10. september 2018

Optakt til slutspillet i Pokalturneringen 2018

Kvartfinalerne i dette års pokalturnering er nu spillet, og der er ny blot 4 hold tilbage i turneringen. De tilbageværende 4 hold skal i weekenden den 15.-16. september spille slutspil med semifinaler om lørdagen og finale om søndagen. Der vil være livetransmission på BBO hele dagen.

Kvartfinalerunden bød på et par spændende og tætte opgør. Et af opgørene var mellem 2 hold fra 2 af Sjællands stærkeste klubber, nemlig One Eyed Jacks og Rødovre Bridgeklub. Her trak holdet Peter Jacobsen fra RBK det længste strå, da de vandt på udebane over Flemming Bøgh-Sørensen.

Det var dog ikke ugens overraskelse. De dobbelt forsvarende pokalmestre og forsvarende danmarksmestre for hold, Peter Schaltz, skulle spille mod Stig Farholt, der, selvom de har spillet på højt divisionsniveau alle sammen, må siges at være et niveau under Schaltz. På trods af rollen som underdog slog de dog de forsvarende mestre og sikrede sin billet til slutspillet næste weekend.

Den 3. kvartfinale, der blev spillet var mellem jyske Michael Ankersen og fynske Leif Winther Thomsen. Sidste kvartfinale blev søndag den 9. september spillet i Vanggaardscenteret i Århus. Her trak hjemmeholdet LP Damgaard det længste strå, da de besejrede Stense Farholt i kvartfinalernes tætteste kamp, der endte med 4 IMPs i difference de to hold imellem.

 

Hermed er de 4 hold, der skal spille slutspil i det års version af Pokalturneringen nu fundet. For at opsummere er de 4 hold:

Peter Jacobsen

Lars Peter Damgaard

Stig Farholt

Leif Winther Thomsen

 

Som sagt spilles semifinalerne om lørdagen. Det første semifinaleopgør er mellem Peter Jacobsen og LP Damgaard. Holdet Peter Jacobsen spillede i den forgangene sæson 2. division, hvor de endte på 4. pladsen. I dette års pokalturnering har de spillet 3 kampe, hvor de har vundet med henholdsvis 23, 38 og 24 IMPs. De københavnske herrer ser ud til at være i udmærket pokalform og kan forventes at fremvise den gode form ved bordet på lørdag.

Deres modstandere fra holdet Lars Peter Damgaard spillede sidste sæson 1. division, hvor de endte på 9.-pladsen, som sikrede dem overlevelse. LP Damgaard kom en runde senere ind i turneringen pga. højere rangering i divisionssystemet, men har haft lidt tættere kampe og har vundet med 26 og 4 IMPs. Dog startede de deres turnering med at slå et af landets stærkeste hold, Kasper Konow, ud.

 

I den anden semifinale mødes Stig Farholt og Leif Winther Thomsen. Stig Farholt har ikke spillet division i samme holdkonstellation, men består af spillere, der har spillet på højt divisionsniveau i mange år. De har spillet 3 kampe indtil videre i turneringen, som de har vundet med 61, 21 og 11 IMPs og som tidligere nævnt bl.a. slået de forsvarende pokalvindere.

Deres modstandere fra holdet Leif Winther Thomsen har i den forgangene sæson spillet 2. division, hvor de endte på 6.-pladsen. De har indtil videre spillet tre kampe i turneringen, som de har vundet med 54, 66 og 22 IMPs, og har bl.a. slået juniorlandsholdet ud.

 

Scenen er nu sat for dette års slutspil. 4 hold er klar til at kæmpe om pokalen i weekenden. Som sagt kan man se med på BBO henover weekenden. Ellers kan man se spillerne spille live i Vanggaardscenteret i Århus.