Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
22. maj 2017

Nye love for turneringsbridge

Den. 1. september 2017 træder nye love for turneringsbridge i kraft. Lovene er nemlig blevet opdateret. I den forbindelse udgives en ny rød lovbog til erstatning for den velkendte grønne. DBf får den nye lovbog hjem i løbet af sommeren, og der vil være mulighed for at købe den under Bridgefestivalen. Den nye røde lovbog koster 100kr. Kommer du ikke til bridgefestival i Svendborg, kan du købe den i Bridgebutikken.

De nye love kan allerede nu læses på vores hjemmeside via dette link.

​Den grønne bog med love for turneringsbridge fra 2007 gælder til og med 31. august 2017.

 

Her en meget kort opsummering med de vigtigste ændringer:

 

For spillerne:

 

Den vigtigste ændring for spillerne er i forbindelse med krav på stik (§ 68D). Når modparten ikke er enig, siger de somme tider "jeg vil godt have at vi spiller videre". Det har tidligere ikke været korrekt procedure. Med de nye love bliver det lovligt at spille videre, forudsat at alle fire spillere er enige om det. Herefter gælder resultatet efter det videre spil. Hvis blot én af de fire spillere ønsker det, afgøres situationen som hidtil af turneringslederen.

 

 

For turneringslederne:

 

De vigtigste ændringer for turneringsledere er den nye håndtering af melding uden for tur (§§ 29-32, § 23). Kort fortalt vil der være mange flere situationer der kan håndteres uden at iværksætte begrænsninger af typen pas resten af meldeforløbet. Det er også vigtigt at reglerne for udspilsbegrænsninger når en melding tages tilbage (§ 26), er lavet om.