Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
26. november 2021

Dom i sag om snyd på BBO

 

Som tidligere oplyst har DBf indledt en række sager i forbindelse med snyd i online-turneringer. Tidligere er tre spillere dømt for at have uglet sig selv eller kommunikeret indbyrdes via ulovlige kanaler.

Nu er yderligere en spiller, Peter Rahbek Kraunsøe, Rødovre Bridgeklub, dømt for snyd.

Hovedbestyrelsen har idømt Peter Rahbek Kraunsøe 1½ års karantæne, hvoraf en del er afviklet i løbet af sagsbehandlingstiden. Karantænen vil derfor være gældende indtil den 25. november 2022. Karantænen er gældende for alle turneringer på klub-, distrikts- og forbundsniveau. Endvidere er Peter Rahbek Kraunsøe og dennes makker(e) blevet frataget alle mesterpoint vundet i Danish Dynamite-turneringer.

Hovedbestyrelsen offentliggør navne på dømte spillere, idet DBf i henhold til internationale aftaler skal give besked om straffene til de øvrige europæiske bridgeforbund, hvorved navnene under alle omstændigheder vil blive kendt. Endvidere ønsker hovedbestyrelsen, at der skal være den nødvendige transparens omkring disse sager.

Hovedbestyrelsen beklager, at der forekommer snyd i turneringer på nettet, men håber, at offentliggørelsen af domme kan være med til at forebygge fremtidige tilfælde af snyd.

DBf fortsætter med at undersøge sager om snyd, når der rejses mistanke. Mistanke om snyd i forbindelse med Danmarks Bridgeforbunds turneringer kan indberettes til turneringslederen i den pågældende turnering eller til turneringsadministrator Erik Wied, erik@bridge.dk