Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Nye indsatser


Vi skal i gang med andendagen af turneringen, og der er fuldt program i alle rækker. I åben række står menuen på stærke Italien, som dog slet ikke har fået spillet til at glide endnu, efterfulgt af Belgien og Færøerne. Sidste kamp er interessant, idet flere af de færøske spiller af og til færdes i det københavnske bridgemiljø, og den danske topspiller Jacob Røn har været træner for holdet i det forgangne år. Han er med hernede som coach for færingerne, men har også et indgående kendskab til de danske spillere. Jeg tror dog mest på de rød-hvide farver i denne kamp, men lad os nu se ...

Damernes program hedder Estland, Kroatien og Spanien. Tre hold som har klaret sig dårligere end danskerne i de indledende runder, så der er håb om flere gode kamppoint til de danske damer.   

Seniorer kæmper for at komme opad i Monraden, og har i dagens første runde fået fornøjelsen af at møde vore kroatiske værter. Det er fjerde runde af Monradturneringen, og efter 12 runder spiller de 10 bedste om medaljerne, så det gælder primært om at være med i top 10, når kvalen fløjtes af.

På BBO er der masser af interessante opgør som fx Frankrig - Monaco, Norge - Tyskland (hvor Sabine Auken er med), samt senere Rusland - Monaco, Sverige - Frankrig osv. Der er desværre ikke blevet plads til danskerne på BBO i dag, men du kan følge de danske hold via running scores øverst på EM-siden.

 

Opdatering kl 14.20

Dagens første runde lignede længe tre danske sejre, men i sidste øjeblik fik de italienske stjerner overtaget mod åbenrække-holdet  -  dog kun med et enkelt imp. Slutcifrene blev 9,69 - 10,31 og danskerne ligger nu nr. 13 og spejder efter den eftertragtede 9.-plads, der giver billet til finalerunden. I en kamp, der jo nærmest blev uafgjort var der alligevel nogle ordentlige sving med bl.a. 10 imp hjem efter en 5 i minor, der hang på udspillet, 15 imp ud for en doblet zonegame, der vandt med et overtræk samt endelig 14 imp hjem for en for 6, hvor der kunne trumfes en masse ruder på bordet. I dette spil forsøgte sig italienerne sig i stedet med 6ut, der gik tre beter.


Dennis og Morten diskuterer en turneringskendelse med Tu-lederen

Damerne havde helt styr på Estland og fik en flot sejr på 17,45 - 2.55. Det så endda ud til at blive endnu bedre, men en 13'er ud til sidst kostede ca. 1½ kp. Damerne ligger nu flot nr. 4 og har rigtig godt fat. 6 hold går videre til VM, så man har jo lov at drømme lidt, men der er jo mange runder endnu ...


Damerne gør op under sejrens palmer

Seniorerne kæmper fortsat for at komme op af sumpen i Monradturneringen, og en fin sejr på 16.58 - 3.42 over Kroatien hjalp holdet et stykke på vej. Holdet ligger nu nr. 12, hvor de 10 bedst placerede går i finalen, så der er bestemt håb endnu.
Vi skal se det første seniorspil i kampen. Man siger ofte,  at 5-trækket tilhører modstanderne, men her gik begge danske par frivilligt på 5-trækket:
 

Giver/ Zone  

Nord / ingen

 
   K B 8 6 4 2
   8
   B T 6 5 3
 

 K

 -  T 9
 E K D B 9 7  T 4 2
 9 4 2  E 8 7
 E B 7 3  T 8 6 5 2
 

 E D 7 5 3

   6 5 3
   K D
   D 9 4


Ved det bord, hvor HK og Niels sad Ø-V, åbnede Nord med 4!, og da Niels i vest kæmpede med 5, havde Syd ikke lyst til at støtte makker på trods af en beholdning, der hed EB753. Syd må have set nogle ret spøjse 4-åbninger fra makker, når man ikke kan melde på den hånd. Han kan selvfølgelig have været bange for at skubbe modstanderne i en vindende hjerterslem, men det ser alligevel lidt mystisk ud. Nord valgte derefter at spille K ud, hvilket ikke gjorde rigtig ondt på Vest, der nu efter trumftrækning kunne rejse klørfarven og kun afgav et klør- og et ruderstik. 11 stik og 450 til DK.
Ved det andet bord åbnede Steen Schou med 2 og makker støttede til 4, inden Vest kom ind med 5. Steen ville ikke sælge ud med sin skæve hånd og meldte 5, der fik en hilsen med på vejen. Der kom to gange hjerter, og Nord trumfede anden gang. Efter to gange trumf, blev 9 spillet fra bordet, og den ville Vest ikke have, så den blanke konge gik hjem, hvorefter ruderfarven let kunne rejses. 11 stik og 65o hjem gav hele 15 imp og en super start på kampen for danskerne.    

 
Seniorerne gør op udendørs i den kroatiske varme


Opdatering kl. 18.00

I dagens anden kamp vandt åben række 16,36 - 3,74 over Belgien. Holdet har rejst sig efter de store klø mod Polen i turneringens første kamp, og ligger nu nr. 10. De 9 bedste går i finalen, og på den plads ligger Færøerne, som vi møder i dagens sidste kamp. En sejr mod dem, vil sandsynligvis bringe os på den rigtige side af cuttet. 

Damerne fortsatte det fine spil og vandt 17,77 - 2,23 over Kroation. Holdet er med helt fremme og ligger pt. nr. 3.

Seniorerne faldt desværre lidt tilbage, idet de tabte 6,48 - 13,52 til Spanien. Holdet ligger nu nr. 16 og møder Israel i aftenkampen.

 

Opdatering kl. 20.10

Aftenkampene bød på lidt blandede resultater set med danske øjne. Åben række var lyspunktet, idet de slog Færøerne med 13,52 - 6,48 efter at have afleveret 23 imp i de to første spil. Sjovt nok var de tre første kontrakter alle 4. Den første hang på udspillet og kostede 11 ud. Den næste fik lov til at vinde og kostede 12 imp og den sidste gav 12 imp hjem, da danskerne vandt gamen på trods af, at trumferne sad hårdt imod. Senere scorede danskerne yderligere to gamesving plus det løse, hvilket betød at holdet rykkede frem som nr. 9 og er p.t. med i finalegruppen. 

Damerne afleverede også en masse imp i de to første spil (20 imp ud), men landede så senere to gange 3ut i zonen, hvilket begge gange var 12 imp hjem. Det rakte dog ikke helt, idet Spanien tog sig af de fleste af de resterende noteringer, og danskerne tabte 7,45 - 12, 55. Holdet ligger dog flot placeret som nr. 5. De 6 bedste går til VM i Indien), så det bliver spændende at se, om de kan bide sig fast i toppen.

Seniorerne tabte til Israel med præcis de samme cifre som damerne, og røg ned som nr. 19. Lyspunktet her var set med danske øjne en god slem, som Steen og Frederik meldte, og hvor hovedproblemet var at lokalisere en klørrenonce på svarhånden. Denne slem så man ikke skyggen af i nogen af de andre kampe, som danskerne var involveret i. 

Slut herfra  for i dag. Vi mødes i morgen på BBO, hvor Danmark åben møder England kl. 10.30.


Godnatbilledet viser Helle og Lone i succeskampen mod Estland

 

Videre

Tilbage til forsiden