Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Slutspurten sættes ind


Der er tre kampe i hver række på dagens menu, og det er nu slutspurten skal sættes ind, hvis danskerne skal nå nogen af de sjove pladser i tabellen. Der er jo bl.a. VM-billetter til de seks bedst placerede hold i hver række, og vores åben hold ligger nr. 7 og damerne nr.9.

I åben række møder danskerne Norge på BBO kl. 10.30, så følg endelig med og hep på danskerne, hvis du har mulighed for det. Norge ligger p.t. nr. 4 og har erfarne Boye Brogeland i spidsen for et meget stærkt hold. Boye har tidligere vundet både EM og VM, så det bliver en svær sag for de rød-hvide tropper. Vi spiller jo kun med fire spillere efter Kasper Konow desværre måtte rejse hjem i går morges pga. sygdom i familien.

Dagens andre modstandere er kl. 14.30 Sverige, der vandt OL for to år siden, og kl. 17.20 Irland, der var i EM-semifinalen sidste gang. Der bliver altså nok at se til for vores helte, og i morgen venter så bl.a. Monaco og Tyskland, der p.t. ligger nr. 1 og 2 ... Dagens resterende BBO-program laves først i løbet af dagen.

Damernes program hedder Grækenland, Rumænien og Sverige, der ligger henholdsvis nr. 19, 6 og 5, så det bliver måske en anelse lettere end de sidste dages sværvægtere,  men ikke meget.  De danske damer er glade for stadig at have noget at spille for på trods af tre store nederlag for nylig, og de er topmotiverede for at vise flaget på bedste vis i de sidste fem afgørende kampe.  


Sund morgenmad i den danske lejr, hvor bulletinen og de kommende modstanderes systemkort studeres grundigt.

 

Opdatering kl. 13.20

Så fik vi gang i en ny spændende konkurrencedag, hvor der gerne skulle spurtes for at nå længere frem i feltet. Og det blev der, idet denne runde gav to fine sejre til DK.

I åben række mødte vi Norge på BBO, og danskerne var brandvarme. Efter 15 spil førte vi 40 - 2, inden Boye Brogeland fra Norge flot kringlede en svær hjertergame hjem i sidste spil. HC og Henrik vandt en noget heldig 3ut, hvor DT overfor B8 gerne skulle være hold, og det var det, idet nordmanden spillede en lille ud fra EKxxx, hvilket gav 10 imp til DK. Senere valgte Dennis og Morten at spille i sans med en kendt 5-3-fit i spar, og det var rigtigt, idet 4 gik ned ved det andet bord. 11 imp til DK.

Den drabelige og spændende dyst endte med en flot sejr til danskerne på 16,42 - 3,58. Holdet rykkede frem som nr. 5!, og har lige nu VM-billetterne i hånden, men der er fem svære kampe endnu.
Næste kamp bliver mod Sverige, og den vises heldigvis også på BBO, så kig endelig med der kl. 14.30.

Damerne var oppe mod Grækenland og vandt med 13,04 - 6,96. Holdet ligger stadig nr. 9, men har stadigvæk muligheder med fire kampe endnu. Danskerne førte længe med 27 imp, men så smuttede bl.a. en 4-D hjem til slut, og der røg 16 imp i alt ud af den danske bankkonto til slut på de sidste tre spil. 
Næste kamp er mod Rumænien kl. 14.30. De ligger foran os, men de skal altså have bank-:). Kom så Danmark!

 

Opdatering kl. 17.15

I dagens anden kamp var åben-række-holdet igen på BBO mod en nordisk nation. Denne gang var det de regerende olympiske mestre fra Sverige, de skulle dyste mod. Kampen var præget af mange halvkedelige småspil og en meget lav imp-score. Danskerne førte dog med 13 imp (og lå til at få 13,52 kp), inden der pludselig røg en 13'er ud i allersidste spil, da Morten viste sleminteresse og strandede i en 4ut, der gik 2 zonebeter. I det andet rum havde man taget 10 stik i sans. Så lidt surt blev resultatet helt lige, 21-21 i imp og 10 - 10 i kp. Holdet røg tilbage til 7-.-pladsen, inden dagens sidste kamp mod Irland. 

Eneste større score var denne udgang, som svenskerne missede, men som HC og Henrik fint fik meldt på følgende vis:  

Giver/ Zone  

Syd / Alle

 
   B 5 3 2
   9
   B T 9 5
 

 E K 8 2

 

 K T 4  E 9 8 7 6
 E T 2  D 5 4
 K 7 6 4 3  D 8 2
 B 4  9 5
 

 

 D

   K B 8 7 63
   E
   D T 7 6 3


Henrik og H.C sad N-S, og meldingerne gik: 

VEST NORD ØST SYD
     

1hj

pas

1sp

pas

2kl

pas

2ru pas

2hj 

pas 3kl   pas 4kl 
pas 5kl a.p.  

 

Der kom spar ud til esset og skift til ruder. Efter klør til esset spillede man hjerter til bonden og esset, hvorefter hjerterfarven kunne rejses uden problemer.  11stik og 10 imp hjem.
 
Damerne prøver stadig at avancere, men kampene er ved at slippe op. I denne runde fik de dog en sejr, idet Rumænien blev slået med 13,97 - 6,03. Eneste tocifrede score til danskerne var ovenstående spil, hvor Lone og Helle også meldte klørudgangen i modsætning til rumænerne i det andet rum. Det danske hold ligger stadig nr. 9, men der er dog mindre end 6 kp op til den forjættede 6.-plads og VM-billetterne.

Næste kamp går gang kl. 17.20. Der er desværre ingen danskere på BBO, men du kan som sædvanligt følge dem via running scores.

I den organisatoriske del af den europæiske bridgeverden var der generalforsamling i EBL i går med 38 deltagende nationer til stede, heriblandt Danmark, der var repræsenteret ved generalsekretær Flemming Bøgh-Sørensen og HB-medlem Nis Rasmussen. Det mest spændende punkt var, at der var kampvalg om formandsposten, idet grækeren Panos Gerontopoulus stillede op mod den siddende præsident, Yves Auvry. Aubry genvandt præsidentposten med stemmerne 65 - 49.


Yves Aubri er fortsat formand for EBL

Eneste lidt kontroversielle punkt var et spørgsmål  fra Schweiz, som undrede sig over, at det var muligt for Roy Welland nu at spille for Tyskland, efter at han tidligere har repræsenteret USA ved Bermuda Bowl. Svaret var, at det formelt var i orden (jf. WBF-reglerne), men at han (og andre i den situation) nu ikke måtte skifte nationalhold i en 10-års periode. Så Roy er altså tysker nu i bridgemæssig henseende i mindst 10 år!

 

Opdatering kl. 20.00

Spændingen er bevaret i begge rækker set med danske briller, selvom det var en lidt blandet oplevelse for danskerne i dagens sidste kamp.

I åben række skiftede føringen adskillige gange, men det endte med et mindre dansk nederlag på 7,45 - 12,55 mod Irland. Den gode nyhed er dog, at Bulgarien, der lå foran Danmark, tabte kæmpestort til Tyskland, hvilket betød at danskerne rykkede op på den attråværdige 6.-plads, der udløser VM-biletter. Turneringen afsluttes i morgen med et superhårdt program, hvor Danmark skal op mod tre bridgestormagter, startende med superprof.holdet fra Monaco med bl.a. Helgemo - Helness og Fantoni -Nunes på holdet. Denne kamp vises på BBO kl. 10.30, så send ægtefællen, hunden og børnene væk, hvis du har nogen af den slags, ring til chefen og meld dig syg -:) og snig dig til at se en superspændende kamp af de helt store. 

Damerne indledte den ønskede slutspurt og førte med imponerende 38 - 0 mod Sverige efter 13 spil, inden svenskerne hentede noget tilbage til slutcifrene 15,38 - 4,62 i dansk favør. Det betyder, at holdet nu er nr. 8 med kun 3,5 kp op til den dejlige 6.-plads. Der er to kampe tilbage i morgen, og først gælder det den absolutte bundprop fra Libanon, inden Polen står på menuen. Det ser ud til at danskerne selv kan afgøre det nu, men det kræver noget medvind i morgendagens udfordringer. Vi håber og hepper! På dagens godnatbillede kan du beundre vores hårdt kæmpende damehold:
Susanne Kramhøft (npc), Helle Rasmussen, Dorthe Schaltz, Nadia Bekkouche og Lone Bilde.

 

Videre

Tilbage til forsiden