Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
13. marts 2023

Modtager af æresnål er afgået ved døden

 

Jørgen Gundesen, tidligere medlem af hovedbestyrelsen og modtager af DBf's æresnål i guld, er død, 91 år gammel.

Jørgen Gundesen har uddannet et stort antal danske turneringsledere. Turneringsledelse var en central interesse hos ham, og i Nyborg Bridgeklubs jubilæumsskrift fortæller han selv:

"Jeg havde læst en norsk bog om turneringsledelse, og en dag blev jeg uden varsel ved indgangen til klubben mødt med en besked om, at bestyrelsen havde vedtaget, at jeg skulle være turneringsleder ved Fyns mixed holdturnering. Det afgjorde mere eller mindre min skæbne, for turneringsledelse - både lovsiden og tilrettelæggelsen - var kommet til at interessere mig."

Arbejdet med lovstof førte blandt andet til, at Jørgen Gundesen blev medlem af appelkomiteen, ligesom han i en periode sad i DBf's hovedbestyrelse. Gundesen modtog DBf's æresnål i guld i 2001.

Jørgen Gundesen lærte bridge af sin far i 1948 sammen med to gymnasiekammerater. Spillet fængede, og som Jørgen Gundesen humoristisk bemærker i jubilæumsskriftet:

"Jeg har spillet i 62 år og er et strålende eksempel på, at man kan spille længe, uden at det mærkes på kvaliteten."

Foruden bridge elskede Jørgen Gundesen god mad, og han var en stor vinkender. Han deltog også flittigt i organisatorisk arbejde. Ud over opgaverne i DBf var han blandt andet medlem af skolebestyrelsen i Ørbæk og af Lions Club, ligesom han var rejseleder til Alsace for Gislev Rejser.

Jørgen Gundesen efterlader sig to sønner og to døtre.

Begravelsen finder sted fredag den 17. marts kl. 11 fra Ørbæk Kirke.

Æret være Jørgen Gundesens minde.

 

Jørgen Gundesen var trofast medlem af Nyborg Bridgeklub: