevaldigt. Coach og madmor Dorte Cillebog og fotograf Leif Obel Jepsen er nu kommet til Istanbul, så nu vanker der ekstra sund mad til ungdommen og friske fotos til alle os fans i Danmark.


U20 gør op i fri luft

 

U25 mødte den absolutte bundprop fra Botswana og scorede de forventede 20-0 efter 110 - 19 i imp! Indtil videre spiller Dennis (med den store internationale rutine) og Rasmus alle kampe fremover, mens de to andre par skiftedes til at komme ind. I første kamp var det Majka og Peter, der spillede. I dagens andre kampe er det Polen (nr. 2) og Tyskland (nr. 20), der er modstanderne. Danskerne ligger p.t. nr. 14 med ca. 30 kp op til kvartfinalepladserne, og der er 9 kampe igen. Der er desværre ingen danske hold på BBO i dag, så "Running Scores" på resultatsiden er eneste måde for løbende at følge med.


Dennis og Rasmus bliver U25-ankerparret nu

 

I dagens anden kamp fik U20-holdet maksimale klø af Sverige :0-20. Av, av, for en ensrettet trafik på scoresedlen. Må det komme til at gå udover Hong Kong i danskernes næste kamp.

U25 spillede er forholdsvis lige kamp mod topholdet Polen, der dog sluttede med 5 imp i polakkernes favør. Den barske kp-skala takserer dette til 8,42 kp til danskerne. Næste opgave er Tyskland.

Dagens sidste kamp resulterede i et nederlag til U20-holdet på 5,15 - 14,85 til Hong Kong, pga. en dansk game og en slem, der gik ned. Holdet ligger nr. 13 og med kun 3 kampe igen kan de unge danskere kun gøre sig håb om at pynte lidt på stillingen, samtidig med at de alle samler vigtig international erfaring.

U25-holdet slog Tyskland 12,44 - 7,56 og ligger nr.12. Omsætningen var beskeden (med 8 ligespil ud af 14) og kun en enkelt tocifret score, der gik danskernes vej. Dagens samlede høst blev ca. 41 kp for tre kampe. Der er ca.34 kp op til den interessante 8.-plads, og med 7 kampe igen skal der scores særdeles solidt, hvis der skal være en chance for at nå frem. 


Rasmus, Dennis, Peter og Morten lægger taktik uden for spillestedet 

 

Dag 3 - så skal der scores

Lørdag den 16. august

Efter modgang og en stribe nederlag til U25-holdet skal der scores nu, hvis holdet skal op i tabellen og komme inden for rækkevidden af de spændende kvartfinalebilletter. Programmet i dag står på 4 kampe og modstanderne hedder Argentina, Finland, Kina og Indien. Kina ligger nr. 2, mens resten af holdene ligger i den nederste halvdel og burde være til at tale med. Desværre er der ingen af de danske hold på BBO, så du må nøjes med at følge "running scores" på resultatsiden.

I første kamp spillede Rasmus og Dennis samt Signe og Emil, og det endte som ønsket med en dansk sejr. To kedelige gamesving den forkerte vej gjorde dog, at det kun blev til en smal sejr med cifrene 11,58 - 8,42.


Majka er kampklar og enig i at nu skal der scores
 

U20-holdet spiller kun 3 kampe i dag og skal møde Canada, Norge og Polen. Norge ligger nr. 1 og de to andre hold er i bunden.

Første kamp mod Canada blev desværre tabt med hele 1,71 - 18,29 og danskerne ligger nu nr. 9 ca. halvvejs i turneringen. To 11'ere ud gjorde ondt efter den ret hårde kp-skala. Lad os håbe vores unge helte tager revanche mod topholdet Norge. 

Lørdagen blev katastrofal for U20-holdet, idet morgenens store nederlag mod Canada blev fulgt op med store smæk mod topholdet Norge (2,09 - 17,91) og derefter 2,51 - 17,49 mod Polen. Tre kæmpenederlag og en rutsjetur ned som nr. 13 i tabellen.

U25 fulgte næsten planen, idet dagen bragte 3 sejre og kun et enkelt nederlag. Mod Finland scorede danskerne 10,33, efterfulgt af 7,56 mod Kina inden dagen blev afsluttet med en sejr på 13,23 - 6,77 mod Indien. Danskerne rykkede lidt op i tabellen og ligger nu nr. 17. I morgen tidlig venter den absolutte bundprop. Botswana, så der ryger der forhåbentlig mange point ind på kontoen.

 

Dag 2 - Nye udfordringer

Fredag den 15. august

Begge hold skal spille tre kampe i dag, og desværre er der ingen af dem, der vises på BBO. Du kan dog følge lidt med på resultatsiden, hvis du klikker på running scores. Når oversigten over running scores vises, kan man klikke på kampens bord-nr. (Tbl) yderst til venstre, hvorefter man kan se danskernes scoreseddel med kontrakter og imp.

I dagens første runde, spillede U25 mod Hong Kong og efter en meget lige kamp, hvor højeste udsving var 6 imp, tabte danskerne  5,81 - 14,19. Det var Rasmus og Dennis samt Signe og Emil der var på. Dagens næste kampe er mod Sverige og Australien.

U20-holdet fik en dejlig start på dagen med en kæmpesejr på 20-0 over Indien. Der var hele 7 tocifrede noteringer i danskernes kolonne, og en imp-score på 112-15 på kun 14 spil vidner om masser af gang i den ved de to borde. Det var Søren C. og Oliver samt Christian og Jon, der havde fornøjelsen af denne dejlige morgenmenu.


Christian og Jon var med i morgenens storsejr

 

Dagens anden kamp var en blandet fornøjelse set med danske briller.

U20-holdet fortsatte, hvor de slap i morges, og vandt med 14,64 - 5,36 over Kina. Søren B og Victor samt Christian og Jon var på banen. En 12'er og en 14'er lunede godt på de danske scorekort, og holdet ligger nu nr. 5!

U25 førte længe mod arvefjenden fra Sverige, men et game- og et slemsving i de to sidste spil kostede sejren og 20 imp ud. Resultatet blev nu et nederlag på 6,52 - 13,48 og danskerne ligger på en kedelig 17.-plads, men har mødt mange af de stærkeste nationer. Det var Signe og Emil samt Majka og Peter, der spillede mod svenskerne. I næste runde sidder Australien parat.

Vi skal se et spil fra gårsdagens bulletin, hvor to af de danske spillere fik ros for at finde det rigtig udspil:

 

Giver/Zone

Syd/ N-S

N-S meldte uforstyrret ved begge borde 1ut - 2 klør, 2 ruder - 3ut. En almindelig staymansekvens. Både Rasmus fra U25 og Victor fra U20 fandt hjerter 10 ud! Spilfører faldt fra, men hjerter til bonden og hjerter E efterfulgt af klør til esset og hjerter K gav en bet. Ved alle andre borde i de fire rækker havde man spillet klør ud, hvorefter spilfører vinder ved at rejse endnu et klørstik.


Rasmus fandt hjerter ud mod 3ut

 

I den tredje kamp fortsatte nedturen for U25-holdet, idet holdet mod Australien kom bagud med 41-0 efter kun 6 spil. Så kom der lidt den anden vej, men resultatet blev et nederlag på 2,23 - 17,77 og danskerne siver langsomt til bunds i tabellen og er p.t. nr. 19 af 22. Ikke lige det vi havde forventet af det forholdsvis rutinerede hold, som klarede sig så fint ved EM.

U20 måtte også ned, men dog kun med et mindre nederlag på 7,03 - 12,97 mod Holland. 22 ærgerlige imp ud i de sidste par spil kostede sejren. Holdet har dog gjort det over forventning indtil nu, og 41,67 kp i dag for 3 kampe er mere end godkendt. Danskerne ligger nr. 7 ud af 16 og er givet klar til angreb igen i morgen.


U20 viser sammenhold og er helt klar til nye udfordringer i morgen

 

Dag 1 - Turneringen er i gang

Torsdag den 14. august 

I begge rækker spilles til en start alle mod alle. Der er 16 hold i U-20-rækken og 22 i U-25. De 8 bedst placerede går vider til kvartfinalerne, men resten af holdene spiller en trøsteturnering med BAM -udregning. 

I første runde blev det til et stort nederlag til de yngste, idet de tabte 2,51 - 17,49 mod USA 1, pga. flere dyre slemspil.
U-25 lagde ud med en sejr og fik 14,14 mod Holland på BBO.

I anden runde vandt U-20 stort, idet det blev til 18,04 - 1,96 mod Chile. Danskerne ligger nu nr. 9.
U-25 tabte desværre til Canada 3,12 - 16,88 pga. et gamesving og to dyre slemspil. Canada vandt fx 7ut, men danskerne gik ned i 6ru, hvilket kostede 17 imp ud. 


Signe, Emil, Majka og Peter spiller 3. kamp for U-25 på BBO

 

Dagens tredje kamp endte for U-20-holdet  med et nederlag på 4,34 - 15,66 til USA 2. Der var gang i omsætningen med 84 imp i alt, hvoraf de fleste altså gik USA's vej. De unge er færdig for i dag og overnatter som nr. 11 ud af 16.

I U25-kampen svingede føringen en del og kampen var præget af game- og slemkontrakter, som kunne sættes, men som ikke blev det. Resultatet blev en smal dansk sejr med 7 imp hvilket gav 12,16 kp på kontoen. U25-holdet har en kamp endnu mod Chinese Taipei, som vi mest kender som Taiwan.

Vi skal se et spil, hvor Majka og Peter stod i 5 klør og tog 12 stik. Ved det andet bord kom USA i 6 klør, efter at Signe havde været inde med 1 spar i øst, og Emil havde støttet hende:

 

Giver/Zone

Øst/Ingen


Der kom spar ud og spilfører tog tre gange klør, hvorefter Øst kom ind på en spar. Hun spillede sig fri med ruder B, og Syd skulle nu gætte hjerterfarven. Med tre mulige spilleplaner valgte aktuelt uden held at knibe Vest for hjerter D, hvilket gav 10 imp til DK.

Dagens sidste runde for U-25-holdet var mod Taiwan og endte med et nederlag til danskerne på 13 imp, hvilket indbragte DK 6,28 kp. Dagens samlede høst blev 33,5 kp for 4 kampe, og resulterede i en 13.-plads ud af 22. Danskerne har dog mødt 4 hold, som alle er i top-10. At spredningen i holdenes styrke er gigantisk kan ses på det faktum, at værterne fra Tyrkiet på 1.-pladsen har scoret 73,41 kp ud af 80 mulige mens bundproppen Botswana har 0 kp! 

Der er nye udfordringer i morgen, så læs med her, og kig efter de danske farver på BBO kl. 9.00, 12.00, 14.20 og 16.40.