Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Bridge og corona

 

På denne side vil vi samle op på alt informationen omkring bridge og corona. Kulturministeriet har desuden oprettet en Q/A over ofte stillede spørgsmål, som du kan tilgå her

Finder du på denne side ikke hvad du søger, så kontakt endelig sekretariatet.

Vi opdaterer denne side løbende. Siden har sidst været opdateret d.1. juli 2021.

Læs mere om hjælpepakkerne her (opdateret d. 12. juli 2021)

I kan altid komme i kontakt med sekretariat og butik. På nuværende tidspunkt fungerer det på følgende måde i DBf´s sekretariat og butik:

 • Telefontiden fra 09.30 - 14.30 er som normalt, men der kan være ventetid, da nogle medarbejdere arbejder hjemmefra. Du kan finde medarbejdernes telefonnumre nedenfor.
 • Bridgebutikken har åben, og du kan også handle i webbutikken og pr. telefon og mail
 • IT support holder åbent som normalt

Sekretariatets medarbejdere kan træffes på deres telefonnumre:

Charlotte Fuglsang:
Morten Henningsen:
Louise Pedersen: 
Erik Wied: 
Jonas Houmøller: 
2222 9926
5050 8396
9363 8117
2052 2059
8161 0855
                                                                                                                                                                  

 

 

På denne side finder du svar på: 

Hvor finder jeg retningslinjerne for genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv?

Hvad er de nuværende coronaregler?

Må vi sektionere flere grupper?

Hvad er et coronapas og regler herfor?

Regler for mundbind/visir

Nyt omkring Dansk Bridge

Hvordan skal vi forholde os, hvis et medlem viser sig at være smittet med COVID-19?

Min klub driver en café, hvordan skal vi forholde os?

Kan jeg stadig spille bridge på nettet?

Kontingent under corona?

Til klubber i kommunale lokaler

Kan jeg handle i bridgebutikken?

Bridgespørgsmål i Lægens Bord

Nyttige links

 

 

 

Hvor finder jeg retningslinjerne for genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv?

Opdateret d. 7. maj 2021

Du kan altid finde de gældende retningslinjer fra Kulturministeriet om genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv på denne side

Kulturministeriet har også udarbejdet en Q/A som du kan tilgå på KUM's hjemmeside her

D. 6. juli udsendte DBf et nyhedsbrev samt et katalog over tiltag til sæsonstart. Se kataloget her.

Vi henviser også til de generelle retningslinjer fra myndighederne, som du finder her: coronasmitte.dk

Den 2. oktober meddelte Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse at de havde opdateret deres råd til forebyggelse af smittespredning. I opdateringen tages der højde for den efterårs- og vintersæson, som venter forude. Med de lavere temperaturer kan vi forvente en højere risiko for smitte af andre luftvejsinfektioner, fx forkølelse og influenza, fordi vi opholder os mere indenfor. Sundhedsstyrelsen har derfor noteret at udluftning og ventilation er et vigtigt supplement til de generelle anbefalinger. 
Luftskiftet har betydning for smitteforebyggelse, og der bør derfor være et øget fokus på udluftning og ventilation, uden at tiltag for bedre luftskifte dog kan erstatte de generelle anbefalinger om afstand, hygiejne mv. Derfor bør alle klubber sørge for at der jævnligt at udluftning i lokalerne og/eller at der er god ventilation.  
 
Sundhedsstyrelsen har i samme omgang også udvidet deres 5 generelle råd, til nu at indeholde 6 generelle råd. De 6 generelle råd er:
 1. Bliv hjemme hvis du er syg
 2. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 3. Host eller nys i dit ærme
 4. Undgå håndtryk, kindkys og kram
 5. Vær opmærksom på rengøring 
 6. Hold afstand og bed andre tage hensyn  
 
Sundhedsstyrelsens pjece for Forebyggelse af smittespredning kan læses her: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/COVID-19-Forebyggelse-af-smittespredning 
 
Sekretariatet sidder naturligvis klar ved telefonerne til at vejlede klubber, der ønsker sparring.

 

 

 

 

Hvad er de nuværende corona-regler?

Opdateret d. 1. juli 2021

Fra torsdag d. 1. juli 2021 ophæves flere coronarestriktioner. For bridgeklubber er det væsentligste at forsamlingsforbuddet hæves indendørs: 

 • Man må samles 250 personer indendørs (lille forsamlingsforbud)
 • Personer skal fremvise coronapas 
 • Det er ikke et krav at du har mundbind/visir på når du kommer og færdes i klubben (gældende fra d. 14. juni)

D. 1. august forventes det at det lille forsamlingsforbud udfases helt samt at kravet om coronapas i bridgeklubber frafalder. Læs mere i aftaleteksten her

Desuden er det vigtigt at I opsætter informationsmateriale om kravet om coronapas og muligheden for bortvisning i lokalet. Følgende kan med fordel printes og hænges op i klubben: Her skal du vise coronapas

Desuden er det vigtigt at overholde følgende: 
 • Det anbefales at holde 1 meters afstand og gerne 2 meter hvor muligt. Afstand vurderes fra næse til næse, og derfor kan man måle fra midten af stolesæderne og ikke fra armlæn til armlæn.
 • Der må være 1 person pr. 2 m2 gulvareal, ved aktiviteter hvor man i det væsentligste sidder ned. Gulvarealet opgøres fra væg til væg uanset inventar.
Udover dette skal der naturligvis være fokus på rengøring, hygiejne, udluftning mv.

 

 

 

 

Må vi sektionere flere grupper?

Opdateret d. 1 juli 2021

Det er muligt at sektionere flere grupper, hvis I sikrer, at hver gruppe holder sig inden for det gældende forsamlingsforbud, som pt. er max 250 personer (inkl. TL, bestyrelse mv.). I skal desuden sikre, at I overholder følgende:
 • Der skal være tilstrækkelig afstand mellem grupperne – dette baseres dog på et skøn, da retningslinjerne ikke giver et endelig svar på dette. 
 • Grupperne skal have sit eget felt og skal holdes effektivt adskilt både før, under og efter bridgen. Felterne skal afmærkes med fx snor, tape eller anden tydelig markering.
 • TL’en og andre må ikke bevæge sig fra gruppe til gruppe, men skal blive i den samme gruppe, da det ellers vil blive betragtet som én samlet gruppe.

 

 

 

 

Hvad er et coronapas og regler herfor?

Opdateret d. 1. juli 2021

Coronapasset har fået en vigtig rolle i genåbningsplanen for Danmark, og det er mange steder et krav at man kan fremvise et coronapas, herunder også i bridgeklubber (ophæves d. 1. august 2021).

Du kan enten bruge "MinSundhed" eller downloade den nye coronapas-app. Dokumentation kan også ske ved fx udskrifter m.m. 

Disse former for dokumentation er gældende:

 • Et påbegyndt vaccinationsforløb mod covid-19 - et vaccinationsforløb anses som påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis.
 • Gennemført vaccination - din vaccination vil være gyldig som dokumentation umiddelbart efter den afsluttende vaccinedosis.
 • Negativ COVID-19 test - du kan bruge en negativ test som dokumentation, hvis testen er foretaget inden for de seneste 72 timer (kviktest) eller 96 timer (PCR-test). 
 • Tidligere smittet med COVID-19 - du kan bruge tidligere smitte med COVID-19 som dokumentation ved at vise testsvaret fra din positive test. Din positive test skal være foretaget inden for de seneste 14-180 uger for at være gyldig som dokumentation.

Læs mere om coronapas her: coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas

 

 

 

Regler for mundbind/visir

Opdateret d. 14. juni 2021

Med virkning fra d. 14. juni 2021 er det ikke længere et krav, at man bruger mundbind/visir når man kommer i klubben. 

Læs mere om brugen af mundbind/visir under Kulturministeriets Q/A, som du finder her https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19.

 

 

 

 

Nyt omkring Dansk Bridge 

Opdateret d. 16. april 2021

De næste to numre af Dansk Bridge - maj og juni - udkommer kun digitalt som sædvanligt. Til september bliver bladene igen udsendt til ens primærklub. 

 

 

 

Hvordan skal en klub forholde sig, hvis et medlem viser sig at være smittet med COVID-19?

Opdateret d. 23. september 2020

Danmarks Bridgeforbund har henvendt sig til Styrelsen for Patientsikkerhed for at høre, hvordan bridgeklubberne bør forholde sig i tilfælde af smitte. I denne pjece kan man se, at det påhviler den enkelte og Styrelsen for Patientsikkerhed, at foretage kontaktopsporingen.

Det fremgår bl.a, at når dit testsvar på sundhed.dk viser sig at være positivt, vil du blive ringet op af en medarbejder fra Coronaopsporingen, som er en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed. De vil hjælpe dig med at foretage kontaktopsporingen.

Styrelsen anbefaler dog, at klubben udsender en orientering til sine medlemmer om, at et medlem er konstateret smittet.

Det er særlig vigtigt, at der orienteres i de tilfælde, hvor den smittede har spillet i klubben mindre end 48 timer før de første symptomer. Det vil ofte betyde, at medlemmerne får beskeden tidligere end via den officielle kontaktopsporing, og dermed kan undgå at møde op i klubben den efterfølgende uge.

Denne information blev udsendt til alle klubformænd i et nyhedsbrev onsdag d. 23. september 2020. Læs også nyhedsbrevet her

 

 

 

Min klub driver en café, hvordan skal vi forholde os?

Opdateret d. 7. december 2020

Med de gældende restriktioner for restauranter og cafeer, skal klubber der driver en café være opmærksomme på, at I skal lukke cafeen senest kl. 22.00.

Desuden skal gæster der står op i cafeen bære mundbind, og først når de sidder ned må de tage mundbindet af. 

Dog gælder der for serveringssteder (inkl. serveringssteder i forbindelse med kultur-, idræts- og foreningsfaciliteter, både indendørs og udendørs) i 38 kommuner fra onsdag d. 9. december 2020, at man skal holde lukket for servering til indtagelse på stedet. Dette er gældende til d. 3. januar 2021. Kommunerne er som følgende: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Halsnæs, Gribskov, Greve, Glostrup, Gladsaxe, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus. Læs mere i Q/A fra Kulturministeriet her. 

 

 

 

Kan jeg stadig spille bridge på nettet?

Opdateret d. 16. juni 2021

Der er masser af muligheder for at spille bridge på nettet. Vi har samlet al information om online bridge her. Du kan også følge med i sidste nyt om DBf's turneringer på BBO her

Klubber, der ønsker at oprette turneringer på nettet, kan læse mere her.

 

 

 

 

Kontingent under corona

Opdateret d. 22. september 2020

Coronasituationen er en helt usædvanlig situation med store konsekvenser, også for bridgeklubber. 

Det er DBf’s klare anbefaling, at bridgeklubber ikke tilbagebetaler kontingent for perioden, da en tilbagebetaling potentielt kan lukke nogle af vores bridgeklubber, som stadig har udgifter, der skal betales. DBf opfordrer derfor til, at vores medlemmer bakker bridgeklubberne op i denne svære tid. 

DBf henviser i den forbindelse også til DIF, hvor det fremgår, at: Formelt set kan medlemmer ikke kræve at få kontingentet eller dele af kontingentet retur, fordi klubbens bridgeaktiviteter er stoppet i en periode, så medlemmerne ikke kan spille bridge i klubben. Kontingent er et udtryk for en betaling for det at være medlem i bridgeklubben og ikke for en specifik ydelse. 

Kontingent til DBf

Vi ved at nogle klubber er udfordret på at kunne starte bridgesæsonen op som normalt d. 1. september. Til de klubber som af eksterne grunde, f.eks. at kommunen ikke har givet adgang til lokalerne endnu mv. gives der 20% rabat på forbundskontingentet, hvis klubben starter bridgesæsonen op efter d. 15. oktober 2020, men før d. 31. december 2020. Rabatten er gældende for kontingentet til forbundet. Rabatten gælder ikke kontingent til kreds/distrikt.

Klubber, der starter efter d. 15. oktober 2020, behøver ikke at udmelde medlemmerne i Bridgecentralen.

I kan altid henvende jer til økonomi- og regnskabschef Morten Hen­ningsen på 5050 8396 eller morten@bridge.dk hvis I har spørgsmål til ovenstående eller til kontingentet generelt.

 

 

 

Til klubber i kommunale lokaler

Vi opfordrer klubber der spiller i kommunale lokaler til at rette henvendelse til jeres pågældende kommune for at høre hvornår, hvordan I kan komme i gang med bridgen igen.

Desuden opfordrer vi også til at tage kontakt til jeres kommune, såfremt aktivitetsnedgangen har givet problemer med betalingen for lokalerne.

 

 

 

Kan jeg handle i Bridgebutikken?

Opdateret d. 14. juni2021

Ja, fra mandag d. 1. marts 2021 åbner Bridgebutikken igen for fysisk fremmøde. I første omgang vil butikken dog kun holde åben mandag og onsdag fra kl. 9.30 – 16.00.

Du kan altid handle i webshoppen - både til afhentning og levering. Forudbestilte webshop-ordrer bestilt til afhentning kan dog stadig afhentes i tidsrummet mandag-torsdag fra kl. 09.30 - 16.00 og fredag kl. 09.30 - 14.30. 

Det er ikke et krav at du har mundbind/visir på, når du besøger os i butikken. 

 

 

 

 

Bridgespørgsmål i Lægens Bord

Opdateret d. 31. august 2020

Torsdag den 27. august har Peter Qvortrup Geisling to professorer inde i studiet ved Lægens bord. Eksperterne svarer på spørgsmål fra seerne vedrørende coronasmitte. Ca. 13.52 min. inde i programmet stiller Lise et spørgsmål vedrørende bridge og corona. 

For mange af vores medlemmer, der sætter sig ved bridgebordene i denne uge, måske for første gang siden landet lukkede ned i starten af marts, kan det forhåbentlig berolige at høre Lars Østergaard, ledende overlæge, professor AUH svare på Lises spørgsmål. ​Du kan se indslaget her.

 

 

 

Nyttige links

Myndighedernes fælles side: www.coronasmitte.dk

Telefonnummeret til myndighedernes fælles hotline er: 7020 0233

 

Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk
Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk
Statens Serum Institut: www.ssi.dk 
Udenrigsministeriet: www.um.dk