Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Spil bridge på nettet

 

Selvom ikke alle mødes i klubben som før, kan du stadig spille bridge. Rigtig mange spiller allerede på internettet. Og hvis du ikke har gjort det før, er coronasituationen måske en god anledning til at prøve. Her risikerer du i hvert fald ikke at blive smittet.

 

På denne side kan du se nogle af de tilbud der er. Scrol ned på siden eller tryk på nedenstående quicklinks for at komme hen til det du gerne vil læse mere om:

Bridge Base Online (BBO)

Funbridge

Læs om bridge og kig med

 

 

 

Spil på Bridge Base Online (BBO)

BBO tilbyder elektronisk bridge på både PC, iPad og telefon. BBO har både almindelige borde, turneringer og spil mod robotter. Du finder BBO her.

På BBO kan du spille helt gratis, om end nogle turneringer koster penge.

Hvis du ikke tidligere har spillet på BBO, kan du se en udførlig guide til at komme i gang her. Du kan også kontakte sekretariatet på 4847 5213 eller dbf@bridge.dk.

Spil turnering på BBO

Hvis du vil spille turneringer på BBO, har vi udarbejdet videoer, som forklarer, hvordan du tilmelder dig en turnering. Hvis du allerede har en makker, kan du se hvordan her. Du kan også tilmelde dig en liste for spillere, der søger makker til en bestemt turnering. Se hvordan her. Nogle af turneringerne på BBO koster penge. Du kan se en video her, der forklarer, hvordan du indsætter penge på en konto hos BBO. OBS. Vi anbefaler at indbetale penge via BBO's website og ikke via appen, da dollarkursen er mest fordelagtig via websiden.

Spil holdkampe

På BBO kan du også spille holdkampe, hvor to hold med fire spillere hver møder hinanden. Det kræver mindst 150 logins, hvis du selv vil oprette holdkampe. Du kan læse, hvordan du gør her, eller du kan se en video om det samme her. Efter holdkampen kan du analysere resultaterne. Se hvordan her.

Når du har spillet på BBO (både almindelige borde, holdkampe og turneringer), har du mulighed for efterfølgende at gennemgå spillene. Du kan endda se en analyse af kontraktens skæbne kort for kort, efterhånden som de bliver spillet. Få instruktion i, hvordan du gør her i en video, som Jørgen Junge har produceret.

Engelsk ordbog

Kommunikationen på BBO foregår primært på engelsk. Bertel Lund Hansen har udarbejdet en ordbog over gængse bridgeudtryk på engelsk (og tysk). Du kan se ordbogen her.

Danmarks Bridgeforbund på BBO

Du kan også deltage i den daglige parturnering, som DBf arrangererer på BBO. Turneringen hedder Danish Dynamite og kører hver dag kl. 20.00 - mandag, onsdag og fredag med par-opgørelse, de øvrige dage med imp-beregning. Turneringen koster 1,25 BBO-dollars pr. spiller og er åben for tilmelding fra kl. 18.00. OBS. Vi anbefaler at indbetale penge via BBO's website og ikke via appen, da dollarkursen er mest fordelagtig via websiden.

Medlemmer af DBf har nu også mulighed for at vinde danske bronzepoint i Danish Dynamite-turneringerne. Husk blot at angive medlemsnummer ved tilmelding. Der er p.t. ikke mulighed for handicapregulering. ​Kender du ikke dit medlemsnr. så skriv til dbf@bridge.dk eller ting til sekretariatet på tlf. 4847 5213.

Danish Dynamite-turneringerne er åbne for spillere med bopæl i Danmark (dansk ip-adresse) samt for spillere fra Færøerne og Grønland og desuden for udenlandske medlemmer af DBf. Hvis du tilhører en af de tre sidstnævnte grupper (ikke spiller fra en dansk ip-adresse), kan du kontakte Erik Wied på erik@bridge.dk for at få adgang til at spille.

Desuden vil vi lejlighedsvis arrangere begynderturneringer og eliteturneringer på BBO. Følg med her for flere informationer og se resultaterne fra turneringerne. 

 

 

Spil på Funbridge

Funbridge tilbyder også online bridge og kan ligesom BBO spilles på både PC, iPad og telefon. Du finder Funbridge her.

Funbridge har primært spil mod robotter. Du sidder ved et bord sammen med tre robotter, og dine resultater bliver så sammenlignet med andre menneskelige spillere

Turneringer og DBf sanktionerede turneringer

På Funbridge kan du også spille turneringer. Funbridge har et stort udvalg, og desuden findes der turneringer, som er sanktioneret af DBf, hvor du kan vinde bronzepoint. I øjeblikket er der hver dag to DBf-turneringer med henholdsvis 12 og 20 spil. 

Bemærk, at Funbridge ikke længere opdaterer deres PC-app, og derfor kan man ikke finde de DBf sanktionerede turneringer der. Vi anbefaler dig, at bruge webversionen eller via din telefon eller iPad hvis du vil spille med i turneringerne. 

Turneringerne på Funbridge foregår ligesom spil ved almindelige borde på sitet ved, at alle spiller mod tre robotter. De menneskelige deltageres resultater bliver sammenlignet, og de bedst placerede vinder bronzepoint. Du behøver ikke at være medlem af DBf for at spille, men kun medlemmer får noteret bronzepoint. Husk at indtaste dit medlemsnr. for at kunne få regisreret bronzepoint. Kender du ikke dit medlemsnr. så kontakt sekretariatet på dbf@bridge.dk eller 4847 5213 (alle hverdage mellem 09.30 - 14.30).

DBf-turneringerne løber over ét døgn, hvor du har mulighed for at gå til og fra, som det passer dig. Resultatet bliver opgjort, når dagen er gået. Desuden tilbyder Funbridge kvikturneringer, hvor der benyttes fordelinger, som tidligere har været spillet. Her kommer resultatet af turneringen, så snart du har spillet færdig.

Det koster penge at spille bridge på Funbridge, når de gratis introduktionsspil er opbrugt. Du køber såkaldte Diamonds, som både giver adgang til at spille turneringer og almindelige spil.

Hvis du ikke har prøvet bridge på Funbridge før, kan du se en udførlig guide til at komme i gang her

Vi hjælper også gerne spillere med vejledning om bridge på nettet. Kontakt sekretariatet på dbf@bridge.dk eller ring til Erik Wied, 2052 2059.

 

 

Læs om bridge og kig med

Hvis du bliver træt af at spille, kan du også læse om bridge på nettet. I forbindelse med coronakrisen giver forlaget Le Bridgeur gratis adgang til to magasiner på nettet: BeBRIDGE og BRIDGERAMA. Begge blade er på engelsk og indeholder masser af godt bridgestof, blandt andet interviews, meldeteori og quizzer. Du kan læse BeBRIDGE her og BRIDGERAMA her.

En god mulighed på dansk er dagensbridge.dk, som du finder her. Siden bringer to daglige spil på to niveauer, hvor alle meldinger forklares grundigt, ligesom der er quizzer, meldetræning, brevkasse og meget andet. Dagensbridge.dk bestyres af den rutinerede landsholdsspiller og underviser Lars Blakset. Den første måned er gratis, og ellers koster tjenesten 365 kroner om året.

Du kan naturligvis også ugle bridge på nettet. På BBO har mange borde og turneringer åbent for ugler. Det gælder eksempelvis de danske landsholds træning. Se en video om, hvordan du kommer til at ugle landsholdskandidaterne her.