Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
07. september 2020

Corona-update

 

 

Katalog med tiltag til sæsonstart 2020-21

Læs her DBf's katalog med tiltag til sæsonstart 2020/21. Kataloget beskriver en række tiltag, I kan overveje, når I planlægger sæsonstarten.

 

Opdateret lørdag d. 19. september 2020

Efter gårsdagens pressemøde i Statsministeriet samt uklarheden om "sociale bobler" henviser DBf til vedlagte brev, som også er udsendt til alle medlemsklubber. Læs mere her.

 

Opdateret mandag d. 7. september 2020

Sundhedsministerens pressemødet d. 7. september 2020 kl. 14.00, betyder nu indførelse af særlige restriktioner i 17 kommuner i hovedstadsområdet samt Odense. 

Forsamlingsforbuddet på 100 personer sænkes til 50 personer i de 18 kommuner. Retningslinjerne for siddende idræts- og kulturbegivenheder på op til 500 deltagere er pt. uændrede. På den baggrund er det DBf´s vurdering at det nye forsamlingsforbud ikke er til hinder for at spille bridge.
 
De berørte kommuner er, foruden Odense; 
 • Albertslund Kommune
 • Ballerup Kommune
 • Brøndby Kommune
 • Dragør Kommune
 • Frederiksberg Kommune
 • Gentofte Kommune
 • Gladsaxe Kommune
 • Glostrup Kommune
 • Herlev Kommune
 • Hvidovre Kommune
 • Høje-Taastrup Kommune
 • Ishøj Kommune
 • Københavns Kommune
 • Lyngby-Tårbæk Kommune
 • Rødovre Kommune
 • Tårnby Kommune
 • Vallensbæk Kommune

 

Opdateret mandag d. 31. august 2020

Bridgespørgsmål i Lægens bord

Torsdag den 27. august har Peter Qvortrup Geisling to professorer inde i studiet ved Lægens bord. Eksperterne svarer på spørgsmål fra seerne vedrørende coronasmitte. Ca. 13.52 min. inde i programmet stiller Lise et spørgsmål vedrørende bridge og corona. 

For mange af vores medlemmer, der sætter sig ved bridgebordene i denne uge, måske for første gang siden landet lukkede ned i starten af marts, kan det forhåbentlig berolige at høre Lars Østergaard, ledende overlæge, professor AUH svare på Lises spørgsmål. ​Du kan se indslaget her.

Yderligere midler til breddeidræt og foreningsliv

D. 28. august 2020 blev der indgået en bred politisk aftale om at forlænge og forbedre hjælpepakker til flere dele af dansk erhversv-, idræts- og kulturliv, der fortsat er ramt at COVID-19 restriktioner. 

En del af den aftale indebærer at der afsættes yderligere midler til breddeidræt og foreningsliv. Aftalepartierne er enige om, at der afsættes yderligere 100 mio. kr. til foreningspuljerne under Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Firmaidrætten og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Den fulde aftaletekst kan læses her.

Så snart vi ved mere om hvad det præcis betyder for bridgeklubber vil vi orientere om dette her på hjemmesiden samt på vores side om hjælpepakkerne

 

Opdateret onsdag d. 8. juli 2020

Fra og med i dag, onsdag d. 8. juli 2020, hæves forsamlingsforbuddet til 100 personer. Det er værd at bemærke at anbefalingen om 2 m2 pr. person stadig er gældende i lokaler hvor besøgende/deltagere i det væsentlige sidder ned. Vi henviser til de opdaterede retningslinjer fra Kulturministeriet som du finder her

 

Opdateret mandag d. 6. juli 2020

Mandag d. 6. juli udsendte DBf et katalog med tiltag til sæsonstart 2020/21 sammen med nyhedsbrevet for juli måned. Kataloget beskriver en række tiltag, I kan overveje, når I planlægger sæsonstarten.

Læs kataloget her

 

Opdateret mandag d. 22. juni 2020

Ny ansøgningsrunde til DIF og DGI's corona-hjælpepulje

DIF og DGI's corona-hjælpepulje er åben for ansøgning fra mandag d. 22. juni kl. 12 til fredag d. 26. juni kl. 12.

DIF og DGI's corona-hjælpepulje kan i denne periode kun ansøges af idrætsforeninger, der ikke har ansøgt DIF og DGI's corona-hjælpepulje i den første ansøgningsperiode (1. – 15. maj). Alle ansøgninger, også dem fra første ansøgningsrunde, forventes besvaret i løbet af uge 27 (29. juni – 3. juli).

Læs mere om puljen her på hjemmesiden eller på DIF's hjemmeside -> DIF og DGI's corona-hjælpepulje.

 

Opdateret mandag d. 8. juni 2020

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om, at indendørs idræts- og foreningsliv, herunder tankesport, som bridge, skak mv., kan genåbne fra i dag d. 8. juni 2020.
Derudover hæves forsamlingsforbuddet til max. 50 personer også i dag d. 8. juni 2020.

Vi har nu modtaget de endelige retningslinjer fra Kulturministeriet om selve genåbningen af indendørsforeningsliv – fase 3. Retningslinjerne findes her.

Sekretariatet sidder klar ved telefonerne til at vejlede klubber, der ønsker sparring omkring genåbningen

Vi henviser også til de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne som findes her: https://www.sst.dk/da/corona

 

Opdateret søndag d. 7. juni 2020

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om, at indendørs idræts- og foreningsliv, herunder tankesport, som bridge, skak mv., kan genåbne fra mandag d. 8. juni 2020.
Derudover hæves forsamlingsforbuddet også til 50 personer fra mandag d. 8. juni 2020. 

Kulturministeriet er i gang med at udarbejde retningslinjer for genåbningen, og så snart de foreligger vil vi lægge dem op her på hjemmesiden. 

Vi henviser også til de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, som kan findes her: https://www.sst.dk/da/corona/faq 

Sekretariatet sidder klar ved telefonerne fra i morgen mandag d. 8. juni kl. 09.30 til klubber der ønsker sparring omkring genåbningen. 

 

Opdateret torsdag d. 21. maj 2020

DBf har afventet den seneste politiske aftale vedtaget sent i går aftes den 20. maj. Den indgåede aftale ændrer dog ikke ved, at indendørs idræts- og foreningsliv fortsat skal afvente fase 3 i genåbningen dvs. 8. juni 2020. DBf håber i løbet af næste uge at kunne orientere klubber og medlemmer nærmere om, hvordan genoptagelse af bridge kan finde sted sundhedsmæssigt forsvarligt i forhold til genåbningens fase 3.

 

Opdateret fredag d. 8. maj 2020

Udmeldingen om genåbning er nu offentliggjort – se link neden for.
http://www.stm.dk/multimedia/07-05-2020_Aftale_om_anden_fase_af_en_kontrolleret_gen_bning.pdf

Det fremgår her, at idræts- og foreningsliv, der foregår udendørs, kan genåbne 18. maj, men ikke indendørs. Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder fortsat. Af den grund kan der fortsat ikke spilles bridge på nuværende tidspunkt.

DBf ser nu frem mod den 8. juni og dermed fase 3 i genåbningen.

I den sammenhæng er vi også i gang med at se på, hvilke foranstaltninger, der kan iværksættes for at spille bridge på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. I den forbindelse har vi også allerede modtaget mange gode idéer fra vores klubber og medlemmer, som vi gerne vil takke for.

Klubber og medlemmer vil senere på måneden blive nærmere orienteret om de konkrete forslag til sådanne  foranstaltninger.  

 

Opdateret tirsdag d. 7. april 2020

Forretningsudvalget har netop afholdt telefonmøde på baggrund af gårsdagens pressemøde med statsministeren. Gårsdagens udmeldinger har i sagens natur også stor indvirkning på bridgeverdenen. Derfor er der truffet nogle ærgerlige, men nødvendige beslutninger. 

DM for mixed hold i storebededagsferien bliver aflyst, og der afholdes ikke DM for mixed hold i 2020.

Dansk Bridgefestival 2020 er aflyst. Det betyder også at der ikke afholdes danmarksmesterskaber i 2020 i hverken åben par, mixed par, damepar, seniorpar eller for begyndere. 
Alle indbetalte turneringsindskud bliver automatisk refunderet snarest muligt efter påske. 

Dansk Bridgefestival vender tilbage i 2021 og finder sted fra d. 9. - 18. juli 2021 i Svendborg.

Divisionen samt damedivisionen aflyses, og det skal afklares nærmere med TUK, hvorledes resultatstillingen skal opgøres.
Distrikter og kredse vil blive kontaktet af sekretariatet for at høre status på deres oprykningsspil.

Der er endnu ikke taget stilling til en anbefaling fra DBf omkring klubbers sommerbridge, da vi afventer en udmelding på hvordan situationen ser ud efter d. 10. maj. 

Sekretariatet vil afdække mulighed for brug af hjælpepakker til klubber der stadig har faste udgifter som husleje mv., og komme med en mere præcis vejledning efter påske. 

Endelig kan det oplyses, at sekretariatet også vil benytte sig af muligheden for hjemsendelse af medarbejdere grundet aktivitetsnedgang.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til direktør i Danmarks Bridgeforbund Charlotte Fuglsang på telefon 2222 9926.

God påske, pas på jer selv og hinanden. 

 

Opdateret mandag d. 6. april 2020

Efter statsministerens udtalelse her til aften d. 6. april 2020, vil forretningsudvalget i morgen eftermiddag afholde telefonmøde. 
Snarest herefter vil der komme en udmelding omkring kommende DBf-aktiviteter. 

 

Status på forbundsaktiviteter i lyset af corona-situationen

Opdatering fredag. 27. marts 2020

Dansk Bridge udkommer kun digitalt i april

Forretningsudvalget har besluttet, at Dansk Bridge kun skal udkomme digitalt i april. Baggrunden er naturligvis, at bridgelivet i klubberne ligesom i resten af samfundet er sat på standby og der derfor må forventes betydelige problemer med at få bladet distribueret videre til medlemmerne. Flere klubber har således frabedt sig at få tilsendt bladet i april af samme grund.

Men bladet bliver lavet og kan som sædvanlig læses på app’en Dansk Bridge eller via forbundets hjemmeside under ”medlemsinfo” fra 1. april.

Afvikling af 1. division
Sidste divisionsweekend afvikles den 13. - 14. juni 2020, hvorefter vinderen af 1. division erklæres som danmarksmester. Der afholdes således ikke slutspil. Oprykningskampen mellem toerne i de to 3. divisioner spillet også i denne weekend.

Afvikling af damedivisionen
Den sidste damedivisionsweekend afvikles i den 13. – 14. juni 2020 – i samme weekend som 1. division, da der ikke er noget overlap mellem spillerne. 

DM for mixed hold
Der er endnu ikke taget stilling til afviklingen af DM for mixed hold i bededagsferien. Indtil videre afventer det en vurdering umiddelbart efter påske.

Kvalifikation til DM for begyndere
Kvalifikationen til DM for begyndere, der skulle have været afviklet i distrikterne søndag d. 19. april 2020, aflyses. Det overvejes, om der evt. skal oprettes en turnering sideløbende med Begynderfestivalen lørdag d. 11. juli 2020. 

Dansk Bridgefestival 
Der er endnu ikke truffet nogen beslutning om afholdelsen af Dansk Bridgefestival. 

Pokalturneringen 
Det er besluttet, at der fastsættes et spilletidspunkt for 5. runde, så snart corona-restriktionerne ophæves. 

DM for juniorhold
Der arbejdes på en løsning omkring afvikling af DM for juniorhold.

 

Opdateret torsdag d. 12. marts kl. 11.00

I lyset af regeringens pressemøde og instrukser fra i går aftes, hvor det blandet andet fremgik, at myndighederne opfordrer private virksomheder til at sende medarbejdere hjem, der kan arbejde hjemmefra, vil det i den kommende tid fungere på følgende måde i DBf´s sekretariat og butik:
 • Telefontiden fra 09.30-14.30 er som normalt, men der kan være ventetid, da nogle medarbejdere arbejder hjemmefra - se mobilnumre til medarbejdere nedenfor
 • Mails vil stadig blive besvaret, men der kan gå lidt længere tid end normalt 
 • Butikken vil holde åben på telefon, mail og i webbutikken, men det er ikke muligt at handle i den fysiske butik for at undgå smitterisiko og -spredning 
 • Der kan stadig rettes henvendelse til IT-supporten
 

Sekretariatets medarbejdere træffes også på deres mobiltelefonnumre:

Charlotte Fuglsang - 2222 9926
Anders Hjorth - 9363 8116
Erik Wied - 2052 2059
Morten Henningsen - 5050 8396
Jonas Houmøller - 8161 0855
Louise Pedersen - 9363 8117
Louise Dhirani - 3127 2063


Generalforsamling i klubber/distrikter
I forhold til klubber og distrikter, som har planlagt generalforsamling i marts, anbefaler DBf, at I som minimum udskyder den til et senere tidspunkt for at undgå smitterisiko og -spredning.

Er der spørgsmål i øvrigt, så tøv ikke med at kontakte sekretariatet. 

 
 

DBf anbefaler at indstille bridge i marts

Tirsdag d. 10. marts

DBf anbefaler nu, at alle bridgeaktiviteter indstilles, foreløbig for resten af marts. Den fulde tekst kan ses her.

Anbefalingen betyder naturligvis, at alle bridgeaktiviteter på forbundsniveau, herunder damedivision og DM for juniorhold i weekenden den 14.-15. marts, er udsat.