Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Bridge og coronasituationen 

 

På denne side vil vi samle op på alt informationen omkring bridge og corona. Kulturministeriet har desuden oprettet en Q/A over ofte stillede spørgsmål, som du kan tilgå her

Finder du på denne side ikke hvad du søger, så kontakt endelig sekretariatet.

Vi opdaterer denne side løbende. Siden har sidst været opdateret d. 24. februar 2021.

Læs mere om hjælpepakkerne her (opdateret d. 25. januar 2021)

I kan altid komme i kontakt med sekretariat og butik. På nuværende tidspunkt fungerer det på følgende måde i DBf´s sekretariat og butik:

 • Telefontiden fra 09.30 - 14.30 er som normalt, men der kan være ventetid, da nogle medarbejdere arbejder hjemmefra. Du kan finde medarbejdernes telefonnumre nedenfor.
 • Bridgebutikken har åben, og du kan også handle i webbutikken og pr. telefon og mail
 • IT support holder åbent som normalt

Sekretariatets medarbejdere kan træffes på deres telefonnumre:

Charlotte Fuglsang:
Morten Henningsen:
Louise Pedersen: 
Erik Wied: 
Anders Hjorth: 
Jonas Houmøller: 
2222 9926
5050 8396
9363 8117
2052 2059
9363 8116
8161 0855
                                                                                                                                                                  

 

 

På denne side finder du svar på: 

Hvor finder jeg retningslinjerne for genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv?

Kan vi spille bridge i klubberne?

Kan vi afholde allerede planlagte turneringer?

Hvilken betydning har forsamlingsforbuddet på 5 personer?

Hvad betyder "sociale bobler" for bridgen?

Hvad er status på forbundsturneringerne?

Nyt omkring Dansk Bridge

Hvordan skal vi forholde os, hvis et medlem viser sig at være smittet med COVID-19?

Min klub driver en café, hvordan skal vi forholde os?

Kan jeg stadig spille bridge på nettet?

Kontingent under corona?

Til klubber i kommunale lokaler

Kan jeg handle i bridgebutikken?

Bridgespørgsmål i Lægens Bord

Nyttige links

 

 

 

Hvor finder jeg retningslinjerne for genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv?

Opdateret d. 29. oktober 2020

Du finder de gældende retningslinjer fra Kulturministeriet om genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv på denne side

Kulturministeriet har også udarbejdet en Q/A som du kan tilgå på KUM's hjemmeside her

D. 6. juli udsendte DBf et nyhedsbrev samt et katalog over tiltag til sæsonstart. Se kataloget her.

Vi henviser også til de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne som findes her: https://www.sst.dk/da/corona.

Den 2. oktober meddelte Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse at de havde opdateret deres råd til forebyggelse af smittespredning. I opdateringen tages der højde for den efterårs- og vintersæson, som venter forude. Med de lavere temperaturer kan vi forvente en højere risiko for smitte af andre luftvejsinfektioner, fx forkølelse og influenza, fordi vi opholder os mere indenfor. Sundhedsstyrelsen har derfor noteret at udluftning og ventilation er et vigtigt supplement til de generelle anbefalinger. 
Luftskiftet har betydning for smitteforebyggelse, og der bør derfor være et øget fokus på udluftning og ventilation, uden at tiltag for bedre luftskifte dog kan erstatte de generelle anbefalinger om afstand, hygiejne mv. Derfor bør alle klubber sørge for at der jævnligt at udluftning i lokalerne og/eller at der er god ventilation.  
 
Sundhedsstyrelsen har i samme omgang også udvidet deres 5 generelle råd, til nu at indeholde 6 generelle råd. De 6 generelle råd er:
 1. Bliv hjemme hvis du er syg
 2. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 3. Host eller nys i dit ærme
 4. Undgå håndtryk, kindkys og kram
 5. Vær opmærksom på rengøring 
 6. Hold afstand og bed andre tage hensyn  
 
Sundhedsstyrelsens pjece for Forebyggelse af smittespredning kan læses her: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/COVID-19-Forebyggelse-af-smittespredning 
 
Sekretariatet sidder naturligvis klar ved telefonerne til at vejlede klubber, der ønsker sparring.

 

 

 

 

Kan vi spille bridge i klubberne?

Opdateret d. 24. februar 2021

På det afholdte pressemøde onsdag d. 24. februar, er der lanceret en begrænset genåbning af samfundet d. 1. marts. Det betyder bl.a. at udendørs foreningsliv må åbne med et forsamlingsforbud på 25 personer. Desværre betyder det også, at der ikke åbnes for bridge og andre indendørs aktiviteter på nuværende tidspunkt.

DBf følger udmeldinger fra regering og myndigheder nøje og vil holde klubber og medlemmer underrettet.

Nedlukningen af indendørs foreningsaktiviteter gælder både i kommunale, private og kommercielle faciliteter, ligesom det omfatter både individuelle aktiviteter, holdaktiviteter og stævne- og turneringsaktiviteter.

Forsamlingsforbud på 5 personer

På statsministerens pressemøde tirsdag d. 5. januar skærpede myndighederne forsamlingsforbuddet gældende fra onsdag d. 6. januar 2021. Dermed er forsamlingsforbuddet nu på 5 personer og dette er gældende til d. 5. april 2021 (med undtagelse af Bornholm).

Husk også  brugen af mundbind i offentligt rum fortsat er gældende frem til d. 5. april 2021.

Se mere på www.coronasmitte.dk eller i Q/A fra Kulturministeriet her. 

 

 

 

 

Kan vi afholde allerede planlagte turneringer?

Opdateret d. 29. december 2020

På nuværende tidspunkt kan der desværre ikke afholdes turneringer, da alt indendørs idræts- og foreningsliv skal lukke ned. Læs mere i ovenstående afsnit.

Klubber, der har fået sanktioneret afholdelse af guldturnering her i efteråret, kan i forbindelse med den nuværende corona-situation automatisk få tilladelse til at flytte turneringen til en anden dato, og den skal koordineres med distriktet. Hvis I aftaler at flytte en guldturnering til en anden dato, skal I dog lige sende en mail til dbf@bridge.dk, så vi ved besked.

Med hensyn til annoncering i Dansk Bridge skal dette stadig ske min. 14 dage før ny tilmeldingsfrist. Har I annonceret i Dansk Bridge og udskyder guldturneringen, får I naturligvis en ny annonce i Dansk Bridge uden ekstra omkostninger. 

 

 


 

Hvilken betydning har forsamlingsforbuddet på 5 personer?

Se Kan der spilles bridge i klubberne

 

 

 

 

Hvad betyder "sociale bobler" for bridgen?

Opdateret d. 27. oktober 2020

I september 2020 kom direktør i Statens Serum Insitut, Kåre Mølbak, med en umelding omkring "sociale bobler", som efterfølgende blev afvist af Sundhedsstyrelsen, som er den myndighed, der kommer med anbefalinger.

På statsministerens pressemøde fredag d. 23. oktober 2020 kom der dog yderligere restriktioner og anbefalinger fra myndighederne. De anbefaler at man max er samlet 10 personer i private hjem og at man begrænser sin sociale kontakter og arrangementer. 

 

 

 

 

Hvad er status på forbundsturneringerne? 

Opdateret d. 23. februar 2021

Hovedbestyrelsen har besluttet af den landsdækkende handicapturnering der var sat til afvikling d. 28. februar 2021 aflyses.

Desuden har hovedbestyrelsen i samråd med TUK besluttet følgende: 

 • Åben division 2020-21 aflyses. Den divisionsweekend, som allerede er afviklet, annulleres. Tilmelding til sæsonen 2021-22 sker på baggrund af slutstillingen for 2019-20. Oprykning fra lavere rækker sker ligeledes på basis af de kvalifikationsturneringer, som blev spillet i 2019-20.
 • Damedivision 2020-21 aflyses. Tilmelding til sæsonen 2021-22 sker på baggrund af slutstillingen for 2019-20.
 • Seniorhold 2020-21 aflyses.
 • Pokalturneringen 2021 kan spilles online for de hold, som ønsker det – indtil videre til og med 4. runde. Der er nu kommet en plan for pokalturneringen. Læs mere her.
 • DM for mixed hold søges afviklet som planlagt i Svendborg i bededagsferien 30. april – 2. maj. Hvis fysisk spil ikke kan lade sig gøre, vil turneringen formentlig blive afviklet online på RealBridge på de samme datoer.

Læs mere her

 

 

 

 

Marts-nummeret af Dansk Bridge bliver hustandssomdelt 

Opdateret d. 12. februar 2021

DBf har fået en fin donation fra et medlem i Nysted på 200.000 kr., hovedbestyrelsen ønsker, at det enkelte DBf-medlem skal have direkte glæde af donationen. Derfor bliver martsnummeret af Dansk Bridge husstandsomdelt og sendes ud til alle medlemmer af DBf. Da Dansk Bridge ikke har været husstandsomdelt længe, er det derfor meget vigtigt at I får opdateret jeres medlemmers adresser i BridgeCentral.

 

 

 

 

Hvordan skal en klub forholde sig, hvis et medlem viser sig at være smittet med COVID-19?

Opdateret d. 23. september 2020

Danmarks Bridgeforbund har henvendt sig til Styrelsen for Patientsikkerhed for at høre, hvordan bridgeklubberne bør forholde sig i tilfælde af smitte. I denne pjece kan man se, at det påhviler den enkelte og Styrelsen for Patientsikkerhed, at foretage kontaktopsporingen.

Det fremgår bl.a, at når dit testsvar på sundhed.dk viser sig at være positivt, vil du blive ringet op af en medarbejder fra Coronaopsporingen, som er en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed. De vil hjælpe dig med at foretage kontaktopsporingen.

Styrelsen anbefaler dog, at klubben udsender en orientering til sine medlemmer om, at et medlem er konstateret smittet.

Det er særlig vigtigt, at der orienteres i de tilfælde, hvor den smittede har spillet i klubben mindre end 48 timer før de første symptomer. Det vil ofte betyde, at medlemmerne får beskeden tidligere end via den officielle kontaktopsporing, og dermed kan undgå at møde op i klubben den efterfølgende uge.

Denne information blev udsendt til alle klubformænd i et nyhedsbrev onsdag d. 23. september 2020. Læs også nyhedsbrevet her

 

 

 

 

Min klub driver en café, hvordan skal vi forholde os?

Opdateret d. 7. december 2020

Med de gældende restriktioner for restauranter og cafeer, skal klubber der driver en café være opmærksomme på, at I skal lukke cafeen senest kl. 22.00.

Desuden skal gæster der står op i cafeen bære mundbind, og først når de sidder ned må de tage mundbindet af. 

Dog gælder der for serveringssteder (inkl. serveringssteder i forbindelse med kultur-, idræts- og foreningsfaciliteter, både indendørs og udendørs) i 38 kommuner fra onsdag d. 9. december 2020, at man skal holde lukket for servering til indtagelse på stedet. Dette er gældende til d. 3. januar 2021. Kommunerne er som følgende: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Halsnæs, Gribskov, Greve, Glostrup, Gladsaxe, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus. Læs mere i Q/A fra Kulturministeriet her. 

 

 

 

 

Kan jeg stadig spille bridge på nettet?

Opdateret d. 27. oktober 2020

Der er masser af muligheder for at spille bridge på nettet. Vi har samlet alt informationen om online bridge her. Du kan også følge med i sidste nyt omkring online bridge her

Klubber, der ønsker at oprette turneringer på nettet, kan læse meget mere om dette her.

 

 

 

 

 

Kontingent under corona

Opdateret d. 22. september 2020

Coronasituationen er en helt usædvanlig situation med store konsekvenser, også for bridgeklubber. 

Det er DBf’s klare anbefaling, at bridgeklubber ikke tilbagebetaler kontingent for perioden, da en tilbagebetaling potentielt kan lukke nogle af vores bridgeklubber, som stadig har udgifter, der skal betales. DBf opfordrer derfor til, at vores medlemmer bakker bridgeklubberne op i denne svære tid. 

DBf henviser i den forbindelse også til DIF, hvor det fremgår, at: Formelt set kan medlemmer ikke kræve at få kontingentet eller dele af kontingentet retur, fordi klubbens bridgeaktiviteter er stoppet i en periode, så medlemmerne ikke kan spille bridge i klubben. Kontingent er et udtryk for en betaling for det at være medlem i bridgeklubben og ikke for en specifik ydelse. 

Kontingent til DBf

Vi ved at nogle klubber er udfordret på at kunne starte bridgesæsonen op som normalt d. 1. september. Til de klubber som af eksterne grunde, f.eks. at kommunen ikke har givet adgang til lokalerne endnu mv. gives der 20% rabat på forbundskontingentet, hvis klubben starter bridgesæsonen op efter d. 15. oktober 2020, men før d. 31. december 2020. Rabatten er gældende for kontingentet til forbundet. Rabatten gælder ikke kontingent til kreds/distrikt.

Klubber, der starter efter d. 15. oktober 2020, behøver ikke at udmelde medlemmerne i Bridgecentralen.

I kan altid henvende jer til økonomi- og regnskabschef Morten Hen­ningsen på 5050 8396 eller morten@bridge.dk hvis I har spørgsmål til ovenstående eller til kontingentet generelt.

 

 

 

Til klubber i kommunale lokaler

Vi opfordrer klubber der spiller i kommunale lokaler til at rette henvendelse til jeres pågældende kommune for at høre hvornår, hvordan I kan komme i gang med bridgen igen.

Desuden opfordrer vi også til at tage kontakt til jeres kommune, såfremt aktivitetsnedgangen har givet problemer med betalingen for lokalerne.

 

 

 

Kan jeg handle i Bridgebutikken?

Opdateret d. 24. februar 2021

Ja, fra mandag d. 1. marts 2021 åbner Bridgebutikken igen for fysisk fremmøde. I første omgang vil butikken dog kun holde åben mandag og onsdag fra kl. 9.30 – 16.00.

Du kan altid handle i webshoppen - både til afhentning og levering. Forudbestilte webshop-ordrer bestilt til afhentning kan dog stadig afhentes i tidsrummet mandag-torsdag fra kl. 09.30 - 16.00 og fredag kl. 09.30 - 14.30. 

Fra og med torsdag d. 29. oktober 2020 skal du bære mundbind, når du handler i Bridgebutikken. Restriktionerne gælder foreløbig frem til 5. april 2021.

 

 

 

Bridgespørgsmål i Lægens Bord

Opdateret d. 31. august 2020

Torsdag den 27. august har Peter Qvortrup Geisling to professorer inde i studiet ved Lægens bord. Eksperterne svarer på spørgsmål fra seerne vedrørende coronasmitte. Ca. 13.52 min. inde i programmet stiller Lise et spørgsmål vedrørende bridge og corona. 

For mange af vores medlemmer, der sætter sig ved bridgebordene i denne uge, måske for første gang siden landet lukkede ned i starten af marts, kan det forhåbentlig berolige at høre Lars Østergaard, ledende overlæge, professor AUH svare på Lises spørgsmål. ​Du kan se indslaget her.

 

 

 

Nyttige links

Myndighedernes fælles side: www.coronasmitte.dk

Telefonnummeret til myndighedernes fælles hotline er: 7020 0233

 

Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk
Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk
Statens Serum Institut: www.ssi.dk 
Udenrigsministeriet: www.um.dk