Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Dagbog fra VM i Wuhan, Kina 2019

 

Se den officielle side for turneringen her

 

28. september 2019: GULD TIL DANMARK !!!!!

Tro det eller ej, DANMARK har verdens bedste seniorhold!

Knud Aage Boesgaard, HC Nielsen, Søren Christiansen, Henrik Norman, Jørgen Hansen og Steen Schou (assisteret af kaptajn Bo Bilde og coachen) vandt i dag VM I BRIDGE i Wuhan. 

Words dont come easy to me, sang F.R. David tilbage i 80'erne, og coachen har det på præcist samme måde lige her og nu. 

VI VANDT VM !!! --- en fantastisk præstation --- og det med en sejr over England i finalen på 27 imp. 

Jeg vil ikke her komme med en længere forklaring på årsagen på succesen -- men HOLDÅND, POSITIV TILGANG, SAMARBEJDE og FÆLLESSKAB - dét er væsentlige ingredienser i den formel, der har skaffet Danmark VM GULD.

Jeg beklager, men jeg må efter en turbulent men ekstremt spændende og ufatteligt sjov dag konstatere, at i morgen kl. 04.35 letter flyet mod Paris, klokken 19.40 er vi på dansk grund igen. Dét bliver lækkert!!!!!!!

Her er Steen Schou (t.v.) og Jørgen Hansen (t.h.) med VM trofæet. God nat fra Wuhan

 

27. september 2019: Der er kun én dag tilbage

Hvad ville du gøre, hvis du kun har én dag tilbage ….?
Den ene dag, der mangler ved dét her VM er ikke en hvilken som helst dag. VM finalen er i gang, og Danmark fører med 96-78 mod England efter halvdelen af kampen. Der mangler 48 spil.
Vi ved, at der er mange hjemme i Danmark, der følger med på såvel Facebook som BBO, og vi gør alt hvad vi kan for at holde jer beroliget og levere dét I håber vi kan for at vinde finalen.

Det har været en rigtigt lang turnering, der startede for 13 dage siden. Hver dag har lagt beslag på holdets tid fra morgenmaden kl. 08.00 til spilletid slut kl. 19.50. Herefter har der været tiden til aftensmad og socialt samvær, og så med den viden, at den næste dag blev præcist som i ”Same procedure as last year miss Sophie”. Spillerne på alle hold i finalen forsøger at finde de sidste ressourcer frem til i morgen. Antallet af fejl i alle rækker stiger helt normalt frem mod afslutningen, og det er også tilfældet i seniorrækken. Danmark har med vores tre par forsøgt at økonomisere med kræfterne, så vi har noget at skyde med i morgen. Er det nok? 


Tiden vil vise det, men at være foran halvvejs i en VM finale giver måske lige dét ekstra der skal til – vi krydser fingre og tæer og lår og alt muligt andet. Vi synes der er grund til at klappe os selv på skulderen, og dét gør vi mange gange hver dag. Det positive syn, der er forsøgt fastholdt lige fra starten af turneringen, det skal nu bære os igennem morgendagens enormt spændende dag.
Jeg mener det var Walt Disney, der engang sagde: ”If you can dream it you can do it”, og danskerne I Wuhan drømmer! Er det nok? Følg med på BBO eller Facebook eller her på siden, hvor der vil blive opdateret i morgen. 

 

26. september 2019: Vi ligger stadig rigtigt godt i baronens seng, og sover trygt .....

Hvor er det viiiildt. Det danske seniorhold kæmpede sig i dag i finalen ved VM i Wuhan med en sejr over Indien. I går aftes da vi gik til ro havde vi et ret godt forspring på 56 imp, og da første sektion i dag var spillet, så var dét forspring skrumpet til 11 imp. Spændingen i kampen blev HELDIGVIS ødelagt med en forrygende anden sektion i dag, og med nogle dejligt kedelige fordelinger i den sidste sektion, så blev slutresultatet, at Danmark er i VM-finalen i d'Orsi Trophy (= Senior VM). FANTASTISK indsats!

Finalen er mod England, og du kan følge alle stik i dén kamp live på BBO, hvis du er klar til at stå tidligt op. Finalen spilles over 96 spil, med 48 spil fredag og 48 spil søndag. Tidspunkter er de sædvanlige: 04.00 og 07.30 og 10.30. Det bliver stort!

Lige nu er klokken 22.06 i Wuhan, og alle spillere er gået i seng. Kaptajnen sidder på værelset og kigger på modstandernes systemkort, og coachen ligger på sengen og skriver denne opdatering på www.bridge.dk 

Der er ikke truffet endelig beslutning om, hvordan det danske hold starter i morgen. HC Nielsen har i dag haft lidt problemer med halsen og noget begyndende forkølelse. De maveproblemer der har været i truppen er vist overstået, så vi håber og tror alle er fit for fight i morgen. Der skal først meddeles startopstilling i morgen kl. 03.30, så vi sikrer os, at alle er friske ved morgenmaden, og derefter vælges de to par til kampen.

Tilgangen til kampen er, at vi skal vinde. Nu har vi kæmpet siden søndag den 15. september. Der er spillet 48 spil hver evig eneste dag. Hvis der var nogen, der havde sagt ved starten, at danskerne 12 dage senere ville stå i en VM-finale, så ville vedkommende nok ikke have været betragtet som ved sine fulde fem. Nu er holdet så i finalen, og nu skal dén kamp nydes og spilles. Det er det ypperste holdet kan opnå, og så skal de næste to dage vise hvad det så kan blive til. Vi mødte England i den 10. kamp i den indledende runde, og dén tabte vi med 21-58. Vi kæmper for, at resultatet bliver anderledes om 96 spil - og vi tror på vores chance. 

Holdet er KLAR - følg med på BBO og råb og skrig alt hvad I har lyst til. Måske kan det høres helt ind i spillelokalet her i Wuhan.

Holdet er fra venstre: Knud-Aage Boesgaard, HC Nielsen, Søren Christiansen, Jørgen Hansen, Henrik Norman, Bo Bilde (kaptain) Steen Schou og Jan Nielsen (coach).

 

25. september 2019: Fokus er nøgleordet, og dét har været godt indstillet i dag .....

Wuhan syder og der er spænding i den danske lejr. Dagens VM semifinale – ja tænk sig, det er en VM semifinale de danske seniorer har kvalificeret sig til at spille, og spiller netop nu. Vi fører her halvvejs gennem semifinalen med 136-80 mod Indien efter en dag med en fantastisk sektion, en god sektion, og så én sektion som inderne vandt marginalt.
Morgendysten vandt vi nemlig med SC-Henrik og Steen-Jørgen med 38-27. Herefter fortsatte SC-Henrik i anden sektion med HC-Boesgaard, og dét blev 65-13 til os. I den sidste sektion blev det så en indisk sejr på 33-40. Vi fører derfor med de førnævnte 138-80.
Stemningen i truppen er fin, og de fleste maveproblemer er ved at være klaret, så vi håber nu at have tre fitte-stiktagende par til at kæmpe for Danmark i resten af turneringen. Der skal spilles 48 spil mere her i semifinalen i morgen, og så afgøres det hvilket hold, der skal spille finale, og hvilket hold, der skal spille om bronzemedaljer.
Lige nu spiser spillerne en bøf, og der snakkes om dagens spil. Det hele skylles ned med en enkelt øl. Der fortælles røverhistorier, og alle virker som om der er fuldt fokus på opgaven. Det er jo ikke hvert år man er i en VM semifinale med chancen intakt for at komme hjem med en VM medalje. Faktisk er det vist ret sjældent sket i dansk bridgehistorie. Så det er specielt, og det er meget specielt og privilegeret at kunne observere det hele fra første parket som coach for dét her hold. Kaptajnen Bo Bilde gør alt for at holde fokus hos spillerne om opgaven, og indtil videre er det godt nok en fokuseret indsats de gæve gutter har leveret. Nu mangler der kun tre dage for at fuldende det hele med en medalje – håber det lykkes !!!!!!
Næste opdatering her fra Wuhan kommer på Facebook omkring kl. 06.20 – og så ellers løbende i løbet af dagen. På denne side vil næste opdatering komme omkring kl. 16.00 i morgen. Håber det bliver med gode nyheder !

 

24. september 2019: Danmark er i Semifinalen .....

De danske seniorer VANDT med 181-180 over Frankrig i VM kvartfinalen, og dermed er Danmark i VM semifinalen, hvor vi i morgen tidlig 04.00 dansk tid starter kampen over 96 spil mod Indien. Indien vandt Round Robin, men vi vandt det indbyrdes opgør mod Indien med 35-34, så vi forventer KLART, at vi har en god chance for at komme til at spille VM finale fredag-lørdag. SUPERINDSATS !!!

Jeg beklager, men dagens indslag her fra Wuhan bliver nu lidt personlig. Sidste gang jeg var med til et internationalt mesterskab som kaptajn/coach var i Chennai i 2015. Der tabte damelandsholdet til FRANKRIG i kvartfinalen efter at have ført indtil spil 90. I dag blev det tid til revance, og den fornemmelse var altså ganske dejlig :) ... og tak til seniorholdet !

Efter det sidste spil kom franskmændene først ud fra spillelokalet, og de gik i gang med at gøre op. Vi ventede stadig på dette tidspunkt på Steen og Jørgen, og imens kigge vi nervøst over på franskmændene for at høre om der kom et jubelbrøl fra dem. Der var ganske roligt - og et minut efter kom Steen og Jørgen gående, og så var det tid til at tælle. Slutresultatet i de officielle papirer blev 181-180 til DANMARK - og så kan det ellers være, at der blev brølet igennem. JAAAAAAAA, for dælen dét var et lettet hold, der stod igennem dét uvejr, der pludselig var kommet ind over kampen. Vi havde efter fjerde sektion i morges oparbejdet et forspring på hele 47 imp. Dét forspring skrumpede til 9 imp før de sidste 16 spil, men det var heldigvis nok. I sidste sektion var der med garanti mange spil som franskmændene kunne finde nogle imp i - især en 7 hjerter de meldte uden hjerter K10 fjerde. Det sad så den kunne vinde, hvis man havde kigget i kortene, men den franske spilfører var heldigvis god nok til at spille på bedste chance, så den gik 1 ned. De 17 imp kunne vi ikke undvære. 

Nu er turneringen så rigtigt gået i gang, og vi kæmper fra nu af om medaljer. Jeg lover ingenting udover, at spillerne GØR DERES YPPERSTE for, at det skal lykkes for en dansk hold at komme hjem fra VM med en medalje. Indien er første forhindring, og vi kæmper for fædrelandet.

Næste opdatering i morgen omkring kl. 17.00.

 

23. september 2019: Klappen er gået ned i Wuhan ....

Opdateringer her på siden i dag er en smule forsinket, da "klappen" er gået ned for dem, der leverer strømmen til hotellet her i Wuhan. 

Det er godt, at klappen ikke også gik ned ved seniorlandsholdets bridgebord i dag. Det gik nemlig ganske udmærket her i de første 48 spil i vores kvartfinale ved VM mod Frankrig. Efter de første 16 spil var vi bagud med 27-33, dét blev vendt til en føring på 58-57 efter 32 spil, og her hvor aftenen er ved at brede sig i Wuhan fører vi 103-80 over fransmændene. HC Nielsen og Knud Aage Boesgaard har spillet alle 48 spil, og i de 32 med Steen Schou - Jørgen Hansen som holdmakkere, og i de 16 med Henrik Norman - Søren Christiansen. Der er lidt maveproblemer hos enkelte af spillerne, men vi har jo landstræner Peter Magnussen med til Kina, og han har været praktiserende læge i mange år, så der er fuldt lægelig kompetence til at tage vare på spillerne. Så alle er forhåbentlig klar igen i morgen tidlig kl. 04.00 dansk tid, hvor vi igen skal i gang mod Frankrig. Der spilles 96 spil i kvartfinalen, så der mangler altså 48 endnu.

Der er også dansk deltagelse i Transnational her i Wuhan. Hele vores Mixed-landshold er med som hold, og startede dagen med at ligge nr.1  efter første runde. Sidenhen er det gået lidt mindre godt, og efter førstedagen ligger de cirka midt i feltet som nummer 68. Lone Bilde spiller på hold med tre spillere fra det skotske damelandshold, og de ligger lige bag ved Mixed-landsholdet som nummer 69. Bedre går det efter førstedagen for Christina Lund Madsen, der spiller på hold med australiere og en russer, de er nemlig placeret som nummer 6 efter førstedagen. Der spilles videre i Transnationals i morgen, og der vil også blive opdateret fra den turnering på denne side i morgen.

Nu er det tid til at sove, så vi kan være friske om 12 timer, hvor det gælder om at have fuldt fokus i de 48 spil. Vi kan så ærgre os over, at Caroline Wozniaki ikke kom forbi bridgecentret i dag. Hun spillede førsterunde i WTA-turneringen her i Wuhan og tabte, så hun smutter nok fra Wuhan uden at komme forbi og kigge med ved seniorernes bord :)

Næste opdatering omkring klokken 16.00 i morgen - krydser fingre for, at det bliver med gode nyheder om dansk hold i semifinalen ved VM !

 

22. september 2019: Ét dansk hold i kvartfinalerne -- en kort status fra Wuhan

Efter en intens uge med masser af bridge, er det tid til at gøre status på den danske indsats her i Wuhan. Der vil ikke her komme en evaluering af holdene – dels fordi det er en opgave de respektive landsholds kaptajner står for, og dels fordi det slet ikke er noget man kan gøre på nuværende tidspunkt. Der er brug for at tænke og overveje og analysere. MEN status er, at vi har ét hold videre til kvartfinalerne. Status er, at vi har ét hold, der var RIGTIGT TÆT på at kvalificere sig til kvartfinalerne. Status er, at vi har ét hold, der en kort overgang var inde i Top 8, men så havde nogle sløje kampe, for så til sidst at sætte skruen ned i vandet igen og kæmpe og kæmpe.
I dag var der to kampe for hvert hold. Dameholdet havde udspillet sin rolle inden dagens kampe, men var indstillet på at slutte godt af. I morgenkampen mødte de det stærke engelske hold, og det blev et nederlag på 21-30. I den anden kamp vandt damerne med 39-9 over Skotland. En slutplacering efter round robin som nummer 15 blev det til. 
Mixed-holdet har hele turneringen ligget lige under Top 8, og gik ind til dagen i dag med den klare målsætning: At vinde begge kampe stort. Første kamp var mod Australien, der blev slået 53-22. Dernæst ventede nr. 3 i turneringen inden sidste runde Rumænien. En hård nød at slutte af med, men en superindsats gav en sejr på 61-35. To store sejre, og da Sverige tabte meget overraskende til Barbados i sidste runde, så var det faktisk kun USA, der kunne fravriste os 8.pladsen. DESVÆRRE havde USA i den sidste kamp rigtigt godt fat i Egypten, og de vandt stort, så de snuppede vores 8.plads. Flot kæmpet til det sidste af Mixed-holdet.
Seniorerne har i den første halvdel af turneringen ligget stabilt i top 3, men det har knebet scoringen her det seneste par dage. Derfor var der blevet kolossal spænding inden de sidste to kampe. I morgenkampen tabte vi til Holland med 19-31, og mødet med Kina i sidste runde var en lidt for nervepirrende oplevelse. En rigtig god start dulmede nerverne hos tilskuerne, men så slog Kina rigtigt til, og på et tidspunkt var der kun 1,6 kamppoint ned til 9. pladsen. HELDIGVIS svingede kampen tilbage, så Danmark til sidst fik uafgjort mod Kina, og en placering som nr. 5 efter Round Robin, og dermed kvalifikation til kvartfinalerne.

I kvartfinalen kunne vinderen af round robin USA først vælge modstander. Dernæst kunne Indien vælge modstander, og da det dernæst blev Frankrig til at vælge, så kom navnet: DENMARK ud af de franske munde. OHHHHHH – så derfor skal vi nu spille 96 spil mod Frankrig for at afgøre hvilket hold, der skal spille semifinalen onsdag og torsdag. Kampen starter i morgen kl. 04.00, og bliver transmitteret direkte på BBO. 

I morgen starter også den åbne holdturnering TRANSNATIONALS, hvor man kan melde sig til. Det danske mixed-landshold har besluttet at deltage i turneringen. Desuden har Lone Bilde, Christina Lund Madsen og Signe Buus Thomsen vist nok fundet makkere til også at deltage, så der er masser af dansker i bridgecentret her i Wuhan også de næste dage. 

Næste opdatering herfra i morgen omkring kl. 15.00. 

SLUTSTILLINGEN I ROUND ROBIN EFTER RUNDE 23:

DAMER

MIXED

SENIOR

 

21. september 2019: Pessimist eller optimist - det er ulideligt spændende!

Så er den næstsidste dag i den indledende round robin overstået, og der er kun 2 kampe tilbage inden kvartfinaledeltagerne er fundet. Optimsismen der var i den danske trup for en uge siden, har været styrket i nogle perioder og i andre perioder har den været udfordret. Regnskabets klare tale er ved at være klar, og resultattavlen lyver ikke.

Dameholdet har i dag spillet tre kampe. Først mod Canada, der blev slået 43-27. Midterkampen var mod Rusland, og den blev tabt med mindst mulig margin; nemlig 38-39. Slutteligt vandt vi over Australien i aftenkampen med 43-36. En rigtig god indsats i dag af danskerne især når man tager i betragtning, at holdet reelt havde udspillet sin rolle i turneringen inden dagen gik i gang.

Mixed holdet kæmper stadig med i kampen om top 8, og det går frem og tilbage og frem og tilbage, og når dagen slutter, så er der stadig en lille chance for, at et mindre mirakel kan ske i morgen. I dag startede mixed holdet på BBO mod Sverige, og det en lille sejr på 36-35. Dernæst fulgte et nederlag til Indien på 36-49, og i aftenkampen blev det til 20-26 mod Rusland. Samlet ligger holdet nummer 10 med 11,5 kamppoint op til det forjettede land i Top 8. Det er matematisk muligt at nå Top 8 med to store sejre i morgendagens to kampe. Så længe der er liv er der håb, og vi kæmper med alle kræfter for at turneringen ikke er slut i morgen.

Seniorerne startede dagen med en sejr over Reunion på 37-14, og i midterkampen vandt vi over Frankrig med 19-17. I aftenkampen fik vi så ørene lidt i maskinen mod Polen, med en nederlag på 19-49. Samlet er det en tredieplads inden de to sidste kampe i morgen. MEN det er svære modstandere, der venter; nemlig Holland og værtsnationen Kina, der begge også indtil nu er med i Top 8. Vi tror på kvartfinalen, men det skal sikres gennem en god indsats i de to kampe søndag.

Optimismen er i behold, og vi håber på to hold i kvartfinalerne. Realistisk set bliver det nok ét hold i kvartfinalerne, og pessimistisk set kan det risikeres, at Danmark ikke bliver repræsenteret i kvartfinalerne. Lad os se hvad der sker!

Stillingen efter runde 21 af 23:

DAMER

MIXED

SENIOR

 

20. september 2019: Er mirakler noget der sker, eller er det bare noget man læser om sker for andre?

Det er mentalt meget hårdt at spille bridge på det niveau, der spilles på i Wuhan ved VM. Hvis du ikke er fuldstændigt klar, så bliver du kørt over af dine modstandere. OG selvom du er nok så klar og nok så fokuseret, så kan du sagtens risikere, at du bliver kørt over alligevel, for det er verdens bedste spillere, der er samlet her, og de kan et trick eller to. MEN det kan vi heldigvis også, så der bliver kæmpet for hvert eneste stik i hver eneste kamp. 

I dag gik det op og ned og ligeud for seniorerne. Først blev det 52-13 mod Australien i morgenkampen, så blev det en nedtur med 10-49 mod Irland, inden dagen sluttede med en sejr i topkampen mod de førende Indien. Sejren blev marginal, men det var en sejr på 35-34. Samlet set ligger seniorerne nr. 2 med fem runder tilbage.

Mixed holdet kæmper stadig med alt hvad de har af kræfter for at komme med i Top 8. I dag startede de med en sejr på 59-41 mod Indonesien. Derefter gjaldt de de førende fra England på BBO. Det resulterede i en dansk sejr på 40-26, og den kamp er ikke helt færdig endnu, da der er en Turneringslederafgørelse på en episode fra dén kamp, der KAN give Danmark en større sejr end den er bogført til lige nu. Det ved vi meget mere om i morgen formiddag. Slutteligt i den tredie kamp på BBO mod Kina blev det til et nederlag på 8-18 til Kina, hvor der så er en scorefejl som kaptajn Povl Sommer er i gang med at prøve at få rettet, så det "kun" bliver 8-17 i stedet for. Men dét ved vi først i morgen tidlig om det lykkedes at få rettet den fejlindtastning. Mixed holdet ligger nummer 10, og møder i morgen tidlig Sverige, der ligger på den vigtige 8.plads. En god stor sejr over svenskerne vil kunne få os op i det forjettede land. Kom med de store noteringer i morgen, please :)

Så er der dameholdet tilbage. En rigtig skidt dag rent scoringsmæssigt har nu gjort, at dét hold ser ud til at være tæt på at have misset chancen for Top 8. Det har været en turnering indtil nu med mange opture og nedture, og spillet flyder ikke rigtigt sådan helt optimalt. Det er for sjældent, at begge par er kommet ud med en "rulle", og derfor er sejrene blevet for få. I dag blev det først til et nederlag på 25-58 til Hong Kong, hvor Hong Kong spillede blændende god bridge. Dernæst blev det på BBO en øretæve fra nordmændene, da vi tabte med 18-46. Aftenkampen mod Kina blev tabt med 14-45, så desværre en dag med tre meget store nederlag. Det giver en øjeblikkelig 15. plads. Det er jo ofte blevet sagt, at miraklernes tid ikke er forbi - men det må nok kunne erkendes, at der skal endog meget meget store mirakler til for at dameholdet kan kvalificere sig i Top 8. Man skal ALTID blive ved med at kæmpe uanset hvor svært det ser ud, og det gør dameholdet også. Men der skal virkeligt ske noget dramatisk - og selv dét er måske ikke nok.

Der er fem kampe tilbage i alle rækker, og der er nogle danske kaptajner og coach, der stadig har ondt i maven og der stadig dirrer af nervøsitet og spænding over hvert eneste spil vi ser på BBO eller på running score. Det er så intenst at følge med i bridge :)

God nat fra Wuhan - tilbage med nyt herfra i morgen.

Stillingen efter runde 18 af 23:

DAMER

MIXED

SENIOR

 


19. september 2019: Jeppe ligger stadig i baronens seng, men han ligger lidt uroligt

Dagens kampe i Wuhan har ikke gjort det hele mere uspændende, og der er næsten sikret garanti for, at det her bliver spændende helt indtil søndag kl. 09.50, hvor runde 23 slutter.
Seniorerne vandt deres morgenkamp i dag (ellers en sjældenhed i denne turnering) med 22-17 over Taipei. Denne kamp var på BBO, og vi havde inden starten på turneringen fået oplyst, at ingen tilskuere er tilladt i BBO-rummene. MEN der mødte en ældre dame op, og hun satte sig ned for at kigge med ved bordet. Den dansk kaptajn Bo Bilde forespurgt hos turneringslederne om han også godt måtte kigge med, men fik et klart svar om, at dét på ingen måder var tilladt. Så turneringslederen fik damen væk fra BBO-rummet. Da turneringslederen var væk, så gik damen ind og satte sig igen. Turneringslederen (der var fra Canada) gik igen ind i rummet for at meddele, at tilskuere ikke var tilladt i BBO-rummene, så damen måtte igen forlade lokalet. Nu kom en af de kinesiske turneringsledere hen til Bo Bilde og den canadiske turneringsleder og sagde: ”Kender I ikke Mr. Yeh”? – og så gik det op for dem, at den mand, der sad ved BBO-bordet for Taipei var en rigtigt kendt rigmand, der hvert år står for at finansiere store internationale invitationsturneringer i Kina – f.eks. Yeh Bros o.lign.
UPS UPS. De to turneringsledere spurgte nu Bo Bilde om han havde noget imod, at Fru Yeh fik lov til at kigge med ved bordet i BBO-rummet – og naturligvis blev det accepteret, når nu man havde fuldt kendskab til baggrunden (hehe).
Seniorerne tabte desværre deres anden kamp ret stort til Italien 26-45, men slog så igen i dagens sidste kamp mod verdensstjernerne fra USA. På BBO kunne man se, at vores unge ældre vandt 34-23. Efter dagens kampe er seniorerne på 3. pladsen med ca. 33 kamppoint ned til Sverige på 9. pladsen.
Dameholdet, der scorede helt vildt mange point i går, fik en lidt sværere rejse gennem dagen i dag. Morgenkampen mod Polen blev tabt med 26-28 efter en tæt kamp. Dernæst spillede damerne mod USA og tabte 27-39, og dagens sidste kamp blev desværre også tabt med 32-36 mod Taipei. En dag, hvor dameholdet faldt fra 5.pladsen til 11. pladsen, og hvor der er 3,21 kamppoint op til Canada op 8.pladsen. Det ligger ekstremt tæt i damerækken, og ALT KAN og VIL SKE inden afgørelsen om Top 8 sker på søndag morgen efter runde 23.
I Mixed-rækken gælder det samme – det bliver ekstremt tæt. Vores mixed hold startede dagen med en god sejr over New Zealand på 59-36. Hernæst blev det i en meget tæt og lavtscorende kamp 21-19 mod Frankrig. Dagens sidste kamp var mod USA, og her tabte vi 22-31. Samlet set en dag mod to rigtigt gode modstandere, og holdet ligger lige nu på 11. pladsen og har kun 8 kamppoint op til 8. pladsen.
Rigtigt mange spændende spil i dag, og det bliver der med garanti også i morgen og på lørdag og på søndag, hvor så boet skal gøres op, og Top 8 fortsætter med knock-out kampene. Alle danskere er friske og klare til at tage stik igen i morgen, og alt krydses og vi håber på succes med alle knibninger og meldinger og modspil i morgen.

Stillingen efter runde 15 af 23:

DAMER

MIXED

SENIOR

 

18. september 2019: Hvor længe er Jeppe i Baronens seng .....

Humøret i Wuhan var om ikke trykket, så dog alligevel lidt mindre godt i går, men jeg skal ellers love for, at der er kommet andre boller på suppen efter dagens kampe. Placeringer som nr. 1 i senior, nr. 5 i dame og nr. 9 i mixed her halvvejs i turneringen giver virkeligt håb om Top 8 placeringer ved VM.

Seniorerne startede dagen med en BBO kamp mod England, og jeg ved ikke om det er noget med morgenmaden, men det er næsten blevet til en vane, at seniorerne taber morgenkampen. Lad os ikke håbe, at det bliver til en dårlig vane! Det blev et stort nederlag i dag på 21-58 mod England. Men man skal rejse sig igen, og det gjorde seniorerne med to store sejre over Hong Kong med 66-24 og over Bulgarien med 26-7. En helt igennem godkendt dag, og et godt forspring til 9. pladsen.

Mixed holdet startede dagen med et lille nederlag på 34-40 mod Letland, og rejste sig også med en sejr over først Polen på 32-20 og dernæst Pakistan på 49-12. Fine resultater, og holdet er nu avanceret til 9. pladsen og mangler nu kun 6.5 kamppoint op til Top 8.

Dameholdet startede dagen som nummer 16, men ligger nu nr. 5 efter tre store sejre. Først blev det 51-24 over Trinidad, derefter 78-11 over Pakistan og i dagens sidste kamp blev det en sejr på 66-16 over Brasilien. Det ligger ekstremt tæt i damerækken, og der er "kun" 4,98 kamppoint ned til nr. 9.

Der resterer 11 runder, så vi har netop passeret halvvejs. Jeppe sover trygt i baronens seng, men hvor længe ........ vi får at se om vi bliver vækket i morgen.

Tak for i dag fra Wuhan

Stillingen efter runde 12 af 23:

DAMER

MIXED

SENIOR

 

17. september 2019: En dag hvor noget rullede bedre end andet .....

Dagen i Wuhan var ærligt talt sådan lidt op og ned, og jeg skal være ærlig og sige, at man godt kan sidde i sit stille sind på hotellet og tænker lidt: ”Hvad sker der, og hvad kan vi gøre”.
Det går jo op og ned, og sådan noget skal man jo også acceptere. Bridge er et yderst kompliceret spil. Udspil afgør mange imp, slemmer der går ned fordi modparten kan få en trumfning, brændte udgange, modspilskiks osv osv – dét er noget, der sker for alle par. Men i dag var ikke den mest optimale, håber i morgen bliver bedre.
Dameholdet startede med Frankrig, og vi førte 19-13 med seks spil igen. ØV – det endte så med et nederlag på 19-58. Merde! 
Næste kamp var på BBO mod Tunesien, og det gik fint, og vi vandt 45-26. Så ventede Sverige i dagens sidste kamp, og dét var en kamp med ufatteligt vilde kortfordelinger. Svenskerne var desværre bedst til at styre de kort, og vi tabte med 30-46. En lidt øv dag sådan samlet set for dameholdet, der nu ligger nr. 16. Men vi er klar igen i morgen.
Mixed holdet lagde ud mod Canada, og med 26 imp i de sidste fire spil fik vi en samlet sejr på 40-22. Hernæst spillede vi mod Barbados, og her første Barbados med 38-34 med kun to spil tilbage. Men et slemsving i næstsidste spil gav os 17 imp og en samlet sejr på 51-38. Sidste kamp var mod Thailand, og den tabte vi med 30-43. To sejre og et nederlag, og det giver en samlet placering som nr. 12 indtil videre – men potentialet er klart til mere, og i morgen er jo en helt ny dag.
Seniorholdet slutter vi af med – og de har indtil videre gjort det fuldstændigt som forventet (smiley :)). Dagen startede med en sejr på 54-18 mod Japan. Denne sejr blev fulgt op af en sejr mod New Zealand på 41-18, og tre-på-stribe blev det til, da vi i den sidste kamp slog Norge med 63-27. En helt forrygende dag, og holdet ligger nu på førstepladsen efter 9 runder.
I morgen bliver en svær dag for alle vores hold, og vi lover at gøre ALT HVAD VI KAN, og håber på, at alle hold kommer endnu tættere på Top 8. 
Det går op og det går ned, men det er svært at sidde ved sidelinien og se, hvordan der kæmpes, og det ikke helt virker til, at alle ilagte kræfter bliver belønnet. Spillerne forsøger virkeligt, men det går op og ned, og vi håber i morgen bliver en dag med meget medvind!

Stillingen er efter 9 runder af 23:

DAMER

MIXED

SENIOR

 

16. september 2019: I dag er det Peters fødselsdag .....

En enkelt spiller har vist under turen herned fået et kort kig i landstræner Peter Magnussens pas, og dermed fundet ud af, at Peter faktisk har fødselsdag i dag. Dette blev fejret med en fællessang i pausen mellem kamp 2 og 3, hvilket nok igen fik de omkringstående til at tænke: "De er godt nok tossede de danskere". Hvad kunne man så forestille sig at give en mand, der har alt? Tjaaa, spillerne blev enige om at give den en over nakken i dag. Resultatet her på VMs anden dag blev seks sejre, en uafgjort og to nederlag. Helt godkendt sådan overordnet betragtet. Efter kun seks af de 23 indledende kampe er alle tre hold helt med i kampen op Top 8, og alle hold er ved godt mod, og humøret er højt.

Seniorerne startede dagen mod Sverige, og dét blev til et nederlag i en kamp uden de store sving. Dernæst spillede vi mod Canada, og fik en dejlig stor sejr på 58-25. Så var det tid til kamp mod en af VMs største favoritter USA. Live på BBO så vi et meget stærkt spillende dansk hold slå USA med 37-17. Superfin dag, og en samlet tredieplads.

Mixed-holdet lagde ud mod Italien, og det viste sig at være en kamp med meget lille omsætning, hvor det endte med nederlag på 13-16. Dernæst blev det til en sejr mod Egypten på 42-39 og dagen sluttede med uafgjort 41-41 mod Taiwan. Alt i alt en dag med tre meget tætte kampe, og holdet er placeret tæt på Top 8, og vi håber på lidt større sejre i morgen.

Dameholdet tog skeen i den rigtige hånd i dag. Tre kampe gav tre sejre. Set udefra er det virkeligt nødvendigt med rigtigt gode nerver at følge med på live-scoring fra de danske damers kampe. Der er masser af imps, der flyver på kryds og tværs. Der bliver doblet af et godt hjerte, og hvis bare fejlene kunne elimineres, så ville vi være noget bedre placeret. Men i bridge sker der fejl, og man kan være uheldig, og man kan også være heldig, og modstanderne kan også være rigtigt gode osv osv osv -- derfor kan man kun være tilfreds med tre sejre i dag, og så ellers håbe, at det bliver starten på en lang stime af gode resultater. Vi er endnu ikke helt oppe i Top 8 i damerækken, men vi er kommet godt i gang.

Stillingen i de tre rækker her hvor klokken nærmer sig midnat i Wuhan er efter seks af 23 kampe:

DAMER

MIXED

SENIOR

 

15. september 2019: Terningerne er kastet .... VM er endelig gået i gang

Så er VM gået i gang i Wuhan. 24 hold kæmper i hver række om at være i Top 8 efter den indledende alle-mod-alle, hvor man spiller 23 runder á 16 spil. Der spilles tre kampe om dagen. I dag var førstedagen, og de danske resultater var lidt blandet, men overordnet set er alle tre holdet kommet ud af starthullerne.

Seniorerne startede dagen med et lidt trist nederlag til de Forenede Arabiske Emirater, der for de fleste er et totalt ubeskrevet blad på den internationale scene. Dernæst en stor sejr over Tyrkiet i en kamp, der blev vist på BBO, så du havde muligheden for at følge med hjemme fra Danmark. I den sidste kamp mod Indonesien vandt vi med 53-29, og det giver en samlet 5. plads her efter kun tre runder. Sådan en dag viser bare, at i 16-spils kampe kan ALT SKE, og være forvisset om, at ALT SKER :) -- det går op og ned stik for stik, melding for melding. Der bliver lavet fejl, og der bliver lavet genialiteter, og når boet gøres op, så skal man "bare" være i Top 8 næste søndag kl. 10.50, for så er man med i kvartfinalerne.

Mixed holdet startede dagen med to sejre mod Brasilien og Marokko, og i den tredie kamp blev det til et nederlag på 23-33 mod USA2. To sejre og ét nederlag er ok, og efter førstedagen er holdet placeret som nr. 12.

Dameholdet startede dagen med to nederlag. Først mod USA2, hvor Danmark kom foran 13-2 tidligt i kampen, men derefter stod der USA2 på de fleste noteringer. Derefter kom et nederlag til Indien på 7 imp i en kamp, hvor Indien kom foran 27-0. Herefter stod der Danmark på resten af kampen, men vi scorede "kun" 22. Slutteligt blev Holland slået 70-52 i en rigtig slåskamp ved bridgebordet. Samlet set rækker dét til en 15. plads indtil videre.

I morgen er der igen tre kampe for hvert hold. Følg med på liveopdateringerne på Facebook i DBfs Facebook gruppe. Der kommer opdatering igen mandag her på denne side. Nedenfor følger stillingen efter tre af 23 runde

DAMER

MIXED

SENIOR

 

14. september 2019: Dagen før dagen ... nu er det snart .....

VENTETIDEN ER SLUT - NÅR VI STÅR OP, SÅ ER VM I GANG !!!!!!
Klokken er 22.23 her i Wuhan, og åbningsceremonien er overstået. En fantastisk oplevelse i meget meget smukke omgivelser. Den kinesiske kultur og madkultur blev præsenteret med taler fra en masse højtstående personer fra Wuhan og det kinesiske bridgeforbund. Der blev vist stammedans, og hele showet blev transmitteret på nationalt tv.
De tre danske hold gjorde sig YDERST bemærket ved landepræsentationen med en ægte vesterhavsbølge med sus og gus. Hvor spærrede kineserne øjnene op, sådan nogle blege hvide menneske, hvad var det de lavede??? Super positiv oplevelse!
Maden var præget af mange "særprægede retter", der ikke nødvendigvis sådan helt ærligt mellem os to var den store kulinariske oplevelse. Noget af det var ganske glimrende, noget andet af det var godt nok noget, der smagte "mystisk" i bedste fald :) -- men det var kinesisk og autentisk, og dét var en oplevelse på godt og ondt.
Da jeg forlod lobbyen for 15 minutter siden for at lave denne opdatering så jeg fire danske damelandsholdsspillere sidde og spille bridge. Det var de fire, der kl. 11.00 i morgen tidlig er blevet sat til at skulle spille mod USA2 i den første kamp. Dét er en ren gyserstart, og at sidde og lige få det sidste på plads viser noget om det fokus og den koncentration, der er om denne opgave. Det gælder ikke kun dameholdet, men også mixed og seniorholdet. Hvis det her ikke går godt, så ..... Bridge er et forunderligt spil, men vi er brandvarme og klar til kamp. Nu er ventetiden slut, og det er tid til at tænde for ilden og så se hvor langt Danmark kan nå. GO GO GO DANMARK !

 

Damelandsholdet er klar

 

Mixed landsholdet er klar

 

Seniorlandsholdet er klar

 

13. september 2019: Alle landsholdsspillere er nu i Wuhan

Alle 18 spillere og 3 kaptajner og én coach er nu ankommet til hotellet i Wuhan, og alle er ved at forsøge at komme ind i den døgnrytme, der skal leves efter de næste mange dage. Tidsforskellen er på +6 timer, så nogle får nok lidt problemer med at falde i søvn i nat.
De tre kaptajner (Peter Magnussen for damerne, Bo Bilde for seniorerne og Povl Sommer for mixed) samt coach (Jan Nielsen) har i dag afholdt flere møder for at få klarlagt alle tingene vedr. VM bedst muligt.
I morgen lørdag er der fra kl. 09.00 til 12.10 møder mellem kaptajnerne og de enkelte par på "tre-mandshånd", og der er møder med hvert hold. Formålet er at få opbygget den holdånd og fightervilje, der skal bære os igennem når det bliver ekstra svært. Vi har ikke professionelle spillere på de danske hold som mange andre har det, så vi skal som "glade amatører" finde vores egen vej til succes. Det er lykkedes at kvalificere tre hold til VM, og nu skal vi vise, at vi kan spise kirsebær med de øvrige topnationer.
Lørdag klokken 16.00 er der Captains meeting for alle deltagende hold, og derefter er der åbningsceremoni på spillestedet. 
VI GØR ALT FOR AT ALLE ER MAKSIMALT KLAR til søndag morgen kl. 05.00, hvor den første runde for alle hold går i gang. 

Følg også med på Facebook, hvor der vil være mange indslag dagligt. Husk at melde dig til Danmarks Bridgeforbunds Facebook side, så får du oplysningerne ligeså snart vi får dem publiseret hernede fra Wuhan. Her på siden vil der hver aften blive publiseret en "statusrapport". Næste opdatering i morgen efter åbningsceremonien

 

12. september 2019: I dag er store rejsedag

I dag rejser den rekordstore danske repræsentation til Wuhan i Kina, hvor de fra på søndag skal repræsentere Danmark i tre rækker. Danmark har ved placeringer i Top 8 ved det seneste EM kvalificeret os til at deltage ved VM i Dame, Mixed og Senior. Holdet rejser fra København i formiddag, og de lander efter planen i Wuhan i morgen fredag kl. 02.35 dansk tid. Der er + 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Kina, så når de ankommer er klokken 08.35 i Wuhan. Efter landing bliver der prejet nogle taxer i lufthavnen, og så starter en rigtig kulturel oplevelse; nemlig den kinesiske bilkultur. Der køres med flittige vognbaneskift, flittige op- og nedbremninger, og frem for alt yderst flittig brug af hornet. Der er mega-mange biler på vejene i Wuhan, og de 20 kilometer fra lufthavnen til hotellet tager 45-50 minutter. Når spillerne ankommer til hotellet og er blevet indkvarteret, så starter opladningen til turneringen. De tre holdkaptajner har indkaldt spillerne til holdmøder og til par-samtaler. Desuden skal spillerne ud i den kinesiske varme og bese spillestedet for lige at få infrastruktuerne ind under huden. Kender vi dem ret, så bliver der nok også spillet et enkelt spil kort eller to for lige at få rørt kortene. 

Lørdag aften er der så åbningsceremoni, og hvis dét bliver som det forventes når det foregår i Kina, så bliver det med dækning på national TV og med repræsentanter for den kinesiske partitop.

Mere update her fra Wuhan i morgen, når spillerne ankommer til hotellet. 

 

11. september 2019: VM optakt - mød landsholdene

Så er der ikke længe til at landsholdene drager mod Kina. Fredag d. 14. september starter VM i Wuhan og slutter (forhåbentlig) først d. 28. september.

Til EM sidste år kvalificerede tre hold sig, nemlig damerne, seniorerne og mixed. Du kan som altid følge holdene på BBO, Facebook og her på hjemmesiden. Du kan også læse mere om VM på den officielle hjemmeside her.

Men du skal ikke snydes for lidt VM optakt. Her kan du møde de hold som repræsenterer Danmark i Kina