Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Seniorerne i finalen

 

Der var en vis mathed i den danske lejr i går efter første halvdel af turneringerne var overstået. Åben række og damerne holder en velfortjent hviledag, og det ser de fleste af spillerne frem til, ikke mindst dameholdet, som kun har to par med herned, nemlig Lone Bilde - Helle Rasmussen og Dorthe Schaltz - Nadia Bekkouche.

I åben række har kaptajnen, Peter Schaltz, valgt at trække store veksler på de internationalt rutinerede Vanderbiltmestre, Morten og Dennis Bilde, som p.t får fuld spilletid, hvilket vil sige 3 x 16 spil pr. dag. De suppleres så på skift med Michael Askgaard - Kasper Konow og H.C. Graversen - Henrik Caspersen, og hvem af dem, der sættes ind, afhænger af, hvilken udfordring man vurderer vil være til stede i den enkelte kamp.

De danske seniorer, som er HK Sørensen - Niels Henriksen, Georg Norris - Henrik Norman og Steen Schou - Frederik Mørk,  er altså de eneste, der spiller i dag, idet de skal afvikle de første tre runder i finalepuljen, der består af 10 hold. Da der som sædvanligt er hele 5 BBO-kampe pr. dag, betyder det, at du som noget helt specielt kan opleve de danske seniorer på BBO hele dagen! Kl. 10.30 møder de Bulgarien, kl. 14.30 Østrig og kl. 17.20 Sverige. Så hvis du har mulighed for det, så på med klaphatten, sæt dig godt til rette i sofaen og hep på de gæve gamle kæmper (jeg er selv senior, så jeg kan vist godt tillade mig at kalde dem gamle-:)).

Finaleholdene har fået tildelt en overført startscore, som er 2,25 kp pr. placering højere end nr. 10. Det byder at danskerne starter turneringen med 4,5 kp,  mens det førende norske hold har 20,25. Der spilles alle mod alle over tre dage, så der er nu ni kampe til at jagte de foranliggende hold. Turneringen slutter på lørdag, hvor man om aftenen deler medaljer ud. 

 

Opdatering kl. 13.00

Dagens første seniorkamp endte desværre med et nederlag til Rumænien på 6,25 - 13,75, hvilket betød at danskerne røg ned på sidstepladsen i finalefeltet med 8 kampe igen.
Danskerne vandt ellers noteringskrigen 6 -5, men rumænerne snuppede de største, hvilket var to 10'ere. Den ene var en 4,der hang på udspillet. Steen spillede meget naturligt klør ud efter makkers kløråbning, hvorimod rumænerne fandt det dræbende udspil pga. en canape-åbning. Den anden 10'er skyldtes et fejlafkast til en 3ut, der dog kunne have været vundet med magt efter en skvis. Ved det andet bord kom danskerne i 5, der gik en bet.
Vi skal se et spil, der aktuelt blev en streg i regnskabet, men hvor der var store sving i de andre kampe.

Giver/ Zone  

Øst / N-S

 
   E K T 3 2
   K B 6 5 3
   -
 

 K 7 3

 

 B 8 5  9 7 4
 8 7 4 2  T 9
 B T 8 7 6 3  E K D 9 2
 -  T 4 2
 

 

 D 6

   E D
   5 4
   E D B 9 8 6 5


Steen og Frederik sad N-S og meldte således: 

VEST NORD ØST SYD
     pas

1

3

1

5

D

  pas

5  pas

5

D

6

a.p.     

 
Der var let 13 stik. I lukket rum fik N-S banen for sig selv mod HK og Niels, men fandt ikke storeslemmen efter meldingerne: 1 - 1, 2 - 2,  3 - 4, 5 - 6.  Kan du melde den med din makker? I flere af de andre kampe kom man i storeslem, men det var 7 i nord, der kunne sættes med klør ud efter en lightner-dobling af Vest.
 

Næste runde spilles kl. 14.30, hvor danskerne møder Østrig på BBO.

Frederik og Steen fotograferet på vej mod finalegruppen. Seniorernes strikse
kaptajn, Bo Bilde, følger opmærksomt med i spillet. 

 

Opdatering kl. 18.10

Kampen mod Østrig endte med en mindre sejr til Danmark på 11,76 - 8,24. Kampen var præget af små noteringer og kun en enkelt tocifret, da danskerne snuppede en 10'er, idet østrigerne gik ned i en hård slem, som Georg og Henrik stod ude af. Holdet ligger stadig nr. sidst, men der er absolut muligheder for at avancere i tabellem med syv kampe endnu. Og de 6 øverste indløser en billet til VM i Indien, så der er meget at kæmpe for.
Holdet spiller lige nu på BBO bl.a. mod et par tidligere europamestre, så denne melding slutter her ...


Henrik og George i hvidt på BBO mod Østrig


 

Opdatering kl. 20.20

Øv, så knækkede filmen for alvor for det ellers så godt kæmpende seniorhold. Et kæmpe nederlag til Sverige med cifrene 1,56 - 18,44 gjorde rigtig ondt. Der var hele 10 ligespil, men af de resterende seks fik danskerne kun en eneste notering, da de tjente en 11'er på en hård  3ut, som George kringlede hjem med lidt hjælp fra modspillet.
Største danske katastrofe var da HK og Niels endte på en 3-0-fit med alle i zonen i en 4 og gik 5 beter med 5 i kortene. Det kostede 15 imp. Miseren opstod, da modstanderne gik ind med en Multi efter HK's 1ut, og det udviklede sig således:

VEST NORD ØST SYD
  pas  1ut

2

D

3

pas

pas

  4

a.p.   

 


3 var pass/correct, og Niels mente nu, at 4 blot var generelt krav, hvilket HK desværre ikke var enig i. De står sikkert stadig og diskuterer sekvensen ...
Ikke at de skal hænges ud for et enkelt spil efter et stort nederlag, men måske du og jeg lige skulle vende vores Multi-forsvar med vores egen makker.

Holdet ligger stadig sidst og har nu mere end 16 kp op til den interessante 6.-plads, så der skal virkelig scores i de sidste 6 kampe, hvis danskerne skal med til VM.
 

Aftenens godnatbillede er fra opgørelsen efter sejren i eftermiddag, og altså taget lige inden holdet røg i den svenske maskine.

 

Videre

Tilbage til forsiden