Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
18. marts 2018

1st WBF Youth Teams Online Championships

 

Verdensforbundet har lanceret opstarten af en ny turnering for juniorer, der skal spilles over nettet. Udover mesterskaberne, som vores juniorer plejer at spille om sommeren, starter der altså nu et verdensmesterskab for juniorer på BBO her i marts. Der spilles i to rækker, som er for U26- og U16-hold. Danmark stiller med et hold i hver række, og vi ser her hos DBF frem til at følge vores danske repræsentanter på BBO.

Her ses de tilmeldte hold i hver række:

U16

 

U26

1

France

 

1

USA

2

Denmark

 

2

Colombia

3

Greece

 

3

Japan

4

England

 

4

Chile

5

Canada

 

5

Canada

6

Turkey

 

6

France

7

USA

 

7

Indonesia

8

Italy

 

8

Denmark

9

Chinese Taipei

 

9

Croatia

10

Israel

 

10

Greece

11

Poland

 

11

England

12

Sweden

 

12

Bulgaria

     

13

Ukraine

     

14

Hungary

     

15

Italy

     

16

Botswana

     

17

Argentina

     

18

New Zealand

     

19

Ireland

     

20

Turkey

     

21

Czech

     

22

Australia

     

23

Israel

     

24

Scotland

     

25

Egypt

     

26

Slovakia

     

27

Sweden

     

28

Brazil

 

Hvert hold vil skulle spille 7 kampe af 14 spil swiss i kvalifikationen, og derefter vil de 8 bedste i hver række gå videre til kvartfinalerne. Finalen forventes at blive spillet 31. juli, hvor onlineverdensmestrene i de to rækker vil blive kåret. Hver kamp vil blive overværet af de spillende holds kaptajner, som sørger for, at det går ordentligt for sig. Det er desuden også dem, der får det hårde arbejde i at finde dage, hvor 4 af holdets medlemmer kan spille. Der må bruges substitutter så flittigt, man ønsker, men substitutterne skal være meldt til på holdet inden turneringens start. Derfor er der 8 spillere udtaget til U16-holdet og 6 spillere til U26-holdet.

 

U16

 

De tilmeldte på U16-landsholdet ved WBF Youth Teams Online Championships er:

 

Amalie Rosa Bune

Amalie er 14 år gammel og er det sidste nye stjerneskud produceret af forældrene Morten og Pia. Amalie har sammen med makkeren Clara trænet mange timer om ugen i det seneste års tid, og de mange træningstimer er blevet belønnet med en plads på holdet i denne turnering samt VM i Kina til august.

 

Clara Brun Pedersen

Clara er 15 år gammel og går til daglig i 9. klasse. Hun er ikke fra den store bridgefamilie, men interessen startede, da bedstefar fulgte hende til juniorcamp. Siden har Clara trænet flittigt og tager ofte til Greve, hvor makker Amalie bor, og træner. De to piger har spillet meget henover vinteren og har bl.a. vundet Danmarksmesterskabet for skolepar.

 

 

Daniel Ravn Tylvad

Daniel er 13 år gammel og spiller med lillebror Aron. Daniel og Aron var også med til EM i sommer, og er også et af de tre par, der skal med U16-landsholdet til Kina til sommer. Daniel er helt sikkert en af dem, man skal overveje, når man tænker på, hvem der er blandt Danmarks bedste spillere om 20-30 år.

 

Aron Ravn Tylvad

Aron er 11 år gammel og har været med på adskillige juniorcamps siden han var meget lille. Sidste år tog han sammen med storebror Daniel skridtet op på landsholdet, hvor de sammen har haft fast plads lige siden. De to jyske drenge er endnu et af de spændende par på vores U16-hold.

 

Frederikke Graakjær Altenburg

Frederikke er 15 år gammel og har med makkeren Lea været en del af det danske U16-projekt. Hun har udover at spille på U16-landsholdet også tidligere optrådt på pigeholdet, som vandt sølv ved NM i 2017.

 

Leah Thrane Jacobsen

Leah er 13 år gammel og kommer fra Kolding. Hun har gennem juniorcamps fundet interessen og har gennem det seneste halvanden års tid spillet med Frederikke, hvor de har repræsenteret Danmark ved forskellige lejligheder. De to er også udtaget til VM i Kina til sommer.

 

 

Sarah Henriksen

Sarah er 14 år gammel og barnebarn til Niels Henriksen, der for nylig sikrede sig oprykning til 1. division. Hun spillede sidste år med Christina Whal, men har i år parret op med Georg, som hun sammen med er med på onlinelandsholdet og var også med i bruttotruppen til det danske hold, der skal til U16-VM til sommer.

 

Georg Bendixen Würtz

Georg Würtz er 13 år gammel og bor i Vestsjælland. Han spillede sidste år med Viktor Kolding, som han sammen med vandt den første udgave af DM for skolebridge med. I år blev det til et makkerskifte og dermed en position som 4.-par på det danske U16-landshold.

 

Morten Rasmussen Bune - NPC

Morten er far til de tre juniorlandsholdspillere Sophie, Amalie og Søren. Han har gennem de seneste 4 år været afsted som kaptajn på de danske U16- og U21-landshold til forskellige mesterskaber og er også kaptajn på det danske U16-hold ved VM i Kina til sommer.

 

Jan Nielsen - Coach

Jan er den nyeste mand inde omkring holdet. Han har meget erfaring som coach og kaptajn på det åbne landshold og har nu taget skridtet op som coach på U16-holdet. Jan kan komme med en masse gode input og er en stor gevinst for U16-holdet, der lige nu træner på livet løs for at blive klar til VM i sommer.

 

U16-holdet har spillet sin første kamp ved mesterskabet. De startede mod Frankrig, der vandt bronze ved EM i sommer. Det var Amalie – Clara og Daniel – Aron, som spillede for Danmark. Frankrig var dog en stor mundfuld, og det blev til et dansk nederlag på 29-37. Det er dog ikke verdens undergang, og danskerne viste, at de kan spille med mod de bedste af U16-holdene, da Frankrig måtte ud i en svinestoreslem for at tage sejren.

 

U26

De tilmeldte på U26-landsholdet ved WBF Youth Teams Online Championships er:

 

Emil Buus Thomsen

Emil er 23 år gammel og tørner ud på det danske U26-hold med makkeren Andreas, som han også spiller 2.-division med. Emil er holdets alderspræsident og deler sammen med Søren Bune anførerbindet, som de to uofficielt har haft siden 2014. Emil er også en af de mest erfarne spillere på holdet og har f.eks. vundet pokalturneringen. U26-holdet har i Emil dermed en spiller, der ved, hvordan man vinder holdkampe.

 

Andreas William Meister Plejdrup

Andreas er med sine 22 år den næstældste spiller på holdet. Han er altid en humørspreder og har været med på forskellige danske juniorhold de seneste mange år. Andreas er en rigtig spilføringshaj og er altid mand for at hive en pind eller to hjem. Han spillede et par år med Søren Bilde og besluttede så at spille med Emil, efter Emil ikke skulle spille med storesøster Signe længere. Siden har Andreas og Emil spillet på det danske U26-hold.

 

Victor Todd-Moir

Victor er 21 år gammel og bor på Frederiksberg. Han læser til daglig MatØk på Københavns Universitet og for det meste af sin tid til at gå med det. Han har dog også tid til bridgen, som han spiller sammen med makkeren Søren Bune. De to har spillet sammen i et halvt årti og har været til adskillige mesterskaber for U21. Sidste år havde de deres debutsæson på U26-landsholdet, hvor de både var afsted til NM og EM.

 

Søren Christian Bune

Søren er den yngste spiller på holdet med sine 16 år. Han deler dog, på trods af det, anførerbindet med alderspræsidenten Emil. Søren spiller i 3.-division-øst med Victor og på holdet Le Vouz Modern i pokalturneringen, der består af Emil, Andreas, Victor og ham selv. Før Søren spillede med Victor, spillede han med Christian Lahrmann, som han sammen med vandt VM for U16-par, og det gør ham til den eneste verdensmester til at repræsentere Danmark ved disse onlinemesterskaber.

 

Sophie Laura Bune

Sophie er der ældste barn i Bune-familien og har også været afsted til adskillige turneringer på U21- og pigelandsholdet. Hun har tidligere spillet sammen med Malene Christensen, der nu er flyttet til Holland, og hun er derfor for nylig parret med Søren Caspersen, som hun har været holdkammerat med ved forskellige lejligheder. De to vil også sammen deltage på U26-holdet, der skal til Amsterdam i påsken, sammen med de førnævnte.

 

Søren Veel Caspersen

Søren er 21 år gammel og lærte bridge af sin far Henrik Caspersen, der er tidligere landsholdspiller på det åbne landshold. Han spillede i denne sæson 3.-division-øst med den tidligere makker Christian Lahrmann. Han skal dog fremover spille med Sophie, som han deltager i denne turnering med.

 

Morten Bilde - NPC

Morten Bilde har været kaptajn på U26-landsholdet i mange år. Han er udover det navnet, man forbinder med Dansk Skolebridge. Han gør et kæmpe arbejde i at arrangere undervisning ude på skolerne og tager også tit ud og underviser selv. Man kan dermed give en stor del af skylden for, at Dansk Skolebridge har fået så stor succes til ham. Han har med sit arbejde gjort Danmark til et forbillede for andre bridgeforbund rundt om i verden.

Udover han arbejde med Dansk Skolebridge spiller han også selv på højt niveau. Han spiller på 1.-divisionsholdet Pharmaservice og spillede på det åbne landshold og i USA med sønnen Dennis, før Dennis fik kontrakt med Lavazza, som han spiller for nu. Morten god for noget erfaring om, hvordan man spiller bridge, samt hvordan man bedste spiller en stor turnering, som hans spiller altid nyder godt af.

 

Det danske U26-hold spiller sin første kamp lørdag 24/3 – kl. 19:00 dansk tid mod Colombia. Her bliver det Andreas – Søren Caspersen og Victor – Søren Bune, der spiller.