Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Spændingen stiger

 

Endnu en spændende konkurrencedag med fuldt program ligger foran os. Efter en herlig dag i går med lutter sejre til de tre danske mandskaber, er der optimisme overalt i den danske lejr. Lad os håbe, at dagens udfordringer bliver klaret på samme flotte vis.


Stemningsfoto fra spillestedet med Geir Helgemo i forgrunden

Åben række møder Schweiz, der har det nyligt afgående HB-medlem Stephan Magnusson på holdet. Schweitz har ved de seneste mesterskaber klaret sig vældig godt og været med i finalegruperne, men ligger p.t. nede som nr. 16 ud af 18. Næste danske modstander er Wales, som ligger nr. 14, og til sidst venter stærke Rumænien, som ligger på 2.-pladsen. Den sidstnævnte kamp kan ses på BBO fra kl. 17.20.

Damerne havde oversidderrunde i går aftes og er nu helt klar til nye angreb. Modstanderne er Bulgarien, Rusland og Skotland, som alle er hold fra den nederste halvdel af tabellen. Rusland plejer dog at ligge helt i top ved internationale mesterskaber, og kampen mod dem vises på BBO fra. kl. 14.30.

Seniorerne er nået til de sidste tre runder i Monradturneringen og skal møde Østrig. Danskerne ligger nr. 6 og skal kæmpe for at blive mellem de 10 bedste som udgør finalegruppen. Der er dog en form for overført score, så jo højere op man kommer i tabellen, jo bedre er man stillet i finalegruppen. Lad os krydse fingre for endnu en god dansk dag her i Opatija. 

 

Opdatering kl. 14.20

Dagens første runde bragte to sejre og en afgjort til den rød-hvide lejr, så succesbølgen ser ud til at vare ved.

I åben række måtte man nøjes med uafgjort mod Schweiz, som ellers ikke har været så flyvende som normalt ved dette mesterskab. Mange små noteringer gik schweizernes vej, mens danskerne snuppede to store. Først vandt HC Graversen 2-RD, efter turneringslederen havde været indblandet. Danskerne havde aktuelt spillet imod 2-D og taget 1100, men da en af modstanderne sagde, at han ikke havde set en alertering, fik han lov til at tage sin melding tilbage, hvilket dog gav 560 til DK og 10 imp hjem. I kampens allersidste spil meldte HC og Henrik 6, som vandt. På trods af 11 topstik gik den to ned ved det andet bord, hvor spilfører forsøgte sig med en meget mislykket skvis-plan. Dette spil blev i øvrigt et tjenespil i alle danske kampe, idet både Helle - Lone og Steen - Frederik meldte og vandt den, mens modstanderne kun stod i game. Du kan se spillet lidt senere her på siden. Den uafgjorte kamp betød, at danskerne bevarede den flotte 3.-plads, så det ser fortsat lovende ud.

Damerne fortsatte sejrsstriben, og denne gang gik det ud over Bulgarien, der blev slået med 15,38 - 4,62. Også her fik modstanderne en del mindre noteringer, mens danskerne snuppede to store. Man brændte en oplagt hjerterslem ved begge borde, men så vandt Dorthe og Nadia en 4 i zonen, som Lone og Helle satte med trumf ud, og endelig gav slemmen i sidste spil en 11 hjem. Holdet ligger nu nr. 4 inden kampen mod Rusland på BBO kl. 14.30.


Nadia og Dorthe i aktion tirsdag  i åbent rum 

Seniorernes kamp var også præget af små noteringer,  men to gange 11 imp hjem hjalp godt til på vej mod en sejr på 17,17 -2,83 mod Østrig. Holdet rykkede op som nr. 4, og med over 17 kp ned til den kedelige 11.plads, som ikke giver finaleadgang, skal der nu ske katastrofer, for at holdet ikke går videre.  

Lad os se det omtalte slemspil:

Giver/ Zone  

Vest / Ø-V

 
   E K 8 7 6 5 2
   8 3
   E K 9
 

 5

 

 D T  9
 7  D T 6 5 4 2
 T 8 4 3  D 5
 E T 8 6 3 2  D B 9 4
 

 

 B 4 3

   E K B 9
   B 7 6 2
   K 7


Opgaven lød altså på at vinde 6 i Nord med D ud. I øvrigt godt meldt af danskerne med 14 hp overfor 13  jævne. Prøv lige om du kan klare det med din yndlingsmakker!
Som man kan se, er det muligt at kombinere flere chancer. Først E i plads, hvilket man godt kan se på udspillet næppe giver pote, men derefter kan man efter at have trukket trumf, trække E og derefter teste om D falder under EK inden man evt. kniber i hjerter. Begge dele går aktuelt godt, og feinschmeckere ville sikkert også kigge efter en rød show-up-skvis undervejs.  

 

Opdatering kl. 17.00

Lige nu tegner det til det bedste danske EM i mands minde med danske placeringer som nr. 1,3 og 4!

Åben række spillede mod Wales og kørte dem fuldstændig over med cifrene 18,97 - 1,03. Danskerne startede turneringen som nr. næstsidst og ligger nu nr. 1! Fantastisk comeback. Må sejrsbølgen vare ved til slutningen af kvalen. Største sving var en 13'er til Danmark i et spil, hvor Nord var udstyret med 6-5 i rødt og en tretaberhånd. Waliserne gik i slem og gik bet, hvorimod Dennis og Morten fornuftigt holdt sig på måtten og stoppede i game. Næste kamp er mod Rumænien, som lå som nr. 2 ved dagens begyndelse, men som nu har fået svære klø og er dumpet ned som nr. 8. Følg med på BBO, og se om danskerne kan forsvare deres formidable 1.-plads. 

Damerne var oppe mod Rusland på BBO, og det endte med et smalt nederlag på 8,8 - 11,2. Største sving var en 12'er til DK som resultat af, at man spillede 3ut ved begge bord, men fik 7 stik i forskel! Dorthe tog alle stikkene, hvorimod danskerne ved det andet bord åbnede for 6 hjerterstik i udspillet, og da spilfører pga. forbindelsesproblemer fluks tog en klørknibning til udspillers blanke dame, endte det med tre ned. Damerne rykkede på trods af det knebne nederlag frem som en flot nr. 3 i tabellen.

Seniorerne havde igen godt fat, og denne gang var det førende Polen, der var på menuen. DK førte pænt primært pga. to store sving, bl.a. fordi Steen og Frederik vandt 6-D på førnævnte hånd, men så smuttede en 4-D hjem i zonen ved samme bord, idet danskerne ikke fik rejst et muligt klørstik i tide. Det endte dog med en lille sejr alligevel, idet holdet vandt med 10,61 - 9,39 og ligger nr. 4 inden den sidste og afgørende kval.kamp i aften. Der er en slags overført score i finalen, idet man får 2 kp for hvert trin man kommer højere end 10. pladsen i tabellen, så hold dampen oppe drenge!


Steen vandt doblet slem
 

Opdatering kl. 20.15

Aftenrunden var desværre en noget blandet fornøjelse set med rød-hvide briller.

Åben række var danskerne på BBO mod Rumænien, og resultatet blev en smal sejr til DK med 10,91 - 9,09. Holdet rykkede ned på 2.-pladsen, men er kun 0,2 kp efter England, der nu ligger nr. 1.

Damerne fik klø af Skotland med 5,82 - 14,18 og ligger nu nr. 4.

Seniorerne løb ind i et meget dyrt nederlag til det førende hold fra Norge. Cifrene blev så slemme som 2,83 - 17,17, og en del af miseren så desværre selvforskyldt ud i mine øjne, men det får jeg sikkert en lang bortforklaring på under aftensmaden-:). Resultatet betød desværre, at holdet dumpede ned på 8.-pladsen kun 0,03 kp fra nr. 7. Vi kan så glæde os over, at holdet efter en miserabel start er nået frem til finalegruppen (de 10 bedst placerede), men i finalen får danskerne ikke så meget overført score som holdene længere oppe i tabellen. Seniorerne spiller nu finale de næste tre dage med tre kampe pr. dag. Mere om det i morgen. 

Vi skal se et spil, der voldte mange par store problemer, heriblandt de tre danske: 
 

Giver/ Zone  

Syd / Ø-V

 
   -
   E 9 7 6 5
   K D 8 2
 

 B 6 4 3

 

 K D  8 6 5 2
 2  8 3
 B T 6 5 3  E 9 7 4
 E T 9 5 2  K D 7
 

 

 E B T 9 7 4 3

   K D B T 4
   -
   8

 

I åben række viste Rumænien, hvor enkelt det kunne gøres, da de fik banen for sig selv som N-S: 1 -  1ut , 4 - 6.
Både Helle og Lone samt Dennis og Morten stod i 4, og Georg - Henrik kom katastrofalt helt op i 7-D, hvor Vest desværre havde let ved at snuppe E i udspillet. Havde danskerne fået kontrakten på den anden led, eller havde Vest haft E i stedet for E, havde den sandsynligvis vundet, hvilket jo selvfølgelig havde svinget rigtig mange kp i en 16-spils kamp.

I dag har det regnet og tordnet voldsomt meget her i Opatija, men i morgen loves der solskin i massevis, hvilket holdene i åben række og damerækken kan nyde, idet disse to rækker holder en hviledag inden sidste halvdel af turneringen afvikles. Seniorerne må svede over kortene. Til gengæld må der være fine muligheder for at se dem på BBO hele dagen, så hold øje med forsiden af bridge.dk, så skal jeg orientere om det, så snart programmet bliver offentliggjort.

Dagens godnatbillede forestiller udsigten fra hotellet, og jeg gætter på, at 
størstedelen af den  yngre del af den danske lejr lader batterierne op i dette
område i morgen, selvfølgelig med systemkompendiet på maven ... 

 

Videre

Tilbage til forsiden