Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Bridge og corona

 

På denne side vil vi samle op på alt informationen omkring bridge og corona. Kulturministeriet har desuden oprettet en Q/A over ofte stillede spørgsmål, som du kan tilgå her

Finder du på denne side ikke hvad du søger, så kontakt endelig sekretariatet.

Vi opdaterer denne side løbende. Siden har sidst været opdateret d. 1. september 2021.

Læs mere om hjælpepakkerne her (opdateret d. 1. september 2021)

I kan altid komme i kontakt med sekretariat og butik. På nuværende tidspunkt fungerer det på følgende måde i DBf´s sekretariat og butik:

 • Telefontiden fra 09.30 - 14.30 er som normalt, men der kan være ventetid, da nogle medarbejdere arbejder hjemmefra. Du kan finde medarbejdernes telefonnumre nedenfor.
 • Bridgebutikken har åben, og du kan også handle i webbutikken og pr. telefon og mail
 • IT support holder åbent som normalt

Sekretariatets medarbejdere kan træffes på deres telefonnumre:

Charlotte Fuglsang:
Morten Henningsen:
Louise Pedersen: 
Erik Wied: 
Jonas Houmøller: 
2222 9926
5050 8396
9363 8117
2052 2059
8161 0855
                                                                                                                                                                  

 

 

På denne side finder du svar på: 

Hvor finder jeg retningslinjerne for genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv?

Hvad er de nuværende coronaregler?

Hvordan skal vi forholde os, hvis et medlem viser sig at være smittet med COVID-19?

Min klub driver en café, hvordan skal vi forholde os?

Kan jeg stadig spille bridge på nettet?

Kontingent under corona?

Til klubber i kommunale lokaler

Kan jeg handle i bridgebutikken?

Bridgespørgsmål i Lægens Bord

Nyttige links

 

 

 

Hvor finder jeg retningslinjerne for genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv?

Opdateret d. 1.september 2021

Regeringen har valgt ikke at forlænge kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom, når den nuværende kategorisering udløber d. 10. september. Dette betyder at, der fra d. 10. september ikke længere vil gælde flere restriktioner for kultur- idræts- og foreningslivet. 

Endvidere er det som led i udmøntningen af Aftale om yderligere udfasning af restriktioner mv. fra d. 11. juni af 10. juni blevet besluttet, at de sektorspecifikke retningslinjer ophæves fra d. 1. september, og erstattes af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger i samfundet om smitteforebyggende adfærd mv.

Retningslinjerne kan derfor ikke længere findes på Kulturministeriets hjemmeside og er blevet erstattet af henvisninger til relevante sider hos Sundhedsstyrelsen.

Følgende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne gælder generelt i samfundet, herunder også i kultur-, idræts- og foreningslivet:

 • Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse kan findes her. Plakater med sundhedsmyndighedernes generelle smitteforebyggende råd kan findes her.
 • Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om hygiejne, herunder håndhygiejne, rengøring, udluftning mv. kan findes her.
 • Sundhedsstyrelsens råd til håndtering af sygdom og symptomer, herunder opsporing og håndtering af nære kontakter kan findes her

 

D. 6. juli 2020 udsendte DBf et nyhedsbrev samt et katalog over tiltag til sæsonstart. Se kataloget her.

Sekretariatet sidder naturligvis klar ved telefonerne til at vejlede klubber, der ønsker sparring.

 

 

 

 

Hvad er de nuværende corona-regler?

Opdateret d. 1. september 2021

Regeringen har valgt ikke at forlænge kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom, når den nuværende kategorisering udløber d. 10. september. Dette betyder at, der fra d. 10. september ikke længere vil gælde flere restriktioner for kultur- idræts- og foreningslivet. 

Endvidere er det som led i udmøntningen af Aftale om yderligere udfasning af restriktioner mv. fra d. 11. juni af 10. juni blevet besluttet, at de sektorspecifikke retningslinjer ophæves fra d. 1. september, og erstattes af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger i samfundet om smitteforebyggende adfærd mv.

Dette vil sige, at der ikke længere er specifikke krav og retningslinjer bridgeklubber skal følge - udover de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne: 

 

 

 • Bliv vaccineret
 • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer 
 • Hold afstand
 • Luft ud og skab gennemtræk
 • Vaske dine hænder tit eller brug håndsprit
 • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Plakater med sundhedsmyndighedernes generelle smitteforebyggende råd kan findes her.

Se også Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om hygiejne, herunder håndhygiejne, rengøring, udluftning mv.  her.

 

Sundhedsstyrelsens råd til håndtering af sygdom og symptomer, herunder opsporing og håndtering af nære kontakter kan findes her

Vi henviser også til de generelle retningslinjer fra myndighederne, som du finder her: coronasmitte.dk

 

 

 

 

 

 

Hvordan skal en klub forholde sig, hvis et medlem viser sig at være smittet med COVID-19?

Opdateret d. 23. september 2020

Danmarks Bridgeforbund har henvendt sig til Styrelsen for Patientsikkerhed for at høre, hvordan bridgeklubberne bør forholde sig i tilfælde af smitte. I denne pjece kan man se, at det påhviler den enkelte og Styrelsen for Patientsikkerhed, at foretage kontaktopsporingen.

Det fremgår bl.a, at når dit testsvar på sundhed.dk viser sig at være positivt, vil du blive ringet op af en medarbejder fra Coronaopsporingen, som er en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed. De vil hjælpe dig med at foretage kontaktopsporingen.

Styrelsen anbefaler dog, at klubben udsender en orientering til sine medlemmer om, at et medlem er konstateret smittet.

Det er særlig vigtigt, at der orienteres i de tilfælde, hvor den smittede har spillet i klubben mindre end 48 timer før de første symptomer. Det vil ofte betyde, at medlemmerne får beskeden tidligere end via den officielle kontaktopsporing, og dermed kan undgå at møde op i klubben den efterfølgende uge.

Denne information blev udsendt til alle klubformænd i et nyhedsbrev onsdag d. 23. september 2020. Læs også nyhedsbrevet her

 

 

 

 

Min klub driver en café, hvordan skal vi forholde os?

Opdateret d. 7. december 2020

Med de gældende restriktioner for restauranter og cafeer, skal klubber der driver en café være opmærksomme på, at I skal lukke cafeen senest kl. 22.00.

Desuden skal gæster der står op i cafeen bære mundbind, og først når de sidder ned må de tage mundbindet af. 

Dog gælder der for serveringssteder (inkl. serveringssteder i forbindelse med kultur-, idræts- og foreningsfaciliteter, både indendørs og udendørs) i 38 kommuner fra onsdag d. 9. december 2020, at man skal holde lukket for servering til indtagelse på stedet. Dette er gældende til d. 3. januar 2021. Kommunerne er som følgende: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Halsnæs, Gribskov, Greve, Glostrup, Gladsaxe, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus. Læs mere i Q/A fra Kulturministeriet her. 

 

 

 

 

Kan jeg stadig spille bridge på nettet?

Opdateret d. 16. juni 2021

Der er masser af muligheder for at spille bridge på nettet. Vi har samlet al information om online bridge her. Du kan også følge med i sidste nyt om DBf's turneringer på BBO her

Klubber, der ønsker at oprette turneringer på nettet, kan læse mere her.

 

 

 

 

Kontingent under corona

Opdateret d. 22. september 2020

Coronasituationen er en helt usædvanlig situation med store konsekvenser, også for bridgeklubber. 

Det er DBf’s klare anbefaling, at bridgeklubber ikke tilbagebetaler kontingent for perioden, da en tilbagebetaling potentielt kan lukke nogle af vores bridgeklubber, som stadig har udgifter, der skal betales. DBf opfordrer derfor til, at vores medlemmer bakker bridgeklubberne op i denne svære tid. 

DBf henviser i den forbindelse også til DIF, hvor det fremgår, at: Formelt set kan medlemmer ikke kræve at få kontingentet eller dele af kontingentet retur, fordi klubbens bridgeaktiviteter er stoppet i en periode, så medlemmerne ikke kan spille bridge i klubben. Kontingent er et udtryk for en betaling for det at være medlem i bridgeklubben og ikke for en specifik ydelse. 

Kontingent til DBf

Vi ved at nogle klubber er udfordret på at kunne starte bridgesæsonen op som normalt d. 1. september. Til de klubber som af eksterne grunde, f.eks. at kommunen ikke har givet adgang til lokalerne endnu mv. gives der 20% rabat på forbundskontingentet, hvis klubben starter bridgesæsonen op efter d. 15. oktober 2020, men før d. 31. december 2020. Rabatten er gældende for kontingentet til forbundet. Rabatten gælder ikke kontingent til kreds/distrikt.

Klubber, der starter efter d. 15. oktober 2020, behøver ikke at udmelde medlemmerne i Bridgecentralen.

I kan altid henvende jer til økonomi- og regnskabschef Morten Hen­ningsen på 5050 8396 eller morten@bridge.dk hvis I har spørgsmål til ovenstående eller til kontingentet generelt.

 

 

 

Til klubber i kommunale lokaler

Vi opfordrer klubber der spiller i kommunale lokaler til at rette henvendelse til jeres pågældende kommune for at høre hvornår, hvordan I kan komme i gang med bridgen igen.

Desuden opfordrer vi også til at tage kontakt til jeres kommune, såfremt aktivitetsnedgangen har givet problemer med betalingen for lokalerne.

 

 

 

Kan jeg handle i Bridgebutikken?

Opdateret d. 14. juni2021

Ja, fra mandag d. 1. marts 2021 åbner Bridgebutikken igen for fysisk fremmøde. I første omgang vil butikken dog kun holde åben mandag og onsdag fra kl. 9.30 – 16.00.

Du kan altid handle i webshoppen - både til afhentning og levering. Forudbestilte webshop-ordrer bestilt til afhentning kan dog stadig afhentes i tidsrummet mandag-torsdag fra kl. 09.30 - 16.00 og fredag kl. 09.30 - 14.30. 

Det er ikke et krav at du har mundbind/visir på, når du besøger os i butikken. 

 

 

 

 

Bridgespørgsmål i Lægens Bord

Opdateret d. 31. august 2020

Torsdag den 27. august har Peter Qvortrup Geisling to professorer inde i studiet ved Lægens bord. Eksperterne svarer på spørgsmål fra seerne vedrørende coronasmitte. Ca. 13.52 min. inde i programmet stiller Lise et spørgsmål vedrørende bridge og corona. 

For mange af vores medlemmer, der sætter sig ved bridgebordene i denne uge, måske for første gang siden landet lukkede ned i starten af marts, kan det forhåbentlig berolige at høre Lars Østergaard, ledende overlæge, professor AUH svare på Lises spørgsmål. ​Du kan se indslaget her.

 

 

 

Nyttige links

Myndighedernes fælles side: www.coronasmitte.dk

Telefonnummeret til myndighedernes fælles hotline er: 7020 0233

 

Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk
Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk
Statens Serum Institut: www.ssi.dk 
Udenrigsministeriet: www.um.dk