Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
17. juni 2023

Dennis Bilde fik tredjeplads i BAM-turnering

 

Opdateret lørdag den 17. juni kl. 21.50: De åbne europamesterskaber sluttede med endnu et godt dansk resutat, da Dennis Bildes hold Daisy Chain blev nummer tre i den åbne BAM-turnering. Dennis Bilde og co. blev slået ud af den åbne holdturnering, men gik over i BAM, hvor det altså blev til bronze.

Det endnu mere danske hold PharmaService valgte ikke at deltage i BAM-finalen. Holdet var ellers berettiget til at spille takket være en andenplads i kvalifikationen.

I finalen for åbent par var der halvandet dansk par til start. Michael Askgaard og Kasper Konow sluttede på en pæn 11.-plads ud af 26 med 52 procent. Christian Lahrmann og hans amerikanske makker Finn Kolesnik endte som nummer 15 med 50,74 procent. Vinder af åbent par blev Sabine Auken og Roy Welland med 57,45 procent. Parret stillede op for Tyskland, men der er tale om en halvdansk sejr. Sabine Auken har boet i Danmark i mange år, og parret spiller i den danske 1. division. Sabine Auken og Roy Welland vandt samme turnering for 10 år siden i 2013.

Den åbne holdturnering blev også afgjort lørdag, desværre uden dansk deltagelse. De to hold i finalen, France Green og Vinciguerra, bestod primært af franske spillere. Vindere blev Vinciguerra, der tog guldet hjem med cifrene 111-104 efter en fin slutspurt, hvor fjerde og sidste sektion blev vundet 38-14. Europamestrene er: Thomas Bessis, Marc Bompis, Cedric Lorenzini, Franck Multon, Philippe Soulet og Herve Vinciguerra.

Se alle resultater fra det åbne EM her.

Næste gang, der spilles EM, bliver det på dansk grund. Herning er værtsby for EM i juni 2024. Her er der imidlertid ikke tale om åbne mesterskaber, men om det "rigtige" EM.

- - -

Opdateret fredag den 16. juni kl. 12.30: Christina Lund Madsen har fået overrakt sin bronzemedalje for tredjepladsen i damehold ved det åbne EM.

Christina Lund Madsens hold, Green, spillede uafgjort 107-107 i semifinalen. Ifølge reglerne skulle der faktisk være spillet fire omspil om finalepladsen. Men turneringslederen afgjorde, at Greens modstander, Baker, gik videre, fordi Baker havde vundet den indbyrdes kamp i kvalifikationen. Senere fastholdt turneringsledelsen afgørelsen. Der blev ikke spillet om tredjepladsen, så begge taberne af semifinalerne fik bronze.

KORREKTION (lørdag den 17. juni): Jacob Duschek oplyser, at turneringsbestemmelserne for stævnet i Strasbourg specificerer, at ved ligestilling er indbyrdes kamp afgørende, og der skal ikke spilles omspil, som EBL's generelle turneringsbestemmelser ellers angiver. Så turneringslederens afgørelse var korrekt. 

Under alle omstændigheder er bronzemedaljer et flot resultat. Her er Christina Lund Madsen (nummer to fra venstre) med metal om halsen:

- - -

Opdateret torsdag den 15. juni kl. 20.30: Semifinalerne ved EM i åben række bliver desværre uden danskerhold. Både Daisy Chain med Dennis Bilde og Patchwork Dynamite med Michael Askgaard og Kasper Konow tabte deres kvartfinaler onsdag. Begge nederlag var endda relativt klare. Daisy Chain måtte ned mod italienske Vinci med 140-111, mens Patchwork Dynamite blev besejret 136-81 af France Green.

Semifinalerne spilles fredag fra kl. 10. Selv om vi ikke kan heppe på danskere, kan du opleve en perlerække af stjernespillere på BBO.

Mens der ikke bliver danske medaljer i åben række, kan vi glæde os over, at PharmaService har førstepladsen i den åbne BAM-turnering. PharmaService stiller op med Dorte og Morten Bilde, H.C. Graversen, Emil Jepsen og Vinita Gupta. Det fire femtedele danske mandskab er nummer et foran det stærke hold Zimmermann.

Se alle resultater og følg running scores fra EM her.

- - -

Opdateret onsdag den 14. juni kl. 20.30: Begge danskerhold gik videre fra ottendedelsfinalen i åben række ved EM - det ene endda uden at få sved på panden. Patchwork Dynamite var foran 170-41 mod Texan Aces efter tre ud af fire sektioner, og så kastede esserne håndklædet på bridgebordet. Patchwork Dynamite består af Michael Askgaard, Kasper Konow, Sabine Auken, Roy Welland, Mikael Rimstedt og Zach Grossack. De to førstnævnte er "heldanske", og flere af de øvrige har en stor tilknytning til Danmark.

Noget sværere var opgaven for Daisy Chain (som på dansk kaldes et sløjfeanlæg) med Dennis Bilde i startopstillingen. Daisy Chain mødte imidlertid også Zimmermann, som var blandt forhåndsfavoritterne i kraft af et stjernespækket hold. Dennis Bilde og co. trak dog det længste kort efter en tæt kamp, hvor flere sektioner kunne følges på BBO. Med få spil tilbage kunne Zimmermann stadig nå op, men Daisy Chain var bedst i de sidste spil og sluttede med en sejr på 133-103.

I kvartfinalerne skal Daisy Chain op mod italienske Vinci, som også har adskillige verdensstjerner på holdkortet - heriblandt Giorgio Duboin og Alfredo Versace. Patchwork Dynamites modstander bliver France Green, der blandt andre stiller til start med de franske landsholdsspillere Alain Levy og Jerome Rombaut. Sidstnævnte spiller i øvrigt med sin søn, Leo Rombaut.

Kvartfinalerne spilles torsdag fra kl. 10. Flere af kampene vil kunne følges på BBO.

Damerækken er nået til semifinalen, men det blev desværre endestationen for Christina Lund Madsens hold Green - og endda på en ærgerlig måde. Kampen sluttede uafgjort 107-107, men modstanderne, Baker, havde et bedre resultat fra den indledende runde og gik videre i kraft af det.

I sideturneringerne er der også gode danske resultater. I den åbne board-a-match-turnering (BAM) ligger PharmaService på andenpladsen efter dag to. PharmaService stiller til start i denne opstilling: Dorte og Morten Bilde, Emil Jepsen, H.C. Graversen og Vinita Gupta.

I den åbne parturnering deltager tre et halvt danske par. Kvalifikationen er i gang, og bedst går det for det halve par - Christian Lahrmann og hans amerikanske makker, Finn Kolesnik. Den dansk/amerikanske konstellation ligger nummer ni ud af 145 med 55,62 procent. De tre øvrige par - Niels Zeeberg og Viktor Kolding, Nadia Bekkouche og Flemming Danielsen samt Michael Krogh Andersen og Bo Jensen - har alle under middel.

Se alle resultater og følg running scores fra EM her.

- - -

Opdateret onsdag den 14. juni kl. 10.00: To danskerhold er fortsat med i åben række ved EM. Dennis Bildes hold, Daisy Chain, besejrede De Botton med 146-120. Sejren kunne dog være blevet til et nederlag, hvis en turneringslederafgørelse, der svingede 30 imp, var gået Daisy Chain imod. I ottendedelsfinalen onsdag skal Bilde og co. op mod selveste Zimmermann med en række verdensstjerner: Hollænderne Sjoert Brink og Bas Drijver samt polakkerne Jacek Kalita, Michal Klokowski og Michal Nowosadzky foruden sponsoren Pierre Zimmermann.

Patchwork Dynamite med Michael Askgaard og Kasper Konow kom også videre. Kludetæppeholdet besejrede Paulissen relativt sikkert med 130-89 og skal i ottendedelsfinalen møde Texan Aces. Texas-esserne består af fire franske spillere samt en inder og en amerikaner, dog ikke de største navne.

Christian Lahrmanns Team Funbridge havde det som ventet svært mod Mauritius og tabte 98-171.

I damerækken kom Christina Lund Madsens hold, Green, videre mod norske Mothers N Daughters. Modstanderen i semifinalen bliver Baker, som er et engelsk/amerikansk projekt.

Der sendes hele onsdagen på BBO - med stor sandsynlighed fra Zimmermann mod Daisy Chain.

 Se alle resultater og følg running scores fra EM her.

- - -

Opdateret mandag den 12. juni kl. 21.20: Tre af de fem hold med danske spillere gik videre til 1/16-delsfinalerne ved europamesterskaberne i åben række. Og så var det endda ubærligt tæt på, at vi fik hold nummer fire med. PharmaService missede nemlig cuttet med blot 0,17 kamppoint som nummer 33, hvor 32 gik videre.

Bedst af danskerholdene klarede Dennis Bildes Daisy Chain sig. Daisy Chain sluttede som nummer 10 og skal i 1/16-delsfinalen møde De Botton. De Botton består af en sponsor, Janet De Botton, samt en stribe stærke englændere og nordmænd. Patchwork Dynamite med Kasper Konow og Michael Askgaard blev nummer 21 og skal op mod Paulissen. Paulissen er et hollandsk/belgisk/fransk projekt, dog med knap så store navne. Christian Lahrmanns Team Funbridge kom godt igen og klemte sig ind som nummer 30. Lahrmann og co. står over for hollandske Mauritius. Mauritius ser også frygtindgydende ud med en stribe hollandske landsholdsspillere.

I damerækken lykkedes det ligeledes Green med Christina Lund Madsen at komme videre til playoff-kampene. Green sluttede som nummer syv og skal møde norske Mothers N Daughters.

1/16-delsfinalerne i åben række og kvartfinalerne i damerækken spilles tirsdag med transmission fra flere af kampene på BBO.

Se alle resultater og følg running scores fra EM her.

- - -

Opdateret søndag den 11. juni kl. 19.50: Danskerholdene er ikke længere helt i toppen efter andendagen af kvalifikationen til EM i åben række for hold. Men flere mandskaber er fortsat godt med og har gode chancer for at gå videre til playoff-kampene. Bedst går det p.t. for Dennis Bildes Daisy Chain, som ligger nummer seks, cirka 10 kamppoint efter førerholdet. Daisy Chain er på vej frem efter en rolig start lørdag. Patchwork Dynamite indtager i øjeblikket 16.-pladsen, mens Team Funbridge, der i går var nummer to, er røget helt ned som nummer 41. Tæt efter har vi PharmaService som nummer 47, mens Krogh er nummer 93 og sidst.

Kvalifikationen afsluttes mandag, hvorefter de 32 bedste hold går videre til 1/16-delsfinalerne.

I damerækken ligger Christina Lund Madsens hold, Green, fortsat midt i feltet som nummer ni ud af 15. Her går de otte bedste hold videre til kvartfinalerne, som spilles tirsdag.

Se alle resultater og følg running scores fra EM her.

- - -

Opdateret søndag den 11. juni kl. 01.40: Fem hold med danske spillere deltager i åben række for hold ved de åbne europamesterskaber, som afvikles i Strasbourg. Efter førstedagen er både anden- og tredjepladsen besat af danskerhold i et felt med 93 mandskaber.

På andenpladsen finder vi Team Funbridge, hvor Christian Lahrmann er ene dansker. De øvrige er Andreas Abragi (Sverige), Nicolai Heiberg-Evenstad (Norge) og Finn Kolesnik (USA). På tredjepladsen ligger Patchwork Dynamite, som har det danske par Kasper Konow og Michael Askgaard om bord. De to deler holdkort med Sabine Auken (Tyskland/Danmark), Roy Welland (USA/Tyskland/Danmark), Zach Grossack (USA) og Mikael Rimstedt (Sverige). 

Dennis Bilde er ene dansker på det stærke hold Daisy Chain, hvor han spiller sammen med sin professionelle italienske makker, Agustin Madala. Daisy Chain har dog indtil videre lagt sig lidt på lur som nummer 20.

De to sidste danskerhold, PharmaService og Krogh, er placeret som henholdsvis nummer 66 og 90.

Sideløbende med åben række spilles damerækken, hvor en enkelt dansker er til start. Det er Christina Lund Madsen, som spiller på det dansk/svensk/engelsk/kroatiske hold Green. Green ligger efter førstedagen som nummer ni ud af 15.

Kvalifikationen i både åben række og damerækken fortsætter søndag og mandag, inden de bedste hold går videre til playoff-kampe.

Se alle resultater og følg running scores fra EM her.

- - -

Opdateret torsdag den 8. juni kl. 23.10: Jørgen Hansen og Steen Schous hold tabte desværre finalen ved det åbne EM for seniorhold. Men Hansen, Schou og resten af holdet Milner kan glæde sig over sølvmedaljer.

Milner mødte i finalen France Seniors og kom skidt fra start. Første sektion, hvor Hansen og Schou ikke spillede, blev tabt 4-48. Danskerne sad også på bænken i anden sektion, som ligeledes blev tabt, så Milner var nede med 23-85, da østjyderne endelig kom på banen. Milner vandt tredje sektion stort med 46-10 og så ud til at have en chance for comeback. Men i fjerde og sidste sektion trak franskmændene igen fra og vandt til slut med 151-77. Foruden de to danskere består sølvholdet af Reese Milner (USA), Nafiz Zorlu (Tyrkiet), Hemant Lall (USA) og Zia Mahmood (USA). De to sidstnævnte er begge amerikanske statsborgere, men har henholdsvis indiske og pakistanske rødder.

Også andre danskere gør det godt ved det åbne EM. I kvalifikationen til board-a-match-turneringen sluttede Ferm med Danske Christina Lund Madsen som nummer fire. Og i A-finalen for mixed par ligger Julie Sigsgaard nummer 23 efter seks sektioner sammen med sin norske makker, Svein Olsen. Parret har lidt over middel med 51,06 procent.

Fredag byder blandt andet på finalen i mixed hold. Der er desværre ingen danskere på de to hold, men vi kan da heppe på Otra Vez med tre svenskere om bord - blandt andre Simon Hult, der spiller i den danske 1. division. Kampen transmitteres på BBO fra kl. 10.

Se alle resultater og følg running scores fra EM her.

 

To danskere kan rejse hjem fra EM med sølvmedaljer i kufferten. Fra venstre: Steen Schou, Nafiz Zorlu, Hemant Lall, Jørgen Hansen, Zia Mahmood og Reese Milner.

- - -

Opdateret onsdag den 7. juni kl. 23.50: Jørgen Hansen, Steen Schou og resten af holdet Milner spillede sig i finalen i seniorhold ved de åbne europamesterskaber. Milner var nede med 74-81 mod Zimmermann inden fjerde og sidste sektion, men en stærk spurt på 26-1 sikrede en samlet sejr på 100-82. Det er en flot skalp, danskerholdet snupper, idet Zimmermann består af en række professionelle stjerner, heriblandt Krzysztof Martens og Piotr Gawrys.

Jørgen Hansen og Steen Schou spiller på hold med Hemant Lall, Zia Mahmood, Nafiz Zorlu og Reese Milner. Milner skal i finalen, der spilles torsdag, møde France Seniors. Matchen bliver efter al sandsynlighed transmitteret på BBO.

Til gengæld kom det næsten rene danskerhold Sparkling Vintages ikke videre fra kvartfinalen i mixed hold. Sparkling Vintages tabte 99-118 til svensk-portugisiske Otra Vez.

Se alle resultater og følg running scores fra EM her.

- - -

Opdateret onsdag den 7. juni kl. 00.50: Danskerholdet Sparkling Vintages gik videre fra ottendedelsfinalen med den mindst mulige margin - et imp. De sprudlende årgangsvine besejrede holdet De Botton med 123-122 ved de åbne europamesterskaber for mixed hold. Kampen var tæt og bølgede frem og tilbage med skiftende føringer undervejs. I kvartifinalen, som spilles onsdag, skal Sparkling Vintages møde Otra Vez. Otra Vez (én gang til) er et svensk-portugisisk mandskab, der har blandt andre Simon Hult, som spiller i den danske 1. division, i startopstillingen.

Succesen i mixed hold var ikke det eneste gode danske resultat ved de åbne europamesterskaber tirsdag. I seniorhold gik Milner videre, også efter en lille sejr. Milner var bagud hele vejen mod Victors, mens spurtede forbi i fjerde og sidste sektion og vandt 135-122. Jørgen Hansen og Steen Schou spiller for Milner sammen med blandt andre Zia Mahmood. I semifinalen står Milner over for Zimmermann, som er et stærkt, professionelt hold, sponseret af schweiziske Pierre Zimmermann.

Endnu et godt dansk resultat kom i kvalifikationen til mixed par. Her opnåede Julie Sigsgaard en femteplads sammen med sin norske makker, Svein Olsen. Den dansk-norske konstellation scorede 55,27 procent i feltet med 109 deltagende par.

Du kan se alle resultaterne fra EM her.

- - -

Opdateret mandag den 5. juni kl 21.40: Desværre blev 1/16-delsfinalerne endestation for tre af de fire danskerhold ved de åbne europamesterskaber for mixed par. Det ene mandskab, som er med i ottendedelsfinalerne, er Sparkling Vintages, som består af Dorthe og Peter Schaltz, Nadia Bekkouche og Flemming Danielsen samt Sabine Auken og Roy Welland. Sparkling Vintages, der vel kan oversættes til noget i retning af "sprudlende årgangsvine", vandt sikkert over franske Austerlitz med 182-94.

Resultaterne betyder, at det også blev et farvel til Ferm med danske Christina Lund Madsen. Ferm tabte til et andet internationalt hold, Medium Rare, med blot to imp, 128-130. Ferm får derved desværre ikke mulighed for at føje et europamesterskab til det verdensmesterskab, holdet vandt sidste år.

Resultaterne fra EM er her.

De åbne europamesterskaber fortsætter i de kommende dage med en lang række mesterskaber. Du kan følge mange af kampene på BBO.

- - -

Danmark er kommet fint fra start i de åbne europamesterskaber, som afvikles i Strasbourg.

I mixed hold er fire hold med dansk deltagelse med i 1/16-delsfinalerne, som spilles mandag, og flere har gode chancer for at komme i medaljerækken. 

Det gælder ikke mindst Ferm, som vandt VM for mixed hold sidste år. Ferm er et internationalt mandskab med danske Christina Lund Madsen om bord. Også Sparkling Vintages er et stærkt hold. Det næsten heldanske mandskab består af Dorthe og Peter Schaltz, Nadia Bekkouche og Flemming Danielsen samt tysk/amerikansk/danske Sabine Auken og Roy Welland. 

De to øvrige hold med dansk deltagelse er heller ikke uefne. På det heldanske hold Ballebo spiller to ægtepar: Bilde (Dorte og Morten) og Henneberg (Marlene og Jens Ove). Endelig har vi Tchin Tchin, som stiller op med Bettina Kalkerup, Christian Lahrmann, John Norris og Katherine Todd. Sidstnævnte er amerikaner.

I seniorhold er et enkelt dansk par med, Steen Schou og Jørgen Hansen. De to er stampar på vores seniorlandshold, men spiller ved denne lejlighed på det internationale mandskab Milner sammen med blandt andre legenden Zia Mahmood.

De åbne europamesterskaber afvikles fra den 3. til den 17. juni og byder på en lang række turneringer for både hold og par. Du kan se hele programmet her.

En del af opgørene fra det åbne EM transmitteres på BBO. Du finder BBO her.

Resultater fra det åbne EM er her.