Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
02. september 2023

Guldtriumf til danske seniorer

 

Link til resultater fra VM er her.

 

Opdateret lørdag den 2. september kl. 19.40: Det danske seniorlandshold er verdensmestre! Efter en forrygende afslutning, hvor de mange danske ugler på BBO havde ondt i maven af spænding, besejrede Danmark USA og kan rejse hjem fra Marokko med guld om halsen.

Stort tillykke med guldet og en fantastisk indsats til Steen Schou, Jørgen Hansen, Dennis Koch-Palmund, Klaus Adamsen, Dorthe og Peter Schaltz samt kaptajn Peter Magnussen. Også tillykke til de to coaches, Jan Nielsen og Morten Bilde, samt landstræner Bo Bilde.

Danskerne indledte sidstedagen med et minus på 21 imp. Danmark vandt imidlertid både første og anden af lørdagens tre sektioner, henholdsvis 50-39 og 37-32. Det betød, at de rød/hvide kun var nede med fem imp før sidste sektion. Men sektionens tredje og femte spil kostede dyrt. Først kom Dorthe og Peter Schaltz en tand for højt i 5 spar og gik en enkelt bet. Derefter vandt amerikanerne en heldig slem: I 6 spar så trumffarven således ud: E754 i nord over for BT63 i syd. Farven skulle spilles til én taber, omkring en 25 procents chance, men sitsen var akkurat, så projektet kunne lade sig gøre. Vest havde KD2 og øst 98. Ved det andet bord stod danskerne rimeligt i 4 spar.

På dette tidspunkt var Danmark nede med 28 imp, og situationen så mildest talt mørk ud. Men så meldte Dorthe og Peter Schaltz en 6 ruder, der vandt. Slemmen kunne sættes med klør ud, men udspilleren havde et naturligt sparudspil, så 12 stik var hjemme. Danmark fik flere små sving, men med tre spil tilbage var de rød/hvide stadig bagud med fem imp. Heldigvis spillede en modstander klør dame ud fra DBx mod en 3ut. Så var den farve foræret, og 3ut vandt. I næstsidste spil meldte Schaltz'erne endnu en vindende slem - denne gang på en knibning.

Danmark vandt de sidste 10 spil ved VM med 49-3, og dermed blev den samlede sejr over USA på 235 - 217. 

Guldet er Danmarks andet i seniorrækken på fire år. I 2019 vandt landsholdet d'Orsi Trophy, som VM for seniorhoI jublld officielt hedder, i Kina, mens det sidste år blev til bronze i Italien.

Fantastisk gået af Danmarks seniorer!

I jublen over den danske sejr kan man næsten glemme, at der også blev spillet om VM i andre rækker. VM i åben række, Bermuda Bowl, gik til Schweiz efter finalesejr over Norge. Venice Cup - VM for damehold - blev vundet af Israel efter en storsejr over Tyrkiet. Til gengæld var finalen i mixed hold, Wuhan Cup, meget tæt. Til slut vandt USA 2 med otte imp over Frankrig. Alle resultater fra VM er her.

 

Glade danskere med medaljer om halsen. Fra venstre: Steen Schou, Dorthe Schaltz, Peter Schaltz, Dennis Koch-Palmund, Jørgen Hansen, Morten Bilde (coach), Peter Magnussen (kaptajn) og Klaus Adamsen. (Foto: Jan Nielsen)

- - -

Opdateret fredag den 1. september kl. 19.40: Seniorlandsholdet fik ikke den bedste start på VM-finalen mod USA 1. Med halvdelen af kampen spillet er Danmark nede med 98-119. Men et forspring på 21 imp kan sagtens hentes i lørdagens 48 spil. Og vi minder om, at i semifinalen mod Polen var de rød/hvide bagud med 23 ved halvtid.

Danmark tabte første sektion mod USA 27-35, men der var selvfølgelig også danske lyspunkter. For eksempel sad Klaus Adamsen med denne hånd: - E72 EDB7643 K96 (renonce i spar). Modstanderen til venstre åbnede med 1 klør, alle uden for zonen, og makker, Dennis Koch-Palmund, doblede. Hvad ville du melde? Klaus Adamsen skød på 6 ruder, og det var en succes. Kontrakten går ganske vist ned med trumf eller klør es ud, men amerikaneren servede i spar, og så var der 12 stik. Makker havde EDB8 D43 K98 DT2. Ved det andet bord spillede amerikanerne 3ut med 10 stik, så spillet gav 10 imp til Danmark.

I anden sektion trak amerikanerne fra. Yankee'erne vandt sektionen 46-22 og førte med 32 inden dagens sidste omgang. Tredje sektion blev en vild affære med mange sving i både udgangs- og slemafdelingen. Heldigvis var der en lille overvægt af sving til Danmark, så sektionen blev vundet med 49-38.

Nu gælder det for spillerne om at hvile ud og være klar til det afgørende slag lørdag. Alle tre sektioner sendes på BBO med start kl. 11.10 dansk tid. 

Seniorerne kan måske lade sig inspirere af dansk succes andetsteds ved VM. Onsdag til fredag blev der spillet en board-a-match-turnering, hvor Dennis Bilde deltog på holdet Rosenthal. Rosenthal kom ind i turneringen efter at være blevet slået ud af Transnational Teams og vandt B-finalen. De øvrige på holdet var Dennis Bildes makker, Agustin Madala, samt Artur Malinowski og Lee Rosenthal.

- - -

Opdateret torsdag den 31. august kl. 19.40: Danmarks seniorlandshold er i finalen om VM. Med en solid indsats torsdag arbejdede danskerne sig forbi Polen og skal spille VM-finale mod USA 1 fredag og lørdag. Tillykke med finalepladsen til Jørgen Hansen, Steen Schou, Dennis Koch-Palmund, Klaus Adamsen, Dorthe og Peter Schaltz samt kaptajn Peter Magnussen.

Danmark var ellers nede med 22 imp ved halvtid. Men de rød/hvide vandt alle tre sektioner torsdag og sluttede med en sejr på 191-166. Før sidste sektion, der blev vist på BBO, havde Danmark en beskeden føring på ni imp. Men få spil inde i sektionen var det tydeligt, hvilken vej vinden blæste. Først meldte Jørgen Hansen og Steen Schou en rimelig 6 spar, som dog nok ville gå ned, hvis der ikke kom klør ud. Heldigvis spillede Wlodzimierz Starkowski klør 10 ud, og så indkasserede Jørgen Hansen 12 stik. I spillet lige efter doblede polakkerne 4 hjerter. I stik to spillede Jørgen Hansen en lille hjerter fra hånden mod bordets DB94. Samme uheldige Starkowski sad med K83 i hjerter og gik op på kongen - som tog makkers es med. 10 stik i en kontrakt, som ellers var gået ned. 

Sejren over Polen var en sød revanche for semifinalen ved senior-VM sidste år, hvor Polen vandt 232-195. Dengang var det præcis de samme seks spillere, som repræsenterede Danmark.

USA 1, som Danmark møder i finalen, består af en række stærke spillere: Drew Casen, Andy Goodman, Venkatrao Koneru, Pratap Rajadhyaksha, Jim Krekorian og Mike Passell. USA 1 vandt over det andet amerikanske hold i semifinalen med 146-131. USA 1 blev nummer to i den indledende alle mod alle-runde og besejrede blandt andet Danmark 16,26-3,74. Det må være tid til revanche.

Finalen spilles ligesom de øvrige playoff-kampe over to dage med tre gange 16 spil hver dag. Første sektion begynder fredag kl. 11 dansk tid. Alle seks sektioner sendes på BBO, så der bliver lejlighed til at følge danskernes kamp for VM-guld hele vejen. Der er indlagt en tidsforsinkelse på 10 minutter, så vi kan følge finalen fra kl. 11.10.

Og der er mere skandinavisk succes. Samtidig med finalen om senior-VM spilles finalen i åben række, Bermuda Bowl. Her mødes Norge og Schweiz. Norge fik klemt sig forbi Italien efter en neglebider af en semifinale. Finalen bliver sikkert også spændende. Så hvis nogle har mere end én skærm til rådighed, er der masser af topbridge de to næste dage.

Mens seniorerne er i finalen, blev det sidste hold i Transnational Teams med dansk deltagelse slået ud. Rosenthal med Dennis Bilde i startopstillingen tabte i kvartfinalen, i øvrigt til et polsk hold.

 

Peter Schaltz og coach Morten Bilde giver high five efter sejren over Polen. Under stråhatten og halvt skjult bag palmen ses Steen Schou, mens kaptajn Peter Magnussen og Dorthe Schaltz diskuterer et spil. I baggrunden Charlotte Koch-Palmund fra damelandsholdet. (Foto: Jan Nielsen)

 - - -

Opdateret torsdag den 31. august kl. 17.00: Det forlyder fra Marokko, at de danske seniorer kommer på BBO i den afgørende sektion torsdag. Danmark er oppe med ni imp inden de sidste 16 spil. Følg seniorerne fra kl. 17.10.

- - -

Opdateret onsdag den 30. august kl. 23.10: Vi kan se frem til at heppe på de danske seniorer til formiddagskaffen torsdag. Ifølge det officielle BBO-program er Danmark - Polen på BBO kl. 11.10 dansk tid. Seniorlandsholdet er ikke på BBO i torsdagens midterste sektion, mens programmet for den tredje og sidste sektion ikke er lagt endnu. Arrangørerne vælger uden tvivl ud fra, hvilke kampe som på det tidspunkt ser mest spændende ud.

- - -

Opdateret onsdag den 30. august kl. 20.20: Det danske seniorlandshold er lidt bagude halvvejs gennem semifinalen mod Polen ved VM. Polen fører 106-83 inden de tre afgørende sektioner torsdag.

Danmark kom ellers fint fra start og førte 16-0. Forspringet var blevet endnu større, hvis en 6 hjerter, som Dorthe og Peter Schaltz meldte, havde vundet. Slemmen var lidt under par, men var rullet hjem på en god dag. Første sektion sluttede 23-18 til Danmark. I anden sektion trak Polen fra. Polakkerne vandt sektionen 52-21 og var oppe med 26 inden tredje sektion. Her fik danskerne repareret en smule på situationen ved at vinde med 39-36.

Et minus på 23 er langt fra umuligt at hente, og der venter en spændende torsdag. Forhåbentlig får vi for en gangs skyld lejlighed til at opleve danskere på BBO.

I Transnational Teams, som spilles sideløbende med playoff-kampene, kom to hold med dansk islæt videre til 1/16-delsfinalen. Det heldanske hold, Hammelev, blev dog slået ud. I Transnational Teams deltager mange af de spillere, som ikke gik videre fra diverse VM-rækker. Buus and Bott, som blandt andre har Signe Buus Thomsen og Peter Jepsen på holdet, tabte desværre til et andet internationalt mandskab, Amistad - endda efter at have været langt foran ved halvtid. Derimod cruisede Rosenthal, hvor Dennis Bilde spiller, sig sikkert videre mod Powershark. I ottendedelsfinalen, som også spilledes onsdag, vandt Rosenthal lige så overbevisende over det kinesiske seniorlandshold.

- - -

Opdateret tirsdag den 29. august kl. 20.10: Seniorerne er i semifinalen! Med en sejr over Italien kæmpede de danske veteraner sig tirsdag videre fra kvartfinalen. Danmark kom flyvende fra start mandag, men allerede mandag eftermiddag halede Italien ind. Og tirsdag nærmede italienerne sig yderligere og var en overgang meget tæt på. Havde Danmark mistet al momentum? Nej, seniorerne trak atter fra med et knebent overskud af imp i femte sektion og en solid overvægt i sjette. Den samlede sejr blev på 216-156. Cifrene lyder overbevisende, men der var masser af spænding undervejs. Det var da også en flok lettede landsholdsspillere, som kunne fejre sejren efter den afsluttende opgørelse.

Modstanderen i semifinalen bliver Polen. Polen vandt den indledende alle mod alle-runde og kom videre fra kvartfinalen ved at besejre Holland. Det er således et stærkt polsk hold, som danskerne skal krydse klinger med. Danmark vandt dog en mindre sejr, da de to hold mødtes i den indledende runde.

Semifinalerne spilles over to dage, onsdag og torsdag, med 48 spil hver dag. De første stik bliver taget onsdag kl. 11 dansk tid.

 

Glade danske seniorer kan nu se frem til semifinale mod Polen. Klaus Adamsen griner for. (Foto: Jan Nielsen)

- - -

Opdateret mandag den 28. august kl. 19.40: Seniorlandsholdet har en fornuftig føring mod Italien i kvartfinalen ved VM. Undervejs så det dog ud til, at holdet nærmest ville køre italienerne over - men det blå hold kom godt igen i den sidste af dagens tre sektioner. 

De danske veteraner vandt første sektion 35-2 og fortsatte takterne i anden, der blev vist på BBO, med 57-30. Italien fik imidlertid vendt skuden og vandt tredje sektion med 57-21. Dermed er stillingen ved halvvejsmærket 113-89 til Danmark. De tre sidste sektioner af kvartfinalen spilles tirsdag med start kl. 11 dansk tid.

Sideløbende med kvartfinalerne afvikles Transnational Teams, hvor mange af de spillere, som ikke nåede kvartfinalerne, deltager, nogle af dem i nye konstellationer. Et hel- og to halvdanske hold er med. Det heldanske mandskab består af af Lone Bilde og Helle Rasmussen fra damelandsholdet samt de to ægtepar fra mixedlandsholdet, Marlene og Jens Ove Henneberg plus Camilla Bo Krefeld og Johan Hammelev. Hammelev, som holdet kalder sig, fik en blød start på førstedagen og ligger nummer 56 ud af 72.

Lidt bedre går det for de to andre hold med dansk repræsentation. Buss and Bott med det sidste par fra mixedlandsholdet, Signe Buus Thomsen og Peter Jepsen, om bord ligger nummer 43. En smule længere fremme på 38.-pladsen finder vi Rosenthal, som har Dennis Bilde i startopstillingen. Dennis Bilde spiller sammen med sin faste makker, Agustin Madala.

- - -

Opdateret søndag den 27. august kl. 22.20: Der bliver lejlighed til at følge seniorlandsholdet på BBO mandag eftermiddag. Ifølge det officielle BBO-program bliver der transmitteret fra anden sektion af opgøret mellem Danmark og Italien fra kl. 14.25 dansk tid.

- - -

Opdateret søndag den 27. august kl. 19.40: Seniorerne skal møde Italien i kvartfinalen ved VM. Polen havde som vinder af indledende runde ret til at vælge modstander først og foretrak Holland. USA 1 valgte Sverige, og USA 2 pegede på Norge. Dermed var der Italien tilbage til Danmark. I den indledende runde besejrede Danmark Italien med 13,75-6,25. Lad os håbe på en gentagelse.

Kvartfinalen begynder mandag formiddag kl. 11 dansk tid.

- - -

Opdateret søndag den 27. august kl. 17.00: Det danske seniorlandshold kom som ventet videre til kvartfinalen, uden at der blev spænding om kvalifikationen. Søndag vandt holdet en lille sejr over Sverige og tabte derefter ret stort til USA 1 - men der var stadig luft ned til niendepladsen.

Holdet sluttede som nummer fire i alle mod alle-runden. Det betyder, at modstanderen i kvartfinalen bliver enten Italien, Holland, Norge eller Sverige, der placerede sig som nummer fem, seks, syv og otte. Systemet er, at vinderen af alle mod alle-runden, Polen, vælger først blandt de hold, som er placeret fra fem til otte, derefter vælger nummer to mellem de resterende mandskaber og så videre. Danmark skal altså møde det hold, som ikke er blevet foretrukket af andre. I den indledende runde besejrede Danmark Italien, Holland og Sverige, men tabte til Norge. Der er dog ingen carry-over i kvartfinalen.

Damelandsholdet missede desværre playoff-kampene, om end det var tæt på. I slutstillingen manglede Danmark knap tre kamppoint i at fange Israel på ottendepladsen. En overgang så det ellers ud til, at projektet skulle lykkes. Danmark havde en stor føring mod Hongkong, men modstanderne kom igen og udlignede. Til sidst fik Danmark et par store sving, men det var ikke tilstrækkeligt. Men godt kæmpet af damelandsholdet.

Allerede inden søndagen stod det klart, at mixedlandsholdet ikke kunne nå kvartfinalerne. På sidstedagen tabte Danmark til USA 2 og vandt over Barbados. Facit blev en placering som nummer 14 ud af de 24 hold. 

Kvartfinalerne går i gang mandag. Der spilles i alt 96 spil fordelt over to dage. Tidspunkterne er de samme som i indledende runde - kl. 11, 14.15 og 16.50 dansk tid. Med færre hold tilbage i turneringen skulle der være en bedre chance for at få danskere på BBO - noget, vi ikke har været forvænt med indtil videre.

- - -

Opdateret lørdag den 26. august kl. 23.10: Som udgangspunkt er der ingen danske hold på BBO søndag. Arrangørerne tager dog forbehold for ændringer i programmet i forhold til, hvilke kampe der ser mest spændende ud.

- - -

Opdateret lørdag den 26. august kl. 20.30: Håbet om at få damelandsholdet igennem til kvartfinalerne lever stadig med to kampe tilbage i alle mod alle-runden ved VM. Lørdag besejrede holdet på stribe Forenede Emirater, New Zealand og Polen. Især den sidste sejr var imponerende, da Polen fører rækken klart. Sejren blev på 13,28-6,72, men undervejs så det faktisk ud til, at sejrscifrene kunne blive endnu større. Et par sving den forkerte vej mod slutningen gav desværre et lille comeback til Polen. De tre sejre betyder, at Danmark er nummer 10 med lidt over syv kamppoint op til Israel på ottendepladsen. Imellem ligger Kina, mens Canada som nummer syv også er inden for rækkevidde.

Avancement til en kvartfinalerne kræver nok sejre i begge søndagens kampe plus lidt held med andre resultater. Damernes modstandere i de to sidste opogør er USA 1 og Hongkong. Ingen af holdene har noget at spille for, så muligheden er bestemt til stede. Vi sender god energi til Marokko.

Seniorerne ser ud til at være sikre på playoff-kampe. Afstanden ned til niendepladsen er 25 kamppoint, så det kan næsten ikke gå galt - specielt ikke i betragtning af, hvor solidt holdet har spillet. Lørdagen begyndte med en mindre sejr over Colombia - en smule skuffende, da Colombia ligger sidst. Derefter blev det til en mindre nederlag mod Argentina, inden Kina blev besejret i sidste kamp. Danmark er p.t. på tredjepladsen med Polen og USA 1 foran sig.

I mixedrækken må vi desværre konstatere, at Danmark er ude. Holdet vandt over Colombia og Canada, men tabte til Tyskland. Efter 21 ud af 23 runder har mixed'erne næsten præcis middel og ligger da også midt i feltet.

Søndag spilles de to sidste runder, kl. 11 og 14.15 dansk tid. Med lidt held bliver der lejlighed til at følge en af de afgørende damekampe på BBO. Det kan også blive interessant at opleve nogle af de afgørende kampe i åben række (Bermuda Bowl), hvor Danmark desværre ikke deltager. Begge de amerikanske hold ligger lidt overraskende på grænsen for kvalifikation til kvartfinalen. USA 1 er nummer 11 og USA 2 nummer otte. For USA 2 spiller blandt andre bridgelegenderne Zia Mahmood og Jeff Meckstroth. Du finder BBO her.

- - -

Opdateret fredag den 25. august kl. 19.20: Lad os få de dårlige nyheder overstået først: Mixedlandsholdet har nu kun en spinkel chance for at kvalificere sig til kvartfinalen. Fredag bød på et stort nederlag til Frankrig og to næsten uafgjorte kampe mod Australien og Italien. Resultaterne var ikke tilstrækkelige, for afstanden op til ottendepladsen er nu omkring 33 point - svært med kun fem kampe igen. Men holdet bliver uden tvivl ved med at kæmpe, så længe der er den mindste chance for avancement.

Situationen ser lidt bedre bedre ud hos damerne, selv om vejen til kvartfinalerne heller ikke her er nem. Damelandsholdet lagde ud med næsten at spille lige op mod de indtil da ubesejrede svenskere - et udmærket resultat. Herefter blev Brasilien og Australien besejret, om end sejrene ikke var kæmpestore. Med to dage tilbage er der 15 point op til det forjættede kvartfinaleland. Et par solide sejre lørdag vil hjælpe gevaldigt, og chancen er der. Modstanderne er Forenede Arabiske Emirater og New Zealand, som begge ligger i den tunge ende, samt Polen, der fører rækken.

Hos seniorerne er der ro på. Først fik Hongkong en begmand med 69-0, inden Holland blev lagt ned med 40-28. I dagens sidste kamp stod Italien på menuen i en kamp, der blev transmitteret på BBO. Italien er et af de hold, som ligger tæt på Danmark i stillingen. Dorthe og Peter Schaltz samt Jørgen Hansen - Steen Schou spillede solidt og vandt 28-14.

Du kan få et problem, som Jørgen Hansen havde. Du sidder med denne hånd: K4 KB985 KB92 K6. Makker passer, og modstanderen til højre åbner med 1 spar, alle i zonen. Melder du? Og i givet fald hvad? Jørgen Hansen doblede, og så kom de danske veteraner ret let i 4 hjerter. Kontrakten vandt nemt, da styrken sad til højre for Hansen og kunne gennemspilles. 2 hjerter på Jørgen Hansens hånd ville også føre frem. Ved det andet bord passede den italienske spiller imidlertid, og så blev 1 spar endestationen. 13 imp til Danmark.

Med sejren ligger Danmark nummer 3, side om side med USA 1 på andenpladsen, mens polakkerne er stukket af. Der er 28 point ned til niendepladsen, så situationen ser lovende ud.

Lørdag spilles endnu tre kampe, mens de to sidste runder afvikles søndag.

- - -

Opdateret torsdag den 24. august kl. 20.20: Seniorerne ligger stadig til kvartfinale, men både dame- og mixedlandsholdet halter lidt efter på en torsdag, som bød på blandede resultater.

Seniorerne lagde ud på BBO mod Polen, der førte rækken, og vandt en lille, men vigtig sejr. Herefter blev det til en gevinst på 15-5, som dog måske var i underkanten, da modstanderen var Guadeloupe, som ligger helt i bunden. Dagen sluttede desværre med et ret stort nederlag mod Taiwan. Facit er, at seniorlandsholdet nu er nummer seks. Der er fortsat luft ned til niendepladsen, som ikke giver kvartfinaleadgang, men situationen virker knap så tryg som for et par dage siden.

Damerne tabte først stort til Kina, spillede så næsten lige op mod Indien og vandt til sidst over Sydafrika. Damelandsholdet besætter p.t. 11.-pladsen med cirka otte kamppoint op til ottendepladsen. Dagens tre modstandere har i øvrigt tilsammen næsten tre milliarder indbyggere, cirka 500 gange flere end Danmark. Tæller vi bridgespillere, er forskellen dog næppe så stor.

Mixedlandsholdet var godt ude i enderne af resultatskalaen torsdag. Holdet spillede næsten lige op mod Argentina, vandt så stort over Marokko, men tabte desværre næsten lige så stort mod USA. I øjeblikket er der lidt over 20 kamppoint op til nummer otte - svært, men ikke umuligt.

Fredag er der atter tre kampe på programmet. I den sidste, kl. 17 dansk tid, skulle seniorerne komme på BBO mod Italien, som i øjeblikket ligger tæt på Danmark i stillingen.

- - -

Opdateret onsdag den 23. august kl. 23.50: Ifølge det officielle BBO-program skulle der være to danskerkampe at se frem til torsdag: Seniorholdet mod Polen kl. 11.10 og mixedholdet mod USA kl. 17. Der er før sket ændringer i programmet i sidste øjeblik, men vi håber, at planen denne gang holder stik

- - -

Opdateret onsdag den 23. august kl. 21.00: Efter en noget vakkelvorn begyndelse har det danske damelandshold fået stikarmene varmet op. Onsdag blev det først til en maksimumsejr på 20-0 over Barbados og herefter til en næsten-maksimumsejr (19,93-0,07) over Canada. I dagens sidste kamp måtte damerne notere et snævert nederlag mod et stærkt amerikansk hold. Resultaterne betyder, at holdet er nummer ni - mindre end ét kamppoint fra den kvartfinalegivende ottendeplads.

Også mixedlandsholdet hænger på. Tre lige kampe onsdag betyder, at der nærmest er status quo i stillingen. Danmark er p.t. nummer 11 med en halv snes point op til ottendepladsen.

Seniorerne faldt tilbage til femtepladsen. Men kapløbet i toppen er tæt, og der vil altid være nederlag i en lang turnering. Dagen blev åbnet med en bet mod Canada, og Danmark tabte også til et godt fransk hold. I sidste kamp kom veteranerne tilbage på ret kurs med en gevinst mod Belgien.

Halvvejsmærket ved VM er nu passeret, og alle tre danske hold er stadig i høj grad med i kampen om avancement til playoff-kampene. Vi er spændt på fortsættelsen!

 

Trine Bilde og Charlotte Koch-Palmund havde tændt for smilene efter en fornuftig dag på kontoret:

- - -

Opdateret tirsdag den 22. august kl. 19.40: Mandag var en god dag for seniorerne - og tirsdag blev endnu bedre. Først blev Israel besejret klart, og derefter spillede holdet næsten uafgjort mod Indien. Til sidst massakrerede danskerne - ikke så høfligt - de marokkanske værter med 80-6, hvilket var rigeligt til en maksimumsejr på 20-0

Resultaterne betyder, at det danske seniorlandshold nu fører an i d'Orsi Trophy, som VM for seniorer officielt hedder. Danskerne er ni kamppoint foran nummer to, Polen, og har skabt god luft ned til de placeringer, som ikke giver adgang til kvartfinalen.

Også i de to andre rækker, hvor Danmark deltager, var der solskin indimellem. Damerne sluttede også af med en maksimumsejr på 20-0, ligeledes over Marokko. Inden da var det blevet til en sejr over Israel, men desværre også til et stort nederlag mod Norge. Damerne ser imidlertid ud til at være på ret kurs og kravler langsomt fremad i stillingen.

Mixedlandsholdet tabte de to første kampe til New Zealand og Singapore, den sidstnævnte dog kun med et enkelt imp. I dagens sidste kamp blev Tunesien til gengæld besejret stort. Danskere er åbenbart gode mod Afrika. Mixerne er p.t. på 12.-pladsen, men har kun syv kamppoint op til ottendepladsen.

 

Stemningen var god i seniorlejren efter en udbytterig tirsdag. (Foto: Jan Nielsen)

- - -

Opdateret mandag den 21. august kl. 22.50: Mandag blev en god dag for det danske seniorlandshold ved VM. To storsejre over Reunion og Pakistan plus en solid en af slagsen mod Australien bragte holdet frem som nummer fire i stillingen. Afstanden op til de førende polakker er nu mindre end 10 kamppoint, og holdet ser allerede ud til at have kurs mod kvartfinale.

Mixedlandsholdet fik to sejre og ligger på samme placering som mandag - nummer 11. Afstanden op til top-otte er dog ikke stor. Derimod har damerne lidt svært ved at få stikkene til at rulle ind. Mandag måtte holdet notere tre nederlag, deriblandt et af de større mod Frankrig i dagens sidste kamp. P.t. ligger holdet som nummer 17 ud af 24, men heldigvis er der god tid til at rette op.

VM fortsætter tirsdag med tre kampe. Og så skal vi beklage, at vi søndag annoncerede, at seniorerne ville komme på BBO mod Australien. Ifølge rapporterne fra Marokko stod de danske og australske seniorer klar ved BBO-rummene, da de erfarede, at programmet var blevet ændret, uden at nogen havde givet besked.

- - -

Opdateret søndag den 20. august kl. 21.00: Alle tre danske hold har prøvet at vinde efter førstedagen ved VM - men ingen af mandskaberne har slået turboen til.

Bedst ligger damelandsholdet, som akkurat er blandt de otte bedste med 33,23 kamppoint. Damerne lagde ud med en storsejr over Taiwan, hvorefter det blev til en mindre gevinst over Tyskland og et stort nederlag til Tyrkiet.

Mixedlandsholdet har en anelse mere - 33,61 kamppoint - om end scoren kun rækker til en placering som nummer 11. Mixerne vandt over Egypten og Indien, inden det blev til et smalt nederlag mod Kina.

Seniorerne lagde ud på BBO, hvor veteranerne tabte til et stærkt amerikansk hold. Herefter blev Sydafrika besejret klart, inden vores norske broderland Norge havde godt fat i danskerne. Pointhøsten efter førstedagen er 27,54 kamppoint.

Der er imidlertid ingen grund til at lade sig forskrække af, at de danske hold ikke har været overbevisende fra start. VM er en lang turnering, og nogle få heldige eller uheldige spil har stor betydning for stillingen i begyndelsen.

Du kan se alle resultater fra VM her.

- - -

Opdateret fredag den 18. august kl. 13.30: Der er nu mindre end 48 timer til, de første stik bliver taget ved VM i Marokko. De danske spillere har forberedt sig godt og er klar til kamp.

"Vi er klar, og varmen bliver ikke noget problem," siger landstræner Bo Bilde. Landstræneren fortæller også, at målsætningen naturligvis er at komme så langt som muligt. Han håber, at alle tre danske hold når kvartfinalen - og forventer, at i hvert fald ét hold skal spille playoff-kampe, Du kan se hele interviewet med Bo Bilde her.

Der er åbningsceremoni ved VM lørdag, mens selve turneringen begynder søndag.

 

Dannebrog er til skue i Marrakech - både højt til vejrs og på landstræner Bo Bilde:

- - -

Torsdag den 17. august: I 2019 vandt seniorerne guld ved VM, og sidste år kom veteranerne hjem med bronzemedaljer. Det danske seniorlandshold er igen blandt medaljekandidaterne, når VM i bridge fløjtes op på søndag den 20. august. Ud over seniorrækken stiller Danmark også op i dame- og mixedrækken, mens vi desværre ikke er repræsenteret i åben række.

Seniorlandsholdet er denne gang identisk med det mandskab, som vandt bronze i 2022: Steen Schou - Jørgen Hansen, Dennis Koch-Palmund - Klaus Adamsen samt Dorthe og Peter Schaltz. Kaptajn er Peter Magnussen. Landsholdet er gennemrutineret med masser af internationale triumfer. Eksempelvis vandt Steen Schou og Jørgen Hansen sølv som medlemmer af et internationalt hold ved det åbne EM i juni i år. Alle seks spiller også fortsat i den danske 1. division.

Damelandsholdet har bestemt også medaljechance. Holdet består af: Lone Bilde - Helle Rasmussen, Charlotte Koch-Palmund - Trine Bilde og Anita Buus Thomsen - Dorte Bilde med Maria Dam Mortensen som kaptajn. I samme opstilling nåede holdet kvartfinalen ved VM sidste år, og de fire førstnævnte vandt sølv ved NM i foråret.

Mixedlandsholdet ser heller ikke ueffent ud: Signe Buus Thomsen - Peter Jepsen, Marlene og Jens Ove Henneberg samt Camilla Bo Krefeld og Johan Hammelev foruden Bo Bilde, som har kaptajnskasketten på. Sidste år manglede holdet kun ganske få kamppoint i at nå kvartfinalerne ved VM. Holdet stiller op i samme opstilling som i 2022, og kontinuiteten lover godt for resultaterne. Og i øvrigt ved Johan Hammelev noget om, hvad der skal til for at vinde et VM. Hammelev var med som kaptajn for U16-landsholdet ved junior-VM for nylig i Holland, hvor det danske U21-landshold blev verdensmestre, ligesom han er far til Nikolaj Hammelev fra VM-holdet. 

Coaches for alle tre danske hold er Jan Nielsen og Morten Bilde.

VM spilles i Marrakech i Marokko fra den 20. august til den 2. september. Der deltager 24 hold i hver række, som mødes alle mod alle, hvorefter de otte bedste går videre til kvartfinalerne. Du kan læse mere om turneringen her. Link til resultater samt daglige opdateringer kommer her på siden.

Der vil være BBO-transmission fra hele turneringen, forhåbentlig med mulighed for at opleve mange danske spillere. Du finder BBO her.

En dansk fortrop er allerede ankommet til Marokko. Du kan se et par billeder her:

 

Rigeligt vand er vigtigt i 40 graders varme. To x Bilde er i gang med at indkøbe forsyninger til spillerne. Til venstre Bo (kaptajn for mixedholdet) og Morten (coach).

 

Lukket rum på spillestedet er et fornemt lokale.

 

BBO-ansvarlig Traian Chira i gang med at gøre klar: