Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Endelig i gang


Efter en del trippen og indledende øvelser indledes EM i dag med 87 deltagende hold fra 37 forskellige nationer. Der spilles i tre rækker: åben, dame og senior, og de danske seniorer skal i kamp som de første. Kampen mod Irland kan følges på BBO kl. 10.30, hvor den danske holdopstilling er Georg Norris - Henrik Norman og HK Sørensen - Niels Henriksen. Der er yderligere to kampe i dag med start kl. 14.30 og 17.20, hvor tredjeparret Steen Schou - Frederik Mørk også skal i aktion.
Der spilles Monrad-turnering, hvor man hele tiden møder hold med nogenlunde samme antal kamppoint, så seniorholdets kommende modstandere kendes først, når hver runde er slut.

Åben række møder Polen kl. 14.30 på BBO!, og Polen stiller bl.a. med stjerneparret Balicki - Smudzinski, så det bliver spændende at se, hvad danskerne kan stille op mod dem. I dagens anden kamp er Letland på programmet. Åben række er delt i to seedede grupper a 18 hold som først spiller alle mod alle, inden der dannes en finalegruppe med de ni bedste fra hver pulje. Her møder man så de ni hold fra den anden pulje og har overført score. Danmark er i gruppe B, og første delmål er altså at komme blandt de 9 bedste. 

Damerne spiller ligeledes to kampe i dag og her er Serbien og Tyrkiet modstanderne. Der er 23 tilmeldte damehold, og der spilles en almindelig alle mod alle-turnering (Round Robin).

 

Opdatering kl. 13.15

Meldingerne går pas - 3ut (gående minor) - a.p. Hvad spiller du ud fra ED762 E2 B764 52?

Mens du tænker, kan jeg oplyse at seniorerne kom lidt blødt i gang med Monraden, idet første kamp mod Irland blev tabt med 11 imp, hvilket giver 6,96 - 13,04 efter den nye skala. Kampen var præget af en række mindre sving, som typisk skyldtes at holdene på skift strakte sig efter game og gik ned. Største sving til danskerne gav 9 imp hjem, da Georg og Henrik meldte en god zone game på små værdier. De tog så et stik mindre end ved det andet bord, men det havde mindre betydning, idet man der stod i en deler. Irernes største indtægtskilde var en for hård 4-D, der slap hjem, og da den gik én ned (udoblet) ved det andet bord kostede det 12 imp.

Tilbage til udspilsproblemet:  

Giver/ Zone  

Øst / Alle

 
   K 8 3
   D T 8 7 5
   E 5
 

 B 7 6

 E D 7 6 4  B 5 4
 E 2  K 6 4 3
 B 7 6 4   K D 9 5 2
 5 2  4
 

 T 9

   B 9
   8 3
   E K D T 9 8 3

 

Da spilfører som regel kun har værdier i den gående minorfarve, er det ofte en god ide at trække et es i udspillet og derefter finde det rette modspil ved synet af bordet.
Mod Henrik Norman i Syd trak Vest E og fortsatte med D, hvorefter spilfører kunne lægge ned for 9 stik.
Ved det andet bord forsøgte Vest sig også med E og skiftede aktuelt til E efterfulgt af hjerter til kongen, hvilket gav 10 stik.
At finde det sættende ruderudspil er svært fra Bxxx, men aktuelt fører E ud og ruderskift jo også frem. Fandt du det?

Vi ses forhåbentlig på BBO kl. 14.30, hvor det danske åbenrække-hold skal op mod de stærke polakker ... 


Seniorlandsholdsdebutant Henrik Norman blev sat på BBO i første kamp

 

Opdatering kl. 17.30

I dagens anden runde blev resultatet 1 stor sejr og 2 store nederlag til de danske farver.

I åben række var udfordringen det bomstærke polske hold på BBO, og det var for stor en mundfuld for danskerne. Kun tre noteringer og fire kæmpe sving den gale vej resulterede i et nederlag på 1,13 - 18, 87. Som eksempel på tragedierne kan nævnes spil 1. Her var Morten og Dennis Bilde i en 6, der kunne vinde med rigtig hjerterbehandling. Der kom hjerter ud og spilfører kneb i stik 1 efter kongen, og det gik galt, hvorefter spilfører skulle af med yderligere 1 stik og måtte notere en bet. Ved det andet bord lå kontrakten på den anden hånd, og der kom K ud! 14 imp til polakkerne, der sidenhen bl.a. noterede 12, 12 og 13 imp på deres led. Danskerne ligger nu næstsidst, men er pudsigt nok foran de flerfoldige italienske europamestre, der fik endnu større klø af Ungarn!


Kasper og Michael i kamp på BBO mod Balicki - Zmudzinski

Seniorerne anden kamp var heller ikke nogen dans på roser, og et nederlag på 0,93 - 19,07 sendte dem helt til bunds i Monraden, så der skal arbejdes hårdt for at komme op på de sjove pladser. De skifter nu til plan B, så lad os håbe, at det hjælper (dvs. komme fra baghjul i en Monradturnering).

Damerne var rundens helt store lyspunkt, idet de satte i gang med imponerende 18,44 mod 1,56 mod Serbien, og det placerer de danske damer på en herlig 2.-plads. Tre fine gamesving bidrog til de smukke cifre. Så er der bare 22 runder endnu ...


Dorthe og Nadia tæver Serbien, mens den nybagte kaptajn, Susanne Kramhøft, kigger beundrende på.

I åben række står Letland på programmet kl. 17.20 og på samme tid sætter damerne sig overfor Tyrkiet. Seniorerne skal dyste mod Finland, der ligger tredjesidst.

 

Opdatering kl. 20.15

I dagens sidste kamp var åbenrække-holdet igen stort bagud. Midtvejs var de nede med hele 4 - 32 i imp mod Letland, men så lukkede danskerne helt af for udbetalingerne og noterede 12, 7, 9 og 10 gode imp,  hvilket var nok til en sejr på 12,80 - 7,20. Holdet ligger nu nr. 13 ud af 18 inden morgendagens prøvelser.

Damerne måtte ned mod Tyrkiet. De meldte to hårde zoneudgange, hvor den ene vandt og gav 12 imp hjem, mens den anden blev doblet og gik to ned, hvilket sendte 12 imp den anden vej. Holdet ligger lunt placeret som nr. 7 af 23 efter førstedagens to kampe.

Seniorerne var nået til tredje runde i Monraden og vandt 15,19 - 4,81 mod Finland. Det betød at danskerne rykkede væk fra jumbopladsen og op som nr. 20 af 26. Det skyldtes primært et gamesving og en hård 6, der vandt trods en rigtig grim sits.

I morgen er der nye udfordringer med tre kampe i hver række, så stay tuned ... 

 

Videre

Tilbage til forsiden