Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Fremad Danmark!


Så er de tre danske hold klar til endnu en svær konkurrencedag med fuldt program i de varme lande.

Åben række er på BBO kl. 10.30 mod stærke England, der stiller med brødrene Hackett og Forrester og Robson. Det må blive en spændende kamp. Senere på dagen hedder udfordringerne Bulgarien og Bosnien Herzegovina.

Damernes program hedder Irland, Østrig samt en oversidderrunde (bye) til sidst, der giver 12 kp.

Seniorernes program vides jo kun en kamp ad gangen og i første omgang er det Portugal, de skal dyste mod. Danskerne er nu halvvejs i deres Monradturnering, og hvis de skal gøre sig håb om at snige sig med blandt de 10 finalehold, så skal der gang i scoringen nu. Holdet ligger p.t. som nummer 19, så der er et stykke vej op, men det kan godt lade sig gøre.  

Der var i øvrigt lagt op til noget af en fodboldfest hernede, idet Kroatien spillede den afgørende puljekamp mod Mexico ved fodbold-VM. Der var storskærme og udklædte supportere rundt om i byen samt folk, der hang ud af bilerne med flag, men festen sluttede brat da fodboldheltene fik klø med 3-1 og røg ud af turneringen. Synd for Kroatien, men så kan de jo koncentrere sig om det spændende bridge-EM i stedet.

 

Opdatering kl. 13.45

Dagens overskrift var ment som et godt råd til vore danske helte, og de hørte heldigvis artigt efter, idet vi fik tre fine sejre til morgenmad. 

I åben række var danskerne på BBO og oppe mod stærke England, og slagudvekslingen  endte med 14,18 - 5,82 i dansk favør. Fornuftigt dansk spil i begge rum, og i lukket rum havde Forrester - Robson lidt svært ved at finde den rigtige rytme mht. at presse kortene eller ej. Det endte med fem store sving, hvoraf de tre gik Danmarks vej. Vi skal se et spil, hvor danskerne gjorde det godt ved begge borde:
 

Giver/ Zone  

Syd / ingen

 
   E 8
   D 9
   K D T 8
 

 K T 6 4 2

 K 5 2  B T 7
 B 7 6 4  E T 8 5 3
 E  5 3 2
 E B 9 8 3  D 5
 

 D 9 6 4 3

   K 2
   B 9 7 6 4
   7


I åbent rum kunne Michael Askgaard i syd systematisk åbne med en 2, der var svagt og viste mindst fem spar og fem i en minorfarve. Dette tog helt luften ud af modstanderne (Brødrene Hackett), som aldrig kom ind i meldforløbet. Kasper i nord meldte 2ut som søgemelding og alle passede til Syds 3-svar. Der var en taber i hver farve, så N-S kunne notere 110 til DK.
Ved det andet bord indledte Syd med at passe, og så var der plads til at alle kunne komme til fadet:

VEST NORD ØST SYD
      pas

1

1   1   1

 3 

pas 4 

5

D pas pas pas

 
Dennis sad Vest, og hans 3 var en invitsplint, som Morten glimrende tog imod. Benhårdt meldt, men 4 vinder med forsigtigt spil, så englænderne ofrede, blev doblet og fik de samme 9 stik som i åben rum. 300 til DK og 9 imp hjem.

I damernes kamp var der ikke de store udsving, så imp-mæssigt var det mest smånoteringer. Eneste større sving, kom da Dorthe og Nadia fint stod ude af en håbløs zoneslem, som blev meldt og da den gik ned ved det andet bord, gav det 13 imp hjem. Begge borde i åben-række-kampen var i øvrigt også i slem i dette spil og gik ned. Damerne vandt 11,48 - 8,52 mod Irland og hænger på i toppen, idet de ligger nr. 6, hvilket giver VM-billetter, hvis det holder hele vejen hjem.

Seniorernes kval-kampe er ved at slippe op (kvalen slutter i morgen aften), så det er nu der skal scores, og det gjorde de flot med 15,92 - 4,08 mod Portugal. Især Henrik Norman og Georg Norris skal fremhæves for en række kønne resultater på en noteringsblanket med et ret ensidigt udseende i dansk favør. Sidste notering var fx 800 mod ingenting, og det er noget der luner i en 16-spilskamp  Danskerne ligger nu nr. 14 med 8 kp op til Norge, der pt. har den vigtige 10.-plads, der giver adgang til finalen. To gode kampe mere i dag, så begynder det at ligne noget ...

Som et kuriosum kan det nævnes, at HK og Niels i en af seniorkampene i går oplevede det sjældne, at der pludselig lå to gange 8 på bordet. Det viste sig, at en af modstanderne havde gemt et kort fra det forrige spil, og turneringslederen måtte udrede de spegede tråde.


Niels Henriksen og HK Sørensen skulle kæmpe mod to gange 8

Spillet genoptages som sædvanligt kl. 14.30. Desværre uden nogen danske hold på BBO, men hold øje med running scores øverst på denne side.

 

Opdatering kl. 18.45

Så ruller det for alvor for de rød-hvide kortjonglører her i Opatija. Tre store danske sejre blev resultatet af dagens anden runde, og der var særdeles brede smil i  hele den danske lejr.

Åben række slog Bulgarien, der førte gruppen indtil da, med 14,39 - 5,61. Det lignede endda et endnu bedre resultat undervejs, men 16 imp ud i de to sidste spil skar lidt af sejrscifrene. Holdet ligger nu nr. 5 i gruppen, hvor de 9 bedst placerede går i finalen. Superflot kommet igen efter et ordentlig smæk mod Polen i den allerførste kamp. I dagens sidste kamp venter den absolutte bundprop, Bosnien Herzegovina, så måske kan åbenrække-folket bogføre tre sejre i dag ... 

Damerne fortsatte med at dele tæv ud, og denne gang gik det ud over Østrig, der ellers har stolte traditioner inden for damebridgen. Sejren blev så stor som 18,33 - 1,67, og Danmark ligger på en smuk 3.-plads, inden den kommende oversidderrunde, som automatisk belønnes med 12 kp.
 

Seniorerne har for alvor forstået, at det er nu plan B skal sættes i værk, og snuppede dagens anden sejr. Det var med cifrene 16,09 - 3,99 mod Italien, og danskerne er nu kravlet op på 11.-pladsen med kun ca. 2 kp op til den finale-livgivende 10.-plads. Aftenens modstander er Tyskland, og Steen og Frederik sidder over. Kan danskerne klare tyskerne, er der en god mulighed for 9 sejre ud af 9 mulige til alle vores gæve danske angribere.


Så synes de gamle også det var tid til high-fives

Rundens mest omtalte spil, var uden tvivl dette:

Giver/ Zone  

Vest / Ingen

 
   9
   T 6 5 4 2
   K 5
 

 T 8 6 5 3

 

 K D 8 6 5 3  E B
 K 8 3  E D
 D T 6  E 8 7 4
 9  E K B 4 2
 

 

 T 7 4 2

   B 9 7
   B 9 3 2
   D 7


Ved de fleste borde åbnede Vest med 1, og så var makker med sine 23 hp ikke til at stoppe før storeslem. I damernes kamp meldte Nadia og Dorthe fint slemmen, der fx med trumf ud let vinder, idet D kommer dumpende, så snart man har trukket trumf og trumfet én gang klør.
Ved Helle og Lones bord spillede Østrigerne 2-0-1 og meldte således:

 

VEST NORD ØST SYD
1  pas  2  pas

2

pas   3   pas

 3ut 

pas  4 

pas

4 pas 4ut      pas
5 pas 7ut      a.p.


4 krævede yderligere oplysninger og 4ut var efter esser sandsynligvis med spar som trumf set østfra. Vest var dog usikker på trumffarven og viste 0 esser, hvilket Øst ikke troede på og fluks meldte 7ut.  Helle i nord vidste nu at alle esserne ville komme ned på bordet, og hun spillede superflot a tempo 5 ud fra K5. Spilfører havde ikke lyst til at gå ned i stik 1, og gik på esset, tog også E, hvorefter hun trak ED. B blev stukket over hjemme, og da farven ikke brød, var hun uden chancer. Senere toppede hun aktuelt klørfarven, men 3 ned gav 17 dejlige imp til de danske damer.


Lone og Helle tog tre stik mod Østrigs storeslem

I kampen mellem Monaco og Island var islandske Baldursson, som så mange andre, også i 7. Fantoni i nord fandt også 5 ud, men efter en længere tænkepause lod islændingen den blot køre til damen! Sejt, at risikere alt i stik 1 i en storeslem med alternative spilleplaner, men han havde åbenbart luret den snedige Monaco-spiller. 
 

  

Baldursson (t.h.) vandt nervekrigen mod Fantoni i 7

 

Opdatering kl. 20.15

En dansk jubeldag blev afsluttet med to sejre og dermed fuldt hus, idet samtlige af dagens kampe blev vundet. En fantastisk præstation af de tre danske hold.

Åben række slog bundproppen Bosnien Herzegovina dog med noget besvær, og kampens cifre blev 13,04 -6,96. Danskerne er nu stille og roligt klatret fra næstsidste pladsen og op som nummer 3. Super flot!

Damerne sad over i aftenkampen, og fik 12 kp for det. De ligger nr. 4 inden morgendagens udfordringer. 

Seniorerne er helt ustyrlige nu, og vandt over Tyskland med hele 18,09 - 1,91 i en kamp med hidsige fordelinger. Der var syv kæmpesving, hvoraf de fleste heldigvis gik danskernes vej. Holdet har nu kæmpet sig helt op som nr. 5, inden kvalen sluttes i morgen med de tre sidste kampe.

Slut på en herlig dansk bridgedag. Vi ses her igen i morgen, hvor du også kan nyde de danske damer på BBO kl. 14.30, hvor de møder Rusland.


 Dagens godnatbillede er holdet fra åben række, som smiler til fotografen efter yderligere 3 sejre.

 

Videre

Tilbage til forsiden