Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Junior EM 2017

 

Så er det juniorernes tur til at indtage Europa! Danmarks stiller med hold i både U16 og U26 ved EM i Samorin. Der spilles fra d. 8.-15. juli 2017.

Se den officielle hjemmeside her

Det to kaptajner, Morten Bilde og Morten Bune, har lovet at sende opdateringer med et par dages mellemrum, så vi løbende kan følge de unges sejre og udfordringer. Vi lægger for med en optakt, hvor holdene og ambitionerne præsenteres, og denne nyhed opdateres løbende under EM, så følg med.

 

UPDATE den 18. juli

U26

Så er vi færdige ved EM, og den sidste dag var mere spændende end vi havde håbet på.
Vi startede med en sejr over Ungarn, og løb derefter ind i en grim øretæve mod Polen.
Det betød, at vi var ude af kampen om 6. pladsen, og endte med at blive nr 8, vores dårligste placering i turneringen.

På dagen var det naturligvis skuffende, men samlet set er vi tilfredse med turneringen.
En 8. plads er et fint resultat, og holdet som helhed - og specielt vores nye par Søren & Victor - har spillet en godkendt turnering.

Kaptajn og Coach vil nu evaluere turneringen, og kaptajnsrapporten bliver tilgængelig på bridge.dk inden for de næste par uger.

Morten Bilde

 

UPDATE 13. juli 2017

videopostkort fra Samorin

 

Update efter dag 4

U16:

Efter 2 flotte dage endte U16 på 7. pladsen, kun 3 KP fra VM kvalifikation.

Kulminationen var en sejr på 48-12 over Polen, som netop er blevet europamestre. Det lover godt for fremtiden.

U26:

U26 har været ekstremt dårlige på morgen RAMA. To x 20-0 nederlag til hhv. Sverige og Belgien tirsdag og onsdag morgen var ikke noget at prale af. Heldigvis gik det bedre op ad dagen, og vi ligger nu på 7. pladsen inden de sidste 3 dages kampe.

Vi kan godt mærke at det er hårdt at spille 4 kampe hver dag, så der er ikke meget andet end mad og bridge i løbet af dagen, og så tidligt i seng når vi kommer hjem på hotellet.

Vi er nu klar til at sætte spurten ind i morgen, og vil kæmpe med alt hvad vi har for at lave et godt resultat.

I morgen rejser U16 hjem, og vi overtager U16 coach Søren Caspersen, som bliver udnævnt til assistent for Lars Tofte. Sammen med vores lille supportergruppe skal de nok få hjulpet holdet frem til at yde deres absolut bedste.

 

UPDATE 11. juli 2017 - to dage inde i turneringen.

Junior EM status efter dag 2

Vi er nu 2 dage inde i turneringen, og har fået gang i vores dagsrytmer.
Motion 730, morgenmad 900 og spilstart 10.00.
Vi Bor på et gammelt Hotel, 10 min fra spillestedet, desværre uden aircon. Men vi har fået installeret blæsere på de fleste værelser, så det går.
Morgenmaden er elendig, men vi har heldigvis fået lov til at spise morgenmad på spillestedet, hvor maden er fin, og vi også spiser frokost og aftensmad.
Vores coaches har også fået gang i trøjevaskeriet, så det praktiske er ved at være på plads.

U26:
Vi har fået en fantastisk start med stabilt spil fra vores tre par, og tilpas dårligt spil fra vores modstandere. Efter dag 2 ligger vi nr 4, og vi håber på at vi kan holde modet oppe når de uundgåelige nedture kommer. Hvis vi får en god stabil dag i morgen ser det godt ud

U16:
Vi startede flot med uafgjort mod de Israelske verdensmestre, men løb så ind i et par øretæver. Anden dag havde vi et på papiret lidt lettere program, men vores par er ikke kommet op i gear endnu, så vi ligger lidt på hjul endnu.
I morgen skal vi have gang i scoringen mod Bulgarien og Irland, og så holde stand mod Tyskland og Norge.
Vi glæder os til at rapportere videre om (sejre) resultaterne de kommende dage.

 

OPTAKT, 4. juli 2017

Junior EM 2017, U26 holdet:

  • Søren Bune - Victor Todd-Moir: Har i flere år været anker-par på U21 holdet og skal nu prøve kræfter med de store drenge. Det skal de nok klare, og vi glæder os til at få dem med på U26 holdet.
  • Andreas Plejdrup - Emil Buus Thomsen: Har spillet rigtig godt i denne sæson og er bl. a. rykket op i 2. division. Begge er rigtig gode kortspillere med et fint blik for spillet.
  • Peter Jepsen - Majka Bilde: Vores mest rutinerede U26 par. Peter og Majka har været med siden "gamle Bilde og gamle Jepsen (deres storebrødre Dennis og Emil)" spillede U26, og de ved hvad der skal til for at klare sig i U26 rækken. Vi håber de er varme her i deres sidste junior år og har tænkt sig at slutte af med et godt resultat.

Coach: Lars Tofte
Kaptajn: Morten Bilde

Kaptajnsteamet har prøvet det meste og satser på at hjælpe holdet til en optimal præstation.

Der er 26 hold tilmeldt, og U26 rækken er traditionelt kendetegnet ved, at deltagerne er blevet "voksne" og generelt spiller rigtig god bridge. Vi kommer til at møde hold med alt fra Åben række landsholdsspillere til  EM debutanter, og vi glæder os til at prøve kræfter med det hele.

Vores håb er at ende i top 10, hvilket vil være realistisk, hvis alle vore 3 par kommer godt igang og lykkes med at holde fokus, når de spiller.

Den primære opgave for Kaptajn og Coach bliver at støtte og motivere spillerne, så de er klar til hver kamp og kan performe optimalt. Det glæder vi os til at arbejde med, og vi regner med at sende gode resultater tilbage til jer i Danmark.

 

Junior EM 2017, U16 holdet:

U16 er en meget ny kategori og det er først fra i år, at vi er med i den. Der er fremover her, vi kommer til at se de uøvede talenter mod de lidt mere øvede, hvad der indtil for nyligt foregik i U21. Konsekvensen bliver en styrkelse af juniorkategorierne, for de unge mennesker har bare flere år på bagen, når de rammer U21 og U26, end de havde tidligere.

Det er heldigvis den kategori, hvor vi har flest par i spil til pladserne. Vi har valgt at stille med:

  • Leah Thrane, Kolding og Frederikke Altenburg, Skjern – Jysk pigepar, der har gjort det rigtig fint med sølvmedaljerne til NM som det hidtidige højdepunkt. Går frisk til sagen og bliver bare bedre og bedre.
  • Aron og Daniel Tylvad, Storvorde – Brødrepar fra Nordjylland, bare 10 og 12 år gamle. Har fået bridgen ind med modermælken og er trods deres unge alder mere rutinerede, end man lige kan forvente. Arbejder hårdt og er også i konstant fremdrift.
  • Christian Lahrmann, Virum og Andreas Rolf-Larsen, Brøndby - Vores mest rutinerede par. Christian har bl.a. erfaring fra sidste års VM i Italien, hvor vores U21 hold nåede til kvartfinalen. De har begge spillet længe og har trænet en hel del for at være klar her til EM. Det er vi sikre på, at de er!

Coach: Søren Caspersen
Kaptajn: Morten Rasmussen Bune

Kaptajnsteamet har været af sted sammen flere gange, mens Søren spillede U21. Søren er aktiv med skolebridgen i Århusområdet, og vi glæder os til at arbejde sammen og med de unge.

Vi kommer til at fokusere på vores faste døgnrytme, der var en af grundstenene til succesen ved VM. Vi satser på at give de unge spillere trygge rammer og på, at vi får alle 3 par godt i gang i turneringen.

Der er 16 hold tilmeldt, og det giver os 15 kampe på 4 intense dage. Det bliver mange spil på kort tidm, og vi får helt sikkert brug for, at alle 3 par er klar til kamp.

Vores håb er en placering i bedste halvdel og at få gjort så meget reklame for os selv, at vi skal spille U16 VM næste år. Vi ved endnu ikke, om det bliver pr. invitation eller efter placering, men uanset hvad så gør vi vores bedste for at være med. Det kan godt være lidt vanskeligt at vurdere præcis, hvor vi står. De umiddelbare favoritter er nok Frankrig, Polen og Norge.