Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Farvel til seniorerne


Så er det sidste spilledag for seniorholdet. De skal møde Belgien, Ungarn og Polen, hvilket alle er hold, der ligger i den nederste halvdel af A-gruppen, så måske er der en bunke KP i sigte til danskerne. Holdet ligger stadig sidst i gruppen og vil gerne pynte lidt på stillingen. Sideløbende med A-finalen spilles der en B-finale, hvor de 18 lavest placerede hold fra kvalen nu har har spillet i tre dage for at finde ud af, hvem der bliver nr. 11!
I aften er der afslutningsceremoni for alle seniorerne, og de fleste rejser hjem i morgen.

Åben række skal i dag spille de sidste tre kampe i kvalen og skal møde Ungarn, Tyrkiet og Israel. Et hårdt program, idet Tyrkiet ligger nummer 4 og Israel fører, mens danskerne ligger nr.2. Det ligner derfor en slags finale mod Israel i den sidste kamp, og mon ikke den kommer på BBO. De endelige placeringer i gruppen har, ligesom i seniorturneringen, stor betydning for den score holdene får med over i finalegruppen, så vi håber på at det danske hold fortsat kan holde sig i toppen.

Damerne har kun to kampe, men de vil uden tvivl få kamp til stregen, idet modstanderne hedder Italien og England, som ligger 2 og 3, mens danskerne ligger nr. 5. Danmark mangler nu 9 kampe i alle mod alle-turneringen, som munder ud i medaljer til de tre bedste og VM-pladser til de 6 bedst placerede. 

 

Opdatering kl. 13.30

Dagens første runde blev en lidt blandet fornøjelse set med danske øjne.

Åben række vandt igen. Denne gang med 15.00 - 5.00 over Ungarn, og danskerne har nu taget elevatoren op fra åbningsrundens kedelige næstsidste plads og helt op på toppen som nr. 1. Fantastisk præstation, og spændende om de kan holde dampen oppe i dagens to sidste kampe, der bestemmer hvordan finalepuljen skal se ud, og hvor meget overført score danskerne får med sig.
De danske spillere rider på en sejrsbølge, og er blevet lettere overtroiske: Der skal gøres op stående ved blomsterkumme nr. 2, og man skal tilbage på hotellet og spise nogle tørre sandwich hver dag i pausen osv. Jeg har sagt til dem, at de bliver det eneste vinderhold i bridgebladet, der kun er set fra ryggen af ...

 
Holdet fra åben række gør som sædvanligt op stående ved palme nr. 2.

Damerne måtte ned igen; denne gang mod stærke Italien. 1,03 - 18,97 blev de kedelige cifre, og damerne rykkede ned som nr. 6. Der har været problemer de sidste par dage ved mødet mod de stærkeste hold i turneringen. Ved de sidste  større mesterskaber har de danske damer ellers klaret sig vældig godt netop mod top-5-holdene og haft svært ved at slå de svagere nationer stort nok, men her ser det ud til, at det er lige modsat. Udfordringen bliver ikke mindre i eftermiddag, hvor de regerende europamestre og VM-sølvvindere fra England kamplystne sidder parat ved de grønne borde. Lad os krydse fingre for at nedturen vender for de danske damerne lige nu.

Seniorerne kæmper stadig for at pynte på resultatet i A-finalen, men et smalt nederlag på 9,39 - 10,61 til Belgien bragte ikke danskerne væk fra sidstepladsen. Der er nu to forsøg til, inden turneringen blæses af. 

De danske hold fik lidt moralsk opbakning, da generalsekretær Flemming Bøgh-Sørensen og HB-medlem Nis Rasmussen pludselig dukkede op her i Opatija. De er her dog ikke kun for at heppe på Danmark men primært for at deltage i morgendagens generalforsamling i det europæiske bridgeforbund.

 
Generalen og Nis er helt klar til EBL-mødet
 

 

Opdatering kl. 17.30

Middagsrunden blev generelt en kedelig oplevelse for de danske spillere og også for uglerne på BBO. For det første var spillene ikke særlig interessante, og for det andet tabte både damerne og åben række-holdet forholdsvis stort.

 


I åben række var modstanderen Tyrkiet, der er er med fremme i førerfeltet. Der var få og ret små noteringer, og den eneste tocifrede sag gik desværre til tyrkerne.  Det kostede en 11'er, da Morten fik et godt modspil i 5, og var pisket til at gætte trumfsitsen med 5 trumfer ude, heriblandt kongen og bonden. De fleste klubspillere havde nok klaret problemet, og blot trukket E fra ETxxx og spillet ruder mod D9x, men Morten så dybere i spillet, og fandt desværre en spilleplan, der ikke gav bonus denne gang. 

Vi skal se et spil, hvor Dennis blev hårdt presset af modspillerne, men læste sitsen perfekt:
 

Giver/ Zone  

Øst / Alle

 
   5
   K B T 8 6 3
   D 3
 

 E K B 8

 

 B 6 3  E K D 9 7
 7 4  D 9
 E B 7 5  K 8
 9 6 5 2  T 7 4 3
 

 

 T 8 4 2

   E 5 2
   T 9 6 4 2
   D 


Dennis og Morten sad N-S, og meldingerne gik: 

 

VEST NORD ØST SYD
     1sp

pas

1ut

2hj

pas

3hj

 pas

4hj a.p.

 


Der kom E ud og et flot skift til K og mere ruder til esset i Vest. 5 igen var ikke rar for Dennis, idet en trumfning truer, men han trumfede fint højt med K og sendte B af sted. Da den blev dækket med damen, måtte han stikke med esset og skulle nu gætte, hvor 9 befandt sig. Det klarede han i fin stil med en hjerter til 10'eren og kunne så endelig lægge ned for rest.    
Ved det andet bord fandt Michael og Kasper samme gode modspil, men også her var spilfører helt oppe på mærkerne, og fandt samme spilleplan som Dennis, så spillet endte aktuelt som en streg i regnskabet, men flot spillet ved begge borde.

Damerne har haft vældig hård modstand på det sidste, og løb for tredje gang i træk ind i et stort nederlag. På BBO måtte de give sig mod de rutinerede og bomstærke englændere, som vandt 16.73- 3,27. De sidste tre kampe har betydet at de danske damer langsomt er gledet nedad i tabellen og pt. ligger nr. 8. Der spilles ikke i damerækken i aften, og jeg tror at en lille pause og måske en svømmetur i Adriaterhavet vil være godt for humøret hos damerne. I morgen er de så klar igen, og så forventer vi, at det går opad i tabellen igen.

Seniorerne spillede deres næstsidste kamp ved dette EM, og det blev til en nydelig sejr på 12,29 - 7,71 mod Ungarn. Danskerne ligger fortsat sidst i A-finalen, men ser alligevel frem til at spille endnu en kamp, inden turen går hjemad i morgen.  


Seniorerne diskuterer naturligvis spil ved opgørelsen


 

Opdatering kl. 19.30

Sidste runde i kvalen i åben række endte med et nederlag for danskerne på 6,96 - 13,04 til Israel. Der var kun et enkelt større sving, som gav en 11'er til Danmark i slutningen af kampen, hvilket var vigtigt, idet det betød at danskerne beholdt 3.-pladsen i gruppen. Der er overført score i finalen, og danskerne får, så vidt jeg har forstået,  15,75 kp med til startlinjen. Det er kun 4,5 kp mindre end de to førende hold, som bliver England og Monaco. Mere om det i morgen, hvor kampene først starter kl. 12.30, og hvor I kan få de konfirmerede tal.
Der spilles nu finale de næste tre dage, og danskerne skal møde de bedst placerede hold fra gruppe A, og det ser unægtelig frygtindgydende ud: Monaco, Tyskland, Norge, Sverige, Frankrig, Rusland Irland, Estland og Kroatien. Det bliver spændende at se, hvad Danmark kan stille op med disse store udfordringer.

Seniorerne sluttede deres turnering med et nederlag til Polen på 6,03 - 13,97 og sluttede dermed sidst i A-finalen. Steen kringlede en 4-D hjem og tjente 13 imp, men 3 x 11 den anden vej i løbet af kampen var for meget at hente for danskerne. Holdet, der jo bestod af Georg Norris -Henrik Norman, HK Sørensen - Niels Henriksen og Steen Schou - Frederik Mørk med Bo Bilde som kaptajn og Søren Larsen som coach, gjorde det glimrende i den indledende kval og kom videre som nr. 8 ud af 28 deltagende hold. Finalen blev ikke nogen succes, men holdet kæmpede ufortrødent gennem hele turneringen, og indstillingen og stemningen blandt spillerne var helt i top. Tak til dem alle for en god indsats. Seniorbridgen bliver stærkere år for år, idet mange deltagere går lige fra landenes  åbne hold og direkte videre til en karriere som seniorlandsholdsspiller.  På godnatbilledet ses seniorholdet ved åbningsceremonien: HK Sørensen, Georg Norris, Frederik Mørk,
det danske ambasadørpar i Kroatien, Henrik Norman, Niels Henriksen, Steen Schou og kaptajn Bo Bilde  

 

Videre

Tilbage til forsiden