Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
05. april 2018

Statusopdatering: Online VM

 

I midten af maj bragte vi en nyhed om de danske hold, der deltager i Online VM for juniorhold. Her blev de udtagene hold præsenteret og turneringsformen beskrevet. Hvis du gik glip af det, kan du finde artiklen på: /Default.aspx?ID=22159

Nu er turneringen begyndt, og vores danske hold har været i kamp, U26’erne to gange og U16’erne én gang.

 

U26 runde 1

U26’erne skulle i første runde op imod et Colombiansk hold. Det er ikke meget, man har set til Colombia i sammenhæng med juniorbridge de seneste par år, og det var dermed spændende, hvilket hold vores danske juniorlandshold skulle op imod.

Kampen blev spillet 24. marts, og det danske hold stillede op med Søren Bune og Victor Todd-Moir ved det ene bord og Andreas Plejdrup og Søren Caspersen ved det andet. Plejdrup og Caspersen spiller ikke sammen til daglig, men blev dog nødt til at spille pga. det stramme turneringsprogram, der ikke altid gør det nemt at finde to sammensatte markerpar, når der skal spilles kamp på BBO.

 

Det skulle dog her blive en hård start for Danmark. Colombianerne lagde nemlig ud med at melde en hård 6UT mod Bune og Todd-Moir:

 

Efter en 20-21 UT kunne syd 4ru, som var slammy. Her afviste nord med 4UT, men syd sendte dem videre, og de endte således i 6UT.

6UT vinder med alt andet end hjerter udspil. Det var Bune ikke villig til at spille ud fra Kxxx, og det gav spilfører tempo til at rejse sine fire klør stik, hvorefter han tog sine 12 stik og +990. Colombia kunne dermed notere +11 imps på første spil.

På trods af den hårde start klarede det danske hold sig glimrende gennem kampen, som de vandt med 61-33 på de 14 spil, hvilket gav det danske U26-hold 16,72 kamppoint og lagde dem på en 4.-plads efter første runde.

4.-pladsen var et meget godt udgangspunkt for de næste kampe. Det er nemlig de fire bedste hold for hver af de to puljer i U26, der efter 7 kampes kvalifikation kvalificerer sig til kvartfinalerne.

 

U26 runde 2

I kamp nr. 2 skulle det danske U26-hold op imod Ukraine. Ukraine har ligesom Colombia heller ikke vist sig meget på juniorbridgescenen de seneste par år. De lå dog på 13.-pladsen efter første kamp, og danskerne havde dermed en fornemmelse af, at der var point at hente her.

Kampen blev spillet den 4. april, og den danske opstilling lød på Andreas Plejdrup og Emil Buus Thomsen ved det ene bord og Søren Bune og Søren Caspersen ved det andet. Igen måtte det danske hold danne et nyt par for at kunne stille hold til kampen.

På trods af den alternative opstilling hentede danskerne en masse imps ind i løbet af kampen, og det hele kulminerede i en dobbeltdækker i sidste spil:

På det ene bord troede Ukrainerne nemlig, at de havde fanget Caspersen, efter han havde meldt 2sp. 2sp X kan også sættes med omhyggeligt modspil, men Ukrainerne gjorde galt efter en hård kamp, og Søren endte med at få rejst klør bonde, som han kunne kaste en ruder på. Da han også kun endte med at afgive 3 spar stik, kunne han efter spillet notere 9 stik og +570.

Ved det andet bord var der no mercy over Emils melding. Han meldte nemlig iskoldt 4hj i fjerde hånd og slap dermed med overhovedet at skulle overveje at stå i 2sp X. Ukrainerne fik aldrig elimineret bordet trumfer, og Emil slap dermed med en klør- og 2 rudertabere. Det blev dermed til +420, og +14 imps til Danmark.

Danmark vandt kampen 81-11, hvilket gav en solid 20-0 sejr. Danmark har dermed bragt sig op på 1.-pladsen i gruppen, og har et godt udgangspunkt forud for de næste kampe. Danmark har dog en hård kamp i næste runde. Den står nemlig på dansk-fransk opgør mod sølvvinderne fra Junior-EM i sommer.

 

U16 runde 1

U26-holdet er som sagt ikke de eneste, som har været i kamp. Det danske U16-hold har nemlig også fået spillet sin første kamp i turneringen. De lagde ud mod en hård modstander, nemlig Frankrig, som vandt sølv til VM og bronze til EM. Det franske hold var dermed en hård modstander i U16-sammenhæng, men det danske hold gav dem kamp til stregen.

Frankrig måtte nemlig have heldet med sig i en hårdt meldt 7hj for at vinde kampen:

 

Vest              Nord             Øst                Syd

D. Tylvad                          A. Tylvad                          

                                                                  1kl                

P                   1hj                 P                    1sp

P                   2ru*              P                    3kl

P                   3hj                 P                    3UT

P                   4kl                 P                    4ru**

P                   4UT              P                    5hj***

P                   5sp****        P                    6kl*****      

P                   7hj                 AP.

 

*Fjerde farve

**Cuebid

***2 esser

****U/I

*****U/I

 

Denne storeslem krævede, at spilfører fandt hjerter dame. Hjerter udspillet fra øst gav en klar indikation om, hvor den sad, og efter dyk fra vest, toppede spilfører alligevel og fandt, heldigvis for ham, hjerter Dxx hos vest. Dermed kunne franskmændene notere +16 i stedet for -13, og dette spil fik dermed stor betydning på kampens resultat.

Danmark tabte nemlig 29-37, hvilket gav 7,56 kamppoint.

 

Holdets kaptajn, Morten Bune, var ærgerlig over resultat, men tilfreds med spillet. Han udtaler her:

”Jeg synes vi spillede en super kamp og var generelt bedre end Frankrig, som vandt sølv til VM og bronze til EM. De fik i spil 6 en 3ut på rigtig hånd ved et tilfælde og meldte den dårlige 7’er. Uden de uheld havde vi formentlig vundet kampen, så det er jeg selvfølgelig ærgerlig over.

Vi ser dog fremad til de næste kampe mod Grækenland og Taiwan, som er meget vigtige for os. Vi har alt at spille for.”

Man må i den grad give kaptajnen ret i, at danskerne har alt at spille for. Stillingen så nemlig således ud i U16-rækken efter runde 1:

Danmarks foreløbige 8.-plads giver adgang til kvartfinalerne, da U16-kvalifikation kun foregår i én række. Danmark ligger dermed stadig fint til på trods af nederlaget.

Det danske U16-hold spiller deres næste kamp tirsdag 10. april mod Grækenland.

Hvis du er interesseret i flere opdateringer om turneringen, så følg løbende med her på siden.