Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Store udfordringer


Der er forholdsvis store udfordringer i dag for både åben række-holdet og damerne (seniorerne sluttede jo deres turnering i går).
I den åbne række starter finalegruppen. Den afvikles over 3 dage med 3 kampe pr. dag, og tidspunkterne er IKKE de sædvanlige. Danskerne skal 12.30 på BBO møde Kroatien. Kl. 15.20 er modstanderne Estland og 18.20 Rusland. I de to sidstnævnte runder er der ingen danske hold på BBO. 

Mht. til overført score er det ikke,  som jeg troede i går, samme system som hos seniorerne. Der gives her 2 kp for hver placering bedre end nr. 10 i kvalen, og desuden medtages pointene fra de indbyrdes opgør mod finaledeltagerne fra ens egen kval.gruppe. Det betyder, at Danmark starter på 8.pladsen med 88,92 kp. Du kan se alle de overførte scorer, hvis du klikker her inden dagens resultater tikker ind. Danskernes modstandere er altså fra den nedre halvdel, men modstanden bliver uden tvivl rigelig stærk.

Damernes turnering kører lige som i går kun med to runder. Først lyder menuen på førerholdet(!) fra Holland, hvor du kan følge med på BBO fra kl. 12.30. Dagens anden modstander er Norge, som ikke har haft nogen god dameturnering i år. Lad os håbe, at vinden igen blæser de danske damers vej .... 

Et par små tips: Hvis du logger ind i dit eget navn på BBO, og  fx vælger den ene danske kamp, kan du derefter logge ind én gang til som gæst (klik på "Look around our site"), så kan du åbne endnu et vindue og følge den anden danske kamp samtidig, hvis du har lyst til det. Det er også muligt at se danskerne ansigtsudtryk direkte på webcam (tv). Link til det plejer kommentatorerne/arrangørerne at sætte på i starten af transmissionen.
I eftermiddagsrunderne må du nøjes med running scores  øverst på EM-siden, hvis du vil følge danskerne. Alle spiller dog de samme kort samtidig hernede, så du kan se fordelingerne løbende på BBO, og ved at klikke på danskernes bordnummer (til venstre under runnning scores), kan du se scoresedlerne for de danske par. God fornøjelse! Jeg håber, vi mødes på BBO og hepper på Danmark. 

 

Opdatering kl. 10.45

Sidste nyt: Kasper Konow er rejst hjem her til morgen pga. sygdom i familien. Det betyder, at holdet i åben række de tre resterende dage kun spiller med to par: Morten og Dennis Bilde samt HC Graversen - Henrik Caspersen. Kaspers makker, Michael Askgaard, bliver dog hernede og er klar til at  træde ind, hvis der skulle blive behov for det.

 

Opdatering kl. 15.15

Finalen er nu i gang for åben-række-holdet, og hvilken start de fik: sejr på hele 19,43 - 0,57 over EM-værterne fra Kroatien. Kroaterne jublede, som om de havde vundet EM i går, da de lykkedes at snige sig forbi Island og kvale til finalen. Kroatiske biler kørte dyttende fra spillestedet i glæde over 9.-pladsen! I dag kom de så ned på jorden med et brag, da de mødte fire toptunede danskere, der det meste af tiden spillede, som om de kunne se igennem kortene. Morten og Dennis har jo hele turneringen været ankerparret på holdet og har fået fuld spilletid, hvorimod H.C. og Henrik mest har haft rollen, som dem der skulle tryne de svagere nationer (såkaldte "rabbit killers"). Det har de så gjort med vekslende held, men i denne kamp havde de en forrygende halvleg og gjorde næsten alt rigtigt. Lad os se dem melde en hård slem, som blev "brændt" i det andet rum:

Giver/ Zone  

Syd / Alle

 
   7 4 3 2
   E T 8 5 4
   D 9 3
 

 B

 

 E K B T 6 5  D 9 8
 K B  9 7 3
 B 8 5  K 7 4 2
 6 2  9 7 5
 

 

 -

   D 6 2
   E T 6
   E K D T 8 4 3


Henrik og H.C sad N-S, og meldingerne gik: 

VEST NORD ØST SYD
     

1kl

1sp

D

2sp

3sp

 pas

4hj pas

6kl 

     a.p.      


Der kom E ud, som blev trumfet, og efter klør til bonden, spillede HC hjerter til dame og es. Skiftet til B gjorde ikke rigtigt ondt, idet den trevlede ruderfarven op, hvilket aktuelt næsten var ligegyldigt, men det gav dog spilfører bedre mulighed for at få optælling på modstandernes hænder. Han skulle til slut finde B, og den leverede Vest jo så venligt anden gang, der blev spillet hjerter. 1370 og 13 imp hjem, da man stod i 4 idet andet rum og kun tog 10 stik.


Henrik og HC i gårsdagens kamp mod Ungarn

Damerne har haft et megahårdt program på det sidste med fire superstærke bridgenationer lige i rap. Det har kostet tre store nederlag, og i dag var det så det førende hold fra Holland, de skulle bide skeer med. Det klarede de fint, idet de kun afgav 2 x 13 imp, pga. to hårde slemmer (den ene var den, du kan se ovenfor). Resten af noteringerne tog danskerne sig af, bl.a. en 11'er hvor vores damer var i game ved begge borde. Kampen endte dog med 4 imp i overskud til hollænderne, men kp-tabellen er meget hård på "midten" betød det 11,20 - 8,80 til hollænderne. Resten af turneringen bliver modstanderne sandsynligvis mere til at tale med, og jeg gætter på, at vores damer fra nu af vil rykke opad i tabellen fra den nuværende 9.-plads.

 

Opdatering kl. 18.00

I åben række bølgede danskernes kamp mod Estland frem og tilbage. Efter 7 spil var DK bagud med hele 0-21, så snuppede danskerne 24 imp på de næste to spil og kom dermed foran, inden Estland til sidst desværre tog 26 imp i de sidste tre spil. Morten og Dennis var fx i 6 i det allersidste spil, og den havde da visse chancer, indtil der kom ruder ud, så var det sket med den kontrakt. Resultatet blev nu et kedeligt nederlag på 3,91 - 16,09, og holdet ligger nr.  8 inden aftenens opgør mod Rusland, som også kan blive en svær opgave.

Damerne spillede en meget lige kamp mod Norge, og det endte med en kneben sejr til DK på 10,61 - 9,39. Damerne ligger nr. 9. Der var kun to tocifrede scorer, idet Norge meldte en hård 3ut med 16 jævne hp overfor 7. Kortene sad desværre superfint for spilfører, så det var 11 imp til Norge. Danskerne fik dog også en 11'er hjem i et spil, hvor Norge pressede kortene for hårdt og kom i en håbløs 6, hvor Lone og Helle nøjedes med at melde udgang.
Damerne har alle fri i aften, og fortsætter så løjerne i morgen.


Lone og Helle er her fotograferet i dysten mod Italien i går

 

Opdatering kl. 20.45

Du har følgende hånd: DT9543 KT75 T 95 med alle i zonen. Det er Helgemo og Helness, der melder som Ø-V:  

VEST NORD ØST SYD
     1ru

1sp

2sp

pas

4ut

pas

5sp

pas 6ru

pas 

6ut  a.p.  


Jeg har ikke forklaringen på meldingerne, men systemet er forholdsvis naturligt. Hvad spiller du ud? Bare rolig, der er kun 21 imp på spil -:).

Mens du tænker, kan jeg fortælle, at danskerne i åben række spillede en relativ jævnbyrdig kamp mod Rusland med små cifre, hvor danskerne snuppede de fleste af noteringerne og vandt med 12,29 - 7,71. Største notering var en 11'er til DK, da russerne meldte for højt i en 5ut-kontrakt og gik to beter, mens danskerne fornuftigt stod i 3ut. Holdet ligger nu nr. 7, og da de 6 første kvalificerer sig til Bermuda Bowl (VM) i Indien, kan du nok gætte, hvad danskerne foreløbig lurer på. Der mangler 6 kampe endnu.

Meldingerne foroven stammer fra denne rundes kamp mellem det førende Monaco-hold og de hollandske eks-verdensmestre. Syd valgte 10 som udspil, og det var ikke helt rigtigt, idet spilfører lagde ned for 13 stik og bogførte den sjældne score 1880. I det andet rum, og ved begge borde i danskerkampen, stod man i stedet i den iskolde 6 på disse billetter:

Giver/ Zone  

Øst / Alle

 
   8 6
   E D B 6 3 
   6 2
 

 7 6 4 2

 

 E K B 2  7
 9 8 2  4
 E D 8 5  K B 9 7 5 3
 K 3  E D B T 8
 

 

 D T 9 5 4 3

   K T 7 5
   T
   9 5


Tak for nu, og på gensyn i morgen!

 
Dagens godnatbillede viser Helgemo og Helness i blåt og i kvalen.

 

Videre

Tilbage til forsiden