Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Vi er halvvejs


Ca. halvvejs i turneringerne for dame og åben række er spillerne nu helt klar til nye udfordringer efter en velfortjent hviledag i går.

Åben række lægger ud med Letland på BBO kl. 10.30. Letterne ligger nr. 4, så de kan godt volde kvaler for vores danske angribere. Senere er der Serbien og til sidst bridgestormagten Holland på programmet.

Damerne har også et vanskeligt program, idet de møder Tyskland, Israel og Frankrig. Alle hold som ligger lidt efter danskerne i tabellen, men som er kendt for at spille en god bridge.

Seniorerne skal prøve at rejse sig efter det ærgerlige nederlag i gårsdagens sidste kamp. Menuen består af England, Norge, som vandt kvalen og slog os stort, samt Irland.

Dagen byder altså på masser af udfordringer for vores rød-hvide helte. I denne sidste fase af turneringen fastlægges de sidste to runders BBO-kampe først i løbet af dagen, men følg med her på bridge.dk, så skal jeg annoncere det, så snart programmet er klart.  

 

Opdatering kl. 13.30

Formiddagens kampe endte med to sejre og et nederlag til de danske hold.

I åben række kunne danskerne ses på BBO, og det blev til en sejr på 12,29 - 7,71 mod Letland. Danmark ligger nu nr. 3 i puljen, inden de sidste fem kval.kampe.
Der var et par spil, hvor det gjaldt om at vælge rigtigt mellem 3ut og 4, og det lykkedes med vekslende held for de to hold, hvilket bidrog til omsætningen. Bilderne havde desuden en chance for at melde en knibeslem med 1 hp og Bxxxxx overfor 26 jævne (Letland meldte den), men danskerne valgte at strafdoble modstanderne i 2. Lidt rabat i modspillet gav dog kun 500 ind, så spillet kostede 9 imp ud. I allersidste spil var der 7/7ut i kortene. Letterne stod i lilleslem, men Dennis og Morten løste fint problemet således:

Giver/ Zone  

Vest / Ø-V

 
   D 4
   E 3
   K 8 4
 

 E K 9 8 7 6

 

 B 9 8 7  T 5 2
 D T 7 5  B 8 4
 D 7 3 2  B T 6 5
 B  T 4 2
 

 

 E K 6 3

   K 9 6 2
   E 9
   D 5 3


Dennis og Morten sad N-S og meldingerne gik: 

VEST NORD ØST SYD
pas 1  pas

1

pas

3

pas

3

pas

3ut pas

4

pas

4

pas 4ut
pas 5 pas 7

 

Dennis og Morten fotograferet på BBO tidligere i turneringen

Damerne vandt med de samme cifre som åbenrække-holdet dvs. 12,29 - 7,71 over Tyskland. Der var masser af gang i slagudvekslingen, og omsætningen nærmede sig 100 imp inden spillene slap op. Kampen indeholdt kun tre ligespil ... Holdet ligger nu nr. 4.
I ovenstående spil stod tyskerne i lilleslem, men Dorthe og Nadia flot meldte storeslemmen. Damerne var lidt på hælene undervejs, men 27 imp ind i de sidste tre spil fik vendt billedet. 

Seniorerne måtte desværre ned igen. Denne gang med 5,2 - 14,8 mod England. Ovenstående storeslem blev ikke meldt ved de to borde i seniorkampen. Holdet ligger stadig priksidst, og der skal nu virkelig ske mirakler, hvis de skal op på de spændende VM-pladser, idet der nu er hele 21 kp op til nr. 6 med kun 5 kampe at gøre godt med.

Der er desværre ingen af de danske hold på BBO i middagskampen, som starter kl. 14.30, men du kan følge dem ved hjælp af running scores øverst på denne side.
 

 

Opdatering kl. 17.15

Dagens anden kamp endte med tre flotte sejre til danskerne om end, der var en del vaklen i geledderne undervejs.

I åben række spillede Bilderne igen super stabilt og meldte bl.a. tre mulige slemmer. Med god opbakning fra Michael og Kasper blev det til en sejr på 15,74 -4,26 mod Serbien. Holdet ligger nu nr. 4 og har mindre end 2 kp op til 1.-pladsen. Kig med på BBO kl. 17.20, hvor de skal op mod de hollandske eksverdensmestre. Det bliver spændende!

Damerne har en fin evne til at bevare koncentrationen til det sidste, hvor mange ellers godt kan få lidt travlt med at komme ud at gøre op. I forrige kamp hentede de 27 imp i de tre sidste spil, og i denne kamp snuppede de 23 til slut.  Det resulterede i en stor sejr på 16,88 - 3,12 mod Israel, og danskerne ligger nu nr. 3, hvilket p.t. betyder både EM-bronzemedaljer og en VM-plads, hvis det kan holde hjem. Der er dog hele 10 runder endnu, så intet er afgjort, men det ser da lovende ud.

Seniorerne fik også en sejr efter en hidsig slagudveksling, hvor omsætningen var på 106 imp i alt. Sejren lød på 10,61 - 9,39 over Serbien. Det lyder måske ikke af så meget, men som kampen forløb var det imponerende. Steen og Frederik har gennem hele turneringen været ankerparret på seniorholdet og var derfor udset til at spille alle tre kampe i dag. De spiller normalt bundsolidt, men gik helt fejl af de tre mulige slemmer i denne halvleg. Først stod de to gange i 5 med lilleslem i kortene, og endelig meldte de en storelem med et es ude, som blev snuppet. Det kostede i alt 40 imp ud, men mange småspil gik danskernes vej, og i det andet rum spillede Georg og Henrik solidt. Holdet ligger stadig sidst, men kæmper for at pynte på stillingen. Der er fire kampe endnu.
 

Henrik og Georg foreviget efter deres optræden på BBO i går


 

Opdatering kl. 20.30

Næstsidste dag af seniorernes turnering og åben-række-kvalen (damerne spiller alle mod alle tre dage endnu) endte med 1 sejr og 2 store nederlag til de danske hold.

I åben række var Danmark oppe mod de tidligere verdensmestre fra Holland, og det blev en sindssyg spændende og underholdende kamp, hvor imp'ne røg ud og ind på skift. Seks tocifrede noteringer endte med tre til hver, men alligevel lykkedes det Danmark at vinde med 13,04- 6,96, og holdet ligger nr. 2 inden de tre afsluttende kval.kampe i morgen. Den dyreste detalje var uden tvivl en håbløs hollandsk slem, der kun kunne vinde med E ud, og det kom der desværre. Det svingede ikke mindre end 25 imp, så det kunne let være blevet en storsejr til danskerne over de skrappe hollændere. Det hidsigste spil var dog kampens sidste, som så således ud:

Giver/ Zone  

Vest / Ø-V

 
   4
   8 6 3
   T 4
 

 E K D 5 4 3 2

 

 K D 7 6 5 2  B T 9 8
 -  E K 9 5
 K D B 87 6  5 2
 9  8 7 6
 

 

 E 3

   D B T 7 4 2
   E 9 3
   B T


Dennis og Morten sad N-S mod De Wijs og Muller. Meldingerne gik: 

VEST NORD ØST SYD
1sp 2kl  3kl

3hj

3sp

4hj

D

pas

4sp

5kl D

5hj

5sp

a.p.

      

 
Ingen havde lyst til at overgive sig, men til sidst solgte Morten fornuftigt ud, inden de selv kom i uføre. spilfører gik en stille bet, og danskerne kunne bogføre 100 ind. 
Ved det andet bord var konkurrencelysten endnu større. her sad Kasper og Michael Ø-V mod van Prooijen og Verhees JR.:

VEST NORD ØST SYD
1sp 2kl 3ru

4hj

4sp

5kl

D

pas

5sp

5ut D

pas

pas

6hj

D      a.p.    


Morsomt, at Kasper kunne doble tre gange i træk. Der kom K ud til frafald, og senere kunne Øst overtrumfe en ruder med 9 og skulle desuden have for EK, så det endte med 5oo til DK og 12 imp hjem.

Damerne førte et stykke tid mod de stærke franske damer, men en føring på 21-12 i imp blev desværre vendt til 24 - 48, og så måtte danskerne notere et nederlag på 4,26 - 15,74. Holdet røg ned som nr. 5, men med hele 9 kampe endnu kan alt ske. I ovenstående spil doblede Helle og Lone 5 og fik 200, men da Nadia og Dorthe var i 6-D til 500, var det 7 imp ud. 

Seniorerne tabte igen. Denne gang til Irland med 4,26 - 15,74. Pudsigt nok med præcis de samme cifre som damerne. Holdet ligger stadig sidst i A-finalen, men kan kun håbe på at pynte lidt på resultatet i morgendagens sidste tre kampe. I det hidsige spil foroven stod man lidt fredeligt i 5 udoblet ved begge borde, og det blev en streg i regnskabet.
 

Følg med i den spændene fortsættelse i morgen, hvor der spilles tre kampe i alle rækker. De vante starttidspunkter er dog flyttet til kl. 10, 13.30 og 16.15. I den første kamp er der ingen danskere på BBO, og for resten af dagen er BBO-programmet ikke lavet endnu.


Dagens godnatbillede forestiller holdet i åben række, der bogfører endnu et godt resultat.

 

Videre

Tilbage til forsiden