Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Afgørelsens time

 

Sidste turneringsdag her i Opatija, og det er nu det hele skal afgøres. Begge de danske hold ligger lige på cut-grænsen til de VM-billetter, der gives til de seks bedst placerede hold, så det bliver uhyggeligt spændende.

Holdet i åben række ligger bedst placeret af de to danske hold, og er lige nu nr. 6, men har et kolossalt svært dagsprogram. Første store udfordring er Monacos topprofessionelle hold, med spillere der hver angiveligt får et par millioner om året for kun at spille bridge, og de stiller i stærkeste opstilling. Geir Helgemo - Tor Helness skal spille mod HC Graversen - Henrik Caspersen og Fulvio Fantoni - Claudio Nunes mod Morten og Dennis Bilde. Kampen vises fra kl. 10.30 på BBO, så vær parat til det helt store opgør.

Efter denne svære kamp, venter der så Frankrig, der normalt ligger helt i top ved alle EM-turneringer, men "kun" ligger nr. 8 her. Sidste punkt på menuen er så Tyskland, der bragte sig i spidsen af turneringen i går. Det er på dette hold Sabine Auken - Roy Welland stiller op. Et skræmmende program for vores danske helte, men også nogle udfordringer der får adrenalinen til at rulle og gør at koncentrationen vil være i top hele dagen.

BBO-programmet for de kampe der starter kl. 14.30 og 17.20 offentliggøres først i løbet af dagen, når arrangørerne har taget et kik på den aktuelle stilling, men hold øje med forside af bridge.dk, så skal jeg nok informere dig, så snart programmet kendes.

Damerne har kun to kampe tilbage at gøre godt med, og med en placering som nr. 8 skal der indkasseres nogle kp, hvis det skal lykkes at klare VM-cuttet. Første kamp er mod Libanon, som ligger allersidst, så der skal der forhåbentligt scores masser af rød-hvide kp. Den sidste kamp er mod Polen, der p.t. ligger nr. 5, og de skal bare have nogle klø, tak! Danskerne ligger nr. 8, men der er kun 3,5 kp op til 6.-pladsen, så det kan absolut godt lade sig gøre, hvis der er træk i kortene. 

 

Opdatering kl. 14.20

I tredjesidste kamp i åben række var danskerne oppe mod det fuldprofessionelle købehold fra Monaco, og Danmark fik desværre en mareridtsagtig start, idet de tre første spil kostede 33 imp. I det første spil kom Dennis og Morten for højst og blev doblet, og i de to næste fik HC og Henrik ikke meldt de mulige slemmer, som Monaco fandt. Den første slem kræver at man kan åbne med 3 alene i zonen på Exx xx - BT98xxxx. Er det en 3-åbning i dit system?
Fantoni -Nunes kunne godt, og da makker sad med EKD i trumf + en del andet guf, gik det helt af sig selv. Den anden slem er her:  

Giver/ Zone  

Syd / Ø-V

 
   8
   EK D B 8 5 
   E K
 

 K 9 7 5

 

 E K 6  D B T 5 4
 9 4  T 7 3 2
 D 8 5 3 2  T 7
 8 6 4  3 2
 

 

 9 7 4 3

   6
   B 9 6 4 
   E D B T


Fantoni og Nunes sad N-S, og meldingerne gik: 

VEST NORD ØST SYD
     

pas

pas

1hj

pas

1sp

pas

2ut pas

3kl 

pas 3hj   pas 4ru 
pas 4sp pas 5kl 
pas 6hj a.p.  


Nord fik vist 18+ med seks hjerter og fire klør, og Syd fik vist klørstøtte (4ru) og 1 es (5kl), hvorefter sagen var klar. Superflot meldt af de italienske stjerner fra Monaco. Er du imponeret, så kan deres system købes i bogform i Bridgeforlaget i Herlev, hvorefter det  bare er at gå i gang ...


Fantoni og Nunes i blåt på BBO mod Dennis og Morten.

Danskerne lod sig dog ikke ryste af den kedelige start og kæmpede ufortrødent videre og vandt faktisk de sidste 13 spil med  19-13 i imp, men da de 33 fra de første tre spil desværre også skulle tælles med, endte det med et nederlag på 3,74 - 16,26. Det betød, at danskerne rykkede en plads ned og nu ligger nr. 7 inden mødet med Frankrig kl. 14.30 på BBO.
 


Monaco gør op efter danskerkampen og er nu i spidsen for EM igen.

Damerne gjorde det flot mod bundholdet Libanon og vandt med 17,31 - 2,69. De danske damer ligger også nr. 7 inden turneringens sidste kamp, som er mod Polen kl. 14.30 på BBO. Danskerne skal enten slå Polen rimelig stort, eller passere Tyrkiet, der ligger ca. 2 kp foran Danmark. Tyrkiet har dog en på papiret lettere modstander (Serbien som ligger næstsidst), men lad os nu se, hvordan det hele udvikler sig ...

Damerne var mest optaget af en appel fra  Rumænienskampen i går, hvor Tu-lederne dømte DK til at miste 3 imp og dermed 0,69 kp, hvilket damerne var særdeles utilfredse med. Sportchef Peter Schaltz og damekaptajn Susanne Kramhøft blev på spillestedet for at få en skriftlig udgave af dommen for evt. at bede Tu-lederne om at revurdere sagen. Jeg tror desværre ikke, der er noget at komme efter. Det kan måske lyde som en storm i et glas vand, men 0,69 kp fra eller til kan godt ende med at betyde VM-biletter eller ej. 

 

Helle og Lone er med til at tæve Libanon, mens Bo Bilde ser beundrende på.

 

Opdatering kl. 18.00

Sidste kamp i damerækken udløste kolossal jubel blandt de danske damer og de trofaste supportere, idet det ved et mindre mirakel lykkedes Danmark at snige sig op på den attraktive 6.-plads, der giver adgang til at spille om VM i Indien. Damerne slog Polen, der var en af konkurrenterne, med 13,52 - 6,48, men det var ikke nok i sig selv. Tyrkiet kunne klare ærterne ved at banke bundholdet Serbien, men det gik lige omvendt. Serberne vandt stort, og de danske damer var senere ovre hos dem for at sige pænt tak for hjælpen, og der blev i begejstring taget fælles fotografier. Kæmpestort tillykke til de danske damer, der har kæmpet benhårdt for VM-chancen trods en del modgang undervej.


Begejstringen i den danske lejr var stor, da VM-biletterne var i hus.

Slutstillingen i top-10 (med 23 deltagende nationer) blev således:

1   NETHERLANDS 298.45
2   ENGLAND 296.74
3   FRANCE 294.24
4   ITALY 293.43
5   POLAND 272.20
6   DENMARK 266.18
7   TURKEY 259.54
8   ROMANIA 258.56
9   SWEDEN 250.41
10   RUSSIA 242.96


Inden det sidste spil førte Holland med sølle 0,12 kp efter næsten 23 kampe, men det lykkedes dem at bevare føringen efter det sidste spil og er nu europamestre. Undervejs har de fire forreste nationer ført på skift inden mesterskabet endelig blev Hollandsk.


Damerne jubler over VM-billetterne: Nadia Bekkouche, Dorthe Schaltz,
Lone Bilde, Susanne Kramhøft (npc) og Helle Rasmussen.

I åben række førte Danmark længe mod Frankrig, men så gik en dansk lilleslem ned i fjerdesidste spil, så det endte med et mindre dansk nederlag på 8,8 - 11,8. Danskerne ligger fortsat nr. 8 inden turneringens sidste runde, som er mod Tyskland på BBO. Det ser dog ret håbløst ud for danskerne at nå den dejlige 6.-plads. Skal det lykkedes, skal de to foranliggende nationer tabe kæmpestort og Danmark selv vinde lige så stort, hvilket ikke ser så sandsynligt ud , men følg selv med på BBO, hvor danskernes sidste kamp vises med start kl. 17.20.

 

Opdatering kl. 20.15

Danskerne sluttede fint af i åben række med en sejr på 16,42 - 3,58. Tyskland førte faktisk turneringen i går aftes, men røg helt ned som 6 i løbet af i dag. Roy og Sabine sad over mod Danmark. Danskerne sluttede på en 8.-plads, idet de to nærmest foranliggende hold også vandt deres kampe. Danskerne har spillet en flot turnering og kunne med en lille smule mere medvind godt have kvalet til VM, ligesom damerne. 

Efter at føringen til slut hele tiden skiftede mellem Monaco og Israel, endte det lidt overraskende med EM-guld til Israel, foran Monaco og England. Både Israel og Monaco tabte i sidste runde, men Israel klarede alligevel skærene og løb med EM-titlen. Top-10 så således ud:

1   ISRAEL 214.80
2   MONACO 213.29
3   ENGLAND 209.65
4   POLAND 200.63
5   BULGARIA 198.85
6   GERMANY 198.22
7   SWEDEN 189.95
8   DENMARK 187.46
9   FRANCE 181.31
10   NORWAY 174.69

 

Set med danske briller blev dette EM en fornem præstation. Åben række blev nr. 8 ud af 36 nationer, damerne nr. 6 ud af 23 og seniorerne nr. 10 ud af 28. Meget flot i betragtning af at vi er en lille nation, hvor spillerne primært er amatører i ordets bedste betydning. 

En lang og spændende EM-turnering er slut. Tak for mails'ne og tak fordi, du ville læse med og heppe på de danske deltagere. Over and out fra jeres udsendte korrespondent i Opatija, Kroatien.

 
Godnat- og farvelbilledet forestiller det danske hold i åben række:
HC Graversen, Henrik Caspersen, Michael Askgaard, Kasper Konow, Dennis Bilde,
Peter Schaltz (npc), Jan Nielsen (coach) og Morten Bilde.

 

Tilbage til forsiden