Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Bridge og coronasituationen 

 

På denne side vil vi samle op på alt informationen omkring bridge og corona. Kulturministeriet har desuden oprettet en Q/A over ofte stillede spørgsmål, som du kan tilgå her

Finder du på denne side ikke hvad du søger, så kontakt endelig sekretariatet.

Vi opdaterer denne side løbende. Siden har sidst været opdateret d. 23. november 2020.

Læs mere om hjælpepakkerne her (opdateret d. 1. december 2020).

I kan altid komme i kontakt med sekretariat og butik. På nuværende tidspunkt fungerer det på følgende måde i DBf´s sekretariat og butik:

 • Telefontiden fra 09.30 - 14.30 er som normalt, men der kan være ventetid, da nogle medarbejdere arbejder hjemmefra. Du kan finde medarbejdernes telefonnumre nedenfor.
 • Bridgebutikken har åben, og du kan også handle i webbutikken og pr. telefon og mail
 • IT support holder åbent som normalt

Sekretariatets medarbejdere kan træffes på deres telefonnumre:

Charlotte Fuglsang:
Morten Henningsen:
Louise Pedersen: 
Erik Wied: 
Louise Dhirani: 
Anders Hjorth: 
Jonas Houmøller: 
2222 9926
5050 8396
9363 8117
2052 2059
3127 2063
9363 8116
8161 0855
                                                                                                                                                                  

 

 

På denne side finder du svar på: 

Hvor finder jeg retningslinjerne for genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv?

Kan vi spille bridge i klubberne?

Kan vi afholde allerede planlagte turneringer?

Hvilken betydning har forsamlingsforbuddet på 10 personer?

Hvad betyder "sociale bobler" for bridgen?

Hvad er status på forbundsturneringerne?

Trykkes december-nummeret af Dansk Bridge?

Hvordan skal vi forholde os, hvis et medlem viser sig at være smittet med COVID-19?

Min klub driver en café, hvordan skal vi forholde os?

Kan jeg stadig spille bridge på nettet?

Kontingent under corona?

Til klubber i kommunale lokaler

Kan jeg handle i bridgebutikken?

Bridgespørgsmål i Lægens Bord

Nyttige links

 

 

 

Hvor finder jeg retningslinjerne for genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv?

Opdateret d. 29. oktober 2020

Du finder de gældende retningslinjer fra Kulturministeriet om genåbningen af indendørs idræts- og foreningsliv på denne side

Kulturministeriet har også udarbejdet en Q/A som du kan tilgå på KUM's hjemmeside her

D. 6. juli udsendte DBf et nyhedsbrev samt et katalog over tiltag til sæsonstart. Se kataloget her.

Vi henviser også til de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne som findes her: https://www.sst.dk/da/corona.

Den 2. oktober meddelte Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse at de havde opdateret deres råd til forebyggelse af smittespredning. I opdateringen tages der højde for den efterårs- og vintersæson, som venter forude. Med de lavere temperaturer kan vi forvente en højere risiko for smitte af andre luftvejsinfektioner, fx forkølelse og influenza, fordi vi opholder os mere indenfor. Sundhedsstyrelsen har derfor noteret at udluftning og ventilation er et vigtigt supplement til de generelle anbefalinger. 
Luftskiftet har betydning for smitteforebyggelse, og der bør derfor være et øget fokus på udluftning og ventilation, uden at tiltag for bedre luftskifte dog kan erstatte de generelle anbefalinger om afstand, hygiejne mv. Derfor bør alle klubber sørge for at der jævnligt at udluftning i lokalerne og/eller at der er god ventilation.  
 
Sundhedsstyrelsen har i samme omgang også udvidet deres 5 generelle råd, til nu at indeholde 6 generelle råd. De 6 generelle råd er:
 1. Bliv hjemme hvis du er syg
 2. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 3. Host eller nys i dit ærme
 4. Undgå håndtryk, kindkys og kram
 5. Vær opmærksom på rengøring 
 6. Hold afstand og bed andre tage hensyn  
 
Sundhedsstyrelsens pjece for Forebyggelse af smittespredning kan læses her: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/COVID-19-Forebyggelse-af-smittespredning 
 
Sekretariatet sidder naturligvis klar ved telefonerne til at vejlede klubber, der ønsker sparring.

 

 

 

Kan vi spille bridge i klubberne?

Opdateret d. 19. november 2020 omkring lempelsen af restriktioner i Nordjylland

DBf´s sekretariat er i løbende dialog med Kulturministeriet om fortolkningen af de skærpede retningslinjer og forsamlingsforbud, og hvad dette betyder for bridgen.

Den 4. november i år udsendte vi et nyhedsbrev, hvor vi gav en vurdering af, hvordan klubberne skulle forholde sig til de skærpede retningslinjer og forsamlingsforbud. Vi skrev her, at DBf vurderede, at det var inden for retningslinjerne at spille klubbridge, så længe man opdeler aktiviteterne i enkelte mindre grupper, som er effektivt adskilte, så det ud fra en konkret vurdering kan lægges til grund, at der er tale om individuelle grupper på maksimalt 10 deltagere.

Vi har nu endelig fået et svar fra Kulturministeriet på, om at ovenstående er korrekt fortolket.

Svaret fra Kulturministeriet er som følger:   

Som nævnt i det tidligere svar er det ikke muligt at afholde et arrangement med mere end 10 personer til stede på samme sted samtidig.

Det er korrekt, at man vil kunne sektionsopdele fx et lokale i markerede felter, hvor man i det enkelte felt har et selvstændigt arrangement. Det er her vigtigt, at der ikke er nogen overlap eller interaktion mellem de enkelte felter – og at det reelt er adskilte og selvstændige arrangementer. Man kan derved ikke have to felter som har den samme underviser, personale eller skiftende deltagere. 

Samtidig med svaret fra Kulturministeriet har de netop også opdateret retningslinjerne, så der nu står følgende i retningslinjerne:

”Det er muligt at afholde en idrætsaktivitet sektionsopdelt i flere grupper á maksimalt 10 personer i hver gruppe inklusiv holdleder, træner eller instruktør. Det forudsætter dog, at hver gruppe udgør et selvstændigt arrangement, og at det sikres, at grupperne holdes effektivt adskilt fra hinanden. Adskillelse kan f.eks. ske ved, at grupperne placeres i hvert deres lokale, afmærkede felt eller lignende. Det betyder, at en træner m.v. således ikke kan lede flere af grupperne samtidigt, da aktiviteten i så fald vil blive betragtet som ét samlet arrangement på samme sted samtidig.”

De opdaterede retningslinjer som er offentliggjort torsdag d. 12. november 2020 kan ses på denne side: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/retningslinjer-for-genaabning

Der kan nu ikke længere herske tvivl om, at det er muligt at spille bridge i underopdelte grupper a maksimalt 10 personer, der er effektiv adskilt og som på intet tidspunkt interagerer.

Husk at de generelle retningslinjer som afstandskrav, kvadratmeter-krav, hygiejne-krav, mundbind mv. naturligvis stadig er gældende og skal overholdes som hidtil.

Lokale restriktioner i 7 nordjyske kommuner

Langt de fleste lokale restriktioner der blev indført for de syv nordjyske kommuner Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Læsø, Vesthimmerland, Jammerbugt og Thisted er pr. 19. november 2020 blevet lempet. Dog træder lempelsen for kultur- og fritidslivet først i kraft fredag d. 20. november 2020.

Læs pressemeddelsen fra Sundheds- og Ældreministeriet her

 

 

 

Kan vi afholde allerede planlagte turneringer?

Opdateret d. 30. oktober 2020

Grundet det nye forsamlingsforbud der trådte i kraft mandag d. 26. oktober 2020, kan der på nuværende tidspunkt ikke afholdes turneringer med mere end 10 personer. 

Grundet uklare retningslinjer fra Kulturministeriet, er vi dog ved at undersøge om det er muligt at spille i et større omfang. Vi afventer stadig svar på dette. 

Klubber, der har fået sanktioneret afholdelse af guldturnering her i efteråret, kan i forbindelse med den nuværende corona-situation automatisk få tilladelse til at flytte turneringen til en anden dato, og den skal koordineres med distriktet. Hvis I aftaler at flytte en guldturnering til en anden dato, skal I dog lige sende en mail til dbf@bridge.dk, så vi ved besked.

Med hensyn til annoncering i Dansk Bridge skal dette stadig ske min. 14 dage før ny tilmeldingsfrist. Har I annonceret i Dansk Bridge og udskyder guldturneringen, får I naturligvis en ny annonce i Dansk Bridge uden ekstra omkostninger. 

  

Hvilken betydning har forsamlingsforbuddet på 10 personer?

Se Kan der spilles bridge i klubberne

 

 

 

 

Hvad betyder "sociale bobler" for bridgen?

Opdateret d. 27. oktober 2020

I september 2020 kom direktør i Statens Serum Insitut, Kåre Mølbak, med en umelding omkring "sociale bobler", som efterfølgende blev afvist af Sundhedsstyrelsen, som er den myndighed, der kommer med anbefalinger.

På statsministerens pressemøde fredag d. 23. oktober 2020 kom der dog yderligere restriktioner og anbefalinger fra myndighederne. De anbefaler at man max er samlet 10 personer i private hjem og at man begrænser sin sociale kontakter og arrangementer. 

 

 

 

Hvad er status på forbundsturneringerne? 

Opdateret d. 4. november 2020

Vi fortolker det sådan, at der i Kulturministeriets retningslinjer skelnes mellem al­mindelige idræts- og foreningsaktiviteter og turneringer/konkurrenceaktiviteter.

I modsætning til idrætsaktiviteter er det ikke muligt at afholde konkurrencer med flere end 10 deltagere, hvorfor divisionsturneringen og damedivisionen udsættes indtil videre.

Pokalturneringen kan principielt gennemføres inden for de skærpede retningslinjer. Men grun­det den sene udmelding udsættes anden runde til afvikling den 17. januar 2021. Det er dog fuldt accepteret at afvikle kampene inden, såfremt begge hold er enige om det. 

Status på kommende forbundsturneringer er som følgende. 

 • Seniorhold - udsat
 • DM for juniorpar - udsat
 • Klubsølv - udsat 
 • Pokalturneringens 2. runde afvikles d. 17. januar 2021 (det er dog muligt for hold at afvikle kampen inden, såfremt begge hold er enige)
 • Divisionsturneringen - udsat
 • Damedivisionen - udsat

 

 

 

Trykkes december-nummeret af Dansk Bridge? 

Opdateret d. 23. november 2020

Ja december-nummeret af Dansk Bridge trykkes og distribueres på sædvanlig vis. 

 

 

 

Hvordan skal en klub forholde sig, hvis et medlem viser sig at være smittet med COVID-19?

Opdateret d. 23. september 2020

Danmarks Bridgeforbund har henvendt sig til Styrelsen for Patientsikkerhed for at høre, hvordan bridgeklubberne bør forholde sig i tilfælde af smitte. I denne pjece kan man se, at det påhviler den enkelte og Styrelsen for Patientsikkerhed, at foretage kontaktopsporingen.

Det fremgår bl.a, at når dit testsvar på sundhed.dk viser sig at være positivt, vil du blive ringet op af en medarbejder fra Coronaopsporingen, som er en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed. De vil hjælpe dig med at foretage kontaktopsporingen.

Styrelsen anbefaler dog, at klubben udsender en orientering til sine medlemmer om, at et medlem er konstateret smittet.

Det er særlig vigtigt, at der orienteres i de tilfælde, hvor den smittede har spillet i klubben mindre end 48 timer før de første symptomer. Det vil ofte betyde, at medlemmerne får beskeden tidligere end via den officielle kontaktopsporing, og dermed kan undgå at møde op i klubben den efterfølgende uge.

Denne information blev udsendt til alle klubformænd i et nyhedsbrev onsdag d. 23. september 2020. Læs også nyhedsbrevet her

 

 

 

Min klub driver en café, hvordan skal vi forholde os?

Opdateret d. 22. september 2020

Med de gældende restriktioner for restauranter og cafeer, skal klubber der driver en café være opmærksomme på, at I skal lukke cafeen senest kl. 22.00.

Desuden skal gæster der står op i cafeen bære mundbind, og først når de sidder ned må de tage mundbindet af. 

 

 

 

Kan jeg stadig spille bridge på nettet?

Opdateret d. 27. oktober 2020

Der er masser af muligheder for at spille bridge på nettet. Vi har samlet alt informationen om online bridge her. Du kan også følge med i sidste nyt omkring online bridge her

Klubber, der ønsker at oprette turneringer på nettet, kan læse meget mere om dette her.

 

 

 

Kontingent under corona

Opdateret d. 22. september 2020

Coronasituationen er en helt usædvanlig situation med store konsekvenser, også for bridgeklubber. 

Det er DBf’s klare anbefaling, at bridgeklubber ikke tilbagebetaler kontingent for perioden, da en tilbagebetaling potentielt kan lukke nogle af vores bridgeklubber, som stadig har udgifter, der skal betales. DBf opfordrer derfor til, at vores medlemmer bakker bridgeklubberne op i denne svære tid. 

DBf henviser i den forbindelse også til DIF, hvor det fremgår, at: Formelt set kan medlemmer ikke kræve at få kontingentet eller dele af kontingentet retur, fordi klubbens bridgeaktiviteter er stoppet i en periode, så medlemmerne ikke kan spille bridge i klubben. Kontingent er et udtryk for en betaling for det at være medlem i bridgeklubben og ikke for en specifik ydelse. 

Kontingent til DBf

Vi ved at nogle klubber er udfordret på at kunne starte bridgesæsonen op som normalt d. 1. september. Til de klubber som af eksterne grunde, f.eks. at kommunen ikke har givet adgang til lokalerne endnu mv. gives der 20% rabat på forbundskontingentet, hvis klubben starter bridgesæsonen op efter d. 15. oktober 2020, men før d. 31. december 2020. Rabatten er gældende for kontingentet til forbundet. Rabatten gælder ikke kontingent til kreds/distrikt.

Klubber, der starter efter d. 15. oktober 2020, behøver ikke at udmelde medlemmerne i Bridgecentralen.

I kan altid henvende jer til økonomi- og regnskabschef Morten Hen­ningsen på 5050 8396 eller morten@bridge.dk hvis I har spørgsmål til ovenstående eller til kontingentet generelt.

 

 

 

Til klubber i kommunale lokaler

Vi opfordrer klubber der spiller i kommunale lokaler til at rette henvendelse til jeres pågældende kommune for at høre hvornår, hvordan I kan komme i gang med bridgen igen.

Desuden opfordrer vi også til at tage kontakt til jeres kommune, såfremt aktivitetsnedgangen har givet problemer med betalingen for lokalerne.

 

 

 

Kan jeg handle i Bridgebutikken?

Opdateret d. 26. oktober 2020

Ja. Bridgebutikken er åben for fysisk fremmøde og holder åben som normalt. Fra og med torsdag d. 29. oktober skal du bære mundbind, når du handler i Bridgebutikken. Restriktionerne gælder foreløbig frem til 2. januar 2021.

Desuden kan du som altid købe i webshoppen eller ved at maile til bridgebutikken@bridge.dk eller ringe på 4847 5213 (tast 2) 

 

 

 

Bridgespørgsmål i Lægens Bord

Opdateret d. 31. august 2020

Torsdag den 27. august har Peter Qvortrup Geisling to professorer inde i studiet ved Lægens bord. Eksperterne svarer på spørgsmål fra seerne vedrørende coronasmitte. Ca. 13.52 min. inde i programmet stiller Lise et spørgsmål vedrørende bridge og corona. 

For mange af vores medlemmer, der sætter sig ved bridgebordene i denne uge, måske for første gang siden landet lukkede ned i starten af marts, kan det forhåbentlig berolige at høre Lars Østergaard, ledende overlæge, professor AUH svare på Lises spørgsmål. ​Du kan se indslaget her.

 

 

 

Nyttige links

Myndighedernes fælles side: www.coronasmitte.dk

Telefonnummeret til myndighedernes fælles hotline er: 7020 0233

 

Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk
Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk
Statens Serum Institut: www.ssi.dk 
Udenrigsministeriet: www.um.dk